Şimdi Ara

Birilerinin zengin olması için yaşıyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
7.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
174 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Birileri saraylarda,lüks villalarda yaşayıp milyon dolarlık araçlara binebilsin diye sabah akşam eşek gibi çalışıyoruz ve karşılığında ise sadece karnımızı doyurabiliyoruz.

    Okursan patrona daha fazla para kazandıran nitelikli köle olursun,karnına 1 ekmek daha fazla gider.Okumazsan niteliksiz köle olursun ama sonuçta iki durumda da kölesin.Bu adamlara para kazandırmak için kullanılan bir eşya,üründen farksızsın.

    Birileri daha rahat yaşasın diye hayatımı harcamak istemiyorum artık.




  • Akılla bir alakası yok.Baban zenginse sen de zengin olursun,baban fakirse sen de fakirsin.%99.9 böyledir 0 dan zengin olana da bir yerden şans vurmuştur.

    Rekabet diye bir şey yok ki bundan kaçılsın,sen Koç un oğluyla rekabete girdiğini mi sanıyosun.Bunlar kişisel gelişimcilerin zırvalıkları.

    En azından çabalarım.


    Senin gibi oturup ağlayacağıma.


    Ben olmasam bile.


    Benim gibi birisi olacak.


    Senin gibi değil.


    Zaten her çalışan başarır demedik.


    Sen en başta bunu yanlış anlamışsın.


    Başaranlar çalışanlar arasından çıkacak dedik.


    Her verdiğin örnek Elon da Elon.


    Kimse sana Elon olabilirsin demedi zaten.


    Çalış belki daha iyi bir hayata sahip olabilirsin dedik.




    Artık bebek değilsin.


    Kimse ağlıyorsun diye bir şey vermeyecek sana.


    İstediğin kadar da söv sisteme.


    Değişmeyecek.





    Benim küçük olsa da bir şansım var


    Sen bomboşsun.

    İnsanlık bundan rahatsız değil. İnsanların çok büyük çoğunluğunun rahatsız olduğu şey sistem değil ücretler. Sıradan insan evini ve arabasını alıp tatmin edici bir maaş ile şikayet etmeden yaşar. Başkaları geçinemiyormuş, işsizmiş, intihar ediyormuş, umrunda olmaz. Kendi değirmeni dönüyorsa haberleri izler "Allah yardımcıları olsun" der, 5-10 saniye üzülür sonra oturur yemeğini yer, bir de üstüne haline şükreder. Başkalarının felaketinden ve acılarından kendine huzur payı çıkarır. Örnek verirsek bu ülkede işçiler sistem tarafından istismar edildiğinde sadece işçileri sokaklarda hakkını ararken görürsünüz. Diğerleri televizyonlarından izler. Memurlara haksızlık edildiyse sadece memurlar sokaktadır.


    Yani insan denen mahluk kollektif bilinçten yoksun, son derece bencil, eline fırsat geçtiğinde acımasız, umursamaz bir yaratıktır. Halbuki sıradan insan aslında kurtuluşun bireysel değil toplumsal olması gerektiği sonucunu çıkarabilecek zekaya sahiptir. Motto çok basit, bir toplumun refah seviyesi en kötü şartlarda yaşayan bireyinin refah seviyesidir ama insanlığın çok büyük çoğunluğu vahşi kapitalizmi tercih eder. Özellikle "tercih eder" dedim çünkü gerçekten bu şekilde yaşamaya mecbur olduklarını düşündüklerinden değil, tercih ettiklerinden sistem bu şekilde.


    Peki bunu nasıl anlıyoruz? Ben bu kanıya özellikle internetin icadından sonra vardım. İnternetin icadından önce insanlık televizyonların hipnotizmasında yaşıyordu. Sistem toplumsal bilinci boyalı basın ve televizyon ile yönetiyor ve şekillendiriyordu. İnsanların istediği şekilde düşünmesini sağlıyordu. Şimdi internet her türden görüşün kendini yeterince ifade edebildiği, hatta bireylerin de kendi fikrini belirtebildiği bir yer oldu. Peki değişen nedir? En basit örnek twitter. Bugün tüm insanlığa "ben köle değilim, bu sistem yanlış" deme imkanı verirken, bu twitleri ve örgütlenmeyi görememek neden kimseyi şaşırtmıyor? Cevabı çok basit aslında istedikleri şey eşitlik değil daha çok para. Zaten bu yüzden ellerinde avuçlarında ne varsa son model telefonlara, arabalara, kozmetiklere, estetik ameliyatlara yatırmıyorlar mı? Özgürlük ve eşitlik istemek için örgütlenmek, insanlık tarihi boyunca hiçbir zaman günümüzde olduğu kadar kolay olmamıştı. Tarihte ilk defa global bir propaganda aracı sadece sisteme değil tüm insanlığa ait. Herşey hazır, sadece istemek yetiyor ama onların istediği, yetişkin oyunlarında kendilerini diğerlerinden ayrıcalıklı kılacak, egolarının sembolik güçleri. Tüm twitter halkını bu profile indirgemek doğru olmasa da, yüzde doksdokuzdan fazlası popülarite peşinde ki popüler olmak da aslında kişiyi diğerlerinden ayrıcalıklı yapan, gücün başka bir sembolik tezahürü.


    İnsan malesef gerçekte bu. Bu yüzden ben artık sistem eleştirisi yapmıyorum. İnsan böyle birşey kabullendim. Zaten böyle olmasaydık, toplumsal tezahürümüz de bu olmazdı. Yaşam insan için bireysel bir varoluş mücadelesi. En azından şu an hala evrimimizin bu basamağındayız. Hani diyorsun ya "Birilerinin zengin olması için yaşıyoruz" evet doğru. Eğer özgürlük için gereken güce sahip değilsen, var olmaya devam etmenin yolu iş gücünü satmak. Sistem bu ve malesef insanların çoğunluğu bundan rahatsız değil, sadece konu açıldığında rahatsızmış gibi davranıyor.


    Sana gelirsek eğer çıkarıp 1 milyon dolar verseler, bunu dünyanın adil bir yer olması için vereceğin savaşta mı kullanırdın, yoksa kendi hayatını mı inşa ederdin? Birilerinin zengin olması için yaşıyoruz  Bence yanıtı hepimiz biliyoruz çünkü istisnalar hariç hepimiz aynıyız, o yüzden bence sen de bireysel problemlerini sisteme yansıtmaktan vazgeçip, kendi savaşını planlamalı ve yönetmelisin. Bunun dışında zaten geriye tek seçenek kalıyor, herşeyi reddetmek ve özkıyım ama sürekli varoluştan yana şikayet etmenin bir anlamı yok çünkü seni kimse duymuyor. Bence senin şu anki amacın, dünya içinde sınırlarını ve kurallarını kendin belirlediğin, sana ait olan küçük bir dünya yaratmak olmalı. Onun dışında insanlığın ortak akıl ve kollektif kazanca giden yolda yürümesi gereken çok yol var. Kapitalizmin babalarından Keynes bile şöyle demiş "bir gün insanlık kurtulacak ama bu devrimle değil, evrimle olacak"

  • İnsanlar böyle üreyip durdukça bu düzen değişmez insan emeğinin değeri olmaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olması gereken bu.

    Bazı insanlar çoğu insandan daha akıllı.

    Bu da onları diğerlerinden ayırma fırsatı veriyor.

    Onlar da bu fırsatı kullanıyor.

    Rekabetten korkan ve rekabet etmek istemeyen insanların %90'ının bir kaybeden olduğu da gerçek.

    Bunu engellemek mümkün değildir.

    Çünkü daha insan yaratılırken (yine dediğim gibi) bazıları çoğundan üstün yaratılır.
    Bu da hayat boyunca devam edip gider.

    İnsanlar eşit değildir.Bu saçmalığa inanmayı kesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamza5806

    İnsanlar böyle üreyip durdukça bu düzen değişmez insan emeğinin değeri olmaz

    Tarım toplumundan geldiğimiz noktaya bir bak. Uçaklar roketler uzay araçları global markalar İnternet yapay zeka blockchain iot nanoteknoloji............


    Bu kadar şeyi o beğenmediğin insanoğlu keşfetti. Düzen değişti, eskiden zengin olma ihtimalin yoktu şimdi var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • para hep zenginin cebine gidiyor. işciye asgeri ücreti ver çuvalla parayı götür. durum bu şekilde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Haklısın 10 bin TL maaşın bile pek değeri yok ki onu almak için mühendis, doktor , avukat filan olmak laxim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan az önce hayvan çiftliğini okuyordum bunları az önce hayvanlar bizim için söylüyordu şimdi foruma girdim bunu hördüm djdndodjdjej süper zamanlama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • whitewedding W kullanıcısına yanıt

    Akılla bir alakası yok.Baban zenginse sen de zengin olursun,baban fakirse sen de fakirsin.%99.9 böyledir 0 dan zengin olana da bir yerden şans vurmuştur.

    Rekabet diye bir şey yok ki bundan kaçılsın,sen Koç un oğluyla rekabete girdiğini mi sanıyosun.Bunlar kişisel gelişimcilerin zırvalıkları.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C9F4BCB80

    Akılla bir alakası yok.Baban zenginse sen de zengin olursun,baban fakirse sen de fakirsin.%99.9 böyledir 0 dan zengin olana da bir yerden şans vurmuştur.

