Şimdi Ara

Bir daha servise gideni .............. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
6.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilk defa saatlik üçreti duyuyorum..uyanıklığın daniskası...sabah bırakın akşam gelin alın deseydi ne olurdu..renault ta böyle bir şey yok..ama servis üçreti parca fiyatına yakın işçilik istiyor...50 liralık parça değişse ...45 tl işçilik üçreti istiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtıl -- 14 Şubat 2012; 19:38:19 >
  • Renault'tan nefret ederim ama sırf bu yüzden Renault alırım
  • benzer olay doğuş'ta başıma geldi.
    Aracın dış sıcaklık göstergesi çalışmıyordu, sorduk kaç paraya yaparsınız diye. Cevap muallak. eger sensör arızalıysa değiştiririz, parça fiyatı ve işçilik 1 saat. Tesisatta problem varsa kapının açılması kabloların kontrol edilmesi lazım 4 saat işçilik ücreti tutar dedi. İşçilik ücreti de yanlış hatırlamıyorsam 50 veya 60 TL falandı. kıytırık parçayı bana 240 işçilik + 60 yedek parça 300 TL ye iteleyeceklerdi. Sinirlendim çıktım Ata'ya gittim çiftlik kavşağının ordaki Honda Efe'nin yanı. Parçayı sordum, var dedi 58 TL. Mesaide bitmek üzereydi. Takabilir misiniz dedim. Satış görevlisi ustaya soralım dedi ve ustayı çağırdı. Dedim usta böyle böyle, takabilir misin dedim. Şöyle bi baktı arabaya, "parçayı al gel hallederiz" dedi. Gittim parçayı aldım içerden, parasını ödedim, faturamıda aldım, ustaya getirdim.
    Aynayı söktü, sensörü değiştirdi ve çalıştı, toplam 15 dakika sürdü.

Ama bi sevindim bi sevindim Allah razı olsun usta, çok saol falan filan, borcum ne, ne istersin falan dedim. ya önemli değil, gerek yok falan dedi, ben ısrar edince 10 lira falan ver yeter dedi. verdim 15 TL ustaya, duacısı oldum Doğuşun 300 liraya yapmaya kalkıştığı işi, Ata'da 73 TL ye halletmiş oldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

quote:

Orijinalden alıntı: dangerousman

quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Hyundai Servisinde böyle bir durum yok. Aracımın su eksiltme problemi vardı. Yaklaşık 2 saat araç başında uğraştılar. Nereden su kaçırıyor diye bulmaya çalıştılar.

Araç başında 2 saat uğraşmalarına rağmen işçilik olarak yarım saat ücreti + parça ücreti aldılar.

Yanlışınız var hocam. Standart işler için belirlenmiş işçilik saatleri var. Şuan tam hatırlayamadım ancak 1.4 era bin bakımı için sanırım 3 saat parası almışlardı. Sorduğumda sabit olduğunu söylediler. Yapılan işi seçtiklerinde saat ücreti otomatik ekleniyor(muş). Kaldı ki bence doğru söylüyorlar.

Pek yanlış yok.. Evet sizin dediğiniz gibi belirli saatler var ama mesela arıza tespiti gibi durumlarda normal işçilik saatine göre çok daha uygun fiyatlar alınıyor....
    Kendileri bugün örneğini verdiler ki doğru 1-2 gün bulamadığımız sorun olduğunda 16 saat işçilik yazamayız diyorlar.. Arkadaşın durumu da böyle olmuş.. Atıyorum su deposu değişse standart bir işçilik alacaklardı . Ancak uğraşın çoğu arıza tespit olduğu için uygun fiyat alınıyor.

Yazdıklarının aynısını yazdım bende. Standart işler(periyodik bakım, yağ değişimi vs.) için saatler sabit. Arkadaşın durumu standart dışı olduğundan işçilik ücretini servis kendi belirlemiş.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Hyundai Servisinde böyle bir durum yok. Aracımın su eksiltme problemi vardı. Yaklaşık 2 saat araç başında uğraştılar. Nereden su kaçırıyor diye bulmaya çalıştılar.

Araç başında 2 saat uğraşmalarına rağmen işçilik olarak yarım saat ücreti + parça ücreti aldılar.

Yanlışınız var hocam. Standart işler için belirlenmiş işçilik saatleri var. Şuan tam hatırlayamadım ancak 1.4 era bin bakımı için sanırım 3 saat parası almışlardı. Sorduğumda sabit olduğunu söylediler. Yapılan işi seçtiklerinde saat ücreti otomatik ekleniyor(muş). Kaldı ki bence doğru söylüyorlar.

Pek yanlış yok.. Evet sizin dediğiniz gibi belirli saatler var ama mesela arıza tespiti gibi durumlarda normal işçilik saatine göre çok daha uygun fiyatlar alınıyor....
    Kendileri bugün örneğini verdiler ki doğru 1-2 gün bulamadığımız sorun olduğunda 16 saat işçilik yazamayız diyorlar.. Arkadaşın durumu da böyle olmuş.. Atıyorum su deposu değişse standart bir işçilik alacaklardı . Ancak uğraşın çoğu arıza tespit olduğu için uygun fiyat alınıyor.

