Şimdi Ara

Bir araba bile alamayacaksam niye üniversite okudum!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
5
Favori
9.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Araba almanın üni ile ne alakası var yaptığın iş önemli


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkedeki alım gücünün düşüklüğü sebebiyle bugün sıfır C segment araba almak dahi birçok kişi için hayal durumunda, farkındayım.


    Lakin konu sahibi arkadaş iş bulamıyorum, bulsam da anca asgari ücret diye sitem edince yazdıklarımın konu ile alakası oluyor. Ben 2017 mezunuyum, bir yıl da yedek subay olarak askerliği sayarsak 3 yıldır mühendislik yapıyorum. Tabiki piyasaya özellikle ilk girişte şans faktörü önemli ancak maaş olarak ben 5 hanelere gelebildiysem bu arkadaşın da gelememesi için bir sebep yok. İlk iş deneyimimde de asgari ücret almamıştım.


    Gidip de saçma sapan şehirlerde saçma sapan bölümler okuduktan sonra ben bunun için mi lisans mezunu oldum diye sitem etmenin anlamı yok. Her ile üniversite kampanyası yapılmasa üniversite okumaması gereken/okuyamayacak adamlar da artık lisans mezunu olduğu için diplomalı işsiz ordusu var ülkede. Bundan en çok da küçük/orta ölçekli firmalar faydalanıyor, olan gençlerimize oluyor. Kendi bölümüm de dahil şu an üniversite okuyan gençlere gerçekten üzülüyorum, gelecek bana bile kaygı veriyor bu ülkede.


    Artık 10k TL maaş alan adam da, 20k tl maaş alan adam da istediği arabayı rahatça alamıyor. Son döviz rekoruyla insanlar rahatça telefon dahi alamaz hale geldi, hiçbirimiz yaptığımız işin karşılığı edecek rakamlar kazanamıyoruz ne yazık ki.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talhadogdu -- 14 Ekim 2021; 19:58:54 >




  • talhadogdu T kullanıcısına yanıt

    Hiç bu kadar boş hatta bomboş bir yorum görmemiştim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşın daha genç kac git Avrupa'da başka bir ülkede motokuriye ol çöpçü ol hurdacı ol ama bu ülkede birşey olma.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimkucukbebegim kullanıcısına yanıt

    Birinin Türkiyede hizmet üretiyor olması diğerinin Amerikada.

    bizdeki hizmet üretmenin alın terinin bedeli düşük, amerikada yüksek.

    edit: bizde 1 amerikan doları 9.2 birim, amerikada 1 birim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayihani -- 14 Ekim 2021; 20:40:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kristallklar kullanıcısına yanıt

    Haftada bir kafa dağıtıp Paulaner içemeyeceksem niye okudum? Bir araba bile alamayacaksam niye üniversite okudum!!! Benim isteklerim daha minimal. İçinde elektronik ve mekanik aksam yok. Ekmeğin sıvı hali. Bu bile çok içince cebi deliyor. Şaka maka ülkenin beyaz yakası filan ethanol içiyor bir şeyle karıştırıp. Tam bottom tier moonshine takılan afrikalı ülkeler gibi.

