Şimdi Ara

Bir arabanın bakımı nasıl yapılır ssli anlatım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi günler.Bugün bizim emekterın bakımını yaptım.Eli yatkın birisi aracının bakımını rahatlıkla yapabilir diye düşündüm ve bir yazı yazmaya karar verdim.Bir bakımda aracın yağ filtresi,hava filtresi ve motor yağı değişir.Bazı km lerde ekstra parçalar değişebilir.Örneğin Fordun dizel motorlarında yakıt filtresi 20.000 km de bir değişir kayış takımı 120,00 km de değişir.Ben size motor yağı,yağ filtresi ve hava filtresi nasıl değiştirilir onları anlatmaya çalışıcam.Öncelikle motor yağı motorun olmassa olmasıdır.Vücüdünüzda ki kan sizin için ne kadar gerekliyse bir motor için motor yağı o kadar önemlidir.Motorun en altındaki karter denilen parça motor yağına depoluk eder.Bir kaç karter örneği
    Motor yağı karterdeki tapadan boşaltılır.Öncelikle aracı düz bir yere parkedin.Bazı araçlarda karter koruması vardır.Korumayı sökmeniz gerekmekte.Benim arabamdan çıkan eski yanmış yağ

Tapayı söktüğünüzde gözle kontrol edin.Contası üstünde olmasına dikkat edin.

Sıra yağ filtresinde.Yağ filtresi sökmek için bazı özel anahtar gerekli olabiliyor.
    Şu tip yağ filtrelerini sökmek için özel aparat gerekiyor.
    Özel aparat Yağ filtre anahtarı diye geçiyor

Şu tip filtreler var bunları lokma takımıyla sökebilirsiniz.
    Yağ filtresinin kabı
    Yağ filtresi
    Bu tip yağ filtrelerini sökerken dikkat etmeniz gereken şey yağ filtre kabına yani contayı takarken contanın düz olmasına dikkat edin ordan yağ kaçırır.

Sıra hava filtresinde.Değişimi en kolay parça

Gelelim motor yağına aracınıza en uygun yağı alıp motorun üstündeki yağ kapağından koyabilirsiniz.

Tüm işlemler bittikten sonra aracı çalıştırıp yağ lambasınnı sömbesini bekleyin 2 3 saniye içerinde söner.Aracı bira z çalıştırıp yağ kaçağı varmı diye yağ filtresi ve tapayı kontrol ediniz.Detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım aklınıza takılan soru olursa sorabilirsiniz.Yarın video çekip atmaya çalışıcam.

• Ellerinize saglik :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zevkle okudum

• faydalı, yerimizi alalım.
    teşekkürler.
  • bide bor atın
  • atrix1212 kullanıcısına yanıt
    anlamadım

• yag katkısı hocam.
    yıllanmıs araclarda verımlı oluyor.
    ben kullandım memnun kaldım.
    ha begenen var küfreden var saygı duyarım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Emeğine sağlık. Güzel paylaşım. Boş vakti olup bu tür uğraşları sevenler için gayet yararlı..
  • Güzel konu..
    Lakin önemli bir sorun var: Aracı kaldırmak..
    Pek çok kullanıcıda sadece lastik değiştirmek için kullanılan uyduruk kriko var, başka da bir alet yok..
    O krikoyla aracı yamuk bir şekilde kaldırıp aracın altına girmek intihar olur..

Şahsen bu riske girmek istemediğim için yağı benzincide değiştirtiyorum.. Onun dışında hava ve polen filtresini değiştirmek gerçekten her kullanıcının yapabileceği şeyler.. Servislere dünyanın parasını vermek gereksiz..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yararlı bir konu olmuş bakımı kendi yapmak isteyen arkadaşlara yardımcı olacaktir

• Karter tapasını söktüğünüzde, üzerindeki eski rondela tarzı contayı, yenisiyle değiştirmeniz lazım. Ayrıca yeni yağ filtresi yerine takılırken içine bir miktar yağ koymak gerekir diye biliyorum.
  • Alamancılara yaramaz bu konu.

Hepsinin kaputunun altında 700 beygirlik motorlar olduğu için kapalı kutularda saklıyor alamanlar o motorları.
  • Faydalı konu. Emeğinize sağlık.

Bahsedildigi gibi aracin altına girmek veya altina girilecek yer bulmak mesele. Sayet altına gireceksek sehpa almaliyiz. 2 adet. Kriko ile yukselttikten sonra güvenlik için koymalıyız.

Ya da pazar gunu kapali bur egzozcunun mekanina gidip hendege girebilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Güzel konu..
    Lakin önemli bir sorun var: Aracı kaldırmak..
    Pek çok kullanıcıda sadece lastik değiştirmek için kullanılan uyduruk kriko var, başka da bir alet yok..
    O krikoyla aracı yamuk bir şekilde kaldırıp aracın altına girmek intihar olur..

Şahsen bu riske girmek istemediğim için yağı benzincide değiştirtiyorum.. Onun dışında hava ve polen filtresini değiştirmek gerçekten her kullanıcının yapabileceği şeyler.. Servislere dünyanın parasını vermek gereksiz..

kriko konusunda haklısınız.Ben direksiyon körüklerini değiştirmek için ön tekerleri lastik değiştirmek için kullandığım krikoyla kaldırdım işim bittikten sonra lastiği yerine takarken baktım araba düşmüş lastiği takamadım takoz koymuştum arabanın altına o olmasa araba üstüme düşcekti.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.