Şimdi Ara

Bilgisayar çantanı tasarlamaya var mısın? Keyifli bir etkinlik sizi bekliyor. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
5
Favori
13.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • takip
  • artık nereye giderse burdan :P
    Bilgisayar çantanı tasarlamaya var mısın? Keyifli bir etkinlik sizi bekliyor.
  • Büyük markaların mesela adidas gibi, sıradan taşıma çantlarından ilham alınmalı gençler Notebook çantlarını taşırken iş adamı gibi görünmek istemezler ve piyasada böyle bir algı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle siyah ve yeşil olmalı

    önüde markalarla yapılan bir grafiti olabilir

    mouse için ayrı bir yer olmalı

    usb , şarj,sprey vs için ayrı yerler eklenmeli,

    hafif omalı sonuçta 17,3 bir laptopta birde çanta ağır olursa vay halimize

    şimdiden başarılar

  • siyah-kırmızı renkli Asus ROG temalı bir çanta olsa mesela hiçte kötü olmaz.Asus da yapmış fakat sırt çantası şeklindehttp://shop.asus.co.uk/shop/gb/en-GB/Home/3-Accessories/4-Computer-Bags/1393-For-17/90-XB2I00BP00010-ASUS-17-ROG-SHUTTLE-Backpack.aspx hem ülkemizde de yok.




  • Öncelikle kesinlikle sade tasarımda olmalı herkese hitap edebilmesi için.

    Çantanın geneli tek renk olmalı mesela siyah. Ama bu tip çok çanta olduğu için farklı kılmak amacıyla dikişler veya birleşme noktaları gibi ince çizgiler örneğin kırmızı renkle yapılabilir.

    Kesinlikle çantanın önünde kocaman bir marka amblemi olmamalı. marka ya illa öne koyulacaksa küçük ve şık bir şekilde yerleştirilmeli yada fermuarlarları açtığımız şeye yerleştirilmeli.

    Ben yürürken elimde hiç bir şeyin bulunmasını sevmediğimden sırta takılamayan bir çanta almam (ama aynı tasarımın elde taşımalısıda yapılır önemli olan geri kalan kısımlar zaten) ve sırtımda da kütük gibi duran bir şey taşımak istemem bu yüzden hem arkanın ergonomisi hem ön tarafın estetik güzelliği iyi olmalı.

    Bir çanta her zaman çok amaçlı olmalıdır. Ben çantam sırtımdayken telefonumu rahatça çantamdan alabilmeliyim bu yüzden telefon cebinin yan tarafta iyi konumlandırılmış olması lazım ve önlem amaçlı fermuarlı olması lazım. Ayrıca çanta sıvı geçirmemeli.

    Ön tarafta bir tane çantadan küçük ama ufak olmayan bir göz olmalı. Laptop çantalarında bu göz genel olarak ince yapılıyor ama insanlar o göze mouse, taşınabilir disk, usb, anahtar doluşturuyor o yüzden çirkin bir şişkinlik oluyor bence en başta biraz mesafeli yapılsa zorlamadan dolayı bozukluklar ortadan kalkar. Bu gözün içinde en az 1er tane açık ve kapalı veya cırtcırtlı göz olmalı.

    İç tarafa gelirsek;

    İki büyük göz olmalı ve fermuarlar ayrı olmalı.

    Laptop konulacak yere laptop ve adaptörü sığmalı bunun dışında orada çok ince bir evrak, dvd vs. koyulacak açık göz olmalı.

    Eğer sırt çantası olarak tasarlanacaksa laptop gözü sırta yakın olmalı çünkü diğer tarafta olursa (kuvvet çarpı yoldan) omuzlarımıza daha fazla yük bindirecektir.

    Diğer büyük gözde ise Dışı yumuşak malzemeyle kaplı bir tablet gözü olmalı. Bu tablet gözünden başka birşey olmasına gerek yok kullanıcıya bırakılabilir o bölmenin geri kalanı. Belki kalemlik falan koyulabilir ama öndeki göze daha yakışır kalemlik.

    Her boy laptop için ayrı üretilmeli ona uysun buna uysun olmamalı büyük için alan küçük laptop koyar zaten.





  • Eglenceliye benziyor deneyecegim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tablet cebinin iç kısmı kadife tarzı bir malzeme ile kaplanmalı ki tablet çizilmesin.
    Dizüstünün koyulacağı bölmenin alt ve yan tarafları içten köpük tarzı yumuşak bir malzeme ile kaplanabilir ki bilgisayar zarar görmesin özellikle çanta yere konulduğunda. Çantanın dış yüzeyi ile iç naylon kumaş arasında bulunabilir bu koruyucu tabaka.
    Micro sd hafıza kartı, usb bellek , 3g modem ve hatta sim kart için küçük cepler yapılmalı.Özellikle micro sd cebi tam kart boyutlarında olmalı ki kart sarsıntıda düşmesin.
    Telefonlar için usb şarj aletine uygun bir cep de yapılabilir.Ve bilgisayarın konulacağı ana bölmeye, tablet cebinin yanında bir de telefon cebi olabilir, ama kolay ulaşılamayacağı için bu biraz kullanışsız olabilir gerçi.
    İnce ve dik bir yapıda olması önemli.Öyle yere konulunca ezilip şeklini formunu kaybetmesin, zarf gibi dimdik ayakta dursun.
    Fermuarlar elle rahatça tutulabilir bir yapıda olmalı, o yüzden uçlarının uzun olması hızlıca tutulabilmesi açısından iyi olur.
    Şimdilik aklıma gelenler bu kadar.












