Şimdi Ara

TüvTürk İlleti ve Arıza Ücreti Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne kadar saçma sapan bir uygulamadır. Saatlerce sıra bekle randevu al et git geçeme. Tamam güvenlik amaçlı yapılan her şeye saygım var ancak madem öyle yap her aracı kendi özel servisi bakmak zorundadır vs diye anlaş onlarla parayı sen al bakım masrafını onlar alsın bizimde işimiz görülsün...

Neyse arkadaşlar bir kaç sorum olacak...

Öncelikle araştırmam sonrası LPG sızdırmazlık raporu almasamda hafif kusurlu olarak gidebiliyormuşum... Malum anneler garanticidir o yüzden biz işimizi sağlama alıp gittik... Raporu aldık... Oradan muayeneye...

Adam rapora bakmadı bile. Belgeye de Sızdırmazlık Raporu Yok diye yazmış. Ben boşuna mı para verdim o kadar yol yaptım bekledim saatlerimi harcadım ?

Neyse...

LPG Regülatör üzerindeki bilgiler tespit edilemiyor yazıyor. LPG ne zamanlık lpg ki okuyamıyorsun. Sızdırmazlık almaya gittiğimde nasıl okudular ?
    İlk yardım çantası: İçindekiler eksik... İçine bakmadı bile.. Paket halinde satılanlardan aldım. Nesi eksik anlamadım bile her şeyi tam işte...

Aracım titanium paket camlar filmli vs. Sonradan film yapılmış bu da kusur...

Belalı bir arkadaşa mı çarptık bilemiyorum ancak bunların hepsi hafif kusur... Hadi neyse geçelim de sıkıntı değil dedik...

Ön Sol Tekerlek Yataklama Rulmanı : çok fazla boşluk mevcut. Ağır kusurlu...

Şimdi bunu yaptırıp gel onay vereceğim dedi ama bunun ortalama ücreti nedir ne kadar tutar ? 2009 model araçta rulman arızası olmaz diyorlar ama bu boşluk vs nasıl halledilebilir. 1-2 tanıdık servis var gideceğim yarın falan ama tahmini masraf ne kadar tutar ?

Tüm abilerime ve kardeşlerime sevgiler ve saygılar...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: BLooD_STaiN

Ne kadar saçma sapan bir uygulamadır. Saatlerce sıra bekle randevu al et git geçeme. Tamam güvenlik amaçlı yapılan her şeye saygım var ancak madem öyle yap her aracı kendi özel servisi bakmak zorundadır vs diye anlaş onlarla parayı sen al bakım masrafını onlar alsın bizimde işimiz görülsün...

Neyse arkadaşlar bir kaç sorum olacak...

Öncelikle araştırmam sonrası LPG sızdırmazlık raporu almasamda hafif kusurlu olarak gidebiliyormuşum... Malum anneler garanticidir o yüzden biz işimizi sağlama alıp gittik... Raporu aldık... Oradan muayeneye...

Adam rapora bakmadı bile. Belgeye de Sızdırmazlık Raporu Yok diye yazmış. Ben boşuna mı para verdim o kadar yol yaptım bekledim saatlerimi harcadım ?

Neyse...

LPG Regülatör üzerindeki bilgiler tespit edilemiyor yazıyor. LPG ne zamanlık lpg ki okuyamıyorsun. Sızdırmazlık almaya gittiğimde nasıl okudular ?
    İlk yardım çantası: İçindekiler eksik... İçine bakmadı bile.. Paket halinde satılanlardan aldım. Nesi eksik anlamadım bile her şeyi tam işte...

Aracım titanium paket camlar filmli vs. Sonradan film yapılmış bu da kusur...

Belalı bir arkadaşa mı çarptık bilemiyorum ancak bunların hepsi hafif kusur... Hadi neyse geçelim de sıkıntı değil dedik...

Ön Sol Tekerlek Yataklama Rulmanı : çok fazla boşluk mevcut. Ağır kusurlu...

Şimdi bunu yaptırıp gel onay vereceğim dedi ama bunun ortalama ücreti nedir ne kadar tutar ? 2009 model araçta rulman arızası olmaz diyorlar ama bu boşluk vs nasıl halledilebilir. 1-2 tanıdık servis var gideceğim yarın falan ama tahmini masraf ne kadar tutar ?

Tüm abilerime ve kardeşlerime sevgiler ve saygılar...

Hocam benim aracıma yazılan kusurların aynıları.
    Polo'mda da Ön sağ tekerlek yataklama rulmanı: Çok fazla boşluk mevcut. Ağır kusurlu...

İdi.
    Şimdi bunu gerçekten geçiremezler. Çünkü o rulman yürüyen aksamın en önemli parçalarından birisi. O rulman kilitlenebilir, komple dağılabilir vesaire. Gidin değiştirin. Ben de aynı şeyle karşılaştım, 60 lira tuttu rulman. Hazır açmışken eğik rot kolunu da değiştirdim mis gibi olmuştu.
    Rulman zaten önceden haber veriyormuş kendisi. Uğultu vardı ama acemiliğimden anlamadım.
    Daha bugün bir tane Şahin gördüm, arka denge çubuğu kırılmış, aşağı sarkıyordu.
    Bu muayeneden kalmanız normal.

