Şimdi Ara

bilgisayar kapanıyor ve süre açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar masaüstü bilgisayarım 2 hafta önce ilk kapandığında bişey olmaz demiştim ama sonra daha kısa sürede kapanmaya başladı 3 saat 1 saat 5 dakka da gibi.Kasanın kırmızı ışıda yanıyordu hep yandığı zaman hemen kapanıyordu arada bir yanarken hemen kapanmıyordu.2 kere tamirciye götürdüm, 1.de power supply değiştirdi oldu dedi olmadı, 2. de işlemci fanını değiştirdi oldu dedi olmadı.Power supply ın fişini uzun bi süre çekik bırakırsam yani elektrik gitmezzse kasa o kadar uzun kapanmıyor ama illa kapanıyor bi zaman sonra.Nasıl çözebilirim, bilen varsa yazsın lütfen.

ASUS P5G41TM-Lx6gb ram ATİ POWERCOLOR 6790
    İntel core2duo 2,33
  • quote:

Orijinalden alıntı: Killforyou_gfb

Prizde topraklama varmı ?
    eğer pc bileşenleriniz aşırı ısınıyorsa ve biostan pc kapanmaya ayarlıysa bu sorunu yaşarsınız. misal biostan işlemci sıcaklığı 60 dereceyi bulunca kapanma seçeneğiniz aktifdir. ve işlemcinizin fanı bozulmuştur. açarsınız 5 dakikada 60 dereceyi görürsünüz. bios da direk kapatır makineyi.

Orijinalden alıntı: Killforyou_gfb

Prizde topraklama varmı ?
    1 kablasu kopuktu prizin ilmiyorum topraklama varmı yokmu anlamıyorum :) ama şimdi başka bi prize taktım açıldı şimdi kapanırsa, ki kapanıcağını düşünüyorum çünkü kırmızı ışık kasadaki hala arada yanıyor, yazarım yine

Orijinalden alıntı: wizimm

1 kablasu kopuktu prizin ilmiyorum topraklama varmı yokmu anlamıyorum :) ama şimdi başka bi prize taktım açıldı şimdi kapanırsa, ki kapanıcağını düşünüyorum çünkü kırmızı ışık kasadaki hala arada yanıyor, yazarım yine

Alıntıları Göster
    +sizin bilgisayarınız yüksek ihtimal ısınıyor parçaları bilgisayarınızı güzelce temizleyin fanlarınıda eğer toplama bilgisayarsa tabi.

marka bilgisayar kullanıyorsanız garanti dışı kalır açarsanız kasanızı.

Orijinalden alıntı: _RAPTOR_

+sizin bilgisayarınız yüksek ihtimal ısınıyor parçaları bilgisayarınızı güzelce temizleyin fanlarınıda eğer toplama bilgisayarsa tabi.

marka bilgisayar kullanıyorsanız garanti dışı kalır açarsanız kasanızı.

Alıntıları Göster
    bilgisayar düzgün prizdede kapandı prizde sorun yokmuş demekki bide bazen bilgiasyar üst üste 5-6 kere daha açılırken kapanıyor fişi çekip takıyorum kendi kendine açılıyor ve bilgisayarı açtığım zaman sıcaklığa nası bakıcağımı bilmiyorum everest var ama?

• quote:

bilgisayar düzgün prizdede kapandı prizde sorun yokmuş demekki bide bazen bilgiasyar üst üste 5-6 kere daha açılırken kapanıyor fişi çekip takıyorum kendi kendine açılıyor ve bilgisayarı açtığım zaman sıcaklığa nası bakıcağımı bilmiyorum everest var ama?

Alıntıları Göster
    bakın şimdi Everest ultimate Edition die prgram var bunu bilgisayarınıza indirin kurun sıcaklıkları görürsünüz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar sürekli kapanıyor
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bakın şimdi Everest ultimate Edition die prgram var bunu bilgisayarınıza indirin kurun sıcaklıkları görürsünüz.

Alıntıları Göster
    kardeş yazdıklarımı okumuyosun galiba :) everest var zaten nası bakıcaz kaç sa ısınmıştır nasıl anlıycaz onu söyle sen bana?

