Ben bursla özel üniye gitmezdim, bedava okursun ama diğer tüm giderler yüksektir, 2. öğretimi bile geçer bazen. Ayrıca orada paralı tiplerin yanında ezilirsin. Onun dışında karar senin; düşün, taşın, kararını ver.
quote:
Orijinalden alıntı: arandur
Ben bursla özel üniye gitmezdim, bedava okursun ama diğer tüm giderler yüksektir, 2. öğretimi bile geçer bazen. Ayrıca orada paralı tiplerin yanında ezilirsin. Onun dışında karar senin; düşün, taşın, kararını ver.
Eyvallah çok teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: arandur
Başlangıç ücretine takılmayın, yeteneğinizi gösterdikçe hem zam alır hem de bir sürü iş teklifiyle maaşı katlarsınız. İstanbulda okumak aslında çok avantajlıdır. Pek çok firmada part time çalışarak hem tecrübenizi hem CV'nizi geliştirir, diğer mezunlardan 2-3 adım öne geçersiniz.
peki istanbul makinayı yazmalımıyım bölüm olarak biraz sıkıntı yaşamazmıyız ilerde yani söyle diyecek olursak istanbul makina mı kocaeli inşaat mı seçilmeli ?
Makine veya inşaat seçimini sen kendi içinde yapmalısın. Elma ile armut kıyaslamak doğru olmaz.
Bilgisayar mühendisliği mi Yazılım mühendisliği mi daha uygun olur?
@deserthawk Hocam tarım makinaları diye bir bölüm açılmış. Bu bölümü önerirmisiniz ve makine mühendisliğiyle arasında ne fark vardır.
işin garip noktası kimse Mekatronik Mühendisliğini sormamış ? Hedefim Mekatronik Mühendisliği fakat okulu henüz belirlemedim kafamda , tavsiyelerini alabilir miyim acaba bu bölüm hakkında , meslek lisesi mezunuyum ve MTOK diye bi olayda var , Mühendislik Fakültesi veya MTOK kazansam bu beni çok etkiler mi
Peki süleyman demirel üniversitesi inşaat mühendisligi ikinci öğrenim bölümünü okumak mantıklımı? birde iö lermasraflıdır denilmis. Acaba yol masrafı falanmı yoksa iö demek paralı yıllık veya aylık bir miktar yatırarak okumak gibi birseymi? Birde iö saatleri kac kac arası oluyor?
quote:
Orijinalden alıntı: atillaoguz
Peki süleyman demirel üniversitesi inşaat mühendisligi ikinci öğrenim bölümünü okumak mantıklımı? birde iö lermasraflıdır denilmis. Acaba yol masrafı falanmı yoksa iö demek paralı yıllık veya aylık bir miktar yatırarak okumak gibi birseymi? Birde iö saatleri kac kac arası oluyor?
Harçları fazla oluyor. Saatler ise üniversiteden üniversiteye göre değişir. Ama 5-6 gibi dersler başlar.
Bu zamanda aklınız varsa mühendislik okumayın. Gidip sağlıkla ilgili bir bölüm okuyun...
Usta bir soru soracağım.Makina mühendisliği bölümü okuyan öğrenci çift ana dal programına katılırsa sence hangi bölümde okumalı?
sdü kadrosu çok sağlam arkadaşımda orada inşaat okuyor memnun.
quote:
Orijinalden alıntı: SviosM-
deserthawk hocam yorumlarınız çok güzel. Enerji sistemleri muhendisliği okumak istiyorum . Yeni bir bölüm fakat başarıya ulaşacağımı umuyorum. Bölüm Karabükde Isparta Suleyman Demirelde ve Gazi üniversitesinde var. Geleceğin mesleği dediğiniz gibi . Meslek lisesinden tesisat iklimlendirme bitirdim. 2. kez sınava giricem acaba hedefim giderek düşen makina üzerine mi olsun yoksa daha yeni kurulan enerji muhendislik programlarına mı olsun Değerli yorumunu bekliyorum çok teşekkürler
Enerji Sistemleri Mühendisliği istiyorsan Bahçeşehir üniversitesine gitmeni öneririm. Bahçeşehir üniversitesi bu bölüme 3 aylık iş garantisi veriyor.(3 ay içinde kendini gösterirsen kalıcı olarak işe başlarsın.) Öyle kıytırık firmalarda değil dünyaca ünlü olan firmalarda eğer kendini geliştirirsen(Yabancı dil mutlaka olması lazım) gerçekten iş sıkıntısı çekmezsin. Ama anadoludaki üniversitelerde bu bölümü okursan işin biraz daha zorlaşa bilir.
up celal bayar makine üniversitesi hakkında ne düşünüyorsunuz ders konusundada mezun olunca iş olanakları konusunda yardımcı olursanız sevinirim
Heyt be bizim konuya bak, şimdi nostalji oldu
Bu adam ne yaptı etti diyen olabilir, şu anda Karabük'te Kardemir firmasında şantiye şefi pozisyonundayım.
@demigod123
Hep diyorum, yeni bir mezun için işe girmenin %40'ı donanım ise %30'u kendinizi pazarlayabilmenizdir. Geri kalan da şans ve konum gibi faktörler.
