Şimdi Ara

biodizel nedir ne degildir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
6.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilk defa arabam.com da okudum bu haberi ve cok ilgimi cekti.
    atık yaglardan uretiliyormus diyor.
    Dizele karıstırıyorlarmıs ama Amerikada saf biodizel de satılıyormus.
    Turkiyede biodizel satısı varmı, bu total-exelium da belli oranda biodizel varmıdır?
    Ayrıntılar için link:http://arabam.milliyet.com.tr/haberalt.asp?PID=1017&HID=19&haberID=252988

• burada 2006 dan itibaren satışa başlanacak diye tv de görmüştüm.kızarmış yağlar kullanılıyor bu işlemde.yani eski motor yağları değil.evlerde yada hamburgercilerden alınıyor ve yakıt olarak kullanılıyor.
  • şu an ülkemizdede üretilen ve satılan bir yakıt türü.

bitkisel ve hayvansal hertürlü yağın kimyasal dönüşümü ile üretiliyor.üretim neticesinde gliserin ve biyodizel meydana geliyor.

hampetrolden elde edilen dizel yakıta göre çok daha az kükürt ve çevre için zararlı kurşun,arsenik gibi maddeler içeriyor.daha ziyade yağlı bitki üretimi fazla olan ülkeler tarafından tercih ediliyor ama çevreciliğe önem veren ülkeler de teşvik ediyorlar çoğu ülkede hampetrolden elde edilen dizel yakıtla belirli oranlarda karıştırılıp satılıyor.

ancak üretim maliyeti hampetrolden olana göre daha yüksek.ayrıca devletimizin işlenmiş petrol satışlarından bütçe geliri elde etme oranı çok yüksek olduğu için ben ülkemizde çok teşvik edileceğini sanmıyorum sadece avrupa birliği çerçevesinde zorlamalarla biraz olabilir.

zannediyorum bursada ayt diye bir firma üretiyordu litre fiyatı bundan birkaç ay önce 1.4 ytl civarındaydı.

satandartlara uygun üretilen biyodizele avrupadaki otomobil firmaları kullanım için izin veriyorlar ama burda durum ne oldu haberim yok.

• Ben bu konu hakkında ingilizce reseach paper yazdım

Küçüklüğünü bilirim bu meretin

Ama anlatamam meşgulum

Zaman içinde bu topic kendini yenileyecektir.....
  • yaygınlaşması en azından bizim ülkemizde zor develtin petrolden kazandığı korkunç kar rakamlarını bu yakıttan kazanması münkün deyil çünkü zaten pahalı bir yakıt o yüzden unutun diyebilirim bio dizeli ayrıca bu araçların eksozlarındn belirgin bir kızarmış pataes kokusu yayılıyormuş durduk yere vatandaşı obezliye teşvik ettirmez bizim devlet
  • şöyle ucuz, ben izlemiştim, böyle kadın gidiodu firmalardan , restoratlardan artık yağları topluyordu...Tam olarak nasıl dönüşümü yapılıo ne oluo bilmiom ama öyle bişi olursa, bizim buralardaki bütün restorantların kapısında yatarım vallahi...
  • yakın zamanda bunun testini yapmışlardı Türkiyede, magane II. sedanla tabi hiçbir değişiklik yapmadan şuan kullanılan dizel araçlar biodiesel yakıt yakmaya müsait. hatta menzilin daha da uzadığı ifade edilmişti, kısaca bu koku olayı dışında kullanımda negatif bi yönü yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu oto kokusu nedir?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ee nası oluo ben şimdi evde burger pişirdim bugün alıp komşunun depoya dökimmi bu yağı???
    Bu kadın ne yapıodu o zaman ilgimi çekmemişti, işlem yapılıomu ne yapılıo , keşke izleseydim tam şunu yahu
  • Biodizeli evde kendi inkanlarımızla yapabilecegimizi sanmıyorum. Ama tuprasta uretilse ve normal dizelle aynı fiyata veya daha ucuza satılsa cok iyi olurdu.
    Hem paramız yurt dısına gitmezdi. Hemde tarım sektoru hareketlenirdi belki.
    Ayrıca motorların zarar gormeside azalıyormus bu yakıtla. kukurt oranı dusukmus ve motoru yaglama ozelliği asınmaları azaltıyormus.
  • evet kendi imkanınla yapabiliyorsun, aleti var, onun dışında Avrupa da workshoplar varmış, sen kullanılmış yağını getiriyorsun, yanında kavanoız getiriyorsun adam sana yapıp verio

If you can make bread . . .
    you can make biodiesel with a FuelMeister™ !

