Şimdi Ara

BİR EVİN ÖMRÜ ORTALAMA NE KADARDIR???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
25.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar; içinden çıkamadığım bir durum hakkında yardımınıza ihtiyacım var.

    Geçtiğimiz yıl Afyon'dan 14 yıllık bir daire aldım. Deprem görmesine rağmen, sitedeki tek bir dairede bile çatlak vs yok. tadilat için giren bütün ustalar, duvarların vb sağlamlığını övüp duruyor.

    Ben şu anda bir karar aşamasındayım. Ya aldığım bu eve bir sürü masraf edeceğim, ya da çok fazla masraf etmeyip satacağım. Doğalgaz, yalıtım, PVC değişimi, banyo tuvalet yenileme derken sanırım 30,000 masraf çıkacaktır.

    Ben bu evi kafama göre tadilattan geçirirsem ne kadar süre otururum bu evde? Çocuklarıma kalır mı?

    Gidip yeni yapılan, mütahitin kalitesiz malzeme kullandığı, standarttan yoksun bir ev satın almaktansa bu eve masraf etmeye değer mi? Adamlar bir doğalgaz döşetiyorlar, deme gitsin! Bir pvc yaptırıyorlar, yanına yaklaşamazsın kışın. Böyle bir ev alıp kahrolmaktansa, bu evi mi değerlendirmeli?

    Bu arada dairem bir sitede ve 115.000 liraya aldım. Satmak istesem 130,000 alabilir miyim onu bile bilmiyorum.

    Bu işlerden anlayanlardan fikir bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Oncelikle hayirli olsun eviniz.

    Betonarme binalarin saglikli olarak yaklasik omru 50-60 yildir.

    Evin icini yenileyerek oturmak veya satmak fikri acikcasi tamamen sizin karariniz. Afton piyasasini tabiki hic bilmeyen biri olarak Muhtemelen suanki dairenizin konumu yeni alacaginiz 0 bir daireye gore iyidir diye dusunuyorum. Mevcut yapilasmis bir cevre ve oturmus bir yerlesimi, yeni olusmakta olan, altyapisi tam oturmamis(altyapiyi genis anlamda dusununun yol, okul,hastane,bakkal vs), icerisine netur insanlarin girecegini bilmediginiz sitelerle degismem ben acikcasi. Ve de merkezi veya gorece merkeze yakin yerlesimler ileridede gorece degerini daha yuksek olarak muhafaza edecektir diye dusunuyorum. Belki biraz istanbul mantigi gibi gelebilir size ancak tahminimce afyonda gelismekte olan bir ilimizidr ve yeni yerlesimler merkezden uzakta olusuyordur diye dusunuyorum bilmiyorum dogrumu.

    Ve de bir diger konu olarak, az once baska bir arkadasa da bahsetmeye calistim apartmaniniz saglamligi asla duvariniza bakan bi ustanin karar verebilecegi bisey degildir. Betonarmenin en buyuk tehlikesi donatilarda olusacak sorunlardir. Ve bunlar ne yazikki betonun icinde olacaginizdan ruhunuz dahi duymayabilir.

    Dedigim gibi afyonu hic bilmiyorum umarim yardimci olabilirm

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teşekkür ediyorum cevabınız için. Evet, Afyon gelişmekte olan iller arasında yer alıyor. Evim de, dediğiniz gibi oturmuş bir civarda yer alıyor. Merkezden biraz uzak olsa da her geçen gün merkeze yaklaşıyor denilebilir.

    Peki toplu konutlarda merak ettiğim bir husus var. Diyelim ki bu daireler daire olma niteliğini yitirdi ve bu sitenin oturduğu yer artık bir arsa. Bu durumda daire sahiplerinin durumu ne olur? Bu arsadan her daire sahibi eşit miktarda hak sahibi durumunda mı oluyor? Bu işlerden pek anlamadığım için sormak istedim.

    kolay gelsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bu gunlerde cok moda olan kentsel donusum furyasi bunu kapsiyo denebilir. Pek cok eski apartman yikilarak hatta bazilari arsalarini birlestirerek yeni apartmanlar veya siteler yukseltiyorlar. Bu durumlarda paylasim pek cok faktore gore sekilleniyor. Oncelikle m2 ye gore bi paylasim olur. Ama daha kompleks durumlarda manzara yonu, yola uzaklik yakinlik, hangi katta oldugu vs gibi faktorlerde degerlendirmede etkili olabilirler. Ancak binanin tamamen yok edilip yerine birsey konmamasi durumu uc bir ornek arastirilmasi lazim sanirim:) tahminimcede yine m2 uzerinden oranlama yapiliyordur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • deprem deyil çürük temelli bina öldürür hocam temel sağlamsa hiç korkma
  • tadilata giren ustalar beton dayanımından anlamaz hocam. Karot aldırıp deney yaptırılmalı yoksa beton dayanımını anlayamazsınız. Demirlere çekme deneyi de ayrıca yapılmalı. Hatta temelde ne kadar sağlam olursa olsun zemin davranışı bilinmeli . Bu konu öyle kolay değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tadilata giren ustalar beton dayanımından anlamaz hocam. Karot aldırıp deney yaptırılmalı yoksa beton dayanımını anlayamazsınız. Demirlere çekme deneyi de ayrıca yapılmalı. Hatta temelde ne kadar sağlam olursa olsun zemin davranışı bilinmeli . Bu konu öyle kolay değil Binanın ortalama ömrü ortalama 50 yıl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için teşekkür ediyorum arkadaşlar. Biraz geç oldu; ama kusruma bakmayın artık. .)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şartnamelere göre yapılmış düzgün bir betonarme yapının ömrü ortalama 100 senedir.

    benim eski evim 1974 yapımıydı. planları arkadaşlarla belediyeden alıp inceledik. binada C14 sınıfı beton kullanıldığını gördük (şimdiki standartların çok altında). ayrıca bunla beraber nervürsüz demir adheransı azalttığı için binada basınç donatılarının çok kolay fire verip kolonlarda basınç kırılması oluşturabileceğini gördük. kolon yerleşimi ve donatıların düzeni de modern şartnameden uzaktı. malesef eski yapılarda modern tasarım sistemleri olmadığından üniversitede okuyanların gördüğü betonarme yapı tasarımı dersindeki gibi hesaplar yapılmıştı normal olarak; sayfalarca cross dengeleme metodu uygulanmış . sap2000 ve autocad gibi programların gelişmesi yeni binalarda büyük gelişme yaşattı. eskiden mimar ve mühendis kişinin tek bir imza atma yetkisinden de bahsetmek gerek tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irrasyonel -- 21 Haziran 2014; 22:28:34 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.