Hocam Jeolog ile Jeofizikçi arasındaki fark Astrolog ile Astrofizikçi arasındaki fark gibi bişi mi? Bir de "sismolog" kullanılıyor bazen, sismolog/sismoloji nedir? Bi dikkatimi çeken konu da bazılarının arasında birbirlerine karşı acayip bi stres birikimi var. Mesela Celal Şengör ile Şener Üşümezsoy arasındaki gerilim... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 17 Şubat 2023; 18:54:47 > |
Bir jeofizik mühendisi olarak Naci görür ve celal şengörün iddaaları saçma (7. sayfa)

-
-
hâlâ iddaaa diyor olm kaç bin insan öldü?
-
Ben adam hiçbirşey bilmiyor mu dedim?
Adam gözlemci hemde iyi bir gözlemci. Adamın okuduğu kitabın 1000 de birini okumadım ben.
İddaa da etmiyorum ondan iyi biliyorum diye.
AMA adam sismolog değil deprem bilimci değil kaç kere yazacağım. Hayır sismolog değil diye de laf etmiyorum bilgisi vardır diyeceğim bu sefer de anlattığı veriler ve söyledikleri saçma geliyor
Sonra bakıyorum 10 yıl önce bu bağlamda bir sözü yok.
Sadede gelirsek bak sanada yazayım deprem Tv de konuşulacak bir konu değil. Binanı adam gibi yap geç. Benim itirazım buna. Bak İstanbul'da belki birdaha hiç deprem olmaz bunu bilemezsin olasılık olan bir olaysa deprem kökünden çözüm adam gibi bina yap deprem ne zaman olursa olsun sanan!!!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Adamın sismoloji ile ilgili bir tek makalesi yok!!
Depremsellik ile ilgili tek makalesi yok neye cevap olarak attın kızdın sinirlendim dedin konuşmayacağım dedin konuştun ne dedin ne demek istedin bir izah et
scholar.google.com.tr
A. M. Celal Sengor - Google Akademik Alıntılarhttps://scholar.google.com.tr/citations?user=GE3svVEAAAAJ&hl=tr
Neden makale yazmıyorsun onları çürüten peki? Bunu yapsan hem iddian ciddiye alınır hem de insanlar yanlışın farkına daha çabuk varır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
O kafa ile zaten daha çok işsiz güçsüz gezer o adam
Halen anlaşılmıyorum banane makaleden!!!
Abi gidin binalarınızı yenileyin minimum 30 yılınız var diyorum. Halen daha neyin inadındasınız
Bunu ilk defa izledim. Yanlış celal şengörün söylediğini paylaşması hoş olmamış. Ben olsam anlatmazdım.
Jeologların sayılarla arası iyi değildir. Daha çok görsel gözleme dayanır. Bizde de tam tersi sayı yoksa bizim kafamız o işi almaz. Ahmet hocada benim söylediğimi söylemiş. Yada ben onun söylediğini söyledim her neyse...
Bak bu 1
yeni çağ gazetesi
Deprem bilimciler birbirine girdi. Deprem bilimi dersi bile almamış sözde bir deprem bilimci. Yer yerinden oynayacakhttps://www.yenicaggazetesi.com.tr/deprem-bilimci-naci-gorur-ve-ovgun-ahmet-ercandan-gunes-tutulmasi-ve-deprem-tartismasi-585658h.htmBunu oku devamı gelecek sana söylediğim sözün ta kendisi olduğunu sana ispat edicem...
Bak bu 2
https://www.haberturk.com/polemik/haber/4516-kim-bu-deprem-zengini-profesorler
Bunları oku devamı gelecek
Bak buda 3
Ahmet Ercan'ın hocası Naci Görür hocaymış. Doktorasında imzayı atan adam Naci hoca. yazmışsın.
Mış mışda muş Muş.
Hadi sana bunu biri söyledi girip adamların cv sine baksana!!! Utanmadan yalan söylüyorsun...
İkside 1989 da prof olmuş.
Ahmer hoca 1980 de doçent Naci hoca 1983 te doçent olmuş Ahmet hoca zaten doktorasını yurtdışında yapmış nekadar aşağılık bir yalancısın sen!!!
https://www.biyografi.info/kisi/ahmet-ercan
https://tr.wikipedia.org/wiki/Naci_G%C3%B6r%C3%BCr
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam ben tartışmıyorum. Hanım depremden beri uyuyamıyor. Bir kaç arkadaşım da aynı şeyi söyledi. Eşim ve kayın valide peder komple geri gelmemek üzere İstanbul'dan taşınıyorlar. Bu afedersin dangozlar yüzünden insanlar tedirgin. Benim kızdığım konu bu. Konuyuda bundan açtım. Panik yapmayın ama sağlam binalara taşının dedim. Depremden size ne boşverin dedim. Ama forumda boş herif çok gelene verdim küsküyü gitti. Bende seviyorum biliyorsun forumda trollerle oynarım bunlarda oynamak istedi oynadım biraz.
Gel gelelim jeologlardan ben hiç ders almadım. Bizim ünide jeoloji müh bölümü yoktu.
