Şimdi Ara

Bırakın artık herkese Leon önermeyi! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
2
Favori
5.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 61 milyara fr gibi yakışıklı iyi motorlu donanımlı araba versinler onu tavsiye edelim. Yada 50 milyara 1.2 tsi ? Konuyu açan arkadaş boş muhabbetin dibine vurmuş. Japoncu herhalde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leon 2.eli oturmuş, gençlerin çok sevdiği, basarili ve sorunsuz bir araç. Fiyatı da uygun olunca önerilmesi dogal. Donanım olarak da tatminkar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen kafana takma böyle şeyleri git leon al.

Şaka Şaka ne Leon'muş arkadaş bir bitmedi ya.
  • leon önermeyi bırakın demek bile bence :

"araba alacaksanız mutlaka Leon'u da bir düşünün!" demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Orijinalden alıntı: sahin261

B segmenti:
    colt
    ibiza 1.4

C segmenti
    mazda 3
    leon 1.2

Dsegmenti
    mazda 6
    mondeo
    ---------- yukarıdakiler genel olarak forumun tavsiye ettiği arabalar ikinci elleri nispeten zayıf, diğerlerine göre. Ben hastayım forumun tutulmayan araba önerisine. Ama kendilerinde imkan olsa o arabaları satın almazlar (kendi adıma konuşursam leon hariç)

Bu forumda colt onerenlerin % 80i ya colt sahibidir. Ya colt sahibi olmuştur. Ya da colt hakkında bilgisi olan başka bir mitsubishi sahibidir.

Siz bilir misiniz bilmem 2008 yılında forumda en çok colt öneren ve mantık çerçevesinde kimsenin onu alt edemediği tasshelhoff vardır.

Bacey vardır.
    Opeth

Bu arkadaşların hepsi hep colt sahibi idi.

Kendim de colt aldım. 3 yıl kullandım 4 günde aldigim fiyattan sattım.

Alan adam hala benle yazisir (2 yıl oldu) şuan arabasını ilana koymadan alıcısı hazır üstelik prim yapmış fiyata..

Kanıt isterseniz de whatsapp dokumlerini paylaşırım. Kaç marka arabanın böyle sadık bir müşteri kitlesi var?

Forumda önerilen arabaları sokakta az görmen normal çünkü burada çocuk koltuğunu bile gunlerce araştırıp öyle alan bilincli insanlar varken. Dışarıda çocuğunu kucağına alıp araba kullanan tipler çoğunlukta.

Ben de şimdi her aile otomobili arayan özellikle 2 çocuk olan. Dizel otomatik isteyen herkese grand picasso öneriyorum. Alan alır almayan almaz.

Bana onermeseler şuan jetta yada octavia gibi basık bir sözde aile aracına biniyor olabilirdim.

Benimde ömrüm oldukça binmeyeceğim araçlar şu MPV ler.. kadın arabası gibi hantal, zevksiz araçlar.. onlara bineceğime tahta suspansiyonlu octavia biniyorum, ve memnunum..

• quote:

Orijinalden alıntı: Shellci

iç tasarımın sadeliğini ben ve eşim beğeniyoruz. Sanane birader? açtığın konuya bak.. insanların arabası hakkında atmış tutmuşsun...

acaba kendin neye biniyorsun..?

umarım allah sana da nasip eder bir gün leon almayıda rahatlarsın.

Son cumlende nasi dua ediyorsun oöyle
    Allah sana ve ailenede Passat nasip etsin ama almadan oönce es dost akraba Renk latitude tavsiye etsin
    NOT ARK NİYET YOKTUR SADECE İCTEN DUA VARDİR

• F/P lideri bir aracın önerilmesi neden bu kadar rahatsız ediyor sizi?

50 bin liraya manuel araç arayana piyasadaki en mantıklı seçenek 1.2 TSI Style Leon.
    55-60 bin liraya otomatik araç arayana piyasada en mantıklı seçenek uzatmalı garantisiyle 1.2 TSI DSG Style Leon.
    Leon'un içi kötü demişsiniz, içi güzel Leon arayana 60 bin liraya Leon FR. Yanında dikkat çeken bir dış görünüş, düşük benzin tüketimi ve yüksek performans hediye.

Diğer araçların fiyatları ortadayken bu araçların önerilmesi gayet normal. Ben de çok araştırdım, tüm markaların modellerini inceledim test sürüşleri yaptım paramın karşılığını en yüksek F/P oranıyla Leon FR veriyordu. Başka marka verse onu alırdım. Leon FR'ı değiştireceğim zaman yine araştırırım, bütçeme göre hangi markanın hangi modeli benim beklentilerimi en iyi F/P oranıyla karşılıyorsa onu alırım.

Leon fiyatıyla mantıklı bir araç. Leon'ların donanımı, motoru, şanzımanı ne olursa olsun 65-66 en fazla 67 bini geçmemeli fiyatı. Mesela ledli, sunrooflu 1.6 TDI Leon'ları gereksiz buluyorum, çünkü 70 küsür bin fiyatı oluyor. Açıkcası bir Leon sahibi olarak 70 küsür bin vermem ben Leon'a dizel bile olsa ki benzinli versiyonları zaten az yakıyor. Yılda 20.000 km'den fazla yapmıyorsan gerek yok dizele. 70.000+ bütçelerde başka araç bakarım. Ama bütçem 60-65 bin arasıydı, Temmuz kampanyalarıyla 59.500'e Leon FR aldım. 59.500'e aldığım aracın özelliklerini herkes biliyor, başka hangi araç var bu fiyata bu kadar özellik, güzellik, performans ve az tüketim veren araç?

Eğer gözü kapalı, at gözlüklü bir Leon fanatikliği varsa ortada hak veririm. Ama Leon öneren adam gayet mantıklı bir öneri yapıyorken bu tepki çok gereksiz.

• Leon al Leon. Çok güzel Leon. Ha ney? Burası öneri yeri değil mi? Peki...

Bence Leon sıfır ve VAG alternatifleri içinde güçlü araba. İçini seven alsın, sevmeyen almasın. Kimi demiş arka koltuk kaya gibi... Arkadaş, bana ne arka koltuktan? Binecek olan adam rahat edemiyorsa taksiye binsin. Uzun yolda rahatsız olacaksa otobüsle gelsin. Çok da fifi bana. Ben mi oturacağım arka koltukta? Sana önemlidir, almazsın... Otomobil tavsiyesini herkes kendi görüşüne göre yapıyor. Tek avantajı bir iki özellik alıcı için önemli ise ve bu arabada varsa onu öğrenmiş oluyor. Veya daha önce bakmasığı bir araba ise onu da değerlendirmeye alıyor. Yoksa öneri yapanlar "bunu al bunu al. Alırsın ford, olursun lord" falan diyerek alıcılara araba aldırtmıyorlar.

Leon iddialı bir araç bence. Sık öneriliyor olması da doğal.

Ancak benim anlamadığım, C sınıfı bir arabaya 60.000TL kim para veriyor? Buna ne zaman bir dur diyecek bizim hödükcanlar ben onu merak ediyorum. 55.000TL'ye 2-3 yaşında, 60-70.000km'de kazasız servis bakımlı 2.0 Legacy satılıyor. Mal mıyım arkadaş ben büzük içi kadar bit motorlu önden çeker arabaya 60.000 vereyim? Bu yüzden ben kimseye sıfır araç tavsiyesi yapmıyorum. Kimseye "Git 60000-70000TL'yi dandik bir C sınıfı arabaya ver" diyemem. Yapıma aykırı.

Benim tavsiyem, "sistem böyle ise, hareket çek sisteme, git kendine 10.000TL'ye Rover al. Seni 3-4 yıl idare eder." şeklinde oluyor. Fabrika'nın arabaları eskiyor mesela. Fusion var iki tane. K belgesi ve psikoteknik raporu olayları ile uğraşmamak için Fusion almıştık. Bu araçlar Ford Connect gibi kullanılıyor. Yük de taşıyor, insan da... Yeri geliyor 350kg elektrik motorunu arka koltukları yatırıp yüklüyoruz arabaya... Şimdi bana gene böyle yükseltilmiş, ticari araba gibi kullanılabilecek, hususi araba lazım. İkinci elde de tutulmayan bir model olursa dadından yenmez. İki tane alıcam ikinci el. Hadi önerin bakiym!

• quote:

Orijinalden alıntı: Spirited

forumun popüler araçları her dönem bellidir.Ama ne hikmetse önerenler ve önerilenlerin %90 o aracı almaz.En çok kötülenen vw, forumda en çok satanlardan biri.Forumun güvenirliği ve tadı yavaş yavaş azaldı maalesef.Ciddiyetten uzak, gerçeklerden mahrum yaşayanların, sürekli aynı kalıpları içinde dolaşıp yorum yaptıkları yer oldu.

Gardaşım izin varsa, altına imzamı atmak istiyorum yorumunun..

Saygılar, teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgacem

Göstergeler Audi kıvamında. Renk kombinasyonu ve iç aydınlatmalar şık.

Far açma kapama, pek çok ortak parça kullanımı tuşlar, anahtarlık ve benzer mantık tasarımı.

Mesela SSeat Skoda Audi ve Vw kullananlar, 4 marka arası araç değiştirsın bu ne ya diye afallamaz. Aynı tarz.

Ablama eskiden A3 almıştık Audi deneyimi de var.

E motor şanzıman ve şasi zaten aynı. Kim ne derse desin yumuşak plastik oranı tatminkar. Kapısı kapandı mı tok. Fitilleri guzel.

Dediğim gibi VAG gurubu ben buradayım diyor arabalarında.

Ayrıca ses sistemi çok başarılı rakiplerine göre. VAG grubu burada da ortak çalışıyor genel olarak.

Ben memnunum. Binen de beğeniyor. Hem içi hem dışı bence yeterli. Dişi hattâ yakisikli

Çok doğru tespitler yapmışınız hocam.
    Ben de A3 ten geçmiştim leon'a. aklımda hep 2. el audi almak vardı. ama bu kadar para verirken 2. elin el bombasını cebimize koymayalım, ilk defa sıfır araba alalım diye leon aldık. başta çok endişem vardı mutsuz olur muyum diye. ama korktuğum gibi olmadı. Bugün olsa yine aynı paraya Leon alırım. Hatta şu fr kampanyasından yararlanmak bile aklıma gelmedi değil. Ama daha 1 yılda araba satmak israf gibi geldi sonra. ayrıca ilerde ikinci el de olsa bir a3 sedan alma ihtimalimi zayıflatır dedim bu değişiklik :)

• Yerlerde sürünen Seat 2014 Ocak-Ekim arası satış adedi: 8.649

DH Forumun göz bebeği Mazda satış adedi: 930

Cahilce yorum yazmayı bırakıp veriler verilse belki DH forumun kalitesi yükselir.

• Herkese kendi arabası kusursuz görünüyor tabi.

quote:

Orijinalden alıntı: Cesc_

F/P lideri bir aracın önerilmesi neden bu kadar rahatsız ediyor sizi?

50 bin liraya manuel araç arayana piyasadaki en mantıklı seçenek 1.2 TSI Style Leon.
    55-60 bin liraya otomatik araç arayana piyasada en mantıklı seçenek uzatmalı garantisiyle 1.2 TSI DSG Style Leon.
    Leon'un içi kötü demişsiniz, içi güzel Leon arayana 60 bin liraya Leon FR. Yanında dikkat çeken bir dış görünüş, düşük benzin tüketimi ve yüksek performans hediye.

Diğer araçların fiyatları ortadayken bu araçların önerilmesi gayet normal. Ben de çok araştırdım, tüm markaların modellerini inceledim test sürüşleri yaptım paramın karşılığını en yüksek F/P oranıyla Leon FR veriyordu. Başka marka verse onu alırdım. Leon FR'ı değiştireceğim zaman yine araştırırım, bütçeme göre hangi markanın hangi modeli benim beklentilerimi en iyi F/P oranıyla karşılıyorsa onu alırım.