Sıralamada benden daha yüksek yerden mezun olan arkadaşlarımdan tırı vırı işler yapan da var, bende çok şükür böyle bir şey olmadı.
quote:
Orijinalden alıntı: ozan101
quote:
Orijinalden alıntı: mfbmfb
ya bu bilgilendirmeler gerçekten faydalı oluor bütün sene çalışıp içimizi şimdiden karart ki sonra istemediğimiz bi meslekte 40 yıl geçirmeyelim. peki ozaman şimdi geleceği parlak olan ve bana uygun bi mühendislik varmı ? lütfen endüstri deme çünkü bana işletme bölümünün birez üstü gibi geliyor.benim aradığım böyle bi bilgisayar bozulduğunda yada elektronik bi alet bozulduğunda ufaktan tamir edebileceğim , teknolojik gelişmelerden habersizkalmayacağım , mekatroniğe yakın bi mühendislik. mekatronik hakkında ne dersiniz peki. yani beni biraz yansıtıyor gibi hem elektronik hem makina . ayrıca çok üniversitede yok. mezun sayısı az.
bu dediklerine göre senin harcın mühendislikte değil teknikerlikte. Eğer bu dediğin şeyler gerçekten mutlu edecekse seni bence 2 yıllık meslek yüksek okullarını düşün o zaman.
şimdi dediklerini daha rahat anlıyorum gerçekten (uludağ üniversitesi elektronik mühendisliği 2. sınıfa geçtim) . teorik derslerden gerçekten çok sıkılıyorum .lablar var ama yetersiz. ortalamam fena sayılmaz yatayla hangi üniye geçsem diye düşünüyorum .
quote:
Orijinalden alıntı: deserthawk
quote:
Orijinalden alıntı: Sadece Mühendis
Hükümete dua ediyorum mühendislikleri iyice öldürdü. Hükümete dua ediyorum binlerce niteliksiz mühendis yetişmesine olanak tanıdı. Hükümete dua ediyorum iş olanakları belliyken binlerce daha işsiz üniversiteli olmasına neden oldu.
Hem de ne öldürdü hocam, ne öldürdü...
Eskiden ciddi olarak çalışmak lazımdı. Şimdi kimsenin çabalarını küçümsemek istemiyorum ama hiç dershaneye gitmesem yine makine mühendisliği kazanırım çok rahat. Hem de Batı'daki üniversitelerden.
Piyasa bu kadar mühendisi nasıl kaldıracak bilmiyorum. Alışmıştık mesela Ziraat mühendislerinin boş gezmesine; ama bu makinenin de başına gelecek inşaatın da, endüstrinin de.
Yok arkadaşlar, bu kadar iş yok.
endüsri müh. iyi olanları sıralarsınız sevinirim hangisi en iyisi hangisi ortalama felan diye itü ytü marmara ..... gibi
slmlar.. tercih yapıcam mf4 ten mühendislik istiyorum.Uludağ elektronik de düşündüklerim arasındaydı.Sıralamam 48400.. okulun durumu nasıldır? eğitimi, stajları ve en önemlisi mezuniyetten sonraki iş imkanları, yurt durumu konusunda bilgi verebilirmisiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: lanetygs
quote:
Orijinalden alıntı: deserthawk
quote:
Orijinalden alıntı: Sadece Mühendis
Hükümete dua ediyorum mühendislikleri iyice öldürdü. Hükümete dua ediyorum binlerce niteliksiz mühendis yetişmesine olanak tanıdı. Hükümete dua ediyorum iş olanakları belliyken binlerce daha işsiz üniversiteli olmasına neden oldu.
Hem de ne öldürdü hocam, ne öldürdü...
Eskiden ciddi olarak çalışmak lazımdı. Şimdi kimsenin çabalarını küçümsemek istemiyorum ama hiç dershaneye gitmesem yine makine mühendisliği kazanırım çok rahat. Hem de Batı'daki üniversitelerden.
Piyasa bu kadar mühendisi nasıl kaldıracak bilmiyorum. Alışmıştık mesela Ziraat mühendislerinin boş gezmesine; ama bu makinenin de başına gelecek inşaatın da, endüstrinin de.
Yok arkadaşlar, bu kadar iş yok.
endüsri müh. iyi olanları sıralarsınız sevinirim hangisi en iyisi hangisi ortalama felan diye itü ytü marmara ..... gibi
Endüstri mühendisliğine zerre ilgim yok, ben arada kalmış bir bölüm olarak görüyorum. Gidenlere saygım var tabi.
quote:
Orijinalden alıntı: lanetygs
Endüstride etiket çok önemli. Kardeşim de İTÜ Endüstriyi yeni bitirdi. Ve ODTÜ, Sabancı, Boğaziçi mezunu olmadığı için reddedildiği pozisyonlar oldu. İTÜ onların arkasından geliyor. Ama piyasada YTÜ ve Marmara pek iplenmiyor. Ancak kendinizi geliştirerek orta ve küçük ölçekli firmalardan başlayıp yükselebilirsiniz. İlk başladıktan sonra da etiketin çok önemi kalmaz, sadece yönetici pozisyonlarında biraz daha tercih sebebi olursunuz.