|
Arkadaşlar bende bu sene sınava girdim puanıma göre bilgisayar mühendisliği yazacam. Bu üniversitelerden bilgisayar bölümü yazmak avantaj. Öncelikle kriterlerim 1. Üç büyük şehir olması ( İstanbul, Ankara, İzmir) her ne kadar bir çok üniveriste olsada staj ve iş imkanlarıyla bu şehirler öne çıkıyor. 2. Yabancı dil eğitimi yüzde yüz İngilizce olması. ( sonradan dil geliştirilir ancak İngilizce eğitim görmek hep bir adım öndedir) 3. Eğitim kadrosu, mezunların iş alanı, kampüs gibi diğer faktörler. Şimdi sıralamaya geçiyorum. İngilizce eğitim veren Üniversiteler 1. Boğaziçi bilgisayar mühendisliği (İngilizce) 2. ODTÜ bilgisayar mühendisliği (İngilizce) 3. İTÜ Bilgisayar mühendisliği (İngilizce) 4. Bilkent bilgisayar mühendisliği (İngilizce) 5. Koç Bilgisayar mühendisliği (İngilizce) 6. Sabancı bilgisayar mühendisliği (İngilizce) 7 Hacettepe Bilgisayar mühendisliği (İngilizce) 8 . Marmara üniversite Bilgisayar mühendisliği (İngilizce) 9 Ankara Üniversitesi Bilgisayar mühendisliği (İngilizce) 10. Ege üniversitesi bilgisayar mühendisliği (İngilizce) 11. Dokuz eylül üniversitesi (DEÜ) bilgisayar mühendisliği (İngilizce) 12. İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi ( İYTE) Bilgisayar mühendisliği (İngilizce) 13. Gebze Üniveristesi Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) 14. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ( AYBÜ) Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) Yüzde 30 İngilizce olup tercih edilebilecek üniversiteler 15. Gazi Üniversitesi bilgisayar mühendisliği (%30 İngilizce) 16. TOBB üniversite bilgisayar mühendisliği (%30 İngilizce) 17. Yıldız Teknik Üniversitesi bilgisayar mühendisliği (%30 İngilizce) Farklı dillerde eğitim veren Üniversiteler 18. Galatasaray Üniversitesi bilgisayar mühendisliği (Fransızca) 19. Türk Alman Üniversitesi bilgisayar mühendisliği (Almanca) 20. Özyeğin üniversitesi bilgisayar mühendisliği (İngilizce burslu kısmı) Bilgisayar mühendisliği sıralaması bu şekilde oldu. Bu 20 üniversite araştırılabilir. Bence Ceng okunacak 20 üniveriste. İstanbul, Ankara, İzmir baz alınmış olup, dil programına göre ayarlanmıştır. Sıralama değişkendir. Biri öne biri arkaya gelebilir. Gebze İstanbul'a yakınlığı dolaysıyla metro vs listeye ekledim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehdem0123 -- 10 Temmuz 2023; 16:22:37 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı