Şimdi Ara

Bilgisayar çantanı tasarlamaya var mısın? Keyifli bir etkinlik sizi bekliyor. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
5
Favori
13.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • -Askılık kendini içe çekebilmelidir.(Devamlı omuzda taşımak zor olmakta ara ara elle tutmak istediğimizde zorluk çıkarmakta)

    -Evrak ve ya tablet koymak için max 1cm olacak şekide bir bölme daha ilave edilmelidir.

    -Fare ve kalem koyma yeri.

    -Laptop ve batarya yeri :)

  • Çantada bir tutma yerinin oradan iki kısında kullanılabilecek.Yani

    Çanta bir fermuar yardımıyla birbirinden ayrılabilecek.

    Çantanın altında tekerlek olacak.Taşıma kolaylığı için.

    Çantanın sahibinin sesine ayarlı olarak şifresi olacak.

    İçi her şeyi alacak büyük olacak fakat elde tutarken kaba durmayacak.

    Valizlerdeki gibi saklanabilen bir çekecek olması lazım.

  • çantamız öncelikle standart olarak elde taşımalı şeklinde gelmeli (Dünyanın geneli bu şekilde kullanıyor) ama isteyenler için elde taşıma bölümünü çıkarılabilmeli ve o kumaş çantanın yan bölümüne sırtta taşımak için kullanabilmeli yani bu sayede pratik olarak istediğim zaman sırtımızda istediğimiz zaman elimizde taşıyabiliriz.



    Kesinlikle su geçirmez olmalı, dikişler tek dikiş değil çoklu dikiş olmalı.(Sağlamlık çok önemli oyun için tasarlanan laptoplar içinde dahili fan gibi şeyler olduğu için daha ağır oluyor laptopumuz yolda giderken çantanın yırtılıp yere düşmesi en son istediğimiz şey olur)





    çantanın dış cephesinde görümeyen fermuarlı ince bir cep olmalı ( fermuarı 2 kumaşın ortasında kalıcak sadece fermuarı açacağımız zaman fermuar görünecek) (bu cep bilgisayarın driver cd leri , oyun cdleri vb. cdler koyulmak için ideal olur)



    Çantanın içi 4 bölümden oluşmalı



    bölümlerimiz 1-2-3-4 olarak arkadan öne doğru olsun



    Çantanın 1.bölümü dış cephedeki gibi fermuarlı bir bölüm lakin bu bölüm çantanın eninin tamamı değil yarısını kapsayak bir bölüm (mesela çantanın eni 50 cm ise 25 cm şeklinde kastettiğim ) bu bölüme ise kağıt evraklar , resim belgi mouse pad gibi ince ve yıpranmasını istemediğimiz şeyleri koymak için olmalı



    Çantanın 2.bölümü 1.bölümün yanında kalan eninin diğer yarısı bu bölümde fermuarlı olacak ama bu bölüm isteğe göre telefon veya tablet konmak için dizayn edilmeli



    Çantanın ana bölümü (3.bölüm ) laptop için olmalı ve laptopu koyduğumuzda sabitlemek için laptopu saran cırt cırtlı kumaş(kayıt) olmalı

    Çanta



    Çantanın iç cephesinin 4. ve son bölümü serbest olacak buna şarj aletleri, mause , gamepad vb. gibi akseuarlarımızı koyabileceğiz







    yani 1. ve 2. bölüm yanyana fermuarlı cep , 3.bölüm laptopu saran ve sallanmasını engelleyecek şeklinde cırt cırtlı kayıtlarla sarılabilecek bölüm 4.bölüm ise aksesuarlar için serbest bir bölüm



    bu tasarım sayesinde ilk üç bölüm laptopun kalınlığından sadece bir kaç santim kadar büyük olucak fit bir dizayn.

    ek kalınlığı ise kullanılar kendileri belirleyecek 4.bölüme bir şey koymazlarsa gayet ince ve bir şey koydukları zaman koydukları nesneler kadar kalınlaşabilen bir çantamız olucak



    Böylece çantamız esasında gayet ince olup ama kullanıcılar isterse iç hacminde 4.bölümü kullanarak kalınlaştırabilirler onlara kalmış



