Kendinden büyük gruplara gerek güvenlik gerek maddi beklenti gerek ise sosyolojik nedenlerle katılır insanlar. Bu tarihin işleyişi ile paralel seyreden bir durumdur. Peki ama tarikata üye olmanın arkasındaki mantık nedir? Birine uşak olmayı arzu etmenin, ne istenirse yapmanın, vermenin, bel altı herşeye boyun eğmenin temelinde ne yatar? Bakın konuyu asla inanca getirmiyorum, siz de getirmeyin, zira hiçbir alakası olmadığından hepimiz haberdariz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Red Fox -- 14 Ekim 2020; 21:55:50 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bir insan neden tarikata üye olur?



-
-
Malum tarikat lideri olayında örneğini görmüştük. Polis, bekçi, memur alınacaksa, tarikatlara başvuruluyor. Böylece tarikata girmek, devlet kapısında bir iş bulma yolu olarak ortaya çıkıyor. Hatta malum terör örgütü zamanında maaşlarının belli bir yüzdesini şeyhlerine veriyorlarmış diye öğrenmiştik. Sonuç olarak tarikat şeyhi bu sayede güç ve para kazanıyor. Devlet herhangi bir ayaklanmaya karşı hazır kuvvet sahibi oluyor. Bedelini de halk ödüyor.
-
Ucuza yatip kalkip yemek icin (tarikatta yer veriyorlar)
-
swinger istiyordur
-
dinin gereklerini okuyup anlayamayan cahil kesim
kalacak yeri yurdu olmayan Müslüman ülkeden gelen göçmenler
ticari iliskilerini geliştirmek isteyen esnaflar
torpil bulma umuduyla giden diplomalı issizler
şeyhlere yanlamaya calisan sinyalciler
gordugunuz uzere cogunluk menfaat icin gidiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ehühü hem oğlum torpille iş bulsun hem de dinine bağlı(!) yetişsin, örfünü ve dinini tanısın(!) ehühühü!
-
Mazosizm
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Abazanlıktan ,,,,, Bakıyor karı kız yüz vermiyor, iki hu çekiyim bide çorba içerim diyor... Hiç sevgilisi olan adam kolay kolay tarikata gider mi ??
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcZaNeT -- 15 Ekim 2020; 3:50:40 > -
Tarikatlarda İmanın şartı 7 dir.Birincisi ve en önemlisi şeyhe imandır.Maalesef din akla değil gonullere hitap eden bir şey oldugundan birinin kendilerini yönetmesi,yönlendirmesini isterler.
Bu şeyhlerde elbette iktidar kimdeyse ondan yana olurlar veya iktidarı kendilerince belirlemeye çalışırlar.
Agathe Christienin bir romanında soyle bir söz geçer "İnsanlar yalanlara gerçeklerden daha kolay inanır ".Maalesef aklını kullanamayan bu vatandaşlar şeyh ne derse ona inanıyorlar.Şeyh dese ki bilim diye bir şey yok şeytan icadıdır inanırlar.
Bu sadece islamiyette değil bütün dinlerde de mevcut bir durum.Birlikten güç doğar mantalitesiyle farkında olmadan liderin esareti altına giriyorlar.
Keşke mevzu din olunca birlik olup kenetlenmenin önemli olduğuna inanan bu vatandaşlar her şeye her gün zam ve yeni vergiler gelen ülkemizde isyan etmek icin kenetlense bir araya gelse...Gelemezler çünki onlar isyan etmeyi değil şükretmeyi öğrendiler
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
bu senin hastalıklı temel görüşün. inacın yok ona göre sallıyon.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babus0606 -- 15 Ekim 2020; 6:30:36 > -
quote:
Orijinalden alıntı: -OdATA-swinger istiyordur
Kimse anlamamış bu adamı ama doğru söylemiş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2 sebebi var 1. cenneti garantilemek için 2. para için. Kalbi temiz bir insanın kolay kolay bu ortamlara bulaşacağını sanmıyorum.
-
bir çok sebebi vardır ama en başta 'çevre edinme' gelir.takva filminde bu konu çok güzel işlenmiştir.
-
Saadet Zincirinden bir halka da kendisi kapmak içİn, niye olacak?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
tabi ki de cukka için
-
Sen bunu dersen karşıt görüş başkası da çıkar der ki; Bir kişi neden şu derneğe, bu derneğe, hatta Atatürkçü Düşünce Derneği'ne neden üye olur diye sorar? Oraya üye olanlar da Atatürk'ün yaptıklarının, dediklerinin şartsız koşulsuz doğru olduğunu savunmuyorlar mı? Hatasız olduğunu iddia etmiyorlar mı? Kimse Atatürk düşmanı falan ilan etmeye de kalkmasın. Ben sadece mantığını anlatıyorum meselenin. Olaylara bakış açınız hatalı. Din meselesi olunca bilinçsiz bir kafa ile saldırganlaşıyor kimileri. Yanlış olan şey varsa;hangi dernek, vakıf, cemaat, cemiyet ... vb. olursa olsun gerekenin yapılması lazım. Ama öyle kuru gürültü laflarla yola çıkmayın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: MobidikMalum tarikat lideri olayında örneğini görmüştük. Polis, bekçi, memur alınacaksa, tarikatlara başvuruluyor. Böylece tarikata girmek, devlet kapısında bir iş bulma yolu olarak ortaya çıkıyor. Hatta malum terör örgütü zamanında maaşlarının belli bir yüzdesini şeyhlerine veriyorlarmış diye öğrenmiştik. Sonuç olarak tarikat şeyhi bu sayede güç ve para kazanıyor. Devlet herhangi bir ayaklanmaya karşı hazır kuvvet sahibi oluyor. Bedelini de halk ödüyor.
Şu an bile kamuya alımlar direkt tarikatlardan sağlanıyor. Menzilciler özellikle Sağlık Bakanlığı ile Emniyet'i ele geçirmişler.
En Beğenilen Yanıtlar

swinger istiyordur |
Benzer içerikler
- hyperbon sakız boykot mu
- columbia hangi ülkede ucuz
- düğün masrafları 2025
- kaçak elektrik cezası ödenmezse ne olur
- parayla diploma veren üniversiteler
- disney plus üyelik iptali
- honor magic 7 lite
- bimcell numara taşıma
- tf-2000 hava savunma muhribi
- playstation 5 yurtdışı fiyatı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X