Şimdi Ara

Bimeks'in zararı 3 ay içinde yaklaşık 50 katına çıktı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
0
Favori
8.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bimeks'in zararı 3 ay içinde yaklaşık 50 katına çıktı! 
    Ülkemizdeki 46 milyon TL’lik teknoloji perakendesinin yüzde 20'lik bölümünü sektörün en önemli isimlerinden olan Teknosa, Vatan Bilgisayar, Bimeks ve Media Markt oluşturuyor. Uzun zamandır Türkiye’de hizmet veren mağazalar, geride bıraktığımız yılın son dönemlerinden bu yana önemli bir düşüş kaydetti.
     
    Ayrıca Bkz.Kablosuz kulaklık patladı: Kullanıcının yüzünde yanıklar oluştu
    4 sene önce sektörde yüzde 20 oranında büyüme yaşanırken, 2017 için yüzde 8 civarında bir büyüme hedefleniyor. Bimeks’in son raporları ise durumu özetler nitelikte. Öyle ki 2016'nın ilk 9 aylık bölümünde 2,9 milyon TL zarar elde eden Bimeks'in zararı 3 ay içinde 50 katına çıktı. Geçtiğimiz yılı 147,8 milyon TL zararla kapatan teknoloji devi, 2015'i 9,4 milyon TL kârla geride bırakmıştı.
     

    Maliyetlerdeki artış, rekabet ve döviz kurundaki hareketliliğin etkisi büyük 

     
    Ciroda son çeyrekte yüzde 61 düşüş yaşayan Bimeks’in brüt zararı 71,6 milyon TL iken, operasyonel giderler -yüzde 8,2 artışla- 41,7 milyon TL seviyesinde. 8 adet mağazasını kapatarak toplam 130 mağazaya sahip olan teknoloji perakendesici, böylelikle 2015'teki 119 bin metrekare alandan 105 bin metrekare alana geriledi.

    Diğer taraftan hatırlayacağınız gibi Teknosa 2016 yılında 160,6 milyon lira zarar açıklamıştı. Vatan Bilgisayar finansal bilgilerini paylaşmadığı için ne durumda olduğu tam olarak bilinmiyor. Media Markt ise ülke bazlı değil, bölgesel raporlar yayınladığı için kesin bir şey söyleyebilmek mümkün değil.
     
    Ayrıca Bkz.Referandum için seçmen listeleri ilan edildi: Nerede oy kullanacaksınız?
    Peki teknoloji mağazalarında yaşanan bu durumun arkasındaki sebepler ne? Öncelikle pazardaki yoğun rekabete bağlı olarak sürekli değişkenlik gösteren fiyatlar, şirketlerin doğrudan rakiplerinin müşterilerine odaklanarak agresif tutum sergilemeleri negatif bir etki yaratıyor. Tüketici güvenindeki düşüşle birlikte asgari ücretteki artış ve döviz üzerinden ödenen kiralar maliyetleri yükseltiyor. Tüm bunlara döviz kurundaki hareketlilik eklendiğinde özellikle ithal ürünlerin ücretleri kullanıcıları hayli zorluyor. Hazırlanan planlarla gelecekte yeni mağazalar açmak yerine mevcut mağazaların ciroları arttırılmak isteniyor. Ekonomi uzmanları ise pazardaki fırtınalı günlerin bir süre daha devam edeceğini düşünüyor.
     







  • Sattığı ürünün arkadasında durmayan, bugün sattığı ürünü yarın tanımayan, kur artışlarını 1 e 5 oranında yansıtıp düşüşleri görmezden gelen, çalışanlarına tutturulması zor hedefler verip düşük maaşlarla maksimum çalıştıran, her diam bütün şartlarda işverenin haklı çıktığı bu sistemde şirket batırabilmek büyük başarı.
  • elektronik ve bilgisayar ürünlerine yeni ötv zammı piyasayı şahlandıracaktır :D

  • bursa bimeks bomboş çift kale maç yaparsın o derece

  • silindi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 11 Eylül 2020; 0:49:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuketici bilinci olsa gerek ...

    Cozum koyunlastirmak icin devletten sistematik bir destek alinmasi ...

    Bimeks yuksek karina da elveda etmeli ...
  • Yine suçlu asgari ücrete zam oldu vay be ...beter olun lan..amazondan alışverişe devam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kurtuluş yollarını açıklayayım. Mağaza sayısı kilit bölgeler dışındakiler kapatılarak 40-50 dolaylarına çekilmeli. Kapatılan 80-90 mağaza yerine mini cep mağazalar açılmalı, parfümeriler gibi. Apple'ın dahi köşesi gibi bunlara şekil bir isim verilmeli, Bimeks Support Corner, Bimeks Online gibi. Bu mağazalar bir iki personel ile sadece online alışverişe destek verecek. Zira bu foruma girebilen bizler gibi, daha önce hiç online alış veriş yapmamış, nasıl yapıldığını bilmeyen yurdumuzun bir çok yerinde tonlarca insan var. Tak tak onlar adına online alış veriş desteği verip, 3-5 gün içinde adreslerine gönderileceğinin garantisini verip, masrafları azaltıp, insanları online alışverişe hazırlayabilirler. Daha sonraki aşama feedbacklere göre büyük mağaza sayısını iyice azaltmak, olabildiğince online alışverişe yönlendirmek.