    çantanın iç yüzey kumaşları koyduğumuz nesneleri , laptopu çizmeyecek şekilde olmalı , cırtcırtlar kesinlikle çıkması zor yapıştırılması kolay şekilde olmalı



    çantamızın yan taraflarında küçük gözenekler olabilir ama bu gözenekler dışardaki havayı içeri vermemeli dışardan soğuk veya sıcak gelsin istemeyiz



    dış cephe küçük sürtünmeli yüzeyden ve sağlam kumaşlardan yapılmalı uzaktan bakıldığında sürtümeli yüzel belli olmayacak



    çantamızın dış arka bölümü (gerektiğinde sırtımızla temas edecek yüzey ) ortopedik olmalı ağırlığı sırtımızda hissetmeyeceğiz böylece



    renk konusunda tek renkli ve keskin hatlarla çift renkli üretim olabilir



    okuduğunuz için teşekkürler





  • süngerli bir yapısı olmalı ve leptopu sallamaması açısından cırtcırtları olmalı

    leptopun güç kablosu ve mausu için gözler olmalı ayrıca bir adet daha göz olmalı kitap defter bişey koyabilicek kadar

    tutma yeri ve askısı sağlam olmalı mümkünse yek parça

    bir keresinde çantamınn omuza asılan yeri koptu ve leptopum yere düştü :(

  • İlk önce ergonomik olmalı,zarif ve ince olmalı.bunun yanında da pc'yi iyi korumalı.En az 3 cebi olmalı.içinde pc'yi rahatça kullanabilmeliyiz.Hava kanalları olmalı böylece bilgisayarımızı kullanırken serin ve rahat biçimde kullamalıyız.Elde taşınabilmeli bunun yanında demonte şekilde omuz askısı olmalı.Omuz askısı ergonomik bir yapıda olmalı.Tablet için özelleştirilmiş cep olmalı ama bu cep çok amaçlı olmalı(tableti olmayanlarda o cebi farklı bir biçimde değerlendirebilmeli.

  • Harici sarj aleti entegreli bir canta onunda laptop , tablet ve akilli telefon icin girisleri olsa bu uclarda laptop tablet ve telefon bolumlerine direk gitse hepsi kendi bolumunde sarj olsa iyi olurdu.

  • Benim gibi değişik tasarımlar sevenler elbet vardır. Tamam şu gözü olsun bu gözü olsun, göz eklenir elbet sorun değil. Ama biraz daha değişik tasarımlar ortaya atılabilir. Örneğin benim aklımda ki gibi bir Laptop çantası hiç görmedim..

    Normal bir ''laptop çantası kalınlığında'' olacak ama aynı zamanda ''okul çantası gibi belde de taşınacak.'' İsteyen elinde taşıyacak isteyen omuzuna takabilecek. Genelde laptop çantası siyah veya gri tonlarında oluyor. Benim aklımda ki ''UV yeşil veya UV turuncu renginde'' (fosforlu) olacak. Gayet değişik, dikkat çekici ve yaratıcı. Bazılarına çılgınca gelebilir ama öyle bir çanta tasarlarsanız ben alabilirim. :D

    Bilmiyorum benim aklımda ki Laptop çantası böyle, gözenek falan onlar bence kolay iş. Biraz değişiklik iyidir. Ne güzel okul çantası gibi beline takabileceksin, elbette okul çantası gibi kalın olmayacak ve fosforlu yeşil veya fosforlu turuncu olacak. Gece birde onunla yürümesi var. :D Elbette bu dediğim gençlere hitap ediyor. :) Ama üniversite böyle çantalar çok iş görür. Millet artık kitap bile götürmüyor sadece laptopunu alıyor geliyor..





  • Bence de çanta hem sırtta hem elde hem de omuzda taşınabilmeli. ön tarafın üstünde telefon için bir bölme, iç tarafında ise tablet, mouse, CD'lik için cepler olmalı.

