< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Lion King~ -- 10 Ocak 2014; 12:55:24 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Lion King~ -- 10 Ocak 2014; 12:55:24 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
1977 model aracım var. 1989 yılında paslanmadan dolayı boyandı. 1998 yılında 2.kez yine paslanmadan dolayı boyandı. 2012 yılında paslanmalari ve çürümeleri gidererek kapsamlı restorasyon yaptırdım. Düzenli bakım ve boya, izolasyon uygulaması yaptıktan sonra çok uzun yıllar dayanır. Motor ve yürüyen aksamında hiç sorun çıkarmadı. Bakarsan bağ olur bakmasan dağ olur hesabı..
|
Plazadan çıkarttığınızı düşünecek olursak 15 senelik bir ömrü var diyebilirim.
Bu yaşından sonra restorasyon ister aracınız,15 yaşından büyük araçlar ortalama 5 senede 1 toparlanma evresi geçirir diyebiliriz. |
üretim kalitesine ve kullanım şartlarına bağlı olmak koşuluyla 20-30 yıl arasında.
ekonomik ömrü ise 10 yıldır. |
Hocam eger arac, anasi bellenicek sekilde kullanilmaz( redline, patinaj, el freni, kasislerden zang diye gecmez)
motor ve yuruyen aksama iyi bakilip duzenli binilir, duzenli boya koruma yapilirsa.. o arac sizi birakin 10 yil goturmeyi, 20 yil bile goturur. benim arabamda 10 yasinda 2004 vectra c 302binde ama... Gorenler inanmiyor cunku arabam 80 bindeki gibi diri en kucuk kusuru yok... sebebi basit efendi kullaniyorum ve bakim.... Tabi aracin kaliteside onemli. Bi Fransiz araclari icin ayni seyi soylemem mumkun degil.... |
Bir Arabanın Ömrü Ne Kadardır?
Bir arabanın ömrü, çeşitli faktörlere bağlı olarak önemli ölçüde değişebilir. Bu faktörler arasında sürüş alışkanlıkları, bakım ve onarım geçmişi ve çevresel koşullar bulunur.
Genel olarak, iyi bakımı yapılmış bir araba 10 ila 15 yıl veya 150.000 ila 200.000 kilometre sürebilir. Bununla birlikte, bazı arabalar bu ortalama ömürden daha uzun süre dayanabilirken, bazıları da daha kısa sürede bozulabilir.
Bir Arabanın Ömrünü Etkileyen Faktörler:
Arabanızın Ömrünü Uzatma İpuçları:
Sonuç:
Bir arabanın ömrü birkaç faktöre bağlı olsa da, iyi bakım ve uygun sürüş alışkanlıklarıyla ortalama 10 ila 15 yıl veya 150.000 ila 200.000 kilometre sürebilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2012 Citroen C3 1.4 HDi Confort Plus
|
|
|
I'm Gonna Make Him an Offer He Can't Refuse.
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batistuta -- 10 Ocak 2014; 13:18:32 > |
![]() O'nu Özlüyorum. Aslında O'nu hiç görmedim, yüz yüze gelmedim. Ama O'nu tanıyorum. Sesini cızırtılı bantlardan dinledim, hep siyah beyaz filmlerde gördüm yüzünü; çelik bakışlarını, şiirlerde okudum. O'nu yaşıyorum. Özlü sözlerini okudum köşe başlarında. Adını, her sabah okul sıralarında andım. Şimdi 81 yıl sonra, O'nunla son yolculuğa çıkıyorum bir kez daha. O'nun geçtiği yollardan geçiyorum, çektiği acıları ruhumda taşıyorum. O'nu arıyorum.. [1881 - 193?] T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı / Veteriner Hekimi
|
|
Otomotiv Elektroniği
|
|
2012 Peugeot 5008 Premium Pack- 1.6 e-hdi 112 hp Stop&Start - Xenon Far - auto6R Sedefli beyaz |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SevketXR -- 10 Ocak 2014; 17:33:57 > < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |