Herkese aynı yargıyı yapıyorsun. Ben son cümlemde esas nokta binaların sağlam olması demişim zaten. Gerisi önemsiz evet. Deprem ne zaman ne kadar şiddetli olursa olacak biz sağlam evde oturalım da. Ama yine de vatandaşı tabi ki ilgilendirir veya ilgilendirmez sen buna karışamazsın. Adam öğrenmek bilmek ister belki illa buna göre hesabı alacağı önlemi vesayire olabilir. İnsanların bir şeyi ilgilendirip ilgilendirmeyeceği o kişiyi bağlar. Ayrıca yıllar önce hava durumu için tv için cep telefonu için de öyle şeyler olmaz Allah bilir deniyordu. Ama bulundu. Ne olacağı belli olmaz sonuçta duman çıkmayan yerden ateş çıkmıyor. Allah bir anda hiçbir şey yokken bu depremin oluşmasını sağlamıyor. He istese onu da yapar sıkıntı yok. İlla belirtileri sinyalleri var. Şimdi yok diye sonra bilinmeyecek demek bilime aykırı zaten bilim sürekli gelişir. Bu düşünce yapısı bile bilime ters. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bir jeofizik mühendisi olarak Naci görür ve celal şengörün iddaaları saçma (5. sayfa)

-
-
Hayret edilesi bir konu gerçekten, çok enteresan. Sadece adamların okumuş olduğu disiplinden dolayı o konuda bilgileri yok diyorsan zaten bu işler nasıl yürüyor asıl senin pek bir fikrin yok. Bilim dediğin şey multi disiplindir. Kimse kendi üniversitede okuduğu bölümle sınırlı kalmaz, kalamaz. Çok çocuksu bir sav olmuş açıkçası onun okuduğu bölüm o, o yüzden bunu bilemez demek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Meslek tanımları arasındaki düzensizliğe itirazınızı anlıyorum ama Celal Şengör elinde sayısal veri olmadan konuşuyor demek nasıl bir şey? Yani Naci Görür ve Celal Şengör'ün elinde sayısal veri yok mu? Hiçbir araştırma yapmamış mı bu iki isim?
-
İddia kelimesini bile doğru düzgün yazamayan birini bakkal bile olsa ciddiye almam.
Bilim tarihinde de biraz araştırıldığında böyle çekişmeler çok görülüyor. Naci Görür ve Celal Şengör çok popüler olduğu için bir kısım onlara karşı bir kıskançlık ve nefret duyuyor. Hayır "bizim de konuşmamız gerek" dese anlarım yine fakat Naci Görür ve Celal Şengör ellerinde sayısal veri olmadan konuşuyor demek adamlara sövmekten farksız. Dediğim gibi akademide böyle çekişmeleri popüler bilim kitaplarında çok okuyoruz.
-
Meteoroloji ile sismolojiyi aynı kefeye koyamazsın. Şimdi git pencereye gökyüzüne bak dersin ki hava kapalı. Ama bütün yerin yani kocaaaa türkiyenin 10km-30km-60 km altını göremezsin. Öyle bir teknoloji yok... Aşağıdaki videoyu lütfen izle. Kıta hareketlerine bak daha hangi kıta ne tarafa gidiyor o bile kestirilemez. Allah'ın işi...
https://www.ntv.com.tr/video/teknoloji/kitalarin-1-milyar-yillik-hareketi-40-saniyeye-sigdi,Choj1yps10-j3nIdshpWdg
Bende soruyorum sayısal veri paylaşın diye.
Mesela çıksın bana desin ki uzaydan gözlem yaptık atıyorum Anadolu şu tarihten beri 5 metre gitmiş ama mesela İstanbul 2 metre gitmiş. 3 metrelik bir atım olabilir fay üstünde bir stress olabilir.
Nerede veri? Yok
Sadece tarihsel depremlere bakarak öngörü yapabilirsin ama ÖNGÖRÜ...
-
Kardeşim bende celal Şengörü çok severim tarih ile ilgili konularda oturur dinlerim ama sizin gibi her dediğinede katılacak değilim. Bak yukarıda yazdım adam ateist bir savı var dimi ozaman onuda kabul et. Niye etmiyorsun. Hatta bu semavi dinlerle ilgili belli savları depremin büyüklüğü ve olabileceği zaman ile ilgili sözünden daha destekli.