  • Sırtda taşınması benim için önemli nikenin su geçirmez laptap çantalarından almıstım fakat işin içine mouse kulaklık sogutucu şarz aletide harici hdd girince sığdıramamaya başladım hemde kulaklıgın ve hdd nin zarar görmesinden korkuyordum bunlar için ayrı gözler olmalı .
  • Bu çanta DONANIM HABER logolu olmalı. Bu bir ayrıcalık sembolü gibi, buna istinaden DONANIMHABER'in ergonomikliğini sağlamalı. Bunu nasıl sağlayabiliriz?

    Donanım Haber ve forumı bir çok açıdan bir çok bilgiyi barındırarak insanların ihtiyaçlarına olabildiğince cevap vermeye çalışıyor. Burada aslında insanlar birbirlerinin bilgi açlığını doyuruyorlar. Peki bunu sadece bir çantayla nasıl bağdaştıracağız?

    Çanta Laptop ve aksesuarları için ayrı ayrı cevaplar sunmalı ki böyle bir ergonomikliğe sahip olsun.



    Laptop çantası dış görünüm olarak siyah ve FDH genel rengi olan turuncu şeklinde olmalı ilk etapta. Çanta iç hazne olarak ikiye ayrılmalı. Birinci kısım çantanın ön yüzeyine bakmalı ve buraya LAPTOP koyulmalı. Laptop koyulan kısmı çevreleyen parçalar suni deri içinde 2-3 mmlik sünger barındırmalı. Özellikle laptop çantasının köşeleri kauçuk tarzı bir malzeme ile olabilecek darbelere karşı önlem hazırlıklı olmalı.

    2. kısım ise laptop çantasının arka yüzeyine doğru bakmalı ve buraya evrak ve fare peti gibi şeyler koymaya yönelik tasarlanmalı. Bı kısmın arka yüzeyde olmasının sebebi, Laptopun güvenliğinin arttırılmasına yönelik araya girecek her katman bizim için bir bariyer niteliğinde olacağı için. Bu ikinci kısma evrak, a4 kağıt ve fare peti dışında bir şey koyma ihtiyacı hissetmeyecekler kullanıcılar çünkü ön hazneler bu durumu ortadan kaldıracak.



    Ön hazneler bölümünde ayrı ayrı cepler dışında TEK BİR BÜYÜK CEP ve bunun içinde 3-4 ayrı cep olması kullanıcı açısından daha mantıklı geliyor bana. Sanki windows üzerinde dosya sistemini andıracak bir yapı içersinde olmalı. Ön Cephe genel haznesi laptop çantasının en 3/2si kadar olmalı ve bu hazne arka yüzey ve ön küçük ceplerden oluşmalı. Çantanın arka yüzeyi sanki bu büyük ön cephe haznesini ikiye ayırıyor cinsinden olmalı. (laptop haznesi ve evrak haznesi gibi) bu kısma muhtemelen kullanıcılar laptop adaptörünü koyacaklardır. Adaptörün tamamen ayrı ve herhangi bir yan ürünle temazsız olması çok işlevsel olacaktır çünkü sadece adaptörü çıkarmak isteyenler direk bu bölümden kolayca ulaşacaklardır. Ayrıca laptoptan bağımsız ve arada sünger olduğunu düşünürsek laptopada herhangi bir zararı dokunmayacaktır.

    Ön cephe genel haznesini ikiye ayırmıştık. Şimdi bu iki hazneden büyük tek parça olan laptop adaptörü haznesini içe, cep kısımlarını ise dışa koymalıyız. Cep kısımlarında bir adet 6 inc büyüklüğünde cep (yolculuklarda uyuyan arkadaşlar için cep tel koyma yada cep tel'in yedek kılıfını koyma yeri. bir adet fare yeri, bir adet kulaklık ve cep tel şarj aleti koymaya yarıyan cep olmak üzere üç tane cep düşünebiliriz.



    Şİmdi cepleri dış yüzeye bağladık, laptop şarj adaptörünü iç yüzeye bağladık. Ortada bir alan kaldı burayı ne olarak kullacağız? Eğer olursa bu kullanıcı tablet tarzı bir şey barındırıyorsa, ortadaki kalan bölmeye şarj adaptörünü koyup, şarj adaptörü için tasarladığımız bölmeye de tabletini koyabilir. Ordaki bölmeler kullanıcıya göre anlam ifade edebilir.



