Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği okunacak 20 Üniversite... Araştırmalar sonucunda oluşturulmuştur. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
7
Favori
18.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sizinde çankaya ve atılım üniversitesinden burs alma durumunuz daha yüksek. Siz iş hayatında olduğunuz için sizinki adı burs olmaz tanıtım reklam gideri olur. Devlet üniversiteleri reklama fazla para ayırmaz ama vakıf üniversiteleri bütçelerinin hatırı sayılır kısmını reklama ayırıyor. Daha şanslısın  ( saygısızlık kabul etmeyin bunu sadece cevap olarak yazdım)

Yaşınızı ve meslekte durumunuzu okuduktan sonra sizlerinde bu süreçte tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Ama sorduğum sorulara tatava yapma dememek şartıyla (şaka)

Gerçekten kendimce araştırma yaptım. Bu listeyi bu şekilde oluşturdum. Çankaya ve atılım incelemedim. Vakıf olması ve olumsuz yorumlar dolaysıyla ama bu yazışma sonrası ön yargısız araştıracağım. Yukarıda dediğiniz bilkent, ODTÜ hacettepe TOBB kampüsü merkezi ama ankara üniversitesi okuyanlar gölbaşında olduğunu söyledi. Biraz sıkıntılı kampüs dediler. Aybü kampüsü de merkezi dediler. Keçiören'deymiş. Aybü hakkında da konuştuğum 2-3 kişi olumlu görüş bildirdi.Hepsini kendimce araştırdım. Benim tercihimi sıralamam belirleyecek yığılma olursa belki bu listenin hiç biri olmayacak. Hakkımızda hayırlısı. Gönlüm bu listede adı geçen üniveristelerin birinde ceng okuyabilmek.

Son olarak mesajında beni biraz gömmüşsün. Sen ilkokuldayken ben bu sektördeyim demişsin. Tiktok vs kullanmam. Ben öğretim kadrosu, kampüs, mezun iş durumu vs inceledim. Sıralama ve tercih sürecinde Ankaradaki üniversitelerle ile ilgili sizlerin de görüşünü almak isterim. Çünkü ailem hem maddiyat, hem beklenen istanbul depremi korkusu nedeniyle İstanbul'a sıcak bakmıyor. Sizi kırdıysam hakkınızı helal edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehdem0123 -- 11 Temmuz 2023; 3:5:2 >

• Mehdem0123 M kullanıcısına yanıt

Gömme demeyelim de tavsiye diyelim :))

Evet ankara üni müh. fakültesi gölbaşındaymış benim için direk eleme sebebi, ben bahçelievlerdeki kampüsü ile karıştırdım, ankaradaki her üniversitesi öğrencinin rüyası bir konumda bahçelideki kampüs :D

Keçiören, üniversite öğrencilerinin çok tercih ettiği bir semt değil ama metro olanakları gayet iyi, merkeze ulaşmada sorun yaşanmaz.

Ben nerdeyse Ankaradaki tüm ünilerden stajerlerle yeni mezunlarla çalıştım(Aybü hariç hehehe). Genelleme gibi olacak ama ODTÜ ve Bilkent CS öğrencileri/mezunları her zaman diğerlerine göre, temel yazılım konularındaki teknik bilgi olarak daha ilerdeydi. Bu 2 okulda yazılım konusundaki ders müfredatları gerçekten çok iyi ve öğrenci bu dersleri gerçekten öğrenip sindirmeden dersi geçemiyor, okulu da bitiremiyor. Bir de öğrenci profilleri genelde hırslı öğrenmeye çok açık oluyor fark burdan kaynaklı.

Ha bu çok büyütülecek ve üni tercihini değiştirecek bir fark değil kesinlikle, işe başladıktan sonra max 1 senelik planlı çalışma ile kapatılacak bir fark. Hatta bunu mezun olmadan yaparsanız, mezun olduğunuzda onlardan hiçbir farkınız kalmaz.