Leon fiyatıyla mantıklı bir araç. Leon'ların donanımı, motoru, şanzımanı ne olursa olsun 65-66 en fazla 67 bini geçmemeli fiyatı. Mesela ledli, sunrooflu 1.6 TDI Leon'ları gereksiz buluyorum, çünkü 70 küsür bin fiyatı oluyor. Açıkcası bir Leon sahibi olarak 70 küsür bin vermem ben Leon'a dizel bile olsa ki benzinli versiyonları zaten az yakıyor. Yılda 20.000 km'den fazla yapmıyorsan gerek yok dizele. 70.000+ bütçelerde başka araç bakarım. Ama bütçem 60-65 bin arasıydı, Temmuz kampanyalarıyla 59.500'e Leon FR aldım. 59.500'e aldığım aracın özelliklerini herkes biliyor, başka hangi araç var bu fiyata bu kadar özellik, güzellik, performans ve az tüketim veren araç?

Eğer gözü kapalı, at gözlüklü bir Leon fanatikliği varsa ortada hak veririm. Ama Leon öneren adam gayet mantıklı bir öneri yapıyorken bu tepki çok gereksiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dusau -- 1 Aralık 2014; 18:46:22 >

• Klasikler arasina yerini aldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumenu -- 1 Aralık 2014; 20:06:06 >
  • Referans noktası halen 1. aracım olan, w204 mercedes c180 facelift amg olan biri olarak söylüyorum;

yine aynı şekilde Doğuş grubundan nefret eden ve DSG nin tüm problemlerini bilen ve almamaya yemin etmiş biri olarak söylüyorum,

aylarca tüm c/d sınıfı araçları fiyat/performans olarak değerlendirmiş olan biri olarak söylüyorum,

bu cumartesi gittim 1.2 tsi leon dsg aldım + 1100 TL'ye 2 yıl garanti eklettim.

kesinlikle sınıfının en fiyat/performans aracı. 1.2 tsi nin performansı kesinlikle tatmin edici. mazda 3 ü defalarca test ettim, kesinlikle tüm atmosferiklerden kat kat iyi, sınıfına göre de çok yeterli bir performansı var. motor kesinlikle çok esnek, asla yarı yolda bırakmıyor.

DSG çok hızlı. ekonomiye katkısı yüksek. 2013'ten sonra mineral yağa geçilmesi ve parçalarda güncellemeler ile sıkıntılar minimuma inmiş gözüküyor. Bakalım görcez, en azından 1130 tl'ye 2 yıl full garanti daha alınıyor. 4 yıl kafa rahat.

iç malzeme kalitesi golf'ün altında olduğu kesin. birçok plastik aksamda bu gözle görülüyor ve hissediliyor ama sonuçta aynı donanımda bir golf 8-10 bin arası pahalı.

sınıfının yakıt tüketimi en iyi aracı ki kullanan kullanıcıların %90 u aracın gerçekten ekonomik olduğunu söylüyor.

standard donanımı tam kararında.

içi çirkin diyorsunuz ama kadranlar, ekran ve klima kumandaları golf ile birebir aynı.

golf ve a3 ile aynı MQB platformunda, yani altyapı aynı.

evet koltukların döşemeleri iyi değil ancak zaten bu aracı premium araç olarak almıyorsunuz. (FR alırsanız onun döşemeleri gayet güzel, yarı deri.)

arka diz mesafesi ise kesinlikle çok iyi.

bagajı honda civic hb'ten sonra sınıfının en iyisi, 380 litre. ince stepne olduğu için gerçekten çok derin ve kullanışlı bir bagajı var.

tip olarak LED paket ile Mazda 3'ten sonra sınıfının en yakışıklı aracı!

izolasyonu tatminkar ama süper değil.

istediğiniz kadar kızın, şu an sınıfının en iyi fiyat/performans aracı leon'dur.

ufak tefek kalite eksikliklerini kafaya takmayacak herkese de tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donniedarko -- 1 Aralık 2014; 20:47:02 >

• dusau kullanıcısına yanıt
    Hocam şunu anlatamadım galiba. Aracınız dediğiniz aracı 4 ay önce aldım ben daha. Ve bu otoparkçı panpalar da dahil olmak üzere her şeyini inceleyip aldım. Otoparkçı panpaların sorunların çoğu kötü lastikten kaynaklanıyor. Onun dışındakileri ise baya abartıyorlar. Aynı sorunlardan yeni 308 testinde de bahsediyorlar mesela ama olur böyle şeyler deyip geçiştiriyorlar. Ama Leon'da ağzına ediyorlar afedersiniz. Neyse otoparkçı panpaların Leon FR testini gereğinden fazla tartıştık burada zaten gerek yok artık. Ben bu aracı test edip, uzun uzun araştırıp aldım. Bahsedilen gibi berbat bir araç olsa Mazda 3, Honda Civic, Golf, Astra vb. diğer seçeneklere de yönelebilirdim. Ama tüm seçenekler arasında en iyisi Leon FR bu bütçeyle. Siz de bir gün kullanma şansı bulursunuz umarım ve yanıldığınızı görürsünüz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgacem

Akıllı telefon seçimi gibi. C segmentinde hiç bir modelin "En iyisiyim" iddiası yok. Her konuda ortalamanın üzerinde tek C sınıfı zaten Golf.

Mesela i30'un kaliteli yönleri var. Gerçekten işçilik güzel. Donanımlar güzel. Ama Casio ve 3310 arasındaki ekranları ve çok yakan eski motorları arabayı eksi yönlere itiyor. Corolla'nın mesela dablumbazları bile opsiyon. Mazda 3 güzel ama motor seçeneği az. Tıpkı Civic gibi. Ayrıca Civic'in yalıtımı da kötü tabi.

Fransızlara geldik mi fiyat mantıksızlıkları var. Onlar malzeme kalitelerini düzelttiler. Motorları çok güzel. Ama değişik tasarım noktalarında ortalama insana itici gelebilen radikal hareketler ve yüksek fiyat çekiyor. Sen Türkiye'de Golf ile aynı paraya full olmayan aracı satmaya çalışırsan, ikinci elin kötü olacağı için satamazsın.

Octavia'da Leon gibi Golf'ün yalıtım seviyesi düşürülmüş, arka süspansiyonları daha uygun sürümlerle değiştirilmişi. Yani her arabanın eksi olduğu bir yer var. Golf'ün donanım eksiği gibi.

Yazdıklarınıza katılmakla beraber crdi için düzeltme yapmak isterim. Korelilerde eski teknoloji olan motor değil şanzıman malesef. crdi manuel şanzıman ile az yakıyor.
    1.6 crdi 115 ve 128, şu an kullanmakta olduğum 1.3 cdti 95'ten az yakıyor normal kullanım şartlarında.

• 60 bin liraya 1.4tsi 140hp leondan daha performanslı hangi araba var, sıfır olarak ?

Zeperf.com dan duels kısmına tıklayın leonla piyasada satılan araçları kıyaslayın, tsi motor gücü çok geniş devir aralığında sunuyor, leonda dolu ve uygun

Daha ne ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MIKROP DOGAN

60 bin liraya 1.4tsi 140hp leondan daha performanslı hangi araba var, sıfır olarak ?

Zeperf.com dan duels kısmına tıklayın leonla piyasada satılan araçları kıyaslayın, tsi motor gücü çok geniş devir aralığında sunuyor, leonda dolu ve uygun

Daha ne ?

Aaa olur mu astra 1.4 var tamam ilk basta agir ama 350 km/h sonra açılıyor araba

• Cesc_ kullanıcısına yanıt
    Sahibi olarak kullanmasam da, test ettim. Bir arkadaşım da var chip de attırmış arabaya, biraz sıkıştırınca arkadan çok rahat bırakmaya başlıyordu kullandığım araç.
    Kısaca performans isteyen adama tavsiye edeceğim bir araç değil. Otopark incelemesi biraz abartılmış ama söylediklerinin büyük kısmında da haklılar.
    Araç kağıt üstünde en iyi f/p aracı olarak görünüyor ama binip test edince neden öyle göründüğünü anlıyorsunuz.
    Yine de 1.2 TSİ style olanı öneririm b sınıfı araba yerine 3-5 daha koy al diye. Ama tdi ve otomatik olanların fiyatı uygun değil. Dsg zaten bela. 11000 lira dizel farkı çok abartılı bir rakam.

• 1.4 TSI FR kullanıcısı olarak bir çok kez yazdığım için kısaca iki şey söyleyeceğim:

1) İç trim işçiliği rezalet, tıkırtı sesleri kaçınılmaz,

2) Led farları sorunlu, buğu olmaması imkansıza yakın. Bunların dışında aracın memnun olmadığım bir yanı yok.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.