Şimdi Ara

Bir Mezun Olarak Birkaç Görüşüm [MÜHENDİSLİK] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
407
Cevap
30
Favori
109.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ea mezunuyum ama bilgisayar mühendisligi tercih yapmayı düsünüyorum(bazı yerler tutuyor).Sunu merak ediyorum:lys fen bilgim yok,bu beni okudugum bölümde ne kadar zorlar?(puanım olmasının sebebide matematikten)
  • deserthawk hocam yorumlarınız çok güzel. Enerji sistemleri muhendisliği okumak istiyorum . Yeni bir bölüm fakat başarıya ulaşacağımı umuyorum. Bölüm Karabükde Isparta Suleyman Demirelde ve Gazi üniversitesinde var. Geleceğin mesleği dediğiniz gibi . Meslek lisesinden tesisat iklimlendirme bitirdim. 2. kez sınava giricem acaba hedefim giderek düşen makina üzerine mi olsun yoksa daha yeni kurulan enerji muhendislik programlarına mı olsun Değerli yorumunu bekliyorum çok teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alacakaranlık

quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Hocam cbü makine'de hazırlık zorunlu mu? Sınavla geçiş mi yoksa isteğe göre mi?

Geçen sene isteğe bağlı idi. Yalnız ben sene sonunda hocalarla konuştuğumda hazırlığın zorunlu olması ile ilgili çalışmaların bitmek üzere olduğunu, hatta yetişirse diğer derslerin %30'unun İngilizce olması için uğraştıklarını söylemişlerdi. Kılavuzda %30 yazmıyorsa gelmemiştir de, hazırlık için öğrenci işlerine sormak lazım.

02362412144 Öğrenci işleri numarası
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magical Zero

ea mezunuyum ama bilgisayar mühendisligi tercih yapmayı düsünüyorum(bazı yerler tutuyor).Sunu merak ediyorum:lys fen bilgim yok,bu beni okudugum bölümde ne kadar zorlar?(puanım olmasının sebebide matematikten)

EA mezunu nasıl bilgisayar mühendisi oluyor anlamadım, herhalde bu yeni sistemin bizim zamanımızdakinden farklı olmasından kaynaklanıyor. Şimdi katsayı farkı kalmadı pek sanırım.

Bazı üniversitelerde Fizik dersine çok önem veriyorlar. Bazılarında da nasılsa mühendis bu diye daha hafif geçiyorlar. Mesela bizim fizik dersinde sadece makine mühendisleri vardı, o yüzden biraz kolaylık vardı. Eğer İTÜ gibi herkesin toplanabileceği bir sınıf kavramı varsa ve sınav ortak ise o zaman ne çıkacağı belli olmaz.

Fizik konularında ise bir tek magnetizmaya falan bakmıştım, çünkü ona çalışmak gerekiyor. Diğer konuları zaten bildiğimden hiç çalışmamıştım bile. Kimya dersi de olur, onda da gazlar falan görülür en fazla. İşte kimyasal denklemler, atom ve periyodik cetvel vs. Biyoloji yok zaten. Biraz çalışacaksın artık, yapacak bir şey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: SviosM-

deserthawk hocam yorumlarınız çok güzel. Enerji sistemleri muhendisliği okumak istiyorum . Yeni bir bölüm fakat başarıya ulaşacağımı umuyorum. Bölüm Karabükde Isparta Suleyman Demirelde ve Gazi üniversitesinde var. Geleceğin mesleği dediğiniz gibi . Meslek lisesinden tesisat iklimlendirme bitirdim. 2. kez sınava giricem acaba hedefim giderek düşen makina üzerine mi olsun yoksa daha yeni kurulan enerji muhendislik programlarına mı olsun Değerli yorumunu bekliyorum çok teşekkürler

Teşekkür ederim. Şimdi enerji sistemleri deyince insanın aklına güzel şeyler geliyor, benim pek bilmediğim bir bölüm. Eğer yenilenebilir enerjiyi falan kapsıyorsa bu işte gelecek var, var ama sen okulu bitirdikten sonra bile piyasa hâlâ bugünkü gibi durgun olur. Şu anda hükümet yenilenebilir enerjiye teşvik vermiyor. Yani, okulumu bitirene kadar birsürü rüzgar türbini, güneş paneli falan olur, ben de orada çalışırım demeyin çünkü şirketler pek yanaşmıyor şimdilik buna. Tabi yarın hükümet teşvik çıkarırsa bu sektör patlar, ona bir şey diyemem.

