Şimdi Ara

Sadece Lpg ile Calisan Motor Neden Yapilmiyor ki ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hep merak etmisimdir belki daha once bunla ilgili konu acilmistir hic rastlamadim ama eger konu daha önce tartisildiysa silinebilir.

Konuya donecek olursak, neden sadece lpg ye ozel motorlar uretilmiyor?

1. Neden olarak ; Ne olursa olsun benzin ve mazota gore az bile olsa , lpg de karbon gazi salinimi yapiyor lpg li araclarla ugrasmak yerine hic karbon salinimi yapmayan elektrikli araclarin uzerinde duruyorlar.
    2. Petrol firmalari bu duruma izin vermez, sonuc olarak cok buyuk ve global piyasa oldugundan bu piyasa etkilenmesin buyuk patronlar zarar gormesin die boyle bir ise girmiyorlar
    3. Bizim gibi petrol fiyatlari top yapmis ulkelerde muthis bir sey gibi gozuksede dunyadaki bircok ulkede petrol fiyatlarinin zaten ucuz olmasi boyle bir ihtiyac ortaya cikarmiyor.
    4. Guvenlik ya da teknik kisitlar dicem ama su an 21. Yuzyilda bunlar sorun degil sadece bahane olarak gorurum. Insanlar marsa gitmekten bahsettigi yillarda bu tur bahaneler mantiklo gelmiyor bana.

Aklima gelen secenekler bunlar, bilmiyorum ama turkiye madem kendi aracini uretmeye calisiyor , lpg li bir motor uretmek hem disa olan bağımlılığı oldukça azaltır(lpg cok daha ucuza ithal ediliyor die biliyorum) hemde lpg cok daha ucuz ve cevrececi oldugu icin tek el olarak turkiye pazarinda oldukca yuksek miktarlarda satilabilir. Acikcasi sizinde dusuncenizi almak istedim konuyla alakasi sizce neden?

Biraz uzun oldu ama zaman ayirip okuyan herkese simdiden tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut12344 -- 24 Eylül 2014; 0:26:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ya lpg biterse bidonla da lpg alamazsın işte tek sorun bu
  • Sorunuzun cevabı 2. ve 3. madde de mevcut
  • elektirik motolarının önünü kesmese büyük petrol firmaları, lpgnin yüzüne bile bakmaz zaten millet kaldı ki lpg motoru..
  • olayin politik ve ekonomik bircok yonu oldugu gibi teknik birkac problemde yok degil. ayrica lpgnin yayginligi konusunda problemler varki, lpg heryerde turkiyedeki kadar yaygin degil maalesef.hal boyle oluncada sadece turkiye ve bazi avrupa ulkelerine satmak icin ar-ge yatirimlari yapmak akil isi degil.. yine diger taraftan lpg ticari acidan bakinca basarili degil.yani tork problemleri var. ticari basariyi cng saglayabildigi icinde lpg gormemis avrupa ulkeleri lpg yerine direkt olarak cng sistemlere egilim.gostermekteler,ki cng sistemler gercekten dizel motorlarin yerini alabilecek durumdalar.. bu yuzden benzer bir haraketlilik olacaksa ilerde, lpgden.ziyade cng yonunde olacaktir..

• https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=50407279&p=1#50407279

Soyle bir konu var.Tam net bir yanit yok ama aslinda sizin sorduğunuz sorularin içinde yanit gizli.

Petrol dunyanin ozellikle Türkiyenin gecim kaynaklari arasinda.Hic bindigi dali kesen bir ulke olabilir mi?

Oyle yada boyle araclar satiliyor neden baska motor planlari yapilarak suyu bulandirsinlar.

Kaldi ki elektirikli motorlar seri uretime gecmeye baslandi.Tum dunya gececek biz Turkiye olarak yerimizde sayacagiz.Niye cunku akaryakit vergiler bizim gecim kaynagimiz.

Soyle birsey olur elektirikli oto bizde de tesvik edilir o zaman da elektirik kac para olur Allah bilir.

• O değilde benzin zaten alamiyoruz. Lpgyide iste 50 50 anca alabiliyoruz. Benzini geçtim umudum yok. Acaba LPG ucuzlarmi zamanla. Bi doya doya gezemedik arabayla. Hep hesap kitap. İste fakir tesellisi :(

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykut12344

Hep merak etmisimdir belki daha once bunla ilgili konu acilmistir hic rastlamadim ama eger konu daha önce tartisildiysa silinebilir.

Konuya donecek olursak, neden sadece lpg ye ozel motorlar uretilmiyor?

1. Neden olarak ; Ne olursa olsun benzin ve mazota gore az bile olsa , lpg de karbon gazi salinimi yapiyor lpg li araclarla ugrasmak yerine hic karbon salinimi yapmayan elektrikli araclarin uzerinde duruyorlar.
    2. Petrol firmalari bu duruma izin vermez, sonuc olarak cok buyuk ve global piyasa oldugundan bu piyasa etkilenmesin buyuk patronlar zarar gormesin die boyle bir ise girmiyorlar
    3. Bizim gibi petrol fiyatlari top yapmis ulkelerde muthis bir sey gibi gozuksede dunyadaki bircok ulkede petrol fiyatlarinin zaten ucuz olmasi boyle bir ihtiyac ortaya cikarmiyor.
    4. Guvenlik ya da teknik kisitlar dicem ama su an 21. Yuzyilda bunlar sorun degil sadece bahane olarak gorurum. Insanlar marsa gitmekten bahsettigi yillarda bu tur bahaneler mantiklo gelmiyor bana.

Aklima gelen secenekler bunlar, bilmiyorum ama turkiye madem kendi aracini uretmeye calisiyor , lpg li bir motor uretmek hem disa olan bağımlılığı oldukça azaltır(lpg cok daha ucuza ithal ediliyor die biliyorum) hemde lpg cok daha ucuz ve cevrececi oldugu icin tek el olarak turkiye pazarinda oldukca yuksek miktarlarda satilabilir. Acikcasi sizinde dusuncenizi almak istedim konuyla alakasi sizce neden?

Biraz uzun oldu ama zaman ayirip okuyan herkese simdiden tesekkurler.

Ham petrolün işlenmesi sonucunda elde edilen ürünlerin miktarlarına bakarsanız en yüksek oranın benzinde olduğunu görürsünüz.

http://www.tpao.gov.tr/tpfiles/userfiles/files/petrolmerak.pdf

LPG' nin nakliyesi ve ek güvenlik tedbirleri de var tabi.

Cevap 2 ve 3

Saygılar....

• Bence bagaj ve stepne sıkıntısı yaratmasından.. hadi diyelim benzin deposunun bulunduğu yere tüp koyulsa güvenli olmayacaktır bu sefer de.
  • Çok mantıklı yaklaşım olduğu için olmaz bizim ülkede

• lpg den araç yakıtı olamayacağı olabilirmi,
    birde lpg nin benzinden ucuz satıldığı tek ülke türkiyedir diye tahmin ediyorum.

• Subaru Vivio sadece LPG ile çalışıyor
  • Adamlar sudan ucuz benzinle geziyor sadece biz bu kadar fazla para veriyoruz benzine.
    Sırf bizim için de LPG li motor yapmazlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.