Şimdi Ara

Bimeks'in zararı 3 ay içinde yaklaşık 50 katına çıktı! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
0
Favori
8.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • her maldan %200 kar etmeye çalışan bu teknoloji şirketleri battıkça,



    Yüzümde anlamsız bir tebessüm oluşuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imax1 -- 16 Mart 2017; 18:17:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ömerayhan

    Hocam o da bir şey mi şuna bakın.

    teknosa Xperia X'i 2399'a satıyor Hepsiburada 1600 liraya. Arada koca 800 lira var. İkisi de Sony TR garantili.

    Bu ve bunun gibi bir çok örnek var. Sorun da orada zaten. Bu şekilde satış yapamazlar. İnsanlar artık oturduğu yerden alışverişe alıştı. Hem dışarı çıkacak, arabasına benzin alacak, arabasını yıpratacak, trafik çekecek vs. Bunlar artık ortadan kalkıyor yavaş yavaş. E bide internet daha uygun olunca sonuç bu oluyor ki gayet normal. Zarar açıklamaları, iflas etmeleri bunlar çok normal şeyler.

    Bkz: Gold.

    Onlar da aynı şekilde battı. Gold tam anlamıyla teknolojinin bakkalı mantığı ile çalışıyordu ki o daha fenaydı. Yıllarca insanlara bilmem ne garantisi kusursuz garanti diye bir paket kakaladılar ve kimsenin telefonunu ücretsiz onarmadılar. Sonra ne oldu ? Cort.




  • lazer__ kullanıcısına yanıt
    Yurtdışı alışverişlerine de sınırlama geliyor hocam.Ayrıyetten dolar ve euroda uçuk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim Bursa Zafer Plazadaki Bimeks bomboş yarısı yok gibi bir şey. Ürünler kalmış, raflarda cihaz yok telefon yok...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Goturenler sagolsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • içi boş,neredeyse kokmuş eski bir depo görünümlü mağazaları var. Dışardan bakınca açık kalmalarının sebebi kara para aklamak olabilirmi diye düşündürüyor

  • Bimeks iyi bir firma mıydı?
  • bunlar da bi batamadı gitti
  • Macbook indirimleri meşhurdur mağazanın. Bir an önce toparlarlar umarım.

  • Geçen gün bilgisayarım arızalandı. İşlerin yarım kalması ve acelesi olmasından dolayı yeni bir bilgisayar almam gerekti. Acele olduğundan internet üstü fiyatlar daha uygunken elden almak istedim. Ev Taksim'e yakın ama uzun süredir insan kalabalığından uzak durmak sureti ile Taksim'e gitmiyordum. Bilgisayar almak için İstiklale çıktım. Bundan 2 3 sene evel 10'a yakın teknoloji mağazası varken şuan sadece Harbiye'ye yakın vatan bilgisayar kalmış. Orası da Taksim sayılmaz. Büyük avmler dışında çoğu teknoloji mağazası kepenk kapattı. Sadece teknoloji mağazaları değil. Gıda dışında tekstil, kozmetik, medikal ürün satan ve işlem yapan kısacası akla gelmeyecek çoğu sektörde küçük veya büyük işletmeler ya kepenk kapatıyor ya zarar açıklıyor. Bugün Nişantaşı gibi bir yerde 4.000 - 6.000 tl arası 3+1 130 metrekare bir ofis kiralama imkanı bulabiliyorsunuz. Bu miktarlara bile bomboş çoğu yer. Millet riske giremiyor yer kiralayıp, iş oluşturamıyor. İş hacmi olmadığından çoğu kişi işsiz kalıyor. Özellikle genç nesil ciddi şekilde gelecek için sıkıntılı. Bimeks gibi firmalar sadece görünür bir yüz. Düşünün çoğu piyasanın halini.




