Şimdi Ara

Bilgisayari kendim toplayabilir miyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • commodore 64 ten beri pc kullanicisiyim ancak hic toplamadım..Arada birkaç kez ekran karti sokup taktiğim,ssd takmisligim var gerçi..
    Bu hafta yeni pc topladım,tum parcalarim geldi..
    i5 7500,gtx 1060,gigabyte b250m var sistemde..
    Sizce bu sistemi technopat in youtube videosuna bakarak toplayabilir miyim ? sikinti cikar mi ?
    toplama + Windows kurulumuna 100 tl istedi evin yaninda ki bilgisayarci..Beylikduzunde oturuyorum..

• Gözünde büyütülecek kadar zor şeyler değil. İzle internetten videoları 1 saate halledersin. Şu sokak aralarındaki çakallara da para yedirme.
  • Tihilu kullanıcısına yanıt
    Aslında haklısınız.. İnternette birkaç videoda tüm kablo girişleri vs herşey belirtiliyor

Tek korkum yanlış birşey yapıp bu kadar para verdiğim parçalara zarar vermek..

Birde sistemi kurduktan sonra benden kaynaklı veya parça kaynaklı sorundan dolayı çalıştıramayıp bu sefer sorun bulmak için daha çok ödeme yapmak gerekebilir diye düşündüm..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

Aslında haklısınız.. İnternette birkaç videoda tüm kablo girişleri vs herşey belirtiliyor

Tek korkum yanlış birşey yapıp bu kadar para verdiğim parçalara zarar vermek..

Birde sistemi kurduktan sonra benden kaynaklı veya parça kaynaklı sorundan dolayı çalıştıramayıp bu sefer sorun bulmak için daha çok ödeme yapmak gerekebilir diye düşündüm..

Technopat'ın kasa toplama videosunu izlemiştim geçenlerde. Uzun açıklayıcı bir video. Orada dikkat etmen gereken şeyler anlatmışlar. Onlara dikkat edersen bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Yani ekstra beceriksiz ve dikkatsiz olman lazım parçalara zarar vermek için

• 100 tl mi kıyak iş asgari ücretli vatandaş 8 saate o parayı alamıyor !!
  • Technical.assistance kullanıcısına yanıt
    En az 5-6 yeri aradım en ucuzu 100 tl.. 150 -200 diyende oldu.. 150 diyenlerden biri 3 günde 30 kasa toplamam laZım hafta sonuna alırsın dedi hatta..

• 30 kasa 150tl montaj ve format. oh oh maşallah bilgisayarcı dükkanımı açsam ne
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aslında herşey kolayda tek çekindiğim husus anakarta takılan o minik kablolar fan vs :)

• Ben technopat izleyerek 0bilgi ile toplamıştım kendi kasamı.4saat sürmüştü herhalde fakat ben işlemci soğutucusunu tam 2saatte takmıştım(şuan 5dk da hallederim)hatta bir kaç gün kambur gezmiştim eğilmekten:D

• Fabby kullanıcısına yanıt
    Sorun çıkmadı mı gerçekten :)

Gaza geliyorum sanırım yavaş yavaş :)

Çarşamba yapabilirim bu işi .. Yalnız daha kötüsü windows cd sini takıp yüklemekten başka bilgim yok..win 7 orjinal var kurabilir miyim acaba skylake e..

• Yeni bilgisayarın hayırlı olsun. Bir seneye yakın süredir i5 6500 Skylake ve Windows 7 kullanıyorum. İşlemcimden kaynaklı Windows'da ilgili hiç bir sorun yaşamadım.
  • Benim de işlemci ile anakart takılacak kendim takabilirim diye düşünüyorum ama pc format atmak gerekiyor mu acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: batucan57

Benim de işlemci ile anakart takılacak kendim takabilirim diye düşünüyorum ama pc format atmak gerekiyor mu acaba?

Evet anakart degisiminde format atmak zorundasıniz.

• işlemciye dikkat et yeter diğer parçalara kolay kolay zarar veremezsiniz
  • Açın telefondan toplama videosunu her adımı yavaş yavaş ve teker teker bakarak yapın. Zaten 1 kere sorunsuz montaj yaptınız mı daha sonra hep kolay gelir. Daha sonra derken; 2-3 ayda bir toz temizliği vs. gibi şeyleri yapın. Kompresör tutun vs. Bazı parçaların iyice tozunu almak için çıkarıp takmak gerekir vs.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • win7 kurmayın win 8.1 veya win 10 kurun mümkünse win 10 kurun çünkü directx 10 desteği var.

• Herşeyi söktüm taktım bugüne kadar ama şu renkli kabloların mantığını bir çözemedim minik minik - + bunun bir standartı yok mu tip yip her kasada her anakartta ayrı bir alem bir de yanlış takarsan anakart yanar diye bilet okumuştum eğer sökersem önceden fotosunu çekip öyle söküyorum kabloları yeni anakart alırsam sırf bu kablo düzeni için yine pc dükkanına uğramam gerekebilir

• Bunu diorsunuzda bi kaç kişiden görmek lazim hadi işlemci soketini takti soketi eydi hadi yanlislikla anakart baglantisini yanlis takti hadi power kablolarini saklarken. Sasi yapti hadi anakarti takarken pullari takmadi topraklanma olmadi bence önce gör yada videolari detaylica izle yada bilen biriyle tanisarak beraber yap

• Bilgisayarı toplattım kendim yapmadım..

Aslında yukarıda arkadaşın dediği doğru. 1 kez yanında bilgili birisi ile toplanırsa kesinlikle ondan sonra tek başına yapılabilir iş.

• İşin Zevkli Kısmı Montaj Hocam Sonuçta Kendi Oluşturduğunuz Canavarı Kullanıyorsunuz Siz Oluşturdunuz Onu Onun Havası Var Hayatımda Daha Bir Kasanın İçini Açmamışken Eylül'de Kendi Bilgisayarımı Montajladim Yani Yapabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çetooooo -- 18 Mayıs 2017; 2:48:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.