Onun haricinde, hafif kusurları her arabaya çerez gibi serpiştiriyorlar. Çünkü hiç bir hafif kusur yazmasalar bu sefer de dikkat çekecek diye düşünüyorlar.
    O yüzden 3-5 tane hafif kusur yazıp gönderiyorlar.
    Ben de ön rulmanı değiştirdikten sonra rot ayarı yaptırdığım yerde far ayarı yaptırıp muayeneye gittim, far ayarı bozuk yazdılar yine.
    Ayrıca aracın tip etiketleri hatalı bilmem ne demişlerdi. Bütün etiketler orijinaldi.

Hafif kusurları bakmadan serpiştiriyorlar. Sıfır arabada bile çıkıyor.

Bu da benim konum. Göz atabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_88173857/f_//tm.htm#88173857
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)

• ön tekekerlek rulman boşluğu fazla dediğine bakmayın başka bir boşlukta olabilir rulman yerine rot başındada ve rotildede boşluk olsa öyle yazabiliyorlar ustya gösterip öyle değişim yaptırın.
  • Standart şeyler...Aşağı yukarı tüm araçlara yazıyorlar...Far yönü hatalı, motor yağ kaçakları, lpg uyarı etiketi yok, motor numarası okunamıyor vs vs vs...Uğraşmak istemedikleri için tik atıp geçiyorlar...
    1- LPG etiketleri yok : hafif kusur
    2- stepne sabitlenmemiş: hafif kusur
    3- yangın tüpü şöförün rahatıkla ulaşabileceği yerde değil : hafif kusur

3 hafif kusurla geçmişti..
  • Tekrara gittiğinde itiraz edersin yanlışla yazıldığını söylediğin hafiflere.Tekerlek rulmanı bir bilye, genelde çukurlu yollara çok girmekten veya toz körüğünün yırtılması sonucu bilyenin yağsız kalmasından kaynaklanır.Sizin araçta nasıldır fiyatı bilmiyorum ama orjinali ucuz bir parça değil yeni model ithal araçlarda ama yan sanayisi oluyor.Parçayı bulduktan sonra değiştirmesi zor değil.
  • Hafta başı 2011 micra aracımı ilk muayeneye götürdüm. Arka koltuklardaki ortadaki emniyet kemeri çekilince gelmiyor diye ağır kusurlu sayıldı.. Arabayı sıfır almıştık ve o kemere 1 kez bile ihtiyaç duymamıştık.. Servise gittim, bozuk yenisi ile değişecek dediler, garantiden değiştiler cuma günü muayene tekrarında geçtim

Yalnız, Ford ve VW'e bak. 2009 model araç rulman mı yemiş? Hadi bizim gibi dağ memuru arabası olsa...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerkanÇelik

Ben stepnesiz gittim sormadılar bile, olunca hafif kusur olmayınca kusur yok :)

• quote:

Orijinalden alıntı: SerkanÇelik

Ben stepnesiz gittim sormadılar bile, olunca hafif kusur olmayınca kusur yok :)

Stepne yerine bu u göstersek?
    http://www.kliksa.com/urun/modacar-sisirme-ozelikli-lastik-tamir-edici-sprey-300-ml-99m0140/901777429
    Tüpten dolayı bagajda yer kalmadı

• ben geçen ay muayeneye girdim kusur yazmadan geçirdiler.
    bana denk gelen arkadaş iyi günündeymiş

Orijinalden alıntı: ChonDanger

Hafta başı 2011 micra aracımı ilk muayeneye götürdüm. Arka koltuklardaki ortadaki emniyet kemeri çekilince gelmiyor diye ağır kusurlu sayıldı.. Arabayı sıfır almıştık ve o kemere 1 kez bile ihtiyaç duymamıştık.. Servise gittim, bozuk yenisi ile değişecek dediler, garantiden değiştiler cuma günü muayene tekrarında geçtim

Gectigimiz cuma 95 corallayi goturdum banada arkada ortada emniyet kemeri arattirdilar oysa orjinalinde oyle bir sey yok neyseki fazla uzatmadan 5,6 hafif kusurla gectik illa kemer diye tuttursalar al basina is.

250 liram uçtu boşu boşuna muayne filan yaktım,TüvTürk'teki geri zekalılar zannediyorki bizim işimiz gücümüz yok boş zamanımız çok git yeniden gel yapıyorlar.

Orijinalden alıntı: temizyurek

ben aracı sıfır aldığımda götürdüm muayeneye LPG den dolayı;
    1- LPG etiketleri yok : hafif kusur
    2- stepne sabitlenmemiş: hafif kusur
    3- yangın tüpü şöförün rahatıkla ulaşabileceği yerde değil : hafif kusur

3 hafif kusurla geçmişti..

"Yangın tüpü şoförün rahatlıkla ulaşabileceği yerde degil" mi? yuh! Bunuda ilk kez duydum. Sorsaydin ya hocam, napalım kucagimizda mi tasiyalim diye?

• Valla ayni olaylar benim basimdan da geçti,sizdirmazlik raporu baya canimi sikmisti,o eksijk bu oyle olacak masraf yani,ben de bir suratla adamlarin mekanindan kapilari çarparak söve söve gittim lanet olasicalar...
    1 hafta muayene isin ugrastim tam.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.