Şimdi Ara

Bios pilinin bittiği nasıl anlaşılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
22.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nasıl anlaşılır yada biterse ne olur.. yaklaşık 4-5 yıldır orijinal pili ile çalışıyor daha ne kadar gidebilir.

• Ben bitceni sanmıyorum çünkü sonuçta bi şekilde lityum pil.Anakarttan bi şekilde güç alıyo olması gerekir.
  • pil bittiğinde, sonradan yapmış olduğun bios ayarların default yani ilk fabrika ayarlarına döner.
    anlamak için bios'a girip tarih ve saatini kontrol edebilirsin. zaten bittiğini sana hissettirecektir.
    tamamen bittiğinde ve pc den elektiğide kestiğinde (fişten çektiğinde) bir süre sonra ayarların tamamen default olacaktır.
  • ben yanlış hatırlamıyorsam bios pilleri CR2032 kodlu standart piller ve power dan herhangi bir şarj desteği almıyorlar buda bitebilir olduklarını gösteriyor
    ama yeni nesil anakartlarda durum değişikse yanıltıcı bilgi vermiş olmayayım
  • asus anakart aldık.10 tane.internet cafeye.hepside bitikti pillerin.
    tekrar yeni pil aldık taktık.pilleri biter bence.anakart firmaları bu kadar küçük bi detayı düşünmez bence.2 ytl lik pil.onun için anakarta şarz ünitesi koyarlar mı hiç
  • şarj olayı yoktur arkadaşlar..
    sadece pil bitikken yada çalışmazken bios elektrikten de güç alabiliyor o kadar.
  • bios pili şarj olmaz pil bittiyse bios fabrika ayarlarına döner.
  • bilgisayarındaki saat geri kalıyorsada anlaşılır
  • Bios pili kolay kolay bitmez tabi uzun süre pc'ni çalıştırmama haricinde .Pilin bittiğini en rahat pc'yi her açtığında veya bikaç saat kapalı kaldıktan sonra açtığınızda saat ve takvim ayarını güncellemenizi istiyorsa emin ol'ki pil bitmiştir
  • Mesela benmki her açışında yapmay başladı pilden olacağını zannetmiyorum ama en son o kaldı
    Çünkü eski anakartımda aynısını yapıyordu kasanın dışında elimi değdirdiğim zaman elektrik çarpıyordu power ı değiştrdim bios kendini hala sıfırlıyor ama elektrik yok artık son çare bios pilini değiştireceğim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kara_Dayı

nasıl anlaşılır yada biterse ne olur.. yaklaşık 4-5 yıldır orijinal pili ile çalışıyor daha ne kadar gidebilir.

6 senedir aynı pille calısıyor....

Arkadaslar cevap vemiş zaten..
    Cok merak ediyorsan Pili sok tak Ne oldugunu simdiden gorursun....
  • BENCE PİLİN BİTMESİ İÇİN Bİ 10 SENE GECMESİ LAZIM SÖYLE ANLAYABİLİRSİN BİOS SAATİ CALISMIYORSA ANLAYABİLİRSİN VE TÜM BİOS AYARLARI GİDER BENİM BİLDİĞİM BİLGİSAYARINDA ACILMMASI GEREKİR ÇÜNKÜ ROMDAKİ TÜM BİLGİLER SİLİNİR
  • quote:

astral32
    BENİM BİLDİĞİM BİLGİSAYARINDA ACILMMASI GEREKİR ÇÜNKÜ ROMDAKİ TÜM BİLGİLER SİLİNİR

BU YANLIŞ BİR YORUM.BİOS BİLGİLERİ SİLİNMEZ SADECE FABRİKA AYARLARINA DÖNER.(DEFAULT)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arescom -- 29 Eylül 2005, 11:57:36 >
  • Senin anakartta donanımsal bir sorun olmalı.
    quote:

Orjinalden alıntı: ecom86
    Mesela benmki her açışında yapmay başladı pilden olacağını zannetmiyorum ama en son o kaldı
    Çünkü eski anakartımda aynısını yapıyordu kasanın dışında elimi değdirdiğim zaman elektrik çarpıyordu power ı değiştrdim bios kendini hala sıfırlıyor ama elektrik yok artık son çare bios pilini değiştireceğim
  • Aynen ölyle
    bios ayar tutmaz hale gelir sen ayarlarsın bilgisayar her açılışında eski ayarına geri döner.
  • hocam bu sorunla karşılaşmış birisi olarak diyorum ki ;
    bios pilin zayıfladığında pil seviyen düşük şeklinde bir uyarı alırsın her bilgisayarı açtığında
  • saat dikkatimi çekiyor. günlük 2-3 dakika geri kalıyor... ama ben bilgisayarıkapattığım da fişini hiç çıkarmıyorum yani kasada devamlı elektrik oluyor... diyecem ama pilin şarz olacağını hiç sanmıyorum
  • bios pili bittiğinde bilgisayarı her açtığında sana F1 tuşuna basmanı isteyecektir.O zaman bios pilinin bitmiş olduğunu anlarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yhykml

bios pili bittiğinde bilgisayarı her açtığında sana F1 tuşuna basmanı isteyecektir.O zaman bios pilinin bitmiş olduğunu anlarsın.

hocam benim bilgisayar istiyor ve şuan saati 23:48 olarak gösteriyor
  • tarih saat değişir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.