|
|
192.168.0.1 Adresine Giriş Sorunları ve Çözümleri
192.168.0.1, yönlendiriciler ve modemler için yaygın olarak kullanılan bir IP adresidir. Bu adresi girerek cihazınızın ayarlarına erişebilir ve yapılandırmayı değiştirebilirsiniz. Ancak, bazen bu adrese girerken sorunlar yaşayabilirsiniz.
192.168.0.1 Adresine Giriş Sorunlarının Nedenleri
192.168.0.1 Adresine Giriş Sorunlarının Çözümleri
Bu adımları izleyerek 192.168.0.1 adresine giriş sorunlarını çözebilirsiniz. Sorun devam ederse, yönlendirici veya modem üreticinizle iletişime geçin.
|
Asus Z87-A - Cooler Master Hyper 212 EVO - Intel i5 4670K @ 4.3 Ghz - G Skill RipjawsX DDR3 8 Gb (2x4) 1600 Mhz - Asus GTX 980 STRIX OC Edition - Kingston V300 120 Gb - WD Blue 1 Tb - Logitech G510 - Logitech G500 - Xigmatek Assassin Black - Windows10
|
|
|
Turksat Netmaster modemlerin fabrika çıkışı IP adresi 192.168.1.1 olması lazım. Bilgisayarınızı kablo ile bağlayın ve DHCP'den IP alıp almadığını kontrol edin. IP almamışsa manual olarak 192.168.1.2 şeklinde IP verip deneyin. |
Desktop : Ryzen 7 5800x with Corsair Hydro H115i Platinum | Asus Rog Strix X570-E | G.Skill 64 GB 3600Mhz Trident Neo | PNY GeForce RTX 3090 | 500 GB 980 Pro | 2x1 TB Samsung 850 Pro | 1x1 TB PNY XLR8 CS3030 | Corsair Crystal Series 680X | Corsair AX1200i | Corsair Gaming K95 RGB Platinum | Magic-Refiner RK68 | Corsair Ironclaw RGB Wireless | Corsair Void Elite RGB 7.1 Wireless | Corsair ST100
Monitor : Samsung ODYSSEY G9 | ASUS PG279Q Other : Macbook Pro 13" 17 | iPhone 13 |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Modeme reset attıktan sonra modemin arayüzüne öyle dümdüz tarayıcınıza yazıp giremezsiniz. İnternetsiz dahi olsa modeminize bağlanmanız lazım. En kolay yolu resetledikten sonra LAN kablosu ile modem ve pcyi baağlayın. İnternetiniz aktif olmasa dahi tarayıcınızdan modem arayüzüne girip internet ayarınızı yapmanız gerekir. Not: Her modemin arayüz giriş numarası aynı değildir. Modemin arkasındaki etiketinde yazar. Giriş şifresi vs bilgileri de orada yazar. |
_____________________________ |
Türksat'ın Netmaster cihazlarında reset atıldığında ayar falan yapmak gerekmiyor, doğrudan Internet'e bağlanıyor. |
Desktop : Ryzen 7 5800x with Corsair Hydro H115i Platinum | Asus Rog Strix X570-E | G.Skill 64 GB 3600Mhz Trident Neo | PNY GeForce RTX 3090 | 500 GB 980 Pro | 2x1 TB Samsung 850 Pro | 1x1 TB PNY XLR8 CS3030 | Corsair Crystal Series 680X | Corsair AX1200i | Corsair Gaming K95 RGB Platinum | Magic-Refiner RK68 | Corsair Ironclaw RGB Wireless | Corsair Void Elite RGB 7.1 Wireless | Corsair ST100
Monitor : Samsung ODYSSEY G9 | ASUS PG279Q Other : Macbook Pro 13" 17 | iPhone 13 |
daha önce modemin(H&D NE1611C) arkasında yer alan 192.168.0.1 adresine hem kablolu hem de kablosuz sorunsuz olarak girebiliyordum. sonra bir ayar için tekrar girmem gerekti ve şu uyarıyla karşılaştım: ![]()
daha önce güvenik riski veya tehdit algılaması gibi böyle bir uyarı vermiyordu. müşteri hizmetlerini aradım onlar da neden uyarı verdiğini burdan görüntüleyemiyoruz bilmiyoruz ama reset atabilirsiniz dediler. ben de reset attım ancak yine düzelmedi. her web tarayıcısında açmayı denesem de http/https fark etmeksizin aynı uyarıyı verdi. ben de uyarı ibaresindeki gelişmiş seçeneklerden izin vere tıkladım ancak böyle modem arayüzüne giriş yapabildim. sorunu böyle halledebildim. daha önce uyarı vermeyen 192.168.0.1 adresi neden böyle uyarı vermeye başladı ve giriş yapmayı engelledi anlamadım açıkçası. yoksa kablonet mi engelledi bilemedim. |
Gaassaray değil Galatasaray!
|
Linux dedenedinmi |