Şimdi Ara

Bim Laktozsuz Süt Üretmeye Başlamış

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
8.854
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün alışveriş yaparken haftalık ürünler bölümünde gördüm. Dost markalı, sanırım talebe göre devamlı üretecekler. Fiyatı 3.25 TL en ucuz laktozsuz süt 4.5 TL. Benim gibi laktoz intoleransına sahip ama laktozsuz sütler de pahalı olduğu için süt tüketemeyen kişiler için uygun fırsat. Devamlı üretilmesini sağlarsak güzel olur.

• Boş işler demekle olmuyor, bu bir sağlık sorunu. Laktoz intöleransı olan kişiler 1 bardak süt içince karın ağrısından duramıyor. Üstelik sadece süt içmek değil, sütlü tatlılar, yemekler, yoğurt vs aklınıza sütle yapılan ne geliyorsa insanı rahatsız ediyor. Nasıl şeker hastaları şeker tüketemiyorsa, nasıl çölyak hastaları gluten tüketemiyorsa laktoz intöleransına sahip insanlar da normal süt tüketemiyor.

Sizden ricam lütfen insan hayatını kısıtlı hale getiren ve yaşam kalitesini düşüren sağlıkla ilgili konuları hafife almayın.
    Çoğunlukla laktozsuz süt dediğimiz, laktaz enzimi katılmış standart süt oluyor.

Ek olarak, normal süte göre tatlılığı yüksek olarak algılanmaktadır. Bunun nedeni, yaygın olarak kullanılan üretim şeklinin (laktaz enzimi ilavesi) laktozun tatlılık derecesi nispeten daha yüksek olan glikoz ve galaktoza parçalanması esasına dayanmasıdır.
    erişkinliğe ulaştıktann sonra süt içmeye devam eden tek canlı insan,

sütün erken ergenliğe geçişe neden olduğuna dair açıklamalar var,

buna neden olan IGF-1 insülinle, kanser hücreleri arasında da pozitif bir ilişki var.

en çok kazein peynirde var, kazein vücutta morfin etkisi yaratıyor.

insan et (vegan bir tercihtir),ot,meyve yemeye programlıdır, bunların dışındaki herşeyin sindirimi zor, zararları çoktur,

her doğal şeyi hop mideye indiremezsiniz yani.

kimseyi ikna etmek zorunda değilim, bu konulara meraklı olan varsa internet derya deniz araştır geliştir.
  • Tmm alırız sağol

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekdellal

Bu mesaj silindi.
    Boş işler demekle olmuyor, bu bir sağlık sorunu. Laktoz intöleransı olan kişiler 1 bardak süt içince karın ağrısından duramıyor. Üstelik sadece süt içmek değil, sütlü tatlılar, yemekler, yoğurt vs aklınıza sütle yapılan ne geliyorsa insanı rahatsız ediyor. Nasıl şeker hastaları şeker tüketemiyorsa, nasıl çölyak hastaları gluten tüketemiyorsa laktoz intöleransına sahip insanlar da normal süt tüketemiyor.

Sizden ricam lütfen insan hayatını kısıtlı hale getiren ve yaşam kalitesini düşüren sağlıkla ilgili konuları hafife almayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adige95m kullanıcısına yanıt
    Hocam valla helal olsun. Ben bilmeden sırf tadını sevdiğim için içiyordum Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim
  • Resim varmı, giderken aynısından alalım

• İçim fit var hem proteinli ve laktozsuz

• Ben geçen hafta aldım tadı normal süt.laktozsuzluguna gelince ertesi gün normal süt kadar etkilemedi ama hiçte rahatsız etmedi değil

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • adige95m kullanıcısına yanıt
    Çoğunlukla laktozsuz süt dediğimiz, laktaz enzimi katılmış standart süt oluyor.

Ek olarak, normal süte göre tatlılığı yüksek olarak algılanmaktadır. Bunun nedeni, yaygın olarak kullanılan üretim şeklinin (laktaz enzimi ilavesi) laktozun tatlılık derecesi nispeten daha yüksek olan glikoz ve galaktoza parçalanması esasına dayanmasıdır.
  • bir magazadan 10 tane aldım kasiyerde sasırdı, spor yapanlar ıcın gayet guzel tavsıye ederım..
  • kalpakci kullanıcısına yanıt
    Evet hocam kendim de bir dönem bu sorunu yaşayıp zamanla atlattığım için bütün söylediklerinize kefilim. İnsanın yaşamı öyle bir kısıtlanıyor ki ne yiyeceğinizi şaşırıyorsunuz, biz farkında değiliz ama nerdeyse her şeyin içine süt giriyor.

Aslında tüm sıkıntılar vücudun laktoz şekerini sindirememesi sonucu ortaya çıkıyor. Laktozsuz olarak satılan ürünlerde laktoz yine var ama onu ekarte etmesi için laktaz enzimi dahil ediliyor ve süt vücuda girdikten sonra sindirilirken laktaz enzimi bunu bizim yerimize yapıyor. Açıkçası herhangi bir sindirim sıkıntısı olmayan insanlar içinde laktozsuz içmek daha sağlıklı diyebilirim. Laktozsuz içmek insana sindirim kolaylığı sağlıyor.
  • güzel haber. normal süt direk ishal yapıyor bende
  • Deneyelim bakalım inşallah su gibi değildir
  • Once 1 tane alip denedik ve begendikten sonra eve 3-4 tane daha aldik. Normal sut cok rahatsiz ediyordu beni. Bu hem ucuz hem de diger markalar kadar kaliteli.

• Her canlının sütü kendisine faydalıdır. Kalsiyum takviyesi için içiyorsanız yeşillik yiyin.

• Bim ve A101den alışverişi bıraktım.

• Allah şükür bi rahatsızlığım yok inek manda eşek at kuş deve her türlü süt içerim
  • Bugün gidip baktım yarım yağlı imiş, bir de nedense buzdolabı bölümüne koymuslardi

• quote:

Orijinalden alıntı: suatin

Bim ve A101den alışverişi bıraktım.
    eyvallah reis,kaç gündür merak ediyorduk
  • tip 1 diyabetim fazla tatlı diye okudum bunda bizim için sıkıntı var mı acaba
    market acılısında sek sütü 2.5dan verdiler keşke stok yapsaydım bim sütleri bile 3tl olmuşki mühendis arkadaşım ucuza kaçma içim nestle vs ürünleri almaya calıs diyordu...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.