Bu jeofizik denen bölümde normalde jeolojinin yüksek lisans bölümü ama sonra öyle bir büyüyorki ayrı bölüm açıyorlar.
Bizde mesela mat1 mat2 difdenk müh.mat.metodlar dersi var onlar da kuru mat1 mat2
Statik dinamik mukavemet görüyoruz onlarda varmı karşılık ders bilmiyorum.
Lineer C1 veri işlem görüyoruz mesela onlarda öyle bir ders yok.
Bizim işimiz yer altının fiziksel analizi. Onlar gözlemsel... Tabi fiziksel veri ile gözlemsel bulguyu bazen tüme varım yada tümden gelim ile korale ediyorsun orada jeoloji mecbur bileceksin.
Örnek onlar sondaj yapar mesela 500m2 arsada ben bir sismik prospeksiyon birde rezistivite yaparım onun sondajından çıkan sonuç ile bütün arazinin yeraltını sana söylerim ne var ne yok. Sonuçta yer altı homojen değil.
Yada bina yaptın bina hakim titrşim periyodu bilinmiyor. Miktotrömör yaparım sana bunu veririm. Çünkü zemin periyodu ile bina periyodu üst üste binerse binan kusursuz olsun çöker...
Ya burada anlatmakla bitmez derin mevzu çok kısaca hamallık yapıp yer altında aradığın şeyi biz çok daha zahmetsiz ve ucuza buluyoruz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben sadece olacak istanbul depremi ile ilgili konu açtım ama nereden nereye geldi onunla bununla atışmaktan. Ben Naci Hocanın başka öngörülerine katılıyorum yanlız sanki hepsine karşıymışım gibi bir anda linç yedim. Yani yazdıklarına tamamen katılıyorum itiraz da etmiyorum.
-
Benim de kafam karıştı. Şimdi Ahmet Ercan kendi çapında mantıklı şeyler söylüyor, fay hattının kırılabilmesi için 6 GJ'lik enerji gerektiğini ve bu enerjinin 2045 yılından önce toplanmasının mümkün olmadığını söylüyor. Bu açıdan baktığımızda doğru gözüküyor yani fay hattı belirli enerjiye ulaşmalı ki kırılsın. Celal Şengör ve Naci Görür'ün dediklerini ölü çıkan fay hattından dolayı geçersiz kalıyor.
Şimdi forumu toplasan bu saydığım adamların çeyreği kadar bilgi birikimi çıkmaz. Yani bence yok şu böyle diplomalı yok bu kadar böyle okumuş falan demeden konuyu bilirkişilere kaydıralım
-
ne halin varsa gör ya, gıcık gıcık konuşuyorsun, ben öncesini sonrasını anlamam kardeşim, olacak mı? olacak, bitti.
kaldı ki bu coğrafyada insanları normal konuşarak ikna edemezsin, abartacaksın, korkutacaksın, paniğe sürükleyeceksin ki önlem alsınlar, yok yani adam olmamız için kaç deprem yaşamamız gerekiyor?
falcıymış lafa bak, ben ne naciyi tanırım ne de diğerlerini ve ben hiç bir deprem bilimcinin söyleminden haberdar değildim şu günlere kadar... böyle şeyleri takip etmem ve bilmem, sadece duyduğum istanbul bölgesinde fay hattı var ve burada olası bir depremde içine düşeceğimiz beka sorunudur...
senin ne kadar mühendis yada bilgili olduğunu da takmam, ben sadece insanların uyanmasına odaklanıyorum. bir problem varken bizim millet işin ciddiyetini anlamıyor ve bunun için problemi abartman gerekiyor.
-
La insanı çıldırtmayin ya akademik savaş mı yapıyorsunuz.
2019 da Naci Görür söylüyor Kahramanmaraş Gaziantep Malatya bölgesinde şiddetli deprem olma olasılığı yüksek.
Başka kim söylemiş? Şener üşümezsoy mu? Ahmet Ercan NTV ye çıktı depremden sonra hiçte ne Celal Şengör u nede Naci görür u eleştirdi laf etti.
Bir çıkıntılik yapan şener üşümezsoy oda gitsin kas yapsın birilerine yalakalık yapacağım diye atıp tutuyor.
Burada asıl saçmalık hükümette.
Toplayacaksınız acilen afet ve depremler kurultayı yada çalıştayı alacaksın jeoloji deprem maden ne kadar yer bilimci ilgili bölüm profesörünu hadi bakım ortak bir karara varin diyeceksin bitti.
Türkiye de uluslararası akademik yanını olmayanların profesör unvanını elinden alacaksın..
Bir halt yapmayıp bir çalışma içine girmeyip diploma ile prof olmuşlar bir halta yaramaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 18 Şubat 2023; 1:33:51 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bırakın şu şarlatanlara laf anlatmayın.
Forumun yarısı gerçek hayatta tepe seviyede olan kişilerden daha bilgili daha tecrübeli olduğunu iddia ediyor.
Forumda ne arıyorsun derler insana git piyasada kendini göster madem git doğruları göster dimi.
Ama olur mu ancak forumda ben daha çok biliyorumcu takılmak daha kolay...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 18 Şubat 2023; 1:24:59 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X