Şimdi Ara

Bilgisayar çantanı tasarlamaya var mısın? Keyifli bir etkinlik sizi bekliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
5
Favori
13.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Bilgisayar çantanı tasarlamaya var mısın? Keyifli bir etkinlik sizi bekliyor.






    Donanimhaber.com ve MW işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz organizasyonda sizlerin katkıları ile en işlevsel ve ihtiyaçlara cevap veren bilgisayar çantasını tasarlamayı amaçlıyoruz. Tasarım konusunda katkıda bulunmak ise çok basit.

     

    Tek yapmanız gereken nasıl bir çanta hayal ettiğinizi ve bir çantada sizin için olmaz ise olmaz özellikleri yorumlar kısmında belirtmek.

     

    Projenin ikinci aşamasında sizlerden gelen öneriler doğrultusunda ortaya çıkan aşamaları oylamaya sunacak ve en beğenilen çantayı seri üretime başlayacağız. Böylece Donanım Haber kullanıcıları istedikleri çantanın sahibi olma fırsatı yakalayacaklar.

     

    MW ve MW, Donanım Haber işbirliği ile ilgili detaylı bilgi almak için etkinlik özel sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

     








  • Hem kasa hemde çanta gibi bir şey olsa ne güzel olurdu :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fakat kazanan dusunceyi söyleyen kişiye o çantayı hediye etmeniz lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxstar33

    Fakat kazanan dusunceyi söyleyen kişiye o çantayı hediye etmeniz lazım.

    Merhaba,

    Kazanan tek bir düşünce olmayacak ama 2. aşamada çekiliş ile dağıtılacak ödüller açıklanacak :)

    Ortaya çıkan tasarım ortak düşünce ürünü olacak. Son olarak tasarımlar oylamaya sunulacak. İlk aşamada yapılması gereken sadece ne istediğinizi, neyi aradığınızı yazmak.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    quote:

    Orijinalden alıntı: maxstar33

    Fakat kazanan dusunceyi söyleyen kişiye o çantayı hediye etmeniz lazım.

    Merhaba,

    Kazanan tek bir düşünce olmayacak ama 2. aşamada çekiliş ile dağıtılacak ödüller açıklanacak :)

    Ortaya çıkan tasarım ortak düşünce ürünü olacak. Son olarak tasarımlar oylamaya sunulacak. İlk aşamada yapılması gereken sadece ne istediğinizi, neyi aradığınızı yazmak.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik

    Açıklık getirdiğiniz için teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Biraz mantıksız gelebilir ama size içerisinde bir de tablet bilgisayar gözünün olması çok mantıklı olacaktır. Mesela yaz tatiline gidiyorsunuz hem notebook hem tabletiniz var ikisini birlikte koyup götürebileceğiniz çözümler çok iyi olacaktır.

  • Çanta iyidir.

    Edit: DH logosu olsun.
    Mümkünse Nike Air gibi hava boşlukları olsun, çok rahat oluyor taşıması.
    Orta bir gözü olsun, biraz geniş olsun hem telefon hem tablet koyabilelim.
    Bi de ufak gözü olsun ki kulaklık, cüzdan gibi gündelik şeyleri koyalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zig Zag -- 14 Kasım 2013; 18:00:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence çantada 1-2 günlük kıyafet alacak kadar yer olmalı kısa süreli bir yere kalmaya gittiğimizde o zaman baya kullanışı olur

  • Öncelikle 17 inç alternatifi de olmalı. Piyasada 17 inç laptop çantası bulmak gerçekten çok zor. Bunu bir kenara koyuyoruz. Gelelim bence bir laptop çantasının sahip olması gereken diğer fonksiyona; masa veya düz bir zemin haline gelebilmesi. Laptop kullanıcılarının en büyük problemidir düz bir zemin bulabilmek. Alır götürürsünüz laptobu, ama yanınızda düz bir zemin götüremiyorsunuz. Çantada zaten eğilip bükülemeyen bir şey olduğu için bir kısmının düz zemin oluşturabilecek kadar sert olmasının iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum. Slim bir fan bir de; neden olmasın. Benim için en önemlisi de özelleştirilebilir olması. En azından belirli bir kısmına istediğimiz yazıyı veya resmi yazdırabilmeliyiz. Tüketici belki çantasının üzerine lisans gerektiren bir şey yazdırmak isteyebilir. Bilgim olmadığı için o konuda bir çözüm önerisi sunamayacağım.





