Şimdi Ara

Bir kedinin ölümüne neden oldum, çok üzgünüm. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
19.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hepinizin fikirleri ve iyi dilekleri için teşekkür ederim, Allah beni affetsin artık. Dün gece 3 buçuk gibi babam uyandığında anlattım konuyu hatta gidelim beraber alalım dedim ama dediğim gibi inanılmaz kötü bir yer. İki tarafı bomboş, gece kondu bile yok. Yol ışıklandırmaları çalışmıyor, kapkaranlık. O yolda hele ki orta şeride yaya olarak çıkmak mantıklı düşününce akıl karı değil. Ama insanın içinde bir burukluk kalıyor, boğazı düğümleniyor. Bir canlının sahip olduğu en değerli şeyi ondan alıyorsun ve yoluna devam ediyorsun. Allah kimseye istemeden bir canlıyı öldürmeyi nasip etmesin.
  • Ben de bir kumru çiftine çarpmıştım. Bir çift kumru birden önümde belirdi. Birine sol yan aynam çarptı. Muhtemelen yaşayamamıştır. Diğer eşi de çok üzülmüştür. Ama yapacak bişey yok maalesef :(
  • uzun yol gidenler için alışkın bir durumdur günde 20 kuşun ölümüne sebep olnda vardır ama üzülmek hiçbirşeyi değiştimez tabi ama vicdansızlda olmamalı insan zevk için şerit değiştirip kuş serisinin içine dalmamalı mesela insan
  • geçmiş olsun ama bu senin elinde olan bir şey değilki herkesin başına gelebilir ama senin gibi vicdanlı insanları bulmak malesef arık çok zor
  • Sıkma canını, vardır bir hayırı..

Geçmiş olsun..
  • kastamonuda bir gece seyir halinde düz bir yolda gidiyorum.

uzunları yaktım yol boş 120-130 devam. karşıdan bir araba geliyordu kısaları yaktım hızıımı düşürüdüm.

yolda iki tane göz baktım ki tilki. 100 km hızla 6-7 mt mesafe kala kurtardım. kurtaramasaydım ikimizde dağılırdık.

Allah kimseye kaza bela vermesin
  • bizim bir hocamız vardı trafik derslerine girerdi o herzaman şöle derdi araba kullanmaya başladığınızda trafikte önünüze kedi köpek gibi küçük hayvanlar anide çıktıklarında kurtaramıyorsanız çarpın derdi.hocaya ben cani demiştim o gün ama biraz mantıklı düşündüğüm de bunu deme sebebini anlamıştım.

banada cani diyebilirsiniz ama trafikte bu şekilde bişi başıma gelirse pek vicdan azabı çekmem,önce kendi ve aracımdakilerin canım sonra trafikteki diyer kişilerin canı.
  • Bos bir Otobanda durmamak senin icin iyi olmus. Otobani bos buldugumuzda basiyoruz cogumuz cunku. Napalim omru o kadarmis. Arabada hasar var mi?
  • hocam çok geçmiş olsun..
    geçen sene aynı olay benimde başıma gelmişti. bembeyaz bir kedi yola fırlamıştı ve bende senin gibi tüm çabalarıma rağmen kediyi öldürmüştüm. sonra döndüğümde kediyi kenara çektim. hala sıcaktı. kulaklarından ve ağzından kan geliyordu. çok kötü bir görüntü idi. bende 1 hafa boyunca kendime gelememiştim. ama yapacak birşey yok dostum. böyle şeyler hep başımıza geliyor. allah daha kötülerinden hepimizi korusun.
  • Geçmiş Olsun Tekrar. İnsan olması daha kötü ama Yinede can insan kötü oluyor.
  • kafana takma o kadar.banada oldu. park halindeki arabanın tekerinin üzerindeydi ezdiğim kedi.
    quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

Saat 23:30 sıralarında dostlarımla yediğim akşam yemeğinden dönerken otobanda bir kediye çarparak ölümüne neden oldum. İnanılmaz bir üzüntü yaşıyorum, aileme açılamadığım için içimi size döküyorum.

Orta şeritten ilerlerken sağ şeritte yaklaşık 50 m. ilerimdeki aracın frene bastığını farkettim ve bana pek tekin gelmediği için hafifçe frene dokundum ama tam fren basmadım, tetikte bekliyordum. Tam arabanın yanından geçecekken bir anda kediyi gördüm ve o an bir an durup tekrar son sürat önüme doğru fırladı. Arabanın tam ortasına çarptı.

