Şimdi Ara

Köye ev yapmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Yakın zamanda köye/arsasına ev yaptıranlar var ise bir kaç sorum olacaktı;

-İlçe merkezine bağlı bir köyde arsaya ortalama 110-120m2 tek katlı betonarme ev için belediyen alınması gereken kağıt-evrak masrafları ortalama ne kadar tutar?

-Evrak masrafları hariç tek katlı (110-120m2) evin maliyeti ortalama ne kadar tutar?

-Varsa bu konuda herhangi tavsiyeleriniz

cevaplarsanız memnun olurum arkadaşlar.

• İlçe merkezine bağlı bir köyde, imar planı içinde yer alıyorsa ve ruhsatlı bir şekilde yapılacaksa 110-120 m² tek katlı betonarme bir ev için belediyeden alınması gereken evraklar (imar durumu belgesi, yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi, zemin etüt raporu, proje onayları, vb.) için harç ve belge masrafları 2025 yılı itibarıyla belediyeye ve arsanın özelliklerine göre değişmekle birlikte ortalama 30.000 TL ile 70.000 TL arasında olabilir; ayrıca proje çizimi ve mühendislik hizmetleri için de yaklaşık 40.000-70.000 TL ek maliyet çıkabilir. İnşaat maliyetleri ise seçilecek malzeme kalitesi, işçilik, zemin durumu ve yapılacak altyapı düzenlemelerine göre değişmekle birlikte, güncel piyasa koşullarında kaba + ince işçilik dahil ortalama m² başına 9.000-13.000 TL arası olup, toplamda 110-120 m² bir ev için yaklaşık 1.000.000 TL ila 1.500.000 TL arası bir bütçe gerekebilir. Tavsiye olarak; ruhsat almadan inşaata başlamamanız, yapı denetim süreçlerini atlamamanız, projeyi mutlaka kayıtlı ve yetkili bir mimar-mühendis eşliğinde yürütmeniz, su-elektrik gibi altyapı bağlantı izinlerini önceden kontrol etmeniz ve köy yerlerinde "tarımsal yapı" adı altında kaçak yapı yapmanın uzun vadede ciddi idari ve cezai sorunlara yol açabileceğini unutmamanız önemli

• 1.5 milyon net gidecektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kacak olarak bir göz yer yaptım ona bile akıl almayacak para gitti elektrik su aboneliği kacak olduğu haldede aldım

• avukatfatihozdemir kullanıcısına yanıt
    Ayrıntılı cevabınız için çok teşekkkür ederim hocam.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Diridiri06 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.Ele avuca geçtikçe ekleye ekleye devam ederim diye düşünüyorum.Zaman sorunum yok

• Aether_ A kullanıcısına yanıt

Bende oyle dusunmustum ama adam gibi usta bulamadigim icin husrana ugradim malesef

https://forum.donanimhaber.com/24-mk-tandir-evi-bahce-evi-maliyeti--149300933

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıfırdan ev yapmak
    3 yıl önce açıldı
    Köye İnternet Lazım
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Diridiri06 kullanıcısına yanıt
    Sırf usta meselesi yüzünden acaba prefabrik yada çelik evlere mi yönelsem diyorum.

Konunuzu okudum,elbette güç olmuştur ama tamamlamışsınız ne güzel.Bağınız bahçeniz bile olmuş.Hayırlı olsun

• Aether_ A kullanıcısına yanıt

Imkan varsa o daha mantikli cunku komsum oyle yapmis biraz kullandi satisa cikardi satti daga guzel birsey yapti ama suan ben ev yapmak istesem burayi yikmam gerekecek bana bi artisi elektirik su aboneligi aldim

• avukatfatihozdemir kullanıcısına yanıt
    Prefabrik ev her türlü projesi hazir imarli raziye yaptıracağım mimari, statik , elektrik , makine , harita vs 160 bin para istedi mimar daha harc yok santiye sefi yok müteahhit yok izmir bergama da

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • uran kullanıcısına yanıt
    Prefabrik kaç m2 yapıyorsunuz,ne kadara anlaştınız hocam.Ben betonarme diye yola çıktım ama ustalarla ilgilenecek zamanım yok diye prefabrik konusuna sıcak bakmaya başladım.Bir yandan da okuduklarım,izlediklerim prefabrik konusunda negatif.Fare,haşere yuvasına dönüyor iç kısımlar,yangına karşı dirençsiz deniyor düşünmek bile istemiyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.