    Rekabet diye bir şey yok ki bundan kaçılsın,sen Koç un oğluyla rekabete girdiğini mi sanıyosun.Bunlar kişisel gelişimcilerin zırvalıkları.

    Tam kaybedenlerin kafa yapısı var sende. Bu kafayla hiçbir yere gelememen normal

  • Baban zenginse zenginmişsin.

    Evet öyle.


    Sen de burada ağlayacağına git zengin ol da bari çocuğun babam zengin ondan zenginim desin.


    Rekabet bu işte.

    Şu anda iki fakir birbirinizle yarışırken ikinizden biri çocuğuna daha iyi gelecek bırakacak.


    Koç'a zenginliği Allah mı gönderdi a*.


    Adam kafasını kullanmış zengin olmuş.


    Senin baban da kullansaydı sen de olurdun.

    Ya da sen kullan da çocuğun olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dsaewq D kullanıcısına yanıt

    Zengin biri olsaydı bunları demeyecekti ama .


    Böyle de ikiyüzlüler.


    Tarihte örnekleri var sıfırdan zirveye ulaşanlar.


    Az mı ?


    Az.


    Zaten amaç onlardan biri olmak.


    Ve çoğu olamayacak.


    Birileri olacak.



    Ama eminim ki o olacak olanlar


    Burada ben niye zengin değilim diye ağlayanlar arasından çıkmayacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O adam(veyahut dedesi,babası) yıllarca çalışıp sermaye biriktirmiş bir riske girip iş kurmuş tabii senden fazla kazanacak

  • dsaewq D kullanıcısına yanıt

    Sende de sabah 6 da kalk,günde 5 litre su iç,yazılım öğren Elon Musk ol kafası var.

    İnsanlar genel olarak böyledir,gerçeklerden kaçmayı,sahte bir Dünya tasarlamayı severler çünkü diğer türlü mutsuz olurlar.Söylediklerimin doğru olduğunu aslında sen de biliyosun ve göreceksin.

  • Birilerinin zengin olması için yaşıyoruz
  • Kitabdar kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle.


    Bunlar sanıyor ki hile falan açmış a*.


    Burada milletin dedesine söveceğine git kendi sülalene söv ben niye bu haldeyim diye.


    O adamların dedeleri de fakirdi.


    Ama kafalarını kullandı ve 2-3 nesil zengin oldular.


    Çocukları da bunu devam ettiriyor.


    Sen fakirsen bu senin baban yüzünden


    Ama çocuğun fakirse


    Bu senin suçun.



    Doğarken fakir olman bir acizlik veya utanılacak bir şey değil ama geberirken fakir ölmen senin suçundur.


    O adamların dedeleri de diyor muydu acaba


    Ulan babam da fakir zaten s**eyim bu düzeni ?


    Yoksa zengin olmak için uğraşıyorlar mıydı ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • whitewedding W kullanıcısına yanıt

    Sen olacaksın o da çünkü sen seçilmiş kişisin.Hepimiz arkandan başarı hikayene bakıp kıskanacağız.Biz burda ağlarken sen hepimize ders vereceksin.Şimdi git yazılım öğren,her sabah 6 da kalkıp güneşi selamla,günde 20 litre su iç ve asla pes etme

  • En azından çabalarım.


    Senin gibi oturup ağlayacağıma.


    Ben olmasam bile.


    Benim gibi birisi olacak.


    Senin gibi değil.


    Zaten her çalışan başarır demedik.


    Sen en başta bunu yanlış anlamışsın.


    Başaranlar çalışanlar arasından çıkacak dedik.


    Her verdiğin örnek Elon da Elon.


    Kimse sana Elon olabilirsin demedi zaten.


    Çalış belki daha iyi bir hayata sahip olabilirsin dedik.




    Artık bebek değilsin.


    Kimse ağlıyorsun diye bir şey vermeyecek sana.


    İstediğin kadar da söv sisteme.


    Değişmeyecek.





    Benim küçük olsa da bir şansım var


    Sen bomboşsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitewedding -- 17 Nisan 2021; 16:41:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki dolu adam artık senin gibi kız konuları açayım da boş boş ağlamayayım

    Ben ya da başka biri yanlışları sorgulamasa zaten böyle,banane deseydi her şey olduğu gibi kalırdı ve hiçbir şey değişmezdi.

    Milletin servetini niye bu kadar savunduğunu da anlamıyorum zaten,ya çok zenginsin ya da çok aptal.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.