Şimdi Ara

Bios update sonrası ve Oyunda donma kasma hak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MSİ PRO B760M-P DDR4 Sistem bir anakarta sahibim.

Dostlar selamlar uzun zamandır donanım pc içerisindeyim ve ilk defa çözüm sağlayamadığım bir problem ile karşılaşıyorum.

17 Temmuz günü win11 işletim sistemim güncelleme aldıktan sonra 16 dual ram li pc açılmamaya başladı.Tek ram'e düşüp sistem açılsada sonrasında xmp açık kapalı 2 ram ile sistem açılmamaya devam etti.

Bios Sürümünü Güncelledim 2023'ten 2025 Son versiyone geçiş yaptım ne olduysa buradan sonra oldu.Sistem 2 ram ile açılıyor ama bu seferde ses aktif değil ( Sürücüler Kurulu "Kaldırıp kuruldu windows son pack silindi sistem geri yükleme yapıldı vs ses çıkıyor ama ekolazerdan fullediğimde %1 gibi ses gelmekteydi.)

Yabancı forumlarda dolaşırken bunun son sürüm bios versiyonundan kaynaklı olduğunu gördüm 1 alt versiyona düştüm ses sorunum giderildi ve sorunsuz kullanıyorum.

Ama gelelim bu sefer CS:GO oyunu açılır açılmaz arayüzde donma ve kasmalar siyah ekranda kalmalarla karşılaştım.Ekran kartı sürcüsünü kaldırıp 13600K nın kendi grafik kartında oynadığımda donmalar olsada siyah ekran veya oyundan atma kitlenme gibi durum yok harici ekran kartına geçtiğimde ne oluyorsa problem burada başlıyor.

Sürcüsü dahi eski/yeni birkaç paketi denememe rağmen bu donmanın önüne geçemedim.Win11 den Win10 Proya geçiş yaptım sorun yine aynı devam ediyor kafayı yicem ben hayatımda ilk defa böyle bir şey ile karşılaştım.

İlk soruna sebep olan sürüme dönmek istesemde hata veriyor  BİOS eski versiyona dönmüyor.

Not : PowerSupply 750w Corsair - Zotac AMP 1080 Tİ - 16 Gb Dual 2133 Mhz DDR4 - 1 adet m2 -1 adet HDD - 1 adet Nwme Ssd mevcut.

Yıllardır bu şekilde kullanıyorum ne olduysa BİOS update'ten sonra yaşadım.

• Sistem performans testi memory test (memtest) ve ısı kontrolü yapın ona göre ilerleyelim...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    SanDisk Ultra 3D NVMe (250 GB)
  • franklinda F kullanıcısına yanıt

hocam ilki bu değerlere bakarsanız ekran kartı yuk altına anlık bınıyor sonra donuyor ustteki fotoda olduğu gibi bechmark ın farklı programlarda 3 kez teste aldım bırı 30 dk surdu komple sistem teste tabi oldu hata sorun yok kapanma vs olmadı.Bu sorun sadece oyun da oluyor.

• İkinci görselde ekran kartınız 84 dereceleri görmüş daha yukarı çıktığında sorun yaratıyor olabilir...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

sorun çözüldü başkanım bir anda böyle bir sorunla karşılaşınca ister istemez yazılımsal düşünüyor insan,

Sorunu ekran kartını çıkarıp termal pad ve macun yenilemesi yapıp toplayıp taktığımda ekran kartı 58/62 derecelere hemen geriledi sorun bakım ihtiyacımızmış Allah'tan karta zarar vermeden müdahele etmiş oldum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Allah tekrarından korusun ucuz atlatmışsınız...

Teşekkürler üstadım Allah'tan kart sağlamda korumaya aldı kendini gözünü seveyim 1080ti ımın 😊

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.