    Webdenal gibi firmalar bu sayede masraflarını ciddi şekilde kısıp tüketicilere çok daha uygun fiyatlar sunabiliyorlar. İnsanlar git gide online alışverişi öğreniyor. Bimeks gibi firmalar ciddi anlamda online yatırımına geçmezlerse, webdenal gibi firmalar, bu büyük Bimeks'lerin Vatanbilgisayar ların rahatça yerini alır. Gold, Eksen ciddi anlamda tarumar oldu. Yıllık böyle zararlarla Bimeks gibi firmalar da fazla dayanmaz.





  • Saçma salak TV reklamlarına acaba kaç milyon harcadılar? TV'de reklamı var diye Bimeks'e gidip alışveriş yapan olmuş mudur? Hiç sanmam. Mağazalarda en temel şeyleri bile bulmak zorken reklamlarda bilmem kaçyüzbin çeşir ürün diyorlardı yanlış hatırlamıyorsam.

  • Sattığı ürünün arkadasında durmayan, bugün sattığı ürünü yarın tanımayan, kur artışlarını 1 e 5 oranında yansıtıp düşüşleri görmezden gelen, çalışanlarına tutturulması zor hedefler verip düşük maaşlarla maksimum çalıştıran, her diam bütün şartlarda işverenin haklı çıktığı bu sistemde şirket batırabilmek büyük başarı.
  • Halbuki asgari ücretle çalışan arkadaşım 1.5 yıl önce Lg G4 taksitle 2100 tl ye almıştı? Bunlar nasıl zarar etmeyi beceriyor ??????

  • İnternet alışverişi yaygınlaştıkça bunlar batacak. Gayet doğal şeyler.

    Vatan mesela. Xperia XA'yı 1300Tl'ye satıyor. Hepsiburada.com'da 1.000TL. Hemde Sony Türkiye garantili, yani şartlar aynı.

    Darısı TeknoSA'nın başına.
  • Sektör büyüklügü habere göre 46 Milyon TL masallah her zarar eden 150 milyon TL'den asagi zarar etmemis. Nedir bu? üstelik bu tarz zincirler neredeyse her ürünü piyasadan pahaliya satiyorlar. Benim bildigim toptancilik yapiyorsan ucuza satarsin.

  • Sene 2017 artık ve insanlar gitgide daha fazla internet üzerinden alışveriş yapıyor.Sen gidip lüks bir semtdeki avm ye yüzlerce metrekarelik mağaza açıyorsun binlerce dolar kira ödüyorsun ve bunu fiyatlarına yansıtıyorsun halbuki öteki tarafta adam gidip mağaza açmıyor, bir internet sitesi açıyor bir de depo kiralıyor boylece gideri senden az oluyor ve aynı ekran kartını senden 300 lira ucuza satıyor.O zaman ben senden niye alıyım ki ürün aynı sonucta.Artık koca koca mağazalar açma devri bitti.

  • Beter olsunlar, milleti kazıkladıkları yetti artık.
  • 2 yıl önce edirne kipa bimeks magazasına gittik 26.000 civarı toplu bir alım için fiyat teklifi almaya uyuzlanmaktan 1 haftada bir fiyat teeklifi vermediler ama vatan bilgisayar hem anında verdi hemde ilgilendi keza eniştemin tv aldığı için kazandığı heddiye çekini kullandırmamak için binbir zorluk çıkardılar yani batması haktır keza teknosa da bunlara katılacak eskiden 30 kişi gördüğüm mağazada mak 5 kişi görüyorum o ciro elektrik suyu çıkarmaz millet uyandı artık
  • Herkes adamlara vermiş veriştirmiş, yok daha beter olsunlar, yok batsınlar. Bir düşünün bu 130 mağazada toplam kaç kişi çalışıyor, bu firma batınca kapanacak 130 mağazadan evine ekmek götüremeyecek olan binlerce insanı düşünün. Bende sevmem Bimeks'i ama ülkede böyle bir yönetim, böyle devasa bir işsizlik varken, elimizde avucumuzda kalandan da olmayı dilemek tamamen düşüncesizlik, tamamen tuzu kuruculuktur.

  • diğerleriyle kartel oluşturmadığı içindir belki de...

  • hiç üzülmedim
  • Ben bir ürünü internet yerine mağazadan daha pahalıya alıyorsam bana çok kaliteli satış öncesi ve sonrası hizmet sunulmalı. Mağazalar bilgisiz çalışanlardan geçilmediği gibi satış sonrası da müşterileri yalnız bırakıyor. Şirketler eğer müşteriye kulak verip kalitelerini arttırmazsa yavaş yavaş yok olacaklar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeniden yapılanmaya gidip politika değişikliği yapmaları gerekecektir,değişen tüketim alışkanlıklarını tespit etmeleri ve daha iyi satış yapan rakiplerini örnek almalılar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.