Valla makina ile ilgili de çok yazdık çizdik. Ben durumu anlattım, senin okulu bitirmen hazırlık varsa en az 5 yıl ve 5 yıl sonra senden önde kaç tane makina mühendisi olacak, buyur sen hesapla. Sadece senle birlikte 11 bin makinacı mezun olacak. Durum sıkıntılı yani biraz.

Hiç unutmuyorum, sene 2005 moleküler biyoloji ve genetik bölümü için 3 seneye falan patlayacak, artık tıp dünyası genetiğe iyice ağırlık verdi falan dendi. Şu anki durumu da ortada, ne Türkiye genetik araştırmaların yapıldığı bir merkez oldu ne de süper puanlarla öğrenci aldı. Enerji sistemleri mühendisliği böyle olacak demiyorum, yanlış yönlendirmek istemem; ama bir zamanlar Bilgisayar ve Endüstri mühendislikleri de inanılmaz şişirilmişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: OGUZHAN432

Endüstri ile ilgili yazılarınızı okudum.Sonuç olarak sakaryadan sonra celal bayarı da ekliycem tercihlerime.Pamukkale üniversitesi ve dumlupınar üniversitesi de en sona ekliycem yani son 5-6 tercihe yazıcam.

Yalnız arada bi 5-6 yer boş kalıyor düzce üniversitesi mantıklı geliyor ama yeni kurulmuş bir üniversite pek yazmayı düşünmüyorum sizin orası hakkında bir bilginiz var mı?

Yeni kurulan üniversitelerle ilgili görüşlerimi defalarca dile getirdim, yok ben illa yazacağım diyen varsa bari mümkünse önce gidip ortamı görsün. Ondan sonra "Nereye geldik biz, bu nasıl kampüs, bu nasıl okul" diye dövünüp durmasın.
  • Çok güzel bilgiler teşekkür ederim.Ben de İTÜ Makine istiyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Magical Zero

ea mezunuyum ama bilgisayar mühendisligi tercih yapmayı düsünüyorum(bazı yerler tutuyor).Sunu merak ediyorum:lys fen bilgim yok,bu beni okudugum bölümde ne kadar zorlar?(puanım olmasının sebebide matematikten)

EA mezunu nasıl bilgisayar mühendisi oluyor anlamadım, herhalde bu yeni sistemin bizim zamanımızdakinden farklı olmasından kaynaklanıyor. Şimdi katsayı farkı kalmadı pek sanırım.

Bazı üniversitelerde Fizik dersine çok önem veriyorlar. Bazılarında da nasılsa mühendis bu diye daha hafif geçiyorlar. Mesela bizim fizik dersinde sadece makine mühendisleri vardı, o yüzden biraz kolaylık vardı. Eğer İTÜ gibi herkesin toplanabileceği bir sınıf kavramı varsa ve sınav ortak ise o zaman ne çıkacağı belli olmaz.

Fizik konularında ise bir tek magnetizmaya falan bakmıştım, çünkü ona çalışmak gerekiyor. Diğer konuları zaten bildiğimden hiç çalışmamıştım bile. Kimya dersi de olur, onda da gazlar falan görülür en fazla. İşte kimyasal denklemler, atom ve periyodik cetvel vs. Biyoloji yok zaten. Biraz çalışacaksın artık, yapacak bir şey yok.

cevabın icin sagol,puanım kırıldı 12 puan civarı kadar ama yine de tutan yerler var.orada calısırız artık

• quote:

quote:

deserthawk hocam yorumlarınız çok güzel. Enerji sistemleri muhendisliği okumak istiyorum . Yeni bir bölüm fakat başarıya ulaşacağımı umuyorum. Bölüm Karabükde Isparta Suleyman Demirelde ve Gazi üniversitesinde var. Geleceğin mesleği dediğiniz gibi . Meslek lisesinden tesisat iklimlendirme bitirdim. 2. kez sınava giricem acaba hedefim giderek düşen makina üzerine mi olsun yoksa daha yeni kurulan enerji muhendislik programlarına mı olsun Değerli yorumunu bekliyorum çok teşekkürler