O yüzden istemediğiniz bir üni gelirse ah vah etmeye hiç gerek yok, anne babanıza da bunları anlatın. Youtube'da türk senior/architect seviyesinde baya yazılımcı var hem yurtiçinde hem yurtdışında çalışan. Çoğu aşağı yukarı aynı şeyleri söylüyor zaten. Onları da dinleyin. Üniversitedeki en büyük hedefiniz erasmus olsun bence, her konuda çok büyük avantaj sağlar, ilk işinize girerken de faydası olur.

Benim çocuğum olsa özel/vakıf yerine, sosyal ortamı kötü olmayan bir şehirde, ortalama bir devlet üniversitesine girmesi için telkin edip, okul bitene kadar her yaz en az 3-4 aylığına yurtdışına dilini geliştirmesi için gönderirdim.

Dediğim gibi yazılım tarafında iş hayatına başladıktan sonra hangi üniden mezun olduğundan bağımsız, aynı şirketteki yeni mezun herkes hemen hemen eşit statüde/yakın maaşlarda oluyor(çok esktrem mezunlar hariç). Bundan sonrası tamamen zamanını nasıl değerlendireceğine, kendini nasıl geliştireceğine, çalıştığın şirketin sana kariyerin için nasıl fırsat sunduğuna bağlı. Bu yüzden maaşı sektöre göre daha düşük ama gelişmenize faydalı olacak şirketleri seçmeniz kariyeriniz başında en önemli şey olmalı bence. Bunu yapan firmalar genelde günlük rutin tasklar dışında belli günlerde, kıdemlı bir yazılımcıyı, yeni mezunları eğitmesi için program yaptırırlar. Belli konularda junior yazılımcılara araştırma ve ardından sunum yapmasını isterler, bu rutine girildiğinde ve bu alışkanlığı edindiğinizde tüm kariyeriniz için çok önemli bir skill kazanmış oluyorsunuz. Kariyeriniz başında mutlaka böyle firmalara girmeye çalışın, mülakatlarda bunları sorun.

Hepiniz için hayırlısı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Soul -- 11 Temmuz 2023; 4:3:19 >

• Dark_Soul kullanıcısına yanıt

Kecioren pek bildiğim bi kesmi değil Ankara'nın ama o metro aybunun oldugu kisimdan (antares civari) cok daha farkli yerlere gitmiyor mu ya, kecioren metrosuna hayatımda 2 kez bindim ve hala vasfini cozemedim acikcasi, cogu yere hala kizilaydan otobus aktarmasi tek care galiba.

Ankara'nın metro hatlari korkunc hala

• Antares den 10dk lık otobüs ve 10 dk yürüdükten sonra demetevler metrosuna ulaşabilirsin. Ordan kızılaya direk metro hattı var. Bir de ankamall tarafında metro var ama orası biraz daha uzak demetevlere göre

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Hocam yazacaklari baska bir sey de yok ki o siralara artik. Odtu mbg falan mi yazsinlar ? Itu makineyi 6 yilda mi bitirsin millet. Dediginize katiliyorum kesinlikle ama adam akilli bolumlerin hepsi baya bir yukselmis durumda. Sahsen ben bu sebeble ceng tercih etmistim. 1 yil once bizim bolume ytu ing ieden birisi geldi mesela memnun olmadigi icin. Sanirim 10k artik guzel bir siralama degil. Tiplar dustukten sonra muhendislikler ucusa gecti cunku.

• Uyazaaa U kullanıcısına yanıt

Elektronik turevi veya ie filan yazsinlar, math temelli bolumler bile olur eger mufredat uygunsa (itu ytu mathe veya Bilkent math filan). Eger potansiyelleri mevcutsa teorik alanda daha iyi bile kazandirabilir bu pathler (kisinin o math temelini bolumun diger imkanlari ile harmanlayabilmesi onemli, yoksa dediginiz gibi o okullar dışında care yok)

Gerci tum muhler ucusa gecti, 10kdan ytu ie filan soru isaretli gelip gelmemesi

• Ceyhan2301 C kullanıcısına yanıt

Sonuçlar gelsin sıralama belli olsun sizden de aybü cenk hakkında bilgi almak isterim.

