Şimdi Ara

Bir araba bile alamayacaksam niye üniversite okudum!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
5
Favori
9.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet ekonomi kotu.
    Evet ev fiyatlari araba fiyatlari uctu gitti vergiler yuksek vs.

    Simdi universiteden yeni mezun olmak sizi universiteden mezun yapar ve elinize diploma denen bir kagit parcasi tutustururlar.
    Bazi firmalar bu kagit parcasinin hatrina asgari ucretten fazla bile odeyebilir. Ancak bu kagit parcasina sahip olmak, sizi isinizde uzman, tecrubelive/veya bir meslek erbabi yapmaz. Universite mezunu olmak demek, maasinin , tecruben ve uzmanliginla ileride daha iyi maas almanin veya terfi ederek terfi almanin yolunu acar. Belki senin yasitin ancak universite okumamis insanlar su anda senin maasindan fazla bile aliyor olabilir. Cunku universite okumayarak 5 yil once atildilar is hayatina.tecrube kazandilar. Ancak bu hayat boyu boyle surmeyecek. Ileride akademik kariyerle beraber yuruttugun is hayati meyvelerini verecektir. Sabirli olup is ogrenip tecrubeye kazanmaya bakin.
    Yeni mezun bu gun 500 dolar degerinde bir para aliyorsa bu 5 yil sonra 1000 dolar 10 yil sonra 2000 dolar degerinde bir maasa sahip olmamasi hususunda bir engel yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 13 Ekim 2021; 15:42:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Beetle Juice kullanıcısına yanıt

    Tek bir soru soracağım. Türkiye'de pizzacıda çalışan birinin ABD'de pizzacıda çalışandan ne farkı var?

  • Bu ülke artık bir Avrupa Balkan vs ülkesi değil Hindistan Nijeryalı ayarında 4. dünya ülkesi araba ev vs okuyarak çalışarak alamazsınız artık


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30k sıralamaya girmiştim tam 20 yıl önce. Okulu bitirdim 2 asgari ücret ile işe başladım patronum serocum affet vs... dedi. Şimdi 15 yılkık mühendisim maaşım 2.5 kat asgari ücret. Yeni mezun olanlara asgari ücretin aşağısında rakam teklif ediliyor. Hadi en baba asgari ücret olsun. Bence mükemmel bir şahlanış var. Dünyada hiç bir başkan hem okumaya ikna edip hemde maaşları asgari düzeyde tutamaz. Bu bir yetenek. Ben şahsen memnunum. Şirketimde memnun. Hatta akp ye gönül vermiş %50 de memnun. Sorun yok o zaman.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Yok öyle bir dünya mhp li dayı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet yüksek lisans ve doktora yapıyor. Sen lisans mezunuyum diyorsun. Neden lisansda yarım bıraktın eğitimini? Bunun yüksek lisansı var, doktorası var. Eğitimine neden devam etmedin? Ortalık zaten Lisans mezunundan geçilmiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 13 Ekim 2021; 19:46:27 >
  • Herkes diploma aldım ben. İş bana gelsin. Masa başı olsun. Maaşı yüksek olsun derdine düşmüş.

    tamam diploman var. Şunu biliyomusun yok. Bunu biliyomusun yok. Ne biliyosun diyosun. Bize okulda sadece bunları öğrettiler. Onu da tam öğrenmemiş teoriye de hakim değil pratik sıfır. Ama soruyosun ben üni mezunuyum diplomam var. He he hiç okumasaydın kendine 4 sene kayıp ettirmişsin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tek farkı var, ekonomisi kuvvetli gelişmiş bir ülkede ya da 'gelişmekte olan' (yersen) bir ülkede çalışıyor oluşu farkı var. Muhtemelen bir diğer fark ise bizim ülkemizdeki pizzacı ABD de çalışan pizzacıdan daha yüksek iq puanına sahiptir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beetle Juice -- 13 Ekim 2021; 22:1:56 >
  • Tuzu kurular ve Türkiye'nin iyi olduğu 2003-2013 yılları arasında bir yerlere gelenler yorumları doldurmuş yine. Neymiş, neden üniversite okumuşmuş? Dil öğrendin mi üniversite hayatını nasıl geçirdin diye soruyorlar birde! Tamam kardeşim hepiniz süper kariyerlisiniz, bilinçlisiniz ve vizyon sahibisiniz. Hepinizi aileniz harika yönlendirmiş, eğitim aldırmış ve üniversite tercihinizde hata yapmamışsınız.

