Şimdi Ara

Bir sitenin yöneticisi bunu yaparsa

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, bir forumun üyesi üzerinde saatlerce emek görüp paylaştığım ve izinsiz paylaşımını yasakladığım bir konumu, üye olduğu forumda kendi adına paylaşmış. Üyelerde teşekkür etmiş. Forumda hassasiyeti olan bazı üyeler ise bu konudaki kişiye çalıntı yaptığı konusunda uyarılarda bulunmuş fakat forumun yöneticisi mesajları silip aynen şunu yazmıştır (yazı halen ilgili forum sitesinde durmaktadır):

quote:

Sahibinin izin vermesi gereken bir durum yok ortada arkadaşlar. İnternette paylaşılan içerikler lisanslanmadığı veya telif hakkıyla korunmadığı sürece anonimdir. Elinizde patent varsa tekrardan iletişime geçin konuyu kaldıralım.

Ne demek bu? Her haltı lisanslamak mı gerekiyor, emeğe saygı yok mu yani? Siz ne diyorsunuz? Görüşleriniz önemli, ne yapmamı önerirsiniz?

Edit: Tuhaf olan, forumun yöneticisinin bu harekette bulunup, üyenin ayıbını haklamaya çalışmasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkangunes04 -- 29 Nisan 2013; 3:16:56 >

• adam doğru söylemiş elinde patentin var mı?
    sen gidip konuna agresif ve egoist bir tavırla yok izinsiz kullanılamaz bik bik bik yazarsan onlarda sırf gıcıklığına bile olsa böyle çalarlar hatta ben olsam gider senden önce patentletir sana dava açarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. Price

adam doğru söylemiş elinde patentin var mı?
    sen gidip konuna agresif ve egoist bir tavırla yok izinsiz kullanılamaz bik bik bik yazarsan onlarda sırf gıcıklığına bile olsa böyle çalarlar hatta ben olsam gider senden önce patentletir sana dava açarım

Konuyu okuduğunu sanmıyorum, ayrıca çok hırslısın. Senin için hırslı ergen mi ne diyorlar. Agresifliği bırakta biraz objektif bak olaya bence.

Edit: Erkeksen patentletirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkangunes04 -- 29 Nisan 2013; 3:27:38 >
  • Ohoo kardeşim sen ne sahiplenmişsin öyle Telif hakkı her şeyde öyle somut olarak yapılabilen bir şey değil, müziklerde bile önüne geçilemiyor açtığın bir konunun peşinden koşmayı veya koşacaklarını mı düşünüyorsun? Benim 2 ayımı harcayarak bir oyuna yaptığım patch'in dışarda cd'lere basılarak satıldığını gördüğümüde ileteyim sana.Bu da o kadar ciddi bir şey değil yani seninkide sadece bir konu, abartma

Edit : Hatta bazı ciğersizlerde dosyalarla oynayarak creditsdeki ismimi silip kendi isimlerini yazmışlar, tövbe yarabbim ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babblebabble -- 29 Nisan 2013; 3:44:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Babblebabble

Ohoo kardeşim sen ne sahiplenmişsin öyle Telif hakkı her şeyde öyle somut olarak yapılabilen bir şey değil, müziklerde bile önüne geçilemiyor açtığım bir konunun peşinden koşmayı veya koşacaklarını mı düşünüyorsun? Benim 2 ayımı harcayarak bir oyuna yaptığım patch'in dışarda cd'lere basılarak satıldığını gördüğümüde ileteyim sana.Bu da o kadar ciddi bir şey değil yani seninkide sadece bir konu, abartma

Haklısın, ilk defa başıma geliyor. Çok kötü bir his anlatamam
    Zaten sizden 'ne yapmamı önerirsiniz' şeklinde öneri bekliyordum. Gidipte 'döveceğim' şeklinde saçma şeyler yazmadım, yani abartsaydım çoktan bazı olayları gerçekleştirmiştim

Edit: Düzenlemeni yeni gördüm, gerçekten yazık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkangunes04 -- 29 Nisan 2013; 3:45:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rambo_FT

quote:

Ohoo kardeşim sen ne sahiplenmişsin öyle Telif hakkı her şeyde öyle somut olarak yapılabilen bir şey değil, müziklerde bile önüne geçilemiyor açtığım bir konunun peşinden koşmayı veya koşacaklarını mı düşünüyorsun? Benim 2 ayımı harcayarak bir oyuna yaptığım patch'in dışarda cd'lere basılarak satıldığını gördüğümüde ileteyim sana.Bu da o kadar ciddi bir şey değil yani seninkide sadece bir konu, abartma