PRICE EACH: $2,995 plus shipping & handling

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiochos -- 30 Mayıs 2005, 2:04:41 >
  • cok iyiymiş yaw.
    Sanki kasaba kıyma cektirmeye et goturur gibi; buralara yanıkyaglardan biodizel yaptırmaya goturuyorlar adamlar oylemi :)
    Daha neler gorecez.
    Aslında dizel cok pahalı aycicek yagının kilosu bile toptan alınca 1.5YTL
  • quote:

Orjinalden alıntı: @ng@r@lı

cok iyiymiş yaw.
    Sanki kasaba kıyma cektirmeye et goturur gibi; buralara yanıkyaglardan biodizel yaptırmaya goturuyorlar adamlar oylemi :)
    Daha neler gorecez.
    Aslında dizel cok pahalı aycicek yagının kilosu bile toptan alınca 1.5YTL

Maliyeti 70cent miş...
    Abi bu iş benim kafama yattı sipariş verebilirim de tek engel babam bu işi hayatta kabul etmez...
    Düşünsene kimsenin haberi yok, git topla restorantlardan yağları...Ooh gel keyfin gel dünyayı dolaş...
  • merak etmeyin o paraya yedirmezler bize.devlet vergi toplayamayacam diye yanık kızartma yağı vergisi koyar valla.vay niye yaktın canım yağı vergisi diye.
    baksanıza tekelcilerle başedemeyince vergilendirme oranlarını yine değiştiriyorlar.
    ama bilmiyolar sanki Türk milletinin kafası bu işlere nasıl çalıştığını buluruz bi yolunu yine.gerçi ben 2 sene önce bıraktım zaten (tavsiye ederim süper bi olay)beni ilglendirmiyor ama.
  • bu aletleri tanıtan bir site varmı? Nasıl bir işlemden gecince yanık yaglar biodizel oluyomus. Cok merak ettim simdi.
    Basit bişey olsaydı bizim millet simdiye coktan yapardı bu olayı.
  • adamlar tez hazırlamışlar bunun için galiba.
    http://www.obitet.gazi.edu.tr/Makaleler/T30_Biodizel.htm

bursada falan kullanılıyo diye haberler var nette

http://www.aytbiodiesel.com/
    burdada baya ayrıntı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackDaniels -- 30 Mayıs 2005, 22:11:27 >
  • ben fiesta varken otosana biodiesel kullanabilirmiyim diye sorduğumda bana kesinlikle hayır demişlerdi
    ancak biodiesel ultraeurodieselden daha kaliteli olduğunu sanıyorum
    bursada üretim tesisi var
    susurluktada istasyonu vardı ama talep olmadığından motorin satmaya başladı
    vw,seat, audi, kullanımını öneriyorlar
  • Biodizelin yan ürünündende gliserin elde ediliyormuş, Balıkesir / Ayvalıktaki kahyaoğlu paslanmaz çelik firmasının gliserin tesisleri kurduğunu duymuştum. büyük bir ihtimalle bu yan ürünüde değerlendirecek tesiside kurmuşlardır.
  • geçenlerde bi gazetede evinizde biodiesel üretin diye bir reklam vardı
    web siteside vardı ama unuttum
    bu siteyi duyan bilen varmı
    google dan bulamadım
    bilen varsa şunu bi inceleyelim
  • bu petrol ofisinin yapmış oldugu
    sloganı '' devletin petrole bağımlılıgını azaltık '' diye gecen bir reklam filmi var corvette kullanıyo 2 ciftci

biodisel gibi biobenzinde varmı ama bu yağlı karışım atmosferi ne kadar etkiliyo

egzosdan cıkardıgı duman asitik birşeyler olmasın temkime sonucu ne cıkıyo egzostan ben bunu merak ediyom

Biodizelin nasıl yapıldıgını biliyom

1 cuval patates ve bir mixser yeter
  • quote:

Orjinalden alıntı: lokosit

geçenlerde bi gazetede evinizde biodiesel üretin diye bir reklam vardı
    web siteside vardı ama unuttum
    bu siteyi duyan bilen varmı
    google dan bulamadım
    bilen varsa şunu bi inceleyelim

http://www.milliyet.com.tr/2000/11/19/haber/hab35.html
    haberin linki buydu ama sayfa acılmıyor artık, sorun var heralde. Ben yazılanlar onceden kaydetmiştim pc ye. Buraya copy-paste yapayım.

Haydi hanımlar! Motorin pişirmeye

HİCRAN DURAN İstanbul

Dünyanın birçok yerinde ayçiçeği, kolza ve soya gibi bitkilerden üretilen çevre dostu ‘biyomotorin’ Türkiye’ye alternatif yakıt olarak önerildi.
    İTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi ve Temiz Enerji Vakfı Üst Kurul üyesi Doç. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, evde bile üretilebilen bu yakıtın enerji program ve yatırımları içinde bir an önce yerini almasını isteyenlerden.

Yarım saatte pişiriliyor
    Karaosmanoğlu, dizel motorda başarısını kanıtlamış yegane alternatif yakıt olarak gösterdiği biyomotorinin tarifini de şöyle verdi:

Yarım litre ayçiçek yağı alınır.
    Bir tencerede 50 dereceye kadar ısıtılır.
    Üzerine 85 mililitre metanol eklenir.
    1/4 çay kaşığı sodyum hidroksit eklenir.
    Yarım saat tahta kaşık ile karıştırılır.
    Karışım derin bir kapta bir gece bekletilir.
    Kapta iki ayrı yağ fazı oluşur. Üstteki faz başka kaba alınır. Kalan faz, biyomotorininizdir.

Not: Zamanında(2000 yılında) Milliyetin sitesinde yayınlanmış. Kaydetmişim bende bilgisayara. İlginç degilmi? Ben ama bu biyomotorini kendi arabamda kullanmam. Motoru kucaklamayalım sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se®k@n -- 30 Eylül 2005, 10:35:46 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.