    Noktasından virgülüne kadar aynı durum ve yaştayım. Tuzu kurular sizlere soruyorum: Ailesi, çevresi ve öğretmenleri ilgilenip yönlendirmediyse 17 yaşında bir çocuk ne kadar sağlıklı bir şekilde üniversite ve bölüm tercihi yapabilir? Herkes sizin gibi über şanslı insanlar değiller. Bütün yaşıtları okurken ve anne-babalarımızda "oku evladım da kendini kurtar, tahsilli ol" düşüncesi hâkimken, üniversite okuyup da ne yapacaktı?

    Yazıda asgari ücretli bir işe bile muhtacım diyor, yani vasıfsız eleman olarak çalışacak. Normal ülkelerde asgari ücret vasıfsız, eğitimsiz ve işe yeni başlayan elemana verilir. Oldu olacak Microsoft Office programlarını bilsin İngilizce'nin yanında?

    "Görüyorum ki, çaresizliği tatmamışsınız hiç hayatınızda." sayın tuzu kurular. Şu anda üniversite mezunu olup işsiz olan ve "şanslı" olup asgari ücretle çalışan milyonlarca insan var. Anne-babalar maddi-manevi yatırımlarını alamamış durumda.

    Devlet hiç suçlu değil mi peki? En büyük suçlu hükümet."Her ile bir üniversite" projesi ile genç işsizliği itelediler ve bölge esnafını kalkındırıp oy topladılar. Olan bizim gibi hayatı kayan gençlere oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ....DevoN.... . kullanıcısına yanıt

    Evet millet yüksek lisans ve doktora yapıyor çünkü bir süre işsiz kalmamak ve belki akademide iş bulurum diye yapıyor. Akademinin durumu malum, açılan kadrolar çok az ve büyük torpil gerekiyor girebilmek için. Ayrıca ortalık yüksek lisans ve doktora mezunu işsiz ya da asgari ücretli kaynıyor, haberiniz olsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AtesHırsızı kullanıcısına yanıt

    Bu da birkaç senedir yeni çıktı. "Türkiye'de üç-beş üniversite dışında üniversite yok." tezi. Tamam kardeşim doğru diyelim de bunun çözümü nedir? Gençlere umut satılacağına devlet kapatsın o zaman 200 tane üniversiteyi de geriye 10 tane köklü üniversite kalsın olur mu? Hem "iyi" okullardan mezun olacakları için iş bulma şansları olur? Peki sınavda iyi bir derece yapamayan, taşra üniversitesinde okuyan gençler ne yapacak? İşsizlikten ve aşsızlıktan kıvransınlar mı?

    Kolay değil öyle sen üniversite okumamışsın ki demek. Herkes o kadar bilinçli ve şanslı olamıyor 17-18 yaşında.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cadmium C kullanıcısına yanıt

    İşi işde öğrenmez misin zaten? Olay bu mu yani? Alır işe, ve işi öğretir.


    Lisans mezunu olmanın bir ayrıcalığı yok tabi. Lise mezunu gibi sıradanlaşdı. Okuyan bir insan Yüksek Lisans, Doktora devam ediyor. Günümüzde ipini koparan lisans mezunu. Ben de lisans mezunuyum ve işsizim. Ama Yüksek Lisans, Doktora yapacak kapasitem yokdu. Bunun da bilincindeyim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 13 Ekim 2021; 23:29:27 >
  • Benim sülale Tıp Fakültesi okudu, onun üzerine de uzmanlık yaptı. Babam, dedem, kuzenlerim. Hepsi de iyi paralar kazandı ya da kazanacak. Tıp okumayanlar da okuduğu bölümünün doktarasını yaptı ve gene doktor ünvanını aldı. 65 yaşındaki amcam mesela Maden Doktoru.


    Ben ise sadece lisans mezunuyum. Bende okuyacak kapasite yokdu. Sadece lisans mezunu oldum. Hayatım boyunca komilik, garsonluk işleri haricinde başka hiçbir işde çalışamayacağımın da bilincindeyim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 13 Ekim 2021; 23:42:26 >
  • boğaziçi bilgisayar mezunuyum, 11500 liraya yakın aylık gelirim var. 120 bin lira kadar da birikim. Araba almak şu an benim için koca bir hayalden ibaret.

