Şimdi Ara

Bisiklet Dinamosu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
9.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: berke2011

Sen önce sireni elde et,siren gücüne ve ortalama kullanım sürene göre akü kapasitesini belirlersin Çakmak soketini otoelektrikçilere bakacaksın

Yalnız sirenin bildiğim kadarıyla 3 adet fonksiyonu var biri sadece ışık biri sadece ses diğeri ikiside ben çoğu zaman sadece ışığını yakıcam sesini açmak suça giriyor araştırdım ben yani genellikle ışığını açıcam bilginize

• Ortalama ne kadar bu çakmak girişleri?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßerkay469

Ortalama ne kadar bu çakmak girişleri?

şöyle birşey al bunun ucundaki çakmak soketini iptal et kabloları akü kutuplarına bagla.

http://www.paketlet.com/store/ProductDetails.aspx?productId=171138
  • quote:

ben çoğu zaman sadece ışığını yakıcam sesini açmak suça giriyor araştırdım ben yani genellikle ışığını açıcam bilginize

Sirenin kullandıgı lamba w gücünü ögren , kullanım süreni hesaplamak kolay iş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke2011

quote:

ben çoğu zaman sadece ışığını yakıcam sesini açmak suça giriyor araştırdım ben yani genellikle ışığını açıcam bilginize

Sirenin kullandıgı lamba w gücünü ögren , kullanım süreni hesaplamak kolay iş.

Sirenin kullandığı wolt 55 şöyle yazıyor
    "İçerisinde 55 w civalı ampul dahildir" diyor,tamam dediğiniz üründen bulabilirsem alırım hepsi burada.com 15 inde veya 16-17 sinde getirirse 19 una kadar akü falanda alır malzemeleri tamamlarız sonra işlemlere başlarız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SADRETTİN UMMAN -- 9 Kasım 2011; 20:07:43 >

• Aküye nerelerden bakayım arçelik bayii var çarşıda elektrikli bisiklet ve beyaz eşya satıyorlar baya büyük bir yer orada satılırmı acaba?
    Daha önce akü falan almadığım için pek bilgili değilim bu işlerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SADRETTİN UMMAN -- 9 Kasım 2011; 20:15:48 >
  • ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: boşyok

"İçerisinde 55 w civalı ampul dahildir" dediniz akünüz 12 volt 7 amper ups aküsüne çıktı bile 25 -30 tl arası bulursunuz. berke2011 linkini verdiği çakmak çoklayıcıyı oto yedek parçacılarında bulabilirsiniz. Aynı zamanda sirende olabilir boşuna beklemez ve kargo maliyetine katlanmazsınız fiyat araştırın pazarlık yapın belki daha ucuza alabilirsiniz. Akünün kutup başlarına uyan jak-soketlerden alıp çakmak çoklayıcının soketini değiştirip kullanabilirsiniz.
    Selamlar.

İnternetten "12v 7amper ups akü"diye arama yaptım ama amper olarak çıkmıyor her yerde "12v 7ah ups akü"çıkıyor amper ile ah arasında bir fark varmı birde akü alırken ne tip akü alayım asit akü,kuru akü,ıslak akü vb... Birde bu aküyü nerelerde bulabilirim?? Çarşıda bir arçelik bayii var elektrikli motosiklet ve beyaz eşya satıyorlar orada varmıdır? berke2011 arkadaşda astı kendini sanırsam ses seda yok kaç gündür

• Aküler Ah. olarak belirtilir. 12 v. 7 Ah. denilen aküden 1 saat boyunca 7 a. çekilir anlamına gelir. 12X7 = 84 W.
    Bu aküden 84 w. gücündeki bir alıcıyı 1 saat boyunca kullanabilirsiniz demektir. Her ne kadar teoride böyle olsada pratikte yarım saat ancak dayanır.
    Beyaz eşya satan mağazada pek bulunacağını sanmıyorum. Hangi şehirde olduğunuzu bilmediğim için adres veremiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

Aküler Ah. olarak belirtilir. 12 v. 7 Ah. denilen aküden 1 saat boyunca 7 a. çekilir anlamına gelir. 12X7 = 84 W.
    Bu aküden 84 w. gücündeki bir alıcıyı 1 saat boyunca kullanabilirsiniz demektir. Her ne kadar teoride böyle olsada pratikte yarım saat ancak dayanır.
    Beyaz eşya satan mağazada pek bulunacağını sanmıyorum. Hangi şehirde olduğunuzu bilmediğim için adres veremiyorum.

