Şimdi Ara

Bilgisayar kastığı zaman kapanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 4 seneden beri casper kullanıyorum ve bu bilgisayarı kullandığıma çok pişmanım. Bir bilgisayar tamircisine ekran kartı açılmadığı için tamir olması için 400tl verdim. Erkan kartını tamir etmişler. Şu an ekranımda bir sorun yok ama bilgisayar kastığı zaman hemen kapanıyor. Virüs var mı diye düşünerek kaspersky yükledim. Onun taramasını bile yapamıyorum %30 larda fun çalışmaya başlıyor ve bilgisayar kapanıyor. Onun dışında max gibi programlarda render alırken de bilgisayar kapanıyor. Tarama yaparken bir dosya açtım mı da kapanıyor.
    Ne yapmam gerek acaba ram iyle mi alakalı yardımlarınızı bekliyorum.

Orijinalden alıntı: yesimsalincak

Merhaba arkadaşlar, 4 seneden beri casper kullanıyorum ve bu bilgisayarı kullandığıma çok pişmanım. Bir bilgisayar tamircisine ekran kartı açılmadığı için tamir olması için 400tl verdim. Erkan kartını tamir etmişler. Şu an ekranımda bir sorun yok ama bilgisayar kastığı zaman hemen kapanıyor. Virüs var mı diye düşünerek kaspersky yükledim. Onun taramasını bile yapamıyorum %30 larda fun çalışmaya başlıyor ve bilgisayar kapanıyor. Onun dışında max gibi programlarda render alırken de bilgisayar kapanıyor. Tarama yaparken bir dosya açtım mı da kapanıyor.

Kuvvetle muhtemel ısıdan kaynaklanıyordur.
    Bilgisayari soğuk havada balkona çıkararak bir dene bakalım...

Eğer orada çalışırsa, artık soğutma teknikleri üzerine sorarsın... Cooler Pad, Temizlik, Fan, Termal Macun vs. anlatırız.

• Soğutucu kullanıyorum ama alttan olan değil yandan takılandan ona rağmen kapanıyor.

Orijinalden alıntı: yesimsalincak

Merhaba arkadaşlar, 4 seneden beri casper kullanıyorum ve bu bilgisayarı kullandığıma çok pişmanım. Bir bilgisayar tamircisine ekran kartı açılmadığı için tamir olması için 400tl verdim. Erkan kartını tamir etmişler. Şu an ekranımda bir sorun yok ama bilgisayar kastığı zaman hemen kapanıyor. Virüs var mı diye düşünerek kaspersky yükledim. Onun taramasını bile yapamıyorum %30 larda fan çalışmaya başlıyor ve bilgisayar kapanıyor. Onun dışında max gibi programlarda render alırken de bilgisayar kapanıyor. Tarama yaparken bir dosya açtım mı da kapanıyor.

Bu bilgisayar, ekran kartı sorunu ortaya çıkmadan önce, şu anda kapanmasına neden olan işleri yaptığında da kapanıyormuydu? Kapanmadığını varsayarak, ekran kartının tamir edilmediğini tahmin ediyorum. Yahut eskisi yerine, elden düşme daha eski bir modeli takılmış olabilir. Casper servisine yaptırsaydın keşke.

Bence bu sorunu, ekran kartını yaptırdığın tamirciye söyle. Bunun tamirden sonra olduğunu da özellikle belirtmelisin. 400TL almasını bilmiş, hatasını düzeltmeyi de bilmeli.

• everest ile bir sıcaklıkları buraya ekle ,ve psunuz kaç wattlık? bozulmuş olabilir...diger sistem bileşenlerinizde ekleyin...
  • Merhaba kusura bakmayın bi kaç gündür internette sorun vardı giremiyordum. Biraz önce logitec in laptop soğutucusunu aldım. 60 tl ye teknosa dan. Şimdi onu kullanıp render alıyorum bilgisayar yine kapandı.
    Luciferi siz bilgilisiniz anladığım kadarıyla. Bu bahsedilen tamir olayları olmadan önce böyle bir olay olmuyordu. Isındımı kapanma çok nadirdi. Bilgisayarı adam etmeye çalışıyorum ama umarım boşa uğraşmıyorumdur. Casper e sorduğumda 700 tl ye kadar masrafı çıkar demişlerdi. Git yeni bilgisayar al dediler ek olarak :). O zamandan bu zamana benim bataryam da bozuk. Caspere götürdüğümde batarya bozulmuş yenisini sipariş veririz demişlerdi. 150 dolar mı neydi. Bende ozaman ben şarjlı kullanıyım dedim. Ama sonra araştırma yaptım ve yurtdışından casperin aynı bataryasını sipariş ettim. 70 tlye bütün masraflarıyla geldi. Üstündeki yazılar herşey tıpatıp aynı. Geldiğinde bilgisayara taktım adaptör takıılı değilken çalıştırdım gayet iyi çalıştı. Bunda da sorun şu adatör takılıyken ve aynı zamanda batarya takılıyken bilgisayar açılmıyor. Onu bıraktım batarya şarj olmuyor. Çalışırken bataryayı takıyorum ekranın ışığı gelip gidiyor. ne yapmam lazım yardımlarınızı bekliyorum.

• Ayrıca everestte ölçtüm. Yandan takılan notebook cooler ve alttaki logitech cooling pad ile cpu1 ve cpu2 98 e kadar çıkıyor. Cpu yazansa 95 e kadar çıktı.
  • İşlemciniz çok ısınıyor kapanma sebebi de o yüzden..Bilgisayarın altında ya da yanında işlemci fanından gelen havayı dışarı üfleyen bir mazgal olması lazım.Oraya elektirik süpürgesi tutarak temizlik yapmayı deneyebilirsiniz.
    Eğer yeterli olmazsa işlemci fanına ulaşacak kadar laptopu söküp temizlik yapmanız gerekiyor maalesef.

Tabi bu iyi senaryo.İşlemci fanı da bozk olabilir ama öncelikli yapmanz gereken temizliktir bunu belirteyim.
  • Bilgisayarı bugün bayağı bir temizledim. Birsürü toz çıktı. Şimdi sıcaklığını everestle ölçtüm 51 çıktı. Yalnız bu seferde bilgisayar yavaşladı. Zaten bilgisayarı çok kurcaladım. Bir sürü şey çıkarttım taktım. Açılırken başta ekran çalışmadı sonra yeniden içini açtım ekranın kablosuyla oynadım oldu. Acaba yavaşlamasının nedeni ram le mi alakalıdır gerçi iyi bir şekilde oturttum ama ?
  • Bilgisayarın yavaşlığı geçti artık çok iyi çalışıyor teşekkür ederim. Şimdi bilgisayar çalışırken yeni aldığım bataryayı taktım batarya ışığı yanıp sönüyor ve sağ altta fiş işareti var onun üstüne gelince hep %0 gözüküyor bunun içinde yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.