Şimdi Ara

bina demiri pas

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar mühendis değilim sadece fikrimi söylüyorum yanlışım varsa bilgili arkadaş düzeltsin.

şimdi bu binaların demirine korozyondan dolayı paslanmış deniliyor bu bina yapılırken coğu inşaatta demirler pas içinde kullanılıyor dışarda bekletildiğinden dolayı az önce bi inşaat gördüm tüm demirler pas içinde sizce buna denetim gerekmezmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • hayır bina demirlerinin bir miktar paslı olması yapısal olarak demirlerin birbirne kaynamasını ve betonda tutunum kuvvetini artırıyor (yanlış değilsem bir sitede okumuştum )

buna inşaat mühendisliğinde bir terimle isim veriliyordu ama hatırlamadım (aderans deniyor galiba )

kısacası açıkta bırakılan demirler bazen bilerek bırakılıyor bazen bilerek paslandırılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 3 Mart 2023; 11:56:42 >
  • demir açıkta bırakılınca illaki paslanacak, ama % kaçı yanar demirin bunu düşünmek lazım. bence %1 bile değildir. Sonra beton tarafından kaplanacak ve 40-50 yıl betonda kalacak. Betonda kaldığı sürece yanmaya devam etmesin yeterli.

Pas betonla demir arası sürtünmeyi arttırır diyolar ama ben bunun önemli olduğunu düşünmiyorum. Zaten demirlerin üstünde çıkıntılar var ve bu sürtünmeyi-tutunmayı arttıracaktır.

Bence demir konusunda en önemli şey işçilik. Hepsinin düzgün bağlanması lazım. Şunu da emin olmadan söyleyeyim, düzgün şekilde bağlı olmayan demir bence hiçbir işe yaramaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.