İnsanlar sürekli Türkiye cennet diyor, la bildiğin cehennemin ağzındayız. Kuraklık, Deprem, Terör. |
Bir jeofizik mühendisi olarak Naci görür ve celal şengörün iddaaları saçma (3. sayfa)

-
-
Alanında Dünyanın en iyilerinden olan Celal ve Naci hocaya mı inanacağız yoksa DH forumda takılan işsize mi? Blok!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Maraş depreminden önce burada olabilecek depremler hakkında da isabetli yorumlarınız olmuş muydu hocam?
-
dayı sen ne anlatıyorsun ya? Maraş bölgesinde olan depremin şiddetini kim tahmin edebildi? herkesin sandığının çok üzerinde bir şiddet ile deprem oldu ve siz halen polyanacılık oynama peşindesiniz..
istanbulda 6.5 şiddetinde deprem olsa bile problem anlıyor musun? önlem alınacak... hem sade istanbul değil bingöl tarafı risk içinde diyorlar öncelikle.
-
Bu konularda Cenk YALTIRAK ve Naci Görür hocayı birlikte dinliyorum, takip ediyorum. Farklı bilimsel metod kullanıyorlar , iki farklı yaklaşım var ama mutabık oldukları konu Marmara depreminin yakınlaştığı. Cenk hoca 3 boyutlu çalışmalar yapıyor , Marmara denizini çok güçlü bilgisayarlar ile haritalamışlar, Tek fay yok birden fazla fay var diyor
-
Dostum ben de jeoloji mühendisliği okudum. 2011 girişliyim. Daha okulun ilk yıllarında Marmara depreminin ve Elazığ Maraş Malatya arasındaki depremin çok yakın zamanda olacağını söylüyordu hocalar zaten. Fay hattının ne olduğunu öğrenmeden bu bölgelerde deprem olacağını öğrenmiştik. Ayrıca sen Celal Şengör'ü Türkiyedeki jeoloji müfredatı ile sınırlama adam dünya çapında bir jeolog.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşım neyin polyannacılığı ?
Adamların Bingöl'de olacak dediği yerde bende deprem olacak diyorum zaten hatta depremin ilk günü söyledim sıra İstanbul'da değil dedim...
Zaten adamların hem Bingölde olacak hemde İstanbul'da olacak demesi tamamen saçmalık...
Amaçları şu olabilir bir an önce insanların İstanbul'da önlem almaları...
Ama diğer taraftan uyku uyuyamayan insanlar var şu an. Ben demiyorum ki deprem olmayacak yada önlem alınmasın.
Bak kaçıncıya yazıyorum bunu sanada yazayım DEPREMİN NE ZAMAN NEREDE OLACAĞI SİZİ YANİ HALKI İLGİLENDİRMEZ. SİZ SAĞLAM BİNADA OTURMALISINIZ.
DEPREMDEN SONRA KONUŞMASI GEREKEN BANA GÖRE DEPREMİN NE ZAMAN NEREDE OLACAĞINI TAHMİN EDEN YERBİLİMCİ DEĞİL DEPREME KARŞI SAĞLAM YAPILAR YAPAN İNŞAAT MÜHENDİSLERİDİR.
İNŞAAT MÜHENDİSLERİ NASIL DAHA İYİ DENETİM YAPILIR NASIL YAPILARDA OTURMANIZ GEREKTİĞİNİ ÇIKIP ANLATMALIDIRLAR.
Deprem OLASILIK VE TAHMİNDİR ama bina emniyeti KESİN.
Siz falcı ne demişe bakıyorsunuz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Evet tek fay yok. Ama Naci görürün 7.4 7.6 gibi söylemlerinde depremin tek fay olması durumunda olabilecek bir kırılmada açığa çıkan enerji miktarıdır. Zaten orada saçmalıyor.
İstanbul'da olabilecek bir deprem zaten Kahramanmaraş kadar büyük olamaz.
Arap kıtasının baskısı ve Avrasya kıtasına gidemeyen Anadolu arada sıkışıyor. Bu sebeple orada olan baskı çok fazla.
Ama istanbul öyle değil. Ege kaçış zonunda ve Anadolu güney batıya dönmek istiyor yads dönüyor. Bu sebeple olabilecek deprem büyük olamaz.
Bende diyorum jeolog diye ama sismolog değil.
Sismoloji başka jeoloji başka. Senin bu konuları daha iyi bilmen lazım...
Ve senin bu arkadaşlardan daha iyi bilmen lazım DEPREM NEREDE VE NE ZAMAN BİLİNMEZ ANCA AŞAĞI YUKARI TAHMİN EDİLİR.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 17 Şubat 2023; 9:20:27 >
Senin de burdaki herkesten daha iyi bilmen gereken bir şey var ki bu işin eğitimini alan sen ben gibilerin misyonu halkı depremlere karşı uyarmak iken biz ülkenin sayılı deprembilimcilerini eleştirmeye vakit ayırmamamız gerekir. Bilim adamlarının halkı da devlet yöneticilerini de depreme hassasiyet göstermeleri için bilimsel metotlarla tabiri caizse korkutmaları iyi bir şey. Önümüzdeki yüz yıl belki Marmara depremi olmayacak ama insanlar konutlarını depreme dayanıklı yapsın yine de, sonuçta o fay enerjisini bir gün boşaltacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevo_61 -- 17 Şubat 2023; 9:30:20 >
Okul harici bilgi öğrenilemez mi yani?
Ben şimdi oturup kendi kendime atom fiziği öğrenemez miyim?
Sismologlar acaba hangi bilimleri kullanıyor bi araştır istersen..
Arkadaşım bu işin temelini maden mühendisliği fakültesinde öğrenirsin. Jeoloji de bunun bir parçasıdır. (benim üni okuduğum yıllarda öyleydi) Adam jeoloji okuduysa madeni de bilir fay hatlarını da. O fay hattının nasıl kırılacağını da bilir. O jeolog bu sismolog falan hikaye.
Bu kişilerin gözlemlediği alanlar yeryüzüdür. Yani jeolojiden geçiyor. Madenden geçiyor. MTA neden var? Ne demek MTA? Bunlar sadece maden mi arıyor?
Ben de İnşaat mühendisiy(d)im. Ama bizler de temel kazmak için, zemin için jeolojiden, madenden yardım alıyoruz en kaba tabiri bu. Zemin etüdü yaparken inşaat mühendisi gidip bakmaz sadece. Ekipler vardır. Hepsi araştırır ve bilgileri sunar. Bu da öyle.
Jeoloji olmadan sismologlar da olmaz. Maden olmadan da jeolojiyi kavrayamaz. Hepsi birbirine bağlantılıdır.
Esenlikler.
-
Ege için ne düşünüyorsunuz hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hayır bir de Celal Şengör gibi bir dehadan bahsediyoruz. Adam dünyanın sayılı jeolog ve deprembilimcilerinden. Bütün dünya bu adamın sözüne itimat ederken o adam Türkiye için çok fazla bile. Bırak jeofizik, sismoloji bilgisini adamın tarih bilgisi bile İlber Ortaylı ile yarışır. Ayrıca medyatik de bir isim. Malumunuz ne dediyse gazeteler çarşaf çarşaf yazıyor. Politikacıları halk nezdinde etkileyecek ve depreme dayanıklı binalar, kentsel dönüşüm gibi konulara ağırlık verdirecek çok kişi yok ülkemizde. Bence bu konu eleştirilecek bir konu değil.
Celal Şengör deprem bilimci değil. Sallayan biri daha...
Ben hiçbir yer için kesin tahminde bulunamam ama Ege'nin İzmir kesimi kaçış zonunda. En tehlikeli bölgede çeşme. Yani orada bir baskıdan ziyade kaçıştan dolayı deprem oluyor. 7 üstü deprem üretecek bir fay orada yok.
Tamam kardeş iyi ki jeofizik okumuşsun ülkenin en büyük deprembilimcisi sensin kendi çapında eğlen burda.
Bak kardeşim sonlu elemanlar yöntemi ile sen statik hesap yaparsın dimi neden statik hesap yaparsın? İmalat yapacağın yapı için ön proje.
Maden yazmışsın jeoloji yazmışsın..madeni bilmiyorum ama bir jeolog bu hesapları bilmez öğrenmez. Biz bu dersleri zorunlu gördük. Adamlarda sayısal veri analizi yok. Adamlarda gözlem var. Ben sana ne anlatsam boş ama git biraz araştır.
Adam jeofizik okumuş diye Celal Şengör'ü eleştirecek kapasiteyi kendinde görüyor hayret ediyorum. İşe yeni başlayan çırak 30 yıllık ustasına iş öğretir bununkisi o hesap. Yerbilimcilerin her biri ayrı konularda uzmanlaşsa da hemen hepsi temel konularda bilgi sahibidir fosiller hakkında bişey söylemen için illa uzman Paleontolog olman gerekmez yer bilimci zaten Paleontoloji de bilir. Deprem hakkında jeolog değil de ziraat mühendisi mi bilgi verecekti topluma. Valla dostum çok bilmişlik senin yaptığın başka bişey değil.
Adam zaten tektonik ile ilgili çalışmalarıyla uluslararası bilim camiasında ün yapmış; sen gelmiş, tektonik dersi almamış diyorsun. Lisans seviyesindeki dersler üzerinden Celal Hoca'yı ölçmeye çalışmak ağır vizyonsuzluktur.
Bu konuyu açmadan önce, Hoca'nın özgeçmişini okudun mu hiç ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strategen -- 17 Şubat 2023; 10:11:17 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X