  • AtesHırsızı kullanıcısına yanıt

    İyi de kocaeli elektrik elektronik dediğin yer 200 binle almıyor ki. Sanıyorum 50-60binin pek altında değildir sıralaması. Eh sınava milyon kişi giriyor yanlış bilmiyorsam. 50bininci olmuş bir adam bile g.tü kurtaramıyorsa ortada bir yanlış var demektir ki bakınca bile milyon kişiden 200bininci olmak %20ye girmek demek. 50binin altında alan her bölümü kapatsan ne olacak peki? En fazla üniversite okuyanlar işsiz kalmıyor demiş olacaksın. Ortada yine bir işsiz ordusu olacak tek farkı diplomaları olmaması. Herkes elektrik tesisatçısı olmak isteyince yığılma olmayacak mı sanki? O iyi okula sıralaması yetmeyip ee yazacak adamlar gidip bu defa da elektrikçi olmak isteyecek ve yine iş bulamayacaklar. Ülkede nüfusa yetecek kadar kaynak yok aslında olay bundan ibaret. Evet bazı bölümlerin ve okulların kapanması iyi olur ama kesinlikle uzun vadede çözüm değildir. Dediğim gibi sadece üniversite mezunu işsizliğini düşürmeye yarar, total işsizliğe yine büyük bir etkisi olmaz. Uzun vadede iktidar değişimiyle ekonomik olarak ülkenin bir nefes alacağını düşünsem de bu işsizlik sorununun kolay kolay çözüleceğine inanmıyorum. Senelerce insanlar genç nüfusu parlatıp durdu, sanki bana ülke Almanyaymış gibi.





  • aykut291 A kullanıcısına yanıt

    Bende sizin gibiydim yasım 41 bu arada 12 sene 11 ay 26 gün bir kağıt firmasında çalıştım senelerdir kendimi avrupaya atma düşüncesi vardı annem yapamasın edemezsin derken dürekli önümü kesti babam ise tam tersi git kendini kurtar boşver bizi diyordu.


    Daha önce başka bir firmada çalıştığım arkadaş almanyaya gitmişti faceden ona yazdım işci lazım değilmi bana iş bulabilirmisin almanyada derken arkadaş bir sorayım patrona dedi 1 haftada haber geldi hemen billetini all atla gel dedi dedim yok daha neler neyse sgk ya gittim 3600 üzerinden isten çıkış kağıdı istedim baktılar zaten 5.700 gerekiyormuş sizin 6.441 olmuş neyse aldım kağıdı tabi bu arada iş verenle atışıyoruz aşı olmadım diye test filan istiyorlar haftalık götürdüm kağıdı nerdesin dediler test yaptırmaya gittim dedim kağıdı verdim tabi beklemiyorlar böyle birşey


    bu bu bu şey kağıdı değilmi ya dedi müdür yardımcısı dili tutuldu dedim tazminatımı istiyorum 3 gün içinde dediler 3 günde zor yüklü miktar var dedim ben anlamam almanya gitmeden öncede ihtar çektim bunlara notere gidip bu ay yatırdılar tazminatimı 62.285.10 TL bu arada bende evli değilim bende sizin gibi evlensem nasıl geçindireceğim ailemi diyordum kendi kendime burada aldığım para çok u yüksek derseniz 1108 € alıyorum içki sigaram yok bazen 1 veya 2 bira alıyorum okadar aylık giderim 200 250 € 900 net ele geçen şuanda dil bilmiyorum almanca öğrenebilirsem daha farklı mââş ile işler var mesela başka bir arkadaş almanyada süt sağım işine girmiş 2.200 € kısacası kendini geliştirmek sana kalmış ayni iş yerinde çalıştığım başka bir arkadaş ta akrabası varmış fransada oda 14 günlük vize alıp fransaya gitti kasapta işe başlamış nekadar aldığını sormadım daha kısacası kaçak olarak çalışıyor iste zaten böyle başlar bu işler aramızdaki fark ben rahat rahat korkmadan çıkıp dolaşabilirim ama o dolaşamaz vize sorgulaması yapılırsa sakata girer iş ama onunda kolayı var merak eden olursa özelden yazarım burada yazmam doğru olmaz biraz ağır bir konu.




    Bu arada yazayım pasaport vize filan nasıl yaptın diye soranlar olur bulgar vatandaşlığım var ayni zamanda vize gerek yok




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 14 Ekim 2021; 21:43:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yorumlara bak yine Y kusagi bir sey biliyormus gibi yardirmis. Biz ne Z olabildik ne Y. Arafta kalan nesil olarak en sanssiz biziz sanirim. Su an ilk 10 bindeki insan da ilk 50 bindeki insan da en dandik yurt disi uni bile olsa yuksek yapiyor neden? Kacma sanslari var diye kaciyorlar.


    Burada issiz olmak veya beyaz yaka olmak onemli degil 20 bin TL bile kzansan hic harcamadan 4 senede 2000 motor 3 serisi alamiyorsun. Yurt disinda ayni muhendis 4 senede rahat aliyor.


    Olay sadece araba almak degil bu ulke insaninda kalite yok. Multecisi ayri ve bunun sorumlusu sadece iktidar degil. Canlilari oldurmenin onlara iskence etmenin siyasetle ilgisi yok veya emniyet seridinden gitmenin de yok. İnsanimiz medeniyete cok uzak zaten.


    Hadi Sirnak ta okuyan adam issiz kalsin peki Doktor olmus adam niye gidip Avrupa ulkelerinde kurye oluyor?


    Kafayi calistirirsin umarim Y kusagi zira ulkenin geleceginden umudu kesiyorsa gencler, sizin yuzunuzden.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 27 yaşında 9 sene tecrübeli uçak teknisyeniyim şuan Türkiye'de bir havacılık firmasında çalışıyorum.Turkiye'de zamaninda 4 sehirde bulunan uçak bakım alanını okudum.Suan neredeyse her şehirde var.

    17 yaşıma geldiğimde ise üniversite okumama kararı verip lise çıkışı direkt işbaşı yapmak için çalışmaya karar verdim ve bu yönde İngilizce çalıştım.O sıralar lisede sınıf arkadaşlarım kendilerini de aynı bölümü okudugu halde üniversiteye gitmeye karar verdiler ve benimle dalga geçmeye başladılar üniversite niye okumuyorsun , teknisyen mi olacaksın amele mi olacaksin , niye test çözmüyorsun vs. vs.

    Gel gelelim şuan Türkiye şartlarına göre maaşım çok iyi (aylik 5-6 bin kredi odeyecek kadar) ve o sınıftaki üniversite okuyan arkadaşlarin hallerini duyuyorum bazen çok kötü.

    Üniversite okumanin geleceğiniz açısından bir fayda sağlayacağını düşünmüyorsaniz hiç vakit kaybetmemek en iyisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boeing747 -- 14 Ekim 2021; 22:8:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • yaşlıların tamamı

    Bir araba bile alamayacaksam niye üniversite okudum!!!
  • Siyasetten politikadan uzak durmayın bir ülkedeki herşey o ülkenin izlediği siyasete tabidir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • manisa_tr kullanıcısına yanıt

    Teoriye bak bilim kurgu yazarlığına başlayın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • V2 kullanıcısına yanıt

    yürütme amerikada da pahalı. geçenlerde 2015 model sedan araç için aylık 250 dolar sigorta ödemesi çıktığını sözledi amerikada yaşayan bir arkadaş. aracı komple 6000 dolara alıyorsun ama yıllık 3000 dolar sigortası çıkıyor. birkaç sene sonra aylık 150 dolar civarına düşüyormuş (ilkay zaman da o kadar ödüyorum demişti), yıllık 2000 dolar yani en az. asgari ücretin bulunduğu bölgede 1350 dolar olduğunu söylüyor, kendisi gibi dışarıdan gelenlerin genelde bu maaşa çalıştığını da ekliyor... yalan değil gerçek veriler.

  • Yurt dışına git, durduğun hata

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne bu acele, 30 yaşına gelince alırsın. okulu bitirdim para yağsın yok böyle bir dünya.

  • Boeing747 kullanıcısına yanıt

    üniversite kepazeliğine gitmediğin için en iyisini yapmışsın. o salak test-dersane-sınav üçgenini çekmediğin için çok şanslısın. üniversitenin içi ayrı bir salaklık,boşa yılların gidiyor ve ana baba eline bakıyorsun. şu an lise okumak bile saçmalık.akıllı insanlar 18'ne geldimi kendi parasını kazanır ve kimsenin eline bakmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 15 Ekim 2021; 1:1:21 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.