Teşekkür ederim. Şimdi enerji sistemleri deyince insanın aklına güzel şeyler geliyor, benim pek bilmediğim bir bölüm. Eğer yenilenebilir enerjiyi falan kapsıyorsa bu işte gelecek var, var ama sen okulu bitirdikten sonra bile piyasa hâlâ bugünkü gibi durgun olur. Şu anda hükümet yenilenebilir enerjiye teşvik vermiyor. Yani, okulumu bitirene kadar birsürü rüzgar türbini, güneş paneli falan olur, ben de orada çalışırım demeyin çünkü şirketler pek yanaşmıyor şimdilik buna. Tabi yarın hükümet teşvik çıkarırsa bu sektör patlar, ona bir şey diyemem.

Valla makina ile ilgili de çok yazdık çizdik. Ben durumu anlattım, senin okulu bitirmen hazırlık varsa en az 5 yıl ve 5 yıl sonra senden önde kaç tane makina mühendisi olacak, buyur sen hesapla. Sadece senle birlikte 11 bin makinacı mezun olacak. Durum sıkıntılı yani biraz.

Hiç unutmuyorum, sene 2005 moleküler biyoloji ve genetik bölümü için 3 seneye falan patlayacak, artık tıp dünyası genetiğe iyice ağırlık verdi falan dendi. Şu anki durumu da ortada, ne Türkiye genetik araştırmaların yapıldığı bir merkez oldu ne de süper puanlarla öğrenci aldı. Enerji sistemleri mühendisliği böyle olacak demiyorum, yanlış yönlendirmek istemem; ama bir zamanlar Bilgisayar ve Endüstri mühendislikleri de inanılmaz şişirilmişti.

Söylediklerinde çok haklısın. İş imkanı bence yeterince çok. Şu an ki özel sektörler bile yeterli bence . Misal ak enerji sakaryanın butun elektriğine bakıyor . reklamlarda gormustum Makina da yazmak istemiyorum . tek kurtuluş sağlık programları mı ? önerebileceğin bir program var mı? teşekkürler tekrardan

• Ktü hakkında bilgisi olan var mı?
  • quote:

quote:

quote:

Söylediklerinde çok haklısın. İş imkanı bence yeterince çok. Şu an ki özel sektörler bile yeterli bence . Misal ak enerji sakaryanın butun elektriğine bakıyor . reklamlarda gormustum Makina da yazmak istemiyorum . tek kurtuluş sağlık programları mı ? önerebileceğin bir program var mı? teşekkürler tekrardan

Yok yahu, mühendise de ihtiyaç var bu ülkede

Sadece girerken büyük hayallerle girip sonradan hayal kırıklığı yaşamayın diyorum. Piyasanın durumunu az çok anlatmaya çalıştım. Bu kadar mühendise ihtiyaç yok dedim ki her türlü bunun arkasındayım. Artık diğerlerinin arasından sıyrılacağınıza gönülden inanır mısınız, yoksa uzun süre iş arayanlar kervanına mı katılacağınıza inanırsınız onu bilemem.

• Dokuz Eylül - Uludağ - Kocaeli makinalardan hangisi iyidir eğitim olarak ve iş bulma olanağı olarak gerçi kendini geliştirmeden hepsi zor iş bulur malesef
    Puanım hepsine yetiyor kocaeli de oturuyorum kocaeli de kendimi daha çok geliştiririm gibi geliyor tabi kocaeli makina da iyiyse tabi
  • bu sene öss ye girdim ve mf4 42000 mf3 32000 sıralamam var ve ben şimdi kara kara hangi bölümü yazsam mühendiklerden hangisini seçsem . ne okursam işsiz kalmam diye araştırıp duruyorum hergün kararım değişiyo :S sizinde bu konuda fikirlerinizi istiyorum .

hacettepe hemşirelik bile yazarbilirim ki garanti meslek .

mühendislik olarak hangisini tercih edersiniz.