• quote:

kardeş yazdıklarımı okumuyosun galiba :) everest var zaten nası bakıcaz kaç sa ısınmıştır nasıl anlıycaz onu söyle sen bana?

Alıntıları Göster
    hang everest var

hang everest var

Alıntıları Göster
    everest ultima edition mu ne işte

everest ultima edition mu ne işte

Alıntıları Göster
    o zaman programı çalıştırıp sıcaklıkları bize bildirin

o zaman programı çalıştırıp sıcaklıkları bize bildirin

Alıntıları Göster
    CPU 12C
    CPU1 34C
    CPU2 30C
    GPU dioda 43C
    Harddisk 17C

iyimi bunlar?

CPU 12C
    CPU1 34C
    CPU2 30C
    GPU dioda 43C
    Harddisk 17C

iyimi bunlar?

Alıntıları Göster
    bu sıcaklıklar normal.

CPU 12C
    CPU1 34C
    CPU2 30C
    GPU dioda 43C
    Harddisk 17C

iyimi bunlar?

Alıntıları Göster
    bu sıcaklıklarınız normal. sistemde virüs temizlemesi yapın yazılımsal kaynaklı birşey varsa kurtulmuş olursunuz. eğer mümkünse format atın.

bunun dışında psu nuz deişmiş onunla ilgili bi sıkıntınız yok. son olarak bir bios güncellemesi yapın.

eğer bunlarda sorununuzu çözmüyorsa tekrar yardımcı olmaya çalışırız.

bu sıcaklıklarınız normal. sistemde virüs temizlemesi yapın yazılımsal kaynaklı birşey varsa kurtulmuş olursunuz. eğer mümkünse format atın.

bunun dışında psu nuz deişmiş onunla ilgili bi sıkıntınız yok. son olarak bir bios güncellemesi yapın.

eğer bunlarda sorununuzu çözmüyorsa tekrar yardımcı olmaya çalışırız.

Alıntıları Göster
    kapanıyo diye format atmıştım zaten ama hala kapanıyor virüs olamaz bilgisayarda. bios güncellemesi nası yapıcaz? biosu resetlerekmi?

• quote:

kapanıyo diye format atmıştım zaten ama hala kapanıyor virüs olamaz bilgisayarda. bios güncellemesi nası yapıcaz? biosu resetlerekmi?

Alıntıları Göster
    bios güncelemesi karışık biraz eğer hata yaparsanız veya bilgisayarınız kapanırsa çok sorun yaşarsınız. riski yüksek yani.

ancak 2 dakikalık bir işlemdir. hangi anakart var oda önemli.

bios güncelemesi karışık biraz eğer hata yaparsanız veya bilgisayarınız kapanırsa çok sorun yaşarsınız. riski yüksek yani.

ancak 2 dakikalık bir işlemdir. hangi anakart var oda önemli.

Alıntıları Göster
    arkadaşım biosu güncellemek de kurtarmadı yokmu bunun bi çaresi biri yardım etsin lütfen

arkadaşım biosu güncellemek de kurtarmadı yokmu bunun bi çaresi biri yardım etsin lütfen

Alıntıları Göster
    Hocam sorun psu kaynaklı gibi görünüyor.. ödünç alabileceğin, şu an kullandığından daha kaliteli ve yüksek değerlere sahip bir psu varsa denemeni tavsiye ederim. yine kapanırsa anakarta bir bakarsan iyi edersin...

Orijinalden alıntı: onursuz

Hocam sorun psu kaynaklı gibi görünüyor.. ödünç alabileceğin, şu an kullandığından daha kaliteli ve yüksek değerlere sahip bir psu varsa denemeni tavsiye ederim. yine kapanırsa anakarta bir bakarsan iyi edersin...

Alıntıları Göster
    kardeş psu daha yeni ondan kaynlı olması imkansız, o değil dün bütün gün bişey yoktu bugün yine oldu mesala kapandı kendi kendine sonra 1 saat sonra falan açıldı kend kendine açılırken kapandı
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.