Yazdıklarının aynısını yazdım bende. Standart işler(periyodik bakım, yağ değişimi vs.) için saatler sabit. Arkadaşın durumu standart dışı olduğundan işçilik ücretini servis kendi belirlemiş.

ben arkadaşın yazdığını yanlış anlamışım

• 10 40 4 lt yağ
    polen filtresi
    mazot filtesi
    yağ filtresi
    hava filtresi
    rotbalans

işçilik dahil 225 tl ye yaptırdım bugün serviste.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

10 40 4 lt yağ
    polen filtresi
    mazot filtesi
    yağ filtresi
    hava filtresi
    rotbalans

işçilik dahil 225 tl ye yaptırdım bugün serviste.

benimkinin yanında bedava
  • quote:

Orijinalden alıntı: Engineered Rock

benzer olay doğuş'ta başıma geldi.
    Aracın dış sıcaklık göstergesi çalışmıyordu, sorduk kaç paraya yaparsınız diye. Cevap muallak. eger sensör arızalıysa değiştiririz, parça fiyatı ve işçilik 1 saat. Tesisatta problem varsa kapının açılması kabloların kontrol edilmesi lazım 4 saat işçilik ücreti tutar dedi. İşçilik ücreti de yanlış hatırlamıyorsam 50 veya 60 TL falandı. kıytırık parçayı bana 240 işçilik + 60 yedek parça 300 TL ye iteleyeceklerdi. Sinirlendim çıktım Ata'ya gittim çiftlik kavşağının ordaki Honda Efe'nin yanı. Parçayı sordum, var dedi 58 TL. Mesaide bitmek üzereydi. Takabilir misiniz dedim. Satış görevlisi ustaya soralım dedi ve ustayı çağırdı. Dedim usta böyle böyle, takabilir misin dedim. Şöyle bi baktı arabaya, "parçayı al gel hallederiz" dedi. Gittim parçayı aldım içerden, parasını ödedim, faturamıda aldım, ustaya getirdim.
    Aynayı söktü, sensörü değiştirdi ve çalıştı, toplam 15 dakika sürdü.

Ama bi sevindim bi sevindim Allah razı olsun usta, çok saol falan filan, borcum ne, ne istersin falan dedim. ya önemli değil, gerek yok falan dedi, ben ısrar edince 10 lira falan ver yeter dedi. verdim 15 TL ustaya, duacısı oldum Doğuşun 300 liraya yapmaya kalkıştığı işi, Ata'da 73 TL ye halletmiş oldum.

Bazı markaların yetkili servisleri zaten meşhur:) Doğuş'ta herhalde en meşhuru... bende ne yazık ki bikaç kez ciddi kazık yemiştim, özellikle eskiden bir A4 vardı, bakımdan 1500 TL masrafla çıkmıştı, hiç ama hiç unutmam.....

• garantisi bitmiş araçları yetkili servise değilde özel servislere götürmek daha mantıklı bence.
    hele tanıdık bir usta varsa çok daha iyi olur.
    her gittiğim yerde kendime sağlam bir usta ayarlarım. motor kaporta elektrik önemli değil hepsini ona götürürüm. o ustanın iyi bildiği bir ustaya yönlenir ve referansı ile uygun fiyata işimi hallederim.
  • firm ismi burada vermeyim ama hem reno hemde ford bayisi işleten arkadaşım ki çok büyük bayilerdir bunlar. . Araba satışlarının artık kota doldurmaya döndüğü bazen masraf çıkarmakta bile zorlandıklarını ama asıl paranın servis ve yedek parçadan kazanıldığını defalarca dile getirmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenerz

garantisi bitmiş araçları yetkili servise değilde özel servislere götürmek daha mantıklı bence.
    hele tanıdık bir usta varsa çok daha iyi olur.
    her gittiğim yerde kendime sağlam bir usta ayarlarım. motor kaporta elektrik önemli değil hepsini ona götürürüm. o ustanın iyi bildiği bir ustaya yönlenir ve referansı ile uygun fiyata işimi hallederim.

Bende hep böyle yaparım . . parçayı kendim alır ustayla beraber girişiriz işe çokta hoşuma gider uğraşmak.. Ufak problemlerde önce garajda sökerim halledemezsem ustama giderim.

İnternette yarı otomatik şanzıman sorunlarını bol bol okuyup ve hidrolik değişimi hava kalabiliyor , yok efendim bilgisayara bağlanacak, özel makineyle yapılıyor falan diye okuyunca ustalarda pek alışkın olmadığı için hadi dedim bu sefer servis olsun.

biraz keşif için vakit kaybım olurdu ama ben bile rahatlıkla yapabilirmişim . . Zaten aracı bilgisayara bağlayıp her türlü testi , hata silme v.s. yapabiliyorum..Bilmeyene atla deve geliyor iyice abartıyorlar verilen paralarda şirin gözüküyor. . Özünde çok basit işlemler. .

Ek olarak serviste çalışanların bir çoğu birikimlerini kullanıp kendi özel servisini açıyor. . Hep genç delikanlılar var servislerde. Tecrübeleri az . Biraz teknik sorsanız bakakalıyorlar. Çok defa şahit oldum o doktor gibi salına salına beyaz gömlekle gezen servis danışmanları da çoğu zaman sehven oraya gelmiş tipler.

Prensip gereği tamir etme olayı yok tabi ki... halbuki çoğu problem çok basit müdahalelerle giderilebiliyor.. (rulman değişimi , yağlama , lehim v.s.)

• Yetkili servisler çoğu zaman aracı sabah bırakın akşam alın sizin beklemenize gerek yok türünden yaklaşımlarda bulunuyorlar. Bu durumda sizler ne yapıyorsunuz ? Yarın muhtemelen böyle bir durumlar karşılaşacağım ve bu durum hiç içime sinmiyor.
  • harbiden yaptıkları ayıp olmuş daha da bişey denmez bence
  • işçilik ücretinin saatlik hesaplanması genelde yol yardımı işinde tam olarak ölçülüyor. Megane için servisi aramıştım. akü bittiği için. yol yardımı geldi. saatine baktı ve giderken de saatine bakarak hesabı yaptı. Ama servisteki onarımlarda tam olarak saati hesaplamıyorlar. Örneğin bir yağ değişimini normalde 10 dk da yapıyorsa 1 saat yazıyorlar. 10 dk yazsalar işçilik almaya utanırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK

Yetkili servisler çoğu zaman aracı sabah bırakın akşam alın sizin beklemenize gerek yok türünden yaklaşımlarda bulunuyorlar. Bu durumda sizler ne yapıyorsunuz ? Yarın muhtemelen böyle bir durumlar karşılaşacağım ve bu durum hiç içime sinmiyor.

sanayide tanıdığım ustaya bir kere bırakmıştım. onda da zaten ağır bakımdı uzun sürecekti. Onun haricinde hiç bırakmam. 10 dk veya 5 saat fark etmiyor. örnek lpg takılırken dahi bekledim. yer güvenilir ama içim rahat etmiyor.

işiniz yoksa bekleyin yada aracınızı işinizin olmadığı bir gün götürün kafanız rahat olsun. Sonra bir kalfa yağlı eliyle döşemeyi leke yaptığında geç farkederseniz canınız sıkılır , araç başındaysanız hemen temizletirsiniz. bu en basit örnek.

• quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

quote:

Orijinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK

Yetkili servisler çoğu zaman aracı sabah bırakın akşam alın sizin beklemenize gerek yok türünden yaklaşımlarda bulunuyorlar. Bu durumda sizler ne yapıyorsunuz ? Yarın muhtemelen böyle bir durumlar karşılaşacağım ve bu durum hiç içime sinmiyor.

sanayide tanıdığım ustaya bir kere bırakmıştım. onda da zaten ağır bakımdı uzun sürecekti. Onun haricinde hiç bırakmam. 10 dk veya 5 saat fark etmiyor. örnek lpg takılırken dahi bekledim. yer güvenilir ama içim rahat etmiyor.

işiniz yoksa bekleyin yada aracınızı işinizin olmadığı bir gün götürün kafanız rahat olsun. Sonra bir kalfa yağlı eliyle döşemeyi leke yaptığında geç farkederseniz canınız sıkılır , araç başındaysanız hemen temizletirsiniz. bu en basit örnek.

Evet en güzeli iş yapılırken aracın başında durmak. Ama adamlar yarın için randevu verdiler ve yarın izin sorunum var. İnsanın kafasında binbir tane soru işareti oluyor gerçekten.

• Memleketin gözünü seveyim. Lpg dolum ağzında problem vardı. 2.3 saat uğraştı eleman, beraber benzinliğe gittik , İndirdi kaldırdı aracı 2-3 saat. borcumu sordum 1 tl bozuk varsa yeter dedi, iki kez sordum alay mı ediyor diye, doğruymuş çıkardım 20 tl verdim :)
  • sadece bu markaya has bir durum değil saat ücreti servis fiyatına yansıtılır.

çözüm ise o markanın duayen ustalarını bulmak ve oraya gitmek genelde istanbul için konuşuyorum

Atatürk oto sanayi..

çayınız için fiyat belli ve keyifli bir sohbetle süprizler olmadan bir tamirat hali çok keyif verici.
  • toyota 40bin bakımı için 360 tl aldı, indirimli haliymiş, değişen hiçbirşey yok rutin bakım
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

sadece bu markaya has bir durum değil saat ücreti servis fiyatına yansıtılır.

çözüm ise o markanın duayen ustalarını bulmak ve oraya gitmek genelde istanbul için konuşuyorum

Atatürk oto sanayi..

çayınız için fiyat belli ve keyifli bir sohbetle süprizler olmadan bir tamirat hali çok keyif verici.

O ataturk oto sanayideki duayenlerden cok cektim :) cok uyanik olmak lazim.
    O yuzden bostanci sanayiyi eklemek istiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.