Otobanda gecenin o vaktinde duramadım, çok tenha ve ıssız bir yerdi. O yüzden içim içimi yiyor, keşke her ne pahasına olursa olsun durup kediyi kenara alsaydım. Kedinin o çarpmanın etkisiyle öldüğünden eminim, sonrasında yapacak bir şeyim yoktu ama en azından kenara alabilirdim, kendimi hiç affetmeyeceğim.

• Arkadaşlar aklınızda bulunsun. Bu tür kayvanlar kedi köpek manda inek gibi.... Yola biri çıkınca arkasından biri daha çıkıyor. Bir seferinde Erciyes'den inerken bi manda karşıdan karşıya geçti. Ben de 90-100 gidiyorum birinci manda geçti. Biliyorum ki öbürüde geçecek ama hareketsiz ben yine de fren yaptım. 50 ye düştüm hakkaten de arkasından geçti diğeri.
    Dün de Mersin'den dönerken Niğde civarlarında yola bi köpek çıktı karşıya geçti. Baktım başka bi hayvan yok.(Etraf çalılık olduğundan ben öyle sanmışım) Arkasından bi köpek daha yola atlamaz mı?? Hemen kornaya bastım ama sağ şeride çıkmıştı bile.Frene asılıp sola kırıp kurtardım. Allah korudu. Bu olayda da hızım 100 km idi.
  • Geçmiş olsun,o an yapabileceğin bişey yoktuki...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ecar limon

Arkadaşlar aklınızda bulunsun. Bu tür kayvanlar kedi köpek manda inek gibi.... Yola biri çıkınca arkasından biri daha çıkıyor. Bir seferinde Erciyes'den inerken bi manda karşıdan karşıya geçti. Ben de 90-100 gidiyorum birinci manda geçti. Biliyorum ki öbürüde geçecek ama hareketsiz ben yine de fren yaptım. 50 ye düştüm hakkaten de arkasından geçti diğeri.
    Dün de Mersin'den dönerken Niğde civarlarında yola bi köpek çıktı karşıya geçti. Baktım başka bi hayvan yok.(Etraf çalılık olduğundan ben öyle sanmışım) Arkasından bi köpek daha yola atlamaz mı?? Hemen kornaya bastım ama sağ şeride çıkmıştı bile.Frene asılıp sola kırıp kurtardım. Allah korudu. Bu olayda da hızım 100 km idi.

Ben 200 km civarı bir süratte G.Antep-Adana arasındaki otoyolda (Düziçi civarı) köpeğe çarptım. Yol bomboştu, basmış gidiyordum. Bir anda orta refüjden çok yakın bir mesafeden önüme bir köpek fırladı. Köpek mefta, bende güzelim Accord'u parçaladım. 6 yıl öncesinin parasıyla sadece bariyer parası olarak (sağlı sollu) 850 milyon karayollarına ödendi. Araçta da 13 milyarlık hasar vardı.

Bu olaydan sonra:

1- Hala hayatta olduğum ve hiç bir bedeni sakatlığım olmadığı için yatıp kalkıp Allaha şükrettim
    2- Asla bir daha sürat yapmadım.
    3- Honda firmasına bu kadar sağlam ve içindeki sürücüyü koruyan güvenlikli araba yaptığı için minnettar oldum. Honda'ya karşı büyük sevgim vardır.

• Geçmiş olsun. Senin gibi insanların artması lazım. Ama maalesef ülkemizde hayvanlara yeterli duyarlılığı göstermeyenler var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ihg70

quote:

Orjinalden alıntı: ecar limon

Arkadaşlar aklınızda bulunsun. Bu tür kayvanlar kedi köpek manda inek gibi.... Yola biri çıkınca arkasından biri daha çıkıyor. Bir seferinde Erciyes'den inerken bi manda karşıdan karşıya geçti. Ben de 90-100 gidiyorum birinci manda geçti. Biliyorum ki öbürüde geçecek ama hareketsiz ben yine de fren yaptım. 50 ye düştüm hakkaten de arkasından geçti diğeri.

Ben 200 km civarı bir süratte G.Antep-Adana arasındaki otoyolda (Düziçi civarı) köpeğe çarptım. Yol bomboştu, basmış gidiyordum. Bir anda orta refüjden çok yakın bir mesafeden önüme bir köpek fırladı. Köpek mefta, bende güzelim Accord'u parçaladım. 6 yıl öncesinin parasıyla sadece bariyer parası olarak (sağlı sollu) 850 milyon karayollarına ödendi. Araçta da 13 milyarlık hasar vardı.

Bu olaydan sonra:

1- Hala hayatta olduğum ve hiç bir bedeni sakatlığım olmadığı için yatıp kalkıp Allaha şükrettim
    2- Asla bir daha sürat yapmadım.
    3- Honda firmasına bu kadar sağlam ve içindeki sürücüyü koruyan güvenlikli araba yaptığı için minnettar oldum. Honda'ya karşı büyük sevgim vardır.

Geçmiş olsun. Hakkaten hız yapmak boş yollarda bile tehlikeli olabiliyor. Ben de normalde o yolda 120-130 giderdim. Ne hikmetse o anda 100 le gidiyodum Allahtan. Oraya gelmden Mersin otobanında 210 basmıştım. o hızda böyle bi durum olsa artık korkudan manevra da yapamayız heralde. Hoş manevra yapsak nereye uçarız o da ayrı bi mevzu. Sürat her zaman için tehlikeli.

• Öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum, Belki bir köşeye yemek bırakmak veya bir barınağa yardım etmek daha güzeli bir kedi beslemek vicdanını rahatlatabilir ve bu kötü olayı bir nebze olsun olumlu bir hale getirebilir. Bu tip duyarlılığı olan insanlar hala war olduğu için çok mutlu oldum.
  • Bugün bankadaki işlerimi hallettikten sonra arkadaşımla yemek yiyorduk, sapsarı bir kedi geldi masamızın altına. O kadar benziyordu ki dün geceki kediye (belki de duygularım yüzünden öyle hissettim) bir an aklım karıştı. Besledim onu, belki kendimi rahatlatmak içindi ama yine de çok iyi hissettim kendimi. Kedi veya insan ne farkeder, hepsinin canları var, hisleri var. Keşke bu olay başıma gelmeseydi, keşke o canlının canını almasaydım ama pişmanlık fayda etmiyor. Bundan sonra karanlık yollarda çok daha dikkatli olacağım, sadece kendi canım için değil başka canlıların canı için de.

Bu arada arabada herhangi bir şey yok ama inanmayacaksınız dün gece balkondan baktığımda iki sokak kedisi arabanın altında mır mır ediyorlardı. Gece yarısı inip arabanın altına baktım acaba kedi orada yaralı mı diye. Rastlantı mıdır yoksa kokusu falan mı sindi bilemiyorum.
  • geçmiş olsun
    benim başıma hiç gelmedi ama yol kenarında vs görünce çok üzülüyorum
  • Bugün akşam üstü dönerken az daha bir hayvan yüzünden kaza geçiriyordum!

Hızım 60-70 km civarı boş yolda gidiyorum. Birden karşıdan bir martının bana doğru alçaktan uçarak, kanatları açık biçimde üstüme doğru geldiğini gördüm. Tam karşıdan geliyor. (Yav bi de bu istanbul'un martıları bi acaip. Martı dediğin normal ufak bir kuştur. Kanat açıklığı neredeyse 1,5 metre olan martı mı olur muş? Kartal gibiler mübarekler, dinozor çağındaki o koca kanatlı hayvanlara benziyorlar)

Olduğu gibi cam seviyesinde üsütme geliyor. Son anda sıyırarak (tavandaki antenime çarparak) yükseldi.

Allaın zalak kuşu, az daha akşam akşam durduk yere başıma iş çıkaracaktı. O hızla ön cama girse camı tuzla buz ederdi, yüzüm gözüm parçalanırdı valla! Bir de virajlı yol, öyle bir çarpmada ne olduğunu anlamadan araç hakimiyetini kaybetmek içten bile değil.

Simit vere vere bu sersem kuşlara evrim geçirttik. Ebatları büyüdü beyinleri küçüldü galiba.

edit: kelime hataları düzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihg70 -- 21 Eylül 2006; 19:32:47 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.