  • 2001 yilinda zincir teknoloji magaza sektorune girdim, o zamanlar firma elemani yani promotor olayi yok. Panasonic tekofaks da baslamistim belki de bu isi turkiye de yapan ilk insanimdir.. Ben bu firmalarin cigerini bilirim, teknosanin istanbula ilk actigi magazalari, digerlerinin ilk zamanlarini hic unutmam.. Benim teknosanin ilk zamanlarinda magazacilikta satisi ogrettigim insanlar bugun magaza muduru bolge yoneticisi, veya koordinatoru oldu ama ben gercekleri konustugum, haksizliga gelemedigin icin panasonic tekofaks haric hicbir yerde barinamadim.. Neyse konu bu degil.. Bimeksin arkasinda gulen cemaati vardi cemaat cokunce bunlarinda cokus zamani basladi, ama bimeks batmayi sonuna kadar hak etti.. Electroworlde magaza yoneticisi olan arkadasim, bimeks satin alinca bu defa sirf tazminat vermemek icin arkadasimi baska magazaya satis elemani olarak gonderdi ve kendisinin istifa etmesini sagladi.. Bunun gibi kac arkadasimi sindirerek sacma sapan tutanaklar tutarak isten cikardilar. Zaten darty ve electroworldu ayni anda almasi hayra alamet degildi.. Bu sektorde zamaninda en guzel indirimi vatan yapti, 2007 de finansa %25 , 2008 mart de bonus karta 3 gun boyunca %35 indirim yapmisti. Gercek fiyat uzerinden indirim oyle fiyat sisirme yok 10.000 tl sattigim panasonic 165 ekran plazmayi 6500 tl ye satmistim, ve 3 gun de panasonic calisani olarak tam 800 adet panasonic plazma tv satmistim.. Hey gidi gunler, simdi bakiyorum da nerden nereye gelmis.. Medimarkt 2014 yilina kadar iyiydi fakat teknosa genel mudur bulent gurcan media markt basina gecince teknosa mantigi ile yonetmeye calisti ama pek basarili olamadi media markti neredeyse turkiye de batma noktasina getirdi ki son anda almanya mudahele etti ve gurcani gonderdiler.. Cunku adam media markt basina gecerken ben bu sirketi en iyi konuma getirecem ama bana almanya mudahele etmesin demisti ve almanlarla oyle anlasmisti ama simdi halen bulentin pisligini toparlamaya calisiyorlar.. Kisacasi sektorde suan sadece media markt ve teknosa ayakta, vatan computer de ise isler pek iyi gitmiyor ama bunu personele yansitmamaya calisiyorlar 2018'e cok buyuk zararla girebilirler.. Ben 2 sene once sektorden tamamen elimi ayagimi cektim suan kadikoy belediyesinde otopark gorevlisiyim bagdat caddesinde..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ankara Ankamall'da ki Bimeks de bomboş ne zaman gitsem. Telefon stantları boş bilgisayar kısmı boş mağaza boş daha ne olsun.. Çalışanlar kendi hallerinde ellerinde telefon hepsininde hiç müşteri umurlarında değil..
  • Bir ara akrabama aliexpresden icube diye tablet aldık 2014 o da çinli garantisi yok ama hala bozulmadı bu firmalarda çinden ürün getiriyor aldığın elinde kalıyor o derece düşük kalitede ürünü tüm dünyadan kat kat fazla fiyatlara satıyor ve 150 milyon tl zarar etmiş sen o parayı nasıl kazandın kimi kaç kişiyi kazıkladın da zarar etmiş oldun dolandırıcılarda mı zarar ediyormuş duyda inanma çok güldüm hahaha hırsız az soyduk diye yakınıyor ah yavrum vuahahahaaa...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TeNNiSeR

    Ankara Ankamall'da ki Bimeks de bomboş ne zaman gitsem. Telefon stantları boş bilgisayar kısmı boş mağaza boş daha ne olsun.. Çalışanlar kendi hallerinde ellerinde telefon hepsininde hiç müşteri umurlarında değil..

    Adamlar maaslarini dogru duzgun alamiyorlar zaten, neden umrunda olsun ki.. Bende yasadim bu durumu o yuzden calisanlara fazla yuklenmeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amazon ve aliexpress ile tanıştığımdan beri bimeksin varlığını unutum

  • Vatan gibi içeriğe değil tasarıma ve pazarlamaya önem verdiler zararlı çıktılar.En pahalı dükkanları tutup,en şık tasarımı yapıp ürün içeriğini az tuttular.İnternet mağazacılığını geliştiremediler.Media Marktın da böyle olacağını düşünüyorum,halen güncel OEM parça satmayan firmalar.
  • inexo kullanıcısına yanıt
    Ben Ohalde iflas ertelemek yasaklandı diye biliyorum.
  • Dedim ya 2001 birde girdim bu sektore 2015 de yeter dedim artik. Topkapi ve bostanci vatan magazasinda cok buyuk emeklerim eger kapanir batarsa ciddi uzulurum. Ben panasonic calisaniydim vatan da ama asla beni kendilerinden ayirmadilar magaza 1.olursa personele ayrica prim verirdi ve biz firma elemanlarina da verirdi o yuzden vatanin cok ekmegini yedim. Yaptiklari indirimler sayesinde panasonic de cok deli suan bile neredeyse ulasilmasi zor maas ve primler aldim.. 2 sene once pendorya media markt kapanma noktasina geldi avm kirada indirime gidince vazgectiler zaten sirf media markt icin pendorya avm acildi. Media markt yeni genel mudur sayesinde biraz toparlandi ama biraz zaman alacak.. Teknosa bir supriz yapip media markta satilabilir demedi demeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı cahiller gelmiş adamlara küfür etmiş... Sanki bunlar batınca diğer firmalar ucuza mal satacak... Rekabet bitti daha farkına varamadınız herhalde, bir süre sonra internet üzerinden ürün satın almak da mantıklı olmayacak. Evine ekmek götürme derdinde olan ve işsiz kalanlar ne olacak? Hayatı mastürbasyon ve forum olanların boş yorumları da ancak bu kadar olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gidişat iyi değil gold gibi olmaz umarım.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.