Bak tekrar yazayım adam ne şiş yansın ne kebap OLABİLİR DİYOR. Çıksın olacak desin... Nasıl olsa olabilir dedim ama olmadı deyip sıyrılabilir...
quote:
Celal Şengör çıkıp bütün semavi dinler mezapotamyadan çıktı ben hiçbir dine inanmıyorum dedi. Buradakiler neden bu söylediğine katılmıyor da deprem ile alakalı hiçbir SAYISAL VERİ elinde yokken açıklama yapınca sorgulanıyor ve katılıyor...
İnançla bilimin farkını bir mühendis olarak bilmeniz lazım. Sizin derdiniz Celal Şengör'ün ateist olması dolayısıyla toplumun bilim ve deprem özelinde kanaat önderi olmasını kabul edememek mi?Siz çok dindarsınız da Celal hocaya o yüzden mi düşmanlık ediyorsunuz?Yoksa Jeoloji - Jeofizik çatışması yaratmak mı amacınız çözemedim. Bahsettiğiniz adamın getir götürünü ne siz ne ben yapamayız. Hele elinde veri yokken dediniz ya, sizin elinizde fakültede öğrendiğimiz teorik bilgiler haricinde nasıl veriler var da bu cümleyi kurdunuz merak ediyorum. Çok bilmişlik bir travmadır ve acilen tedaviye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
bunlar falanda yalan söylüyor tek uzman sensin EN UZMAN sensin
Haberlercomyoutube
Japon Afet Uzmanı Yoshinori Moriwaki Haberler.com ekranlarında Yavuz Selvi'nin konuğu olarak önemli açıklamalarda bulundu. Moriwaki, Kahramanmaraş depremlerinin karasal deprem olduğuna dikkat çekerken, Türkiye'yi olası İstanbul depreminin kapıda olduğunu söyleyerek uyardı. 00:00 Giriş 03:22 "Deprem ne kadar büyükse o kadar uzun sürüyor" 05:16 "Depremde yer 4 metre kaydı" 06:52 Bölgede büyük bir deprem daha olabilir mi? 09:48 "Hatay'ın zemini yumuşak, o yüzden fazla yıkım oldu" 11:23 "Bingöl'den sonra Muş,Bitlis, Van hattı şuan da tehlikeli diyebiliriz" 12:30 Olası İstanbul depremi hangi büyüklükte olabilir? 14:10 "İstanbul'da 7 veya 7.5 büyüklüğünde deprem olabilir" 15:10 "İstanbul depremi 23 sene içerisinde olabilir" 18:34 Depreme hazırlık konusunda neler yapılabilir? 20:40 "Boğazın iki kenarının zemini iyi durumda" 23:20 "Artçı sarsıntılar 6 ay sürebilir" Haberler.com’u takip etmek için: Twitter: https://twitter.com/Haberler Facebook: https://www.facebook.com/Haberler Instagram: https://www.instagram.com/haberlercom/ TikTok: https://www.tiktok.com/@haberlercom Kanalımıza abone olmak için: https://www.youtube.com/c/haberlercomresmihttps://www.youtube.com/watch?v=N3B0UridLyE -
Mühendislik bölümlerinin muhtemelen hepsinde olan bir ders var, Olasılık ve İstatistik diye. Şahsen ben 10 sene önce okurken hiç önemsememiştim ve işe yarayacağını da düşünmemiştim ama insan bu kadar yıl çalışınca, bazı gereksiz gibi görünen derslerin neden müfredata dahil edildiğini anlıyor. Bazı durumlar olasılık ve istatistik hesapları ile analiz edilmek zorunda şu anki günümüz bilgisayar gücü ile. Ve gerçekten de çok önemli, önlem almayı gerektirecek bilgiler de veriyor. O olabilir lafının dayanağı bu. Yoksa adamların yaptığı şarlatanlık olur.
Din konusu bence konu dışı.
Ayrıca sonlu elemanlar, statik hesabı örneği vermiştin mesela. Şöyle diyim 10 yıldır sonlu hacimler üzerine çalışıyorum ama üniversitedeyken sonlu hacimler dersi almadım. Ama şu an gidip akademide dersini de verebilirim. Her şey üniversitede ne gördüysen o değil. O yüzden diyorum, eğer iş hayatıma atılıp en azından senior seviyeye çıkmış biri değilseniz bu dedikleriniz çok boş. Milletin tepkisi de o yüzden zaten.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Celal hocanın kendi diyor kimse depremin ne zaman olacağını tam olarak bilemez diye hala gelmiş o zaman kesin bir tarih versin diyor. Kesin bir tarih versin diyen birine bunları söylüyorsun...Kesin haarp falanda inanıyordur yani...