  • Özel eşyalarımızı taşırken yada kırılabilir bir eşya taşırken dayanabilecek alt kısmı laptop koruma bölmesindeki hafif sert sünger tabakadan oluşturulabilir. Ve 1 adet laptop, 1 adet tablet bunlara özel şarz bölümleri olmalı. Ne kadar düzenli o kadar sağlam bir taşıma sağlar.

  • tablet alabilecek ince bir göz, fotoğraf makinası alabilecek kare bir alan ve bir kitap alabilecek ikinci bir alan. retro tarzda, omuzdan askılı. su geçirmeyen veya yağmurluğu olan kahverengi tonlarında hem kadın hem erkeğin kullanabileceği kaliteli malzemeden yapılmış bir çanta...

  • Yağmur suyu hatta kar suyu geçirmeyen bir model de olması gerekir. Çünkü şu an kullandığım sırt çantam bu anlamda gerçekten başarılı bir ürün. Şarj aletleri içinde güzel ayrı bir göz bulunması gerçekten iyi olur çünkü kablo karmaşası oluyor oda insanın canını çok sıkıyor. Hafıza kartları usb bellek ler içinde göz olması mantıklı olur. Ayrıca taşınabilir hard disk gözünün de olması iyi olacaktır. Bu ürünlerin standart ölçüleri belli ona uygun gözler oluşturulabilir.

  • bundan bizim kârımız nedir
  • Sırttan asmalı ve bir askısında ise telefon gibi veya bozuk para koyma amaçlı bir göz olabilir. Bozuk para için fermuarlı bir göz tercih edilebilir. Telefon için ise cırt cırtlı bir cep olabilir.
  • Elde veya çapraz askili tasimak beli cok yoruyor bence. Sirt askili olmali ve cok onemli bir ozellik olarak kesinlikle İNCE olmali. İncelikten kastim sirtiniza taktiginizda sirtinizdan 30-40cm cikinti yapmamali. Bu cok onemli cunki hepimiz toplu tasima kullaniyoruz ve sirtta devasa bir cikintiyla otobuste hareket etmek cok zorlasiyor, cantayi elinize alirsaniz da tutunacak tek eliniz kaliyor ki bu da zor oluyor. İnceligi saglamak icin gozler birbirinin hemen arkasina degil de altli ustlu konumlandirilabilir mesela tablet gozu 11 inclik bir tableti yatay olarak alacak sekilde yapilirsa hemen ustune standart bir okuma kitabini alacak goz konulabilir.

    Ayrica sarj aleti gozu cok onemli. Cantanin en ust kisminda, yere paralel konumda olursa ve icinde kablo duzenleyici donanim bulunursa cok super olur.

    Toparlarsam, ince, sarj aleti gozu olan, tablet gozu olan, okuma kitabi gozu olan, a4 kagit alabilecek gozu olan, mouse, usb, kalem vs icin bir gozu olan, saglam su gecirmez malzemeden yapilmis ve gene onemli olarak laptop olmasa bile kullanılabilecek, siritmayacak bir canta harika olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • piyasada gamer canta larda yetersiz göz ve hacım mevcut cantanın en ön gözü kafa kulaklıgı ıcın tasarlanmalı en son yerde sünger korumalı yer olmalı askılar çift veya tek olabilir ama sağlam ve yağmur geçirmeyen kumaştan yapılmalı

  • Askılı olmalı tam omuz hizasında kişinin omuzu ağrımaması için sünger koyulabilir. Askının tam orta kısmında telefon için yuva olabilir. Çünkü insanlar çoğunlukla telefonlarını sağ ceplerine koydukları için telefona ihtiyaç duyduklarında çıkarmakta zorlanmamalılar. 15.6 inc boyutunda olabilir daha büyüğü yürürken bacağa çarpar ve daha fazla yük koyulacağından sırt kısmında da ağrı yapabilir. Çanta fermuarlı olursa içinden bir şey almak istediğimizde kolayca ulaşabiliriz. Ön kısmında kart, bozuk para .... gibi şeyleri koymak için bir yuva olabilir.