  • AR-GE ye ciddi yatırım yapmayacakları burda belli olmuştur. Buna göre çok ucuz ama kaliteli ürünler çıkartacaklar...

    Hayırlısı.

    Tasarımdan fikirlerinden faydalınacak kişilerin adları da ilgili ürünlere gözükecek şekilde yazılmalı ve usül ne ise o üyelere gerekenler yapılmalı.

  • çok güzel bir etkinlik olmuş öncelikle bunu belirtmek lazım.

    benim hayalimdeki çanta ise şöyle bir şey;

    öncelikle laptop, tablet ve telefon taşıyacağımızı düşündüğümüz için sırt çantası güvenlik ve erişebilirlik açısından pek sıcak gelmiyor. bence çanta postacı çantası tarzı omza asma veya çapraz olmalı. ayrıca şu anda kullanılan kapağın tamamen açılıp içine evrak, kalem, hesapmakinesi konanlarda bence pek kullanışlı değil.

    çantanın tamamı dolgu malzemeli olup üstten laptopun konulması ve cırtlı bir banta sabitlenerek kapatılması en mantıklısı olacaktır. böylelikle ön taraftakı tablet, telefon içinde yumuşak dolgu ekstra bir güvenlik sağlayabilir.

    benzer sebeplerden laptop şarzı ve mouse un yanda bir cepte taşınması daha sağlıklı olacaktır. çantının konulduğu yerde bir darbe ile ekranın kırılmasının sebebi genellikle laptopla aynı yara konan mouse ve şarj cihazıdır, bunları yan cebe almak iyi bir çözüm olabilir.

    ve taşıma kayışı, hem yer kaplayan hem de durmadan kaybolan kayış için çantanın diğer tarafında kapaksız içten cırtlı bir cep güzel olurdu. kayış burda bir uçtan sabitlenmiş bir şekilde durur, kullanılacağı zaman çıkarılarak kancası diğer taraftakı yere takılır, iş bitince gene cebine konulabilir. ayrıca kayış üstüne cep telefonu için yapılacak bir cep ile çanta takılıyken konuşma, müzik dinleme kolaylaşıtırılabilir.

    malzeme olarak su eçirmeyen kot kumaşı, siyah-sarı/siyah kırmızı güzel bir desen güzel olabilir
    Bilgisayar çantanı tasarlamaya var mısın? Keyifli bir etkinlik sizi bekliyor.Bilgisayar çantanı tasarlamaya var mısın? Keyifli bir etkinlik sizi bekliyor.




  • çanta için kafamdaki yerleşimi yaptıktan sonra görünüm için de çeşitli fikirler oluştu. onları da paylaşmak istedim.

    mesela yanda bulunan taşıma kayışı ve adaptör mouse cebini ilk çizdiğim gibi ayrı değil çantanın ana parçasına dahil etmek gibi. bunu yapınca çantanın klasik şekli de değişerek gayet aerodinamik :) bir görünüm kazandı.

    ön tarafta bulunan tablet, telefon ve kulaklık cepleri de çok ortadaydı. onları da çantanın iki yanından dikilerek tutturulacak, üst ve alt kısmı boş kalacak gayet şık bir parça ile kapatarak hem çantanın yeni görünümüne bir katkı sağlamak mümkün olduğu gibi hemde baskı/tasarım için çok güzel bir alan da kazanılmış olunabilir.

    fikir vermek için bir kaç basit çizim yaptım ve renk alternatifleri ekledim. sağ ve sol ceplerin rengini az açık yaptım ama çantanın kumaşı ile aynı olursa daha iyi olur gibi geldi.
    Bilgisayar çantanı tasarlamaya var mısın? Keyifli bir etkinlik sizi bekliyor.Bilgisayar çantanı tasarlamaya var mısın? Keyifli bir etkinlik sizi bekliyor.Bilgisayar çantanı tasarlamaya var mısın? Keyifli bir etkinlik sizi bekliyor.