• Marmara, AYBU, Gazi'yi yazip Ozyegin'i 20. siraya yazamazsin. Suanda bilgisayar muhendisi mi konu sahibi yoksa ceng ogrencisi mi bilmiyorum ama liseli siralamasi olmus. Universite isimleriyle bolum siralamasi yapamazsin, bunun icin de alani bilmen gerekiyor.

• Ya arkadaşım forumu tam okumamışsın hatta konu altında altta sıralama değişkendir yazdım. Hatta iki post sonra özyeğinin neden altta olduğunu yazdım. Sen Gazi, Marmara, Aybü beğenmezsin buna karşın bir çok kişide özyeğin nedir kebapçı mı der. Bunun sonu yok gibi.

• İlk paragraf olmadan dahi liseli sıralaması olduğu öyle belli ki.
  • Supermann07 S kullanıcısına yanıt

Yks ye yeni girmiş tercih yapacak kişiden prof sıralaması mı bekliyorsunuz. Üniversite okuyacağım yeri seçiyorum akademi yapacağim yeri seçmiyorum. 20 üniversite yazmışım sıralama değişken demişim sen 21. Üniveristen varsa yazarsın gidersin bende sana tam prof sıralaması derim kazanırsan hayırlı olsun derim olur biter.

• İYTÜ gerçek oldu
  • Boğaziçi 1 mi 😭😭
  • Cengaver _adayı C kullanıcısına yanıt

Boğaziçi ODTÜ İTÜ koç sabancı bilkent herkesin gönlünde bunlardan birisi birincidir. Sıralama değişkendir diye yazdım taslak olarak 20 üniversite var. Sıralamanı kendin yaparsın.

• Mehdem0123 M kullanıcısına yanıt

Iyi ki o kadar vaktimi verip okumamisim, goruyorum ki deymezmis zaten. Sana basarilar Aybu'de Gazi'de abilerinle okursun. Kebabcilara gelmeyin bozuyorsunuz cunku burayi da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DennisRitchie -- 16 Temmuz 2023; 21:55:41 >
  • DennisRitchie kullanıcısına yanıt

Yok kebap adana'da yenir. Bende Adana'ya yakınım. Ama aybülü ve gazili abilerimle senin mekana geliriz. Kebap yeriz. İyiki çok okumamışsın.

• yukarıdaki "tecrübeli" arkadaş güncelden uzak kaldığı ve bilmediği şeylere rahatlıkla yorum yaptığı için belki bazı yanlış anlaşılmalara yol açmış olabilir.

yazısında geçen "aybü den kimseyle çalışmadım hehehe" dediği ifade için :

Üni 2010 da kuruldu ilk ceng mezunlarını da 2016 da verdi. yani bu dönemle birlikte 8 dönem mezun vermiş oluyor. ve üstelik kontenjanı 30-40 lardan başlayarak her sene yükselebildi. mezun sayısının diğer üniversitelerin mezun sayısına oranlayınca senin çalıştığın ortamda denk gelmemiş olma ihtimali gayet normal.

eğitimi için de akademik kadrosunu bir incelemesini tavsiye ediyorum.

eğitim olarak ne atılım ne başkent yanına yaklaşamaz. çankaya ise belki. bu üniversitelerin öğrenci ortamından bahsetmeye gerek bile duymuyorum...

--piyasadan aybü ceng mezunu biri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vioman -- 18 Temmuz 2023; 16:35:48 >
  • damakcatlatan kullanıcısına yanıt
    Hayır be dişi de iyi
  • çeka1 kullanıcısına yanıt

diş çok öne çıkmıyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.