Zaten sizden 'ne yapmamı önerirsiniz' şeklinde öneri bekliyordum. Gidipte 'döveceğim' şeklinde saçma şeyler yazmadım, yani abartsaydım çoktan bazı olayları gerçekleştirmiştim

Foruma üye olup, hazırladığın içeriği içeren konuyu açan kişiye özel mesaj atıp kibarca konuyu kaldırmasını ya da konu başına her yerde kullandığın ortak kullanıcı adını yazmasını rica edebilirsin veya isim ve kaynak şeklinde yazmasını isteyebilirsin.Bunu defalarca yaptım, rica edersen sıkıntı çıkmaz.Söyle yani çok canını sıktıysa mevzu.Agresif girme zaten.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rambo_FT

quote:

Foruma üye olup, hazırladığın içeriği içeren konuyu açan kişiye özel mesaj atıp kibarca konuyu kaldırmasını ya da konu başına her yerde kullandığın ortak kullanıcı adını yazmasını rica edebilirsin veya isim ve kaynak şeklinde yazmasını isteyebilirsin.Bunu defalarca yaptım, rica edersen sıkıntı çıkmaz.Söyle yani çok canını sıktıysa mevzu.Agresif girme zaten.

Yok benim hiçbir temasım olmadı, ilk buraya açıyorum konuyu zaten. Agresif girmeyi düşünmüyorum. Tavsiyelerin için teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. Price

link ver bakam neymiş bu kadar ağladığın konu

1. Dandik Konu değil; tıkla (benim açtığım konunun adresidir, çalıntı olan değil)
    2. Yaşım maksimum 10 değil; 21 yaşındayım
    3. Metin 2 konusu değil, Symbian S60v5'in tüm telefonları için yapılan çok özel bir çalışmadır (Türkiye'de benzeri yok).

Ağlamayı hakeden sensin dostum, bir özür borçlusun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkangunes04 -- 29 Nisan 2013; 4:05:10 >

• Eğer yazınızın alıntı yapılmasını istemiyorsanız, aklıma pratik olarak kolay bir yöntem geliyor. Örneğin yazınızı bir ofis programı aracılığı ile yazıp, klavyenin print screen tuşu ile resim çekip, jpg olarak kaydedebilirsiniz. Kaydetmeden öncede, isim, nick veya site adresini arka planda gölgeli bir şekilde yapıp paylaşabilirsiniz. Bu sayede alıntı yapılmasını önlemiş olursunuz. Ha, o kadar yazınızı üşenmeden tek tek yazarlarsa ona bir çözüm yok maalesef
  • Dmca kullanacaksın
  • ortada bır emek varsa bıraz saygılı olun dandık demek ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Castiel

ortada bır emek varsa bıraz saygılı olun dandık demek ?

Katılıyorum. Ayrıca @Cpt. Price nickli üyenin "hadi git yat" gibi küçük düşürücü, hakaret içeren yorumu, konuyla uzaktan yakından alakası olmayan beni bile rahatsız etti. İnsanlara saygı göstermedikçe saygı da beklemeyin. Yaptığın yanlışı düzeltmelisin. @Rambo_FT nickli arkadaş şikayet etse haklıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

Eğer yazınızın alıntı yapılmasını istemiyorsanız, aklıma pratik olarak kolay bir yöntem geliyor. Örneğin yazınızı bir ofis programı aracılığı ile yazıp, klavyenin print screen tuşu ile resim çekip, jpg olarak kaydedebilirsiniz. Kaydetmeden öncede, isim, nick veya site adresini arka planda gölgeli bir şekilde yapıp paylaşabilirsiniz. Bu sayede alıntı yapılmasını önlemiş olursunuz. Ha, o kadar yazınızı üşenmeden tek tek yazarlarsa ona bir çözüm yok maalesef

Buna da bir çözüm bulurlar. Ancak yine de yapmakta fayda var, teşekkür ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: emachines

Dmca kullanacaksın

Araştırıp kullanmaya çalışacağım. Çok teşekkür ederim.

quote:

Boşverin, seviyesini düşürdü zaten.

quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

quote:

Katılıyorum. Ayrıca @Cpt. Price nickli üyenin "hadi git yat" gibi küçük düşürücü, hakaret içeren yorumu, konuyla uzaktan yakından alakası olmayan beni bile rahatsız etti. İnsanlara saygı göstermedikçe saygı da beklemeyin. Yaptığın yanlışı düzeltmelisin. @Rambo_FT nickli arkadaş şikayet etse haklıdır.

Şikayet etmek zorunda kaldım. Neyse ki şikayet sistemi var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.