Yani gördüğünüz gibi ben 55w siren çalıştıracağım sizce tam olarak nasıl bir akü alayım kaç amper ah bunları tam olarak bir söylerseniz sevinirim ve Eskişehir'de yaşıyorum Eskişehir'de nerede satılır bu akülerden??????
  • 12 v. 7 Ah. akü işinizi görür. Eskişehirde sanayi sitesinde akü satan dükkanlarda bulunur herhalde.
  • Ups akümü bakayım internetten baktım hepsiburada.com'da varmış ama ordan almak zorunda değilim bakımsız 12v 7ah kuru aküler var ama en ucuzuda 40 lira çarşıda 30 falan varmıdır acaba???
  • Ups aküsü de kuru aküdür zaten. Size de lazım olan kuru aküdür.
  • Şunu buldum Yuasa 12v 7A Kuru Akü ama resimde 36w yazıyor 55w sireni çalıştırırmı? ve bu akü olurmı ebatları: Eni:151mm Boyu:97.5 sizce büyükmü??? araba aküsü değil dimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SADRETTİN UMMAN -- 14 Kasım 2011; 0:02:58 >
  • Bir akü daha buldum sizce olurmu özellikleri;
    --------------------------------------------------------
    TSE Belgeli Gerçek Kalite
    CE İSO 9001 UL ROSH Belgeli
    Tam Kapalı Bakımsız Kuru Tiptir (VRLA)
    Glas Mat Teknolijisi Yüksek Performans
    Sabit Tesis (Stasyoner)sınıfı
    Her Pozisyonda Çalışabilme Özelliği(dikey,yatay,eğik vs.)
    Her Pozisyonda elektrolit ve gaz sızdırmazlık,Yüksek Oksijen Rekombinasyonu
    Güvenli Valf Filtre Sistemi
    Özel Olarak Yoğunlaştırılmış gerçek kalsiyum alaşım
    Hava,Deniz,Kara yoluyla taşınmaya müsait yapıdadır
    Yoğun kurşun alaşım ihtiva eder,yüksek verim
    Derin Deşarj'a uygun dizayn
    Düşük İç Direnç uzun raf ömrü
    -25C /+65C çalışabilme özelliği ile sınıfında tek
    Türkiye'de ve Dünya'da onbinlerce referansa sahiptir
    Yaygın Servis Ağı ve Marka Tanınırlığı İle Güvenle Kullanabilirsiniz
    Çok Döngülü Kullanıma uygun dizayn
    Akülerimiz Uluslararası standart 7ah akü ebatlarındadır.Aşağıda akü ebatları verilmiştir
    EBATLAR(BOYxENxYÜK):151x65x94mm
    Ağırlık:2,45 Kg
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Sizce Uygunmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SADRETTİN UMMAN -- 14 Kasım 2011; 10:45:34 >

• sayın arkadaşlarım bisikletten bahsediyoruz :D

bi sürü çalışmam oldu bu konuda bisiklete hiç flamanlı 55 watt ampul takılırmu yaw delirdinizmi siz :D

alternatörü yok elektriğin geliri yok bişiyi yok...

led denen teknolojiyle tanıştırimm ben sizi hemen bu konuda hepsiburadaya gir kardeşim

çakar ledler var orda sirene en benzettiğini al madem kullanmıcan sesini

o ledlerin saatte maksimum çekivereceği 5-10 watt

hem göze daha iyi batar dikkat çeker hem şık durur bisikletinde

hemde aküyü küçültürsün böylece sana 12 volt 1.2 amper-4 amperlik bir akü bile yeter...