  • alüminyum olmalı hafif olmalı sık olmalı ipad kılıfları gibi güzel görünmeli üzerinde dh logusu olmalı ve imzası olmalı...ve birde üzerinde resim olmalı

  • İlk önce çantanın bence elde ve omuzda taşınır olması daha unisex olduğunu gösterir çünki bayanlar pek sırt çantası takmazlar enaz 17" desteklemesi gerekir bir oyuncu olarak söylüyorum bunu,darbelere karşı çift taraftan destek vermeli,mouse ve kulaklıklar için ayrı bir bölmesi şart.Bir öğretmen veya seyahat eden birileri için kitap bölmesi olmalı içerisinde belki not defteri tarzı birşey buluna bilir (ajanda tarzı).DH logosu abartı buyuk olmamalı sonuç olarak herkesime hitap etmeli telefon için bir bölme yapılacak ise çabuk ulaşılabilecek bir yere konumlanmalı.Günümüzde şarj konusunda sıkıntı yaşanıyor malum şarj adaptörleri için bir bölmede şart.omuz askısı kaba olmamalı yeri geldiğinde çıkartılabilmeli ama yumuşak bir malzemeden olması şart.Bu arada böyle bir imkan sağladığınız ve yorumlarımızı dikkate aldığınız için ayrıca teşekkür ederim.Güzel bir ürün çıkacağından kesinlikle şüphem yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAZUYA MISHIMA -- 19 Kasım 2013; 10:01:30 >




  • güzel bir deneme sonuç hayırlı olur inşallah tasarım çok önemli ihtiyaç sahiplerinin yani son kullanıcı arkadaşlarımızın fikirlerini burada tam manasıyla paylaşmaları çok yerinde bir çalışma olacaktır bir imalatçı olarak fikirlerin ne kadar degerli oldugunu paylaşımlardan gördügüm için sevindim projeye öncülük eden ufuk altay beye çalışmalarında başarılar diliyorum saygılar

  • Bu etkinlik çok güzel olmuş, her insan kendi tasarımlarını söyleyebilir. Bana kalırsa çanta sportif olmalı, ne çok büyük ne de çok küçük olmamalı. Herkese hitap etmeli yani elde taşıyanlar için, omuzda ve de sırtta taşıyan herkese çare olmalı. Sırtta ve omuz da taşınmayı sağlayacak askılıklar gizlenebilir hatta tak sök özellikleri olmalı. Diğer arkadaşlar ceplerden bahsetmişler, güzel fikir ama çok fazla olmamalı. Yani tablet ve telefon cebi olmalı ama diğerleri gereksiz bence. Laptop adaptörü bilgisayara zarar vermeyecek şekilde olmalı yani laptop bölmesinin yanında ayrı bir göz gibi düşünülmeli. Çantanın su geçirmez olması önemli bunuda çantanın hem fermuarlı hemde kapaklı olması gerekir. Dediğim gibi sportif bir çanta olması lazım buda çantanın rengini düşündürüyor. Bana kalırsa futbol takımlarının amplemleri ve desenleri düşünülmeli. Mesela Galatasaraylı bir kullanıcı çantasında sarı kırmızı rekleri ve aslan motiflerini, Fenerli kullanıcılarda sarı laciver ve kanarya motifleri bulunmalıdır. Yada masaüsü arkapılanlarında bulunan resimler gibi eglenceli ve renklide olabilir. Herkes renklere önem verir. Bu dikkate alınmalıdır. Umarım farklı ve güzel desenler yakalayabilirsiniz. Başarılar...





  • Merhaba;



    Üretilen çantanın piyasada öncü olması durumunda hem marka kalitesini srtırır, hemde müşteri pörtföyünün genişlemesi sağlar. Bu noktada aklımdakş çanta kosepti şu şekikde:



    1- Öncelikle türkiye pazarında dış görünüme verilen önemi herkes bilir, bu noktada tasarım üst düzeyde olmalı.

    2- Taşınabilirliği rahat ve konforlu olmalı

    3- Piyasada öncü olabilecek ve rakiplerinden farklı olup sıyrılabilecek bir konsepte olmalı şöyleki: bu noktadaki farklılık fonksiyonel açıdan kullanışlı olmalı, dizüstü çantası, tablet çantası ve minibook olarak hepsi bir arada bir konsept sunulmalı. Şu şekilde dış çanta içerisinde çeşitli fermuar veya çıkartılabilir çıt çıtlı aparatlar yardımı ile bu fonksiyon sağlanabilir yani hem tablet kısmı gerektiğinde sadece dizüstü çantası veya yine gerektiğinde minibook çantası olarak bir konsept olabilir.

    4- dizüstü çantası sadece dizüstü kullanımı için değil genel kullanım içinde tasarlanmalı gerektiğinde bir toplantı için ufak taşıma çantası kalitesinde ve görünümünde olabilir.



    Son olarak özet geçmek gerekirse bir çok fikirle beraber burada paylaşmak şstediğim snokta sadece tasarım kalitesinin önemi ve fonksiyonelliğin yanı sıra taşınabilirliğin kaliteli olması.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmanq

    Sade ve kullanışlı bir çanta çizmeye çalıştım. Karmaşık ve fermuarlı çantaları sevmiyorum, kullanışsız ve ömürleri kısa oluyor. Bilgisayar çantanı tasarlamaya var mısın? Keyifli bir etkinlik sizi bekliyor.


    Tablet koyulacak bir yer de olsa bence çok daha iyi olurdu.





  • cantanın kumas dokusu ile nasıl görüneceğine dair bir çalısma daha yaptım ve renk alternatiflerini koydum. uygun bir vakitte DH logolu olanı da atacağım.
    Bilgisayar çantanı tasarlamaya var mısın? Keyifli bir etkinlik sizi bekliyor.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.