    Teşekkürler.

  • Öncelikle belirtim suni deri işinde ar-ge laboratuvarı sorumlusuyum. İlk etken görünüş olduğu için pulaplı bir deri kullanılabilir. Böylece deride kırılmalar oldukça sanki başka bir çanta kullanıyorum hissiyatı verir. Desen de önemlidir. Parlak kolej, alfagote gibi kağıt desenlerine hayır demezdim. Kullanılan iç bezler su geçirmeyen ve ısıya hasas olmayan bezler kullanılmalıdır. Fermuar başlıkları basit değil agrasif tasarımlarda olabilir hatta DH yazılı da olabilir. Harici hdd disk ve usb Mouse yuvalarını söylememe bile gerek yok.ve hatta bir touchpad yuvası yada touchpadin kendisi de konulabilir hatta çantanın üzerine bile sabitlenebilir. Renk olarak empirmeli bir taba rengi olabilir çanta. Oyuncu kulaklığı gözü, kullanan kaldıysa :D cd ve disket yuvaları ve bütün bunların yerini karıştırmamak için küçük ikonlar. :D Vs vs vs

  • 1. Mutlaka su,toz vs geçirmemeli.

    2. Omuz askılık kısmı aparatının ve bağlı olduğu çengellerin dayanıklı olmalı (arkadaşın bilgisayarı bu yüzden kırıldı)

    3. Omuzluklar konforlu olmalı ki yük omuzlara bineceğinden ağrılara neden olmamalı

    4. 1 tane cırt cırt lı göz yeterli ihtiyaç anında hemen açıp içindekilere ulaşmak için

    5. çantanın düşmesi halinde içindekilerin en minimize hasarla korunması için içi kaliteli koruma süngeri olmalı

    6. Çanta hafif olmalı

    7. İçerisinde kalem,telefon,notedefteri,hdd,kablo vsss gibi şeylerin koyulacağı iç cepler olmalı

    8. Omuz askılığının yerine elle tutmak isteyenlerin elle tutulan yerin eli yormayacak yumuşaklıkta ve dayanıklıkta olmalı

    9. Çok tez eskimemeli, kirlendiğinde silmek için uğraşmayalım,

    10. Göze hitap edecek tasarımda olsun farklı boyuttaki bilgisayalar için seçenekler olsun (piyasa durumu nedir bilmiyorum ama 15.6-16 yaygın sanırım)

    11. logonuz çanta üzerinde kaliteli olmalı demirden misal (sağlamlığın ifadesi)

    12. Çantada gizli bölme olması güzel olur

    13. Fermuar tutacakları güzel kaliteli olmasını isterim





  • Notebook un ağırlığı yüzünden devamlı tableti taşımayı tercih etmemden dolayı öncelikle hafif olması, usb, kablosuz mouse, ıvır zıvır kablolar için karmaşıklık yaratmayacak şekilde bölmeler, bazen taşınabilir diski bazen tableti de koyabileceğimiz bir yer bazen dosyaları (naylon dosya içinde diyelim)koyuyorum uygun genişlikte ayrı bir bölmede olabilir. Yani anlayacağınız çantama koyulacak çok şey var ve hepsi karışıklık yaratıyor mecburen. Bir düzene girsin istiyorum :)) bunları yapıp ayrıyetten laptopu çıkardıktan sonra altına koyup soğutucu standlı bir çanta üretirseniz dadından yinmez valla :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resfaction -- 14 Kasım 2013; 17:57:41 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.