ağırlık nedir bilirim bisiklette elektronikte vazgeçilmezdir 12 volt 14 amper akü ile 2 yıl gezmiş biri olarak ...

led kullan derim saygılar ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: utopiautopia

sayın arkadaşlarım bisikletten bahsediyoruz :D

bi sürü çalışmam oldu bu konuda bisiklete hiç flamanlı 55 watt ampul takılırmu yaw delirdinizmi siz :D

alternatörü yok elektriğin geliri yok bişiyi yok...

led denen teknolojiyle tanıştırimm ben sizi hemen bu konuda hepsiburadaya gir kardeşim

çakar ledler var orda sirene en benzettiğini al madem kullanmıcan sesini

o ledlerin saatte maksimum çekivereceği 5-10 watt

hem göze daha iyi batar dikkat çeker hem şık durur bisikletinde

hemde aküyü küçültürsün böylece sana 12 volt 1.2 amper-4 amperlik bir akü bile yeter...

ağırlık nedir bilirim bisiklette elektronikte vazgeçilmezdir 12 volt 14 amper akü ile 2 yıl gezmiş biri olarak ...

led kullan derim saygılar ...

Tamamda kardeşim led lamba al diyorsunda şu resimdekilerden herhalde bunun mıknatısı yok bişeyi yok nası takıcam ben bunu???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SADRETTİN UMMAN -- 15 Kasım 2011; 19:25:19 >

• Tamam,doğru aslında led lambada alayım daha iyi olur kapıda ödeme istiyorum bende onun için 100 tl yi geçmem gerekti,buyrun eksik varmı bağlantıyı kurabiliriz değilmi?
    1.)Çakmak Soketi
    2.)Tepe Lambası
    3.)Modacar 40 ledli kare Kırmızı-Mavi Flash Lamba
    4.)ßß Akü (ßest&ßest) 12V 7AH KURU BAKIMSIZ TİP AKÜ
    5.)22 Ledli Modacar Ledli Flash Lamba
    ------------------------------------------------------------------------------
    Bağlantıyı yapabiliriz değilmi lütfen aldığıma pişman olmıyım...

Bisiklet Dinamosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SADRETTİN UMMAN -- 15 Kasım 2011; 23:17:36 >

• bisiklette çakmaklığı napcanki.. aküden gelen kabloları anahtarlama yaparak çalıştıracağın cihazlara bağlıcaksın ..

tutturmaya gelincede cır cır kelepçe kullan yani çözüm çok... kredi kartın varsa 6 ay yap kargoda bedava ya geliyo kapıda ödemeyi salla...

http://forum.donanimhaber.com/m_24704651/mpage_1/key_/tm.htm

bu konuyu tıkla benim eski bisikletimden eski çalışmalarımdan az çok fikir alırsın resimlerden .. 20000 in üstünde tıklanmış...
  • quote:

Orijinalden alıntı: utopiautopia

bisiklette çakmaklığı napcanki.. aküden gelen kabloları anahtarlama yaparak çalıştıracağın cihazlara bağlıcaksın ..

tutturmaya gelincede cır cır kelepçe kullan yani çözüm çok... kredi kartın varsa 6 ay yap kargoda bedava ya geliyo kapıda ödemeyi salla...

http://forum.donanimhaber.com/m_24704651/mpage_1/key_/tm.htm

bu konuyu tıkla benim eski bisikletimden eski çalışmalarımdan az çok fikir alırsın resimlerden .. 20000 in üstünde tıklanmış...

Kredi Kartıda olurda yani para yolluşormuşsun ürünü getirmiyorlarmış falan internete hepsiburada mağdurları yaz 300 den fazla mağdur vardır yani o riski edinmek istemiyorum anlıyormusun?Hem zaten kredi kartı yapsamda yapmasamda aldıklarım 100 ü geçiyor onun için kapıda ödeme daha iyi çalıştırabiliriz dimi sorun çıkmasında...Ledlerin montajını yapabilirmiyiz gidona çünkü o ledler araç panjuru için tasarlanmış olduğu için...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.