inşaat müh
    bilgisayar müh.
    elektronik müh.
    malzeme ve metalurja müh ( ,iş imkanları hakkında pek bi fikrim yok ama övüp duruyolar :S )

ve aklınıza gelen iş imkanı olan diğer bölümler . yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pavel68

quote:

Orijinalden alıntı: Kedimi Yedim

Sayın pavel68,
    madem kızınızı vakıf üniversitelerindeki beslenme ve diyetetik, fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümlerine göndermeyeceksiniz, (mimarlık da istemiyormuş kızınız -) ilköğretim matematik öğretmenliğini öneririm ben... bu yıllar ataması biraz sorunlu olabilir ama birçok matematik öğretmeni 85 puanı geçmektedir. ve kamuda çalışan birçok matematik öğretmeni (özel derslerle...) kamuda çalışan mühendisten daha iyi kazanmaktadır. kendi branşım diye demiyorum matematik, öğretmenlikler arasındaki en değerli branştır ve bütün eğitim seviyesine hitap eder, sbs ygs lys kpss ales ....

-- mimarlığı önermemin nedenleri: bayanlara göre olması, inşaat mühendislerine göre sayıca az mezun vermeleri ve kamuya düşük puanla atanabilmeleri---

ilginiz için teşekkür ederim.matematik öğretmenliğini bende önermiştim kızıma,ancak pek olumlu yaklaşmadı.kendi terciihini yapmasını bekliyorum,o da kimya mühendisliği olacak gibi görünüyor.

Kızınız matematik öğretmenliği okusun da sonrasını düşünmek lazım. Bazı babalar "kızımla aynı şehirde olayım" falan diyor, KPSS ile bu iş zor, zaten zorunlu hizmet de var. Ne kadar öğretmen arkadaşım varsa okul bittikten sonra KPSS kapısında süründü. Dershaneye gitmeler, sınava bir daha girmeler, devlet bizi alır mı diye umutla beklemeler. Devlete kapağı atmak zor iş. Yalnız öğretmenlik, bir bayan için en uygun mesleklerden biri bence. Tabi çok ilerisinden bahsediyorum da, mesela özel sektörde çalışan bir anne olmak çok zor iş.

ben toplam 3 hafta çalışıp kpss (p3) 87, (p10) 85 puan almıştım. atamamda sorun yoktu yani... sağlam bir temel varsa verimli bir çalışmayla rahatlıkla iyi puan alınabiliyor, kpssyi dert etme :)
    kendi branşım diye demiyorum matematik öğretmenliği burada söylenen mesleklerden çok daha değerlidir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leibniz 33 -- 30 Temmuz 2011; 13:50:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emcesu41

Dokuz Eylül - Uludağ - Kocaeli makinalardan hangisi iyidir eğitim olarak ve iş bulma olanağı olarak gerçi kendini geliştirmeden hepsi zor iş bulur malesef
    Puanım hepsine yetiyor kocaeli de oturuyorum kocaeli de kendimi daha çok geliştiririm gibi geliyor tabi kocaeli makina da iyiyse tabi

Oradan kalkıp İzmir'e gelmene değmez. Kocaeli'ne git derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LuckyDoq

bu sene öss ye girdim ve mf4 42000 mf3 32000 sıralamam var ve ben şimdi kara kara hangi bölümü yazsam mühendiklerden hangisini seçsem . ne okursam işsiz kalmam diye araştırıp duruyorum hergün kararım değişiyo :S sizinde bu konuda fikirlerinizi istiyorum .

hacettepe hemşirelik bile yazarbilirim ki garanti meslek .

mühendislik olarak hangisini tercih edersiniz.

inşaat müh
    bilgisayar müh.
    elektronik müh.
    malzeme ve metalurja müh ( ,iş imkanları hakkında pek bi fikrim yok ama övüp duruyolar :S )

ve aklınıza gelen iş imkanı olan diğer bölümler . yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler .

Merhaba,

Bu bahsettiğiniz tüm bölümlerle ilgili yazılarım oldu, başka arkadaşlar da destek verdi. Metalurji'yi özellikle uzun uzun anlattım, çalışma şartına herkes dayanamayabilir dedim. Elektrik-elektronik- elektrik ve elektronik mühendisliğinin artık senede 11 bin mezun vereceğini ve bu kadarına asla gerek olmadığını söyledim. Bilgisayar için onun da artık her açılan üniversiteye "İşletme" gibi kesin açıldığını, popülaritesinin giderek düştüğünden bahsettim. İnşaat mühendisliği iyidir, güzeldir. Türkiye ,İnşaat alanında önemli ülkelerden biridir. Başlangıç maaşları düşük olur genelde.

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pavel68

quote:

Sayın pavel68,
    madem kızınızı vakıf üniversitelerindeki beslenme ve diyetetik, fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümlerine göndermeyeceksiniz, (mimarlık da istemiyormuş kızınız -) ilköğretim matematik öğretmenliğini öneririm ben... bu yıllar ataması biraz sorunlu olabilir ama birçok matematik öğretmeni 85 puanı geçmektedir. ve kamuda çalışan birçok matematik öğretmeni (özel derslerle...) kamuda çalışan mühendisten daha iyi kazanmaktadır. kendi branşım diye demiyorum matematik, öğretmenlikler arasındaki en değerli branştır ve bütün eğitim seviyesine hitap eder, sbs ygs lys kpss ales ....

-- mimarlığı önermemin nedenleri: bayanlara göre olması, inşaat mühendislerine göre sayıca az mezun vermeleri ve kamuya düşük puanla atanabilmeleri---

ilginiz için teşekkür ederim.matematik öğretmenliğini bende önermiştim kızıma,ancak pek olumlu yaklaşmadı.kendi terciihini yapmasını bekliyorum,o da kimya mühendisliği olacak gibi görünüyor.

Kızınız matematik öğretmenliği okusun da sonrasını düşünmek lazım. Bazı babalar "kızımla aynı şehirde olayım" falan diyor, KPSS ile bu iş zor, zaten zorunlu hizmet de var. Ne kadar öğretmen arkadaşım varsa okul bittikten sonra KPSS kapısında süründü. Dershaneye gitmeler, sınava bir daha girmeler, devlet bizi alır mı diye umutla beklemeler. Devlete kapağı atmak zor iş. Yalnız öğretmenlik, bir bayan için en uygun mesleklerden biri bence. Tabi çok ilerisinden bahsediyorum da, mesela özel sektörde çalışan bir anne olmak çok zor iş.

ben toplam 3 hafta çalışıp kpss (p3) 87, (p10) 85 puan almıştım. atamamda sorun yoktu yani... sağlam bir temel varsa verimli bir çalışmayla rahatlıkla iyi puan alınabiliyor, kpssyi dert etme :)
    kendi branşım diye demiyorum matematik öğretmenliği burada söylenen mesleklerden çok daha değerlidir...

Valla hocam herkes bir olmuyor işte. Benim de zeki bir arkadaşım KPSS için uğraştı bayağı. En sonunda devlet bu sene seçim öncesi alımı yüksek tuttu da kapağı attı. Ciddi bir çalışma lazım yani, bir de bu yaşta hâlâ test kitaplarıyla uğraşmak bana hoş gelmiyor; ama ne yaparsın sistem böyle işliyor.

Bu arada az önce bir arkadaşımla konuştum, 86 almış ama ancak Hakkâri falan olur diyor, gerçi o Fen Bilgisi öğretmeni.

• quote:

quote:

Dokuz Eylül - Uludağ - Kocaeli makinalardan hangisi iyidir eğitim olarak ve iş bulma olanağı olarak gerçi kendini geliştirmeden hepsi zor iş bulur malesef

Teşekkür ederim dediğiniz gibi kocaeliyi yazmaya karar verdim daha verimli olacağına inanıyorum sağolun

• quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim dediğiniz gibi kocaeliyi yazmaya karar verdim daha verimli olacağına inanıyorum sağolun

Hayırlı olsun.

• hocam 61000 lerdeyim kararsızım makine e.elektronik iç mimarlık otomotiv mekatronik makine e.elektronik daha ağır basıyo sakarya kocaeli eskişehir cbü uludağ yazıcam hangileri iyidir gelme ihtimalleri nedir
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.