  • BenYoruldumHayat B kullanıcısına yanıt
    150 binlik arabası olanlar ne iş yapıyor?

    Kenarda 60 bin civarı birikimi olanlar ne iş yapıyor?

    5 k maaş alanlar ne iş yapıyor?

    Özledik be dede bu konuları

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • the little prince kullanıcısına yanıt

    Şans ile pek alakası yok. Bilinç ile alakası çok ama. Bir milyonuncu olup, hatta iki yüz bininci olup üniversiteye giren insan kendi kendine "benim önümde şu kadar kişi var" yorumunu yapamıyorsa bunun şans ile alakası yok. Ayrıca Türkiye'de herkes üniversite okuyor. Bak gidip kocaeli'nden mezun adam da elektrik elektronik mühendisiyim diyor, odtü'den mezun adam da aynı şeyi diyor. Bir farkları olacak elbet. Ki hükümetin işsizliği geçici olarak ertelemek ve suni bir emlak artışı yaratmak amacıyla 5000 nüfuslu ilçelere bile "üniversite" açtığı ve buna sayısız insanın karşı çıktığı, kayıt olanları uyardığı, 3 hocası olan bölüm olmaz dediği yerde biri gidip o bölüme kayıt oluyorsa hiç kimse kusura bakmasın ama sorumlusu o noktadan itibaren kimse değil o çocuktur.


    Taşradan, dandik üniversitelerden mezun insanların yapacakları en doğru şey hiç zaman kaybetmeden, meslek öğrenebilecekleri bir işe girmek olur. Onların da işsiz ve aşsız kalmasını dilemiyorum, sadece "üniversite okudum ben" diyerek gerçekten uzak hayaller ile ellerindeki dandik üniversiteden alınmış dandik diplomayı önemli bir şey sanmamaları gerektiğini söylüyorum. Sözde üniversite denen ve diploma hariç öğrenciye hiçbir şey katmayan binalarda 4 sene geçirince size kimse iş vermez, vermemesi de mantıklı zaten. Kendi işin olsa eğitim hayatı boyunca akademik hiç bir zorlukla karşılaşmamış, hiç bir vasfı olmayan birini elinde dandik bir kağıt parçası var diye ayda binlerce lira vererek besler misin? Ben beslemem.





  • Mr. Pink kullanıcısına yanıt

    Oha...Tıpda uzmanlık yapmış bir doktor zaten 15 bin falan alıyor. Boşuna 11 sene üniversite okumuşlar o zaman.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 14 Ekim 2021; 0:55:22 >
  • herkesi üniversiteli yapmak, her köşe başına dandirik üni kondurmak, klasik bir rant projesiydi: böylecece o şehirlerde istihdam sağlanacak, 1+1 konutlar fışkıracak, 18 milyon kişiyi öğrenci gösterip yaşlı ve bebeleri de çıkardıktan sonra işsizlik rakamı düşecek. türkiyenin bilimden ve özgür düşünceden uzak dandik ve ideolojik taşra üni lerinin acil kapatılıp devlet liselerine dönüştürülmesi gerekli.

  • talhadogdu T kullanıcısına yanıt

    Konu ile alakası yok ki bunun. Şu an 20 bin TL gelir altında bir vatandaşın orta seviye bir araba alması hayal. Kıçı kırık Passat bile 1 milyonu geçmiş, adam her ay 10 bin TL atsa kenara, yılda 120 bin yapar, 5 yılda 600 bin, halen bir Passat bile alamıyor...


    Şu an hangi üni'nin hangi bölüm mezunları işe girerken 20 bin ve üstü maaş alabiliyor ki? Çok çok az bu oran!!!

  • TahaKaradeniz kullanıcısına yanıt
    Çok farkeder. Artık şirketler eskisi gibi sadece vasıfa değil, bitirdiğin okula da bakıyorlar çünkü ülke apartman ya da dağ başı üniversiteleriyle dolu, 20 soru çözen üniversite okuyor. İsviçre’de mesela 5 lise mezunundan 1 tanesi üniversiteye gidebiliyor, ger kalanı zanaat öğrenerek iş hayatını öğrenmeye başlıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.