-
ben mi dindarım .sen benim forumda yazdıklarımı gördün mü ? bak profilimde açık...
forumdaki yobazlarla kavga eden en baştaki adam benim haberin varmı.
resmen saçmalıyorsun...
-
Çok bilmişlik bir travma ise, sizin bu önyargılarınız da travmadır! Resmen saçmalık yazdıklarınız!
Adamın fikrini mikrini bilmeden "niye adama düşmanlık ediyorsun, dindarmısın?" demek, nasıl bir bakış açısıdır.
Ağır BLOK!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugarb -- 17 Şubat 2023; 13:28:56 >
Şengör de, Görür de değerli insanlar, mutlaka fikirleri dinlenmeli. Ancak herkes gibi söylemleri de sorgulanabilir. Kimse eleştirikemez diye birşey yok. Celal Şengör'ü felsefe ve evrim meselesinde, dediğiniz gibi faiz meselesinde Demirtaşı eleştirmiştim. Malum arkadaşlar yukarda örnek verdiğim gibi hemen tabi yapıştırdılar "sen şucusun bucusun" diye.
Başka başlıkta da yazdım, Şener Üşümezsoy, Naci Görür'ü ağır biçimde eleştiriyor. Uzun uzadıya yazmayacağım ama verdiği bilgilerin, istanbulda ki ifade ettiği deprem riskinin 2000 yılında yapılan çalışmaya ait olduğunu söyledi. Yukarda bir arkadaş bahsetmiş. Le Pichon'un yaptığı çalışmaya diğer fransız şerh koyuyor. "Maramarayı, fayı bilmiyorduk" diyormuş. Şener hocanın iddiası bu şekilde. 2005 yılında fransız gemisi geliyor, denizi inceliyor ve TEK PARÇA FAY YOK diyor. Adalar fayının stressiz, Tekirdağ fayının kırılmış olduğunu, Kumburgaz bölümünde kırılmamış 30-35 km lik bir fay var diyor. Bunda da fazla risk görmeyen Üşümezsoy, "kırılsa bile 6.5 yapar" diyor.
Adalar fayındaki riskin çok düşük olduğunu, ayrıca ünlü sismolog Ross Stein'a dayandırıyor.
Ez cümle, Naci Görür'ün ifadelerini, eski ve "çöpe atılmış" bir çalışmaya dayandırdığı için, ağır şekilde eleştiriyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
dostum ben 10 sene önce plaxis programı ile zemin analizi yapıyordum. Modelleme yapıyordum. Bu bilim insanlarından bir model beklentim sayısal bir veri istemim var ama ortada böyle birşey yok.
Din konusu bence konu dışı demişsiniz ben din ile alakalı yargılama amaçlı yazmadım. Adam kafasında bir tez oluşturmuş ona göre gidiyor. Sen nasıl onun din ile alakalı söylediklerine saçma yada bana mantıksız geliyor diyorsan bende aynı pencereden bakarak söylüyorum bu iş benim alanım ve söylediğin saçma bana daha elletutulur done ver.
Yukarıda bir sürü kişi celal hocayı savunuyor. Bak ben celal hocayı severim haftada en az 1 kere bir videosunu izlerim ama bu demek değil her söylediğine katılacağım. Neden ben Celal hocayı eleştiremiyorum ?
Celal hoca allah mı? yok sen jeofizik mühendisisin ne bileceksin adam prof. Hatta adam kendi diyor beni sorgulayın diye ben mi yanlış hatırlıyorum ????
Ya prof olsa ne olacak ben diyorum ki bana sayısal bir veri ver git bir simülasyon yap deki bak şu şekilde şu fay kırılacak. Ama yok hiçbirşey yok. Sorduklarımda bir done sunmuyor.
-
Alıntı
metni:Buradan girip bakabilirsin depremsellik ile ilgili sismoloji ile ilgili tektonizma ile ilgili dersleri yok. Alıntıladığım mesajını bir daha oku bence. Sen daha kendin ne yazdığını bilmiyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strategen -- 17 Şubat 2023; 13:40:16 > -
ODTÜ jeoloji mezunu, Texas permain basin structural geology masterli 20 yıllık bir jeoloji mühendisi olarak sana diploma veren kurumun .... diyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X