    Laptop çantalarında en büyük problemlerden birisi ise omzumuza taktığımız çanta taşıma kemerini tutan yandaki ucuz mandallar. Şimdi bu mandallar çıkmaya meyilli olduklarında laptop bir anda omzumuzdan düşüp bir kazaya sebep verebiliyorlar. Buradaki işçilik çok önemli. ayrıca neden her zaman laptop mandallarını her iki yana koyarlarki? Belki laptobu taşımak isteyen şahıs bunu enlemesine değilde diklemesine taşımak istiyor? Bu nedenle bu mandalların tutacak yerleri her iki üst köşeden ziyade bir tanede alt köşeye koyulmalı. Çünkü mesela sadece laptobu taşıyan kişi diklemesine taşıdığında sadece üst tarafta olan fermuarı açıp laptobu çekerekten kılıftan çıkartabilir. Hatta oraya kitaplarını bile koyabilir. Sonuçta ne dedik? Forumdonanım demek çok yönlü bir çanta demek.



    tasarım konusu bence forum donanımın bunca yıllık mazisinden ötürü keskin hatlarda olmalı ve sade olmalı. Renk olarak BEYAZ / Siyah üstüne turuncu çizgilerden oluşmalı. Farklı bir renk seçeneğide Turuncu üstüne siyah / beyaz olabilir. J c K :) saygılar.





  • laptop gibi cihazlar hassas ürünlerdir.

    bu nedenle laptop çantasının tabanı sert bir maddeyle kapatılmış olması laptop'ı daha iyi koruyacaktır.

    laptop çantada kaymasın diye genişliğine ve uzunluğa göre cırtcırtlar konmalı.

    çantanın su geçirmemesi için özel kumaş ve fermuardan yararlanılmalı.

    evrak vb... şeyler için de çantanın içinde bir cep olmalı.

    çantanın dış kısmında ceket , hırka vb... kıyafetlerimizi asmamız için cırtcırtlar olmalı.

    çantada mouse , adaptör , cep telefonu gibi cihazları muhafaza edebilmek için cepler olmalı.

    çantada kalem,defter gibi malzemeleri saklama yeri olmalı.

    kenarlarından içine geçirilebilen tutacaklar olmalı ki istediğimiz zaman elimizde istediğimiz zaman da omuzumuzda taşıyabilelim.

    çantanın alt kısmında isim , soyisim , adres gibi bilgilerin olabileceği bir kart yeri olmalı.

    çantayı yere koymak istediğimizde dik dursun diye altında ayaklar olmalı.

    her yaşa hitap eden bir dış tasarıma sahip olmalı.

    çantanın laptop bölmesinin etrafındaki tabakanın dışa bakan tarafı sert , içe bakan tarafı yumuşak bir maddeden yapılmalı ki çanta elimizden , masadan düştüğünde daha az zarar görsün.





  • Bence bir notebook çantasının içinde sünger olmalı notebookun korunması için.Mause için cepler yerleştirilmeli.Adaptör için cepler yerleştirilmeli.Malzeme kaliteli olmalı.Çanta ucuz olmalı.pratik olmalı yani çantayı stand yada soğutucu olarak kullanabiliriz böyle bir şey olasaydı gerçekten çok güzel olurdu bence benim çok işime yarardı.

  • canta biraz toz tutmama ozelligine sahip olmalı ve notebook hızlı ulasmak icin fermuar yumusak ve sorunsuz bir sekilde olmalı cantaların en buyuk sıkıntısı bolmeleriii soyle soyliyeyim canta uzunlamasına biraz fazla olacak artık mause cikar tak olmuyacak usb her zaman takılı kalacak ve mauseyi note book uzerine koyacak sekilde ic astar kısmında mousenin ust tarafının oturacagı sekilde bir ic kabaartma yapılmalı canta kapatıldıktan sonra ve dıs kısıma bolmelerin icine cd yerleri yapilmalı usbleri tutmak icib sıkı bir lastiklerle tutucu ic astar kısmı singerden olmalı alt kısımda leptop fermuarı sadece ortadan acmalı olmamalı allttan acmalıda olmalı kolaylikla note book cıkarılabilsinn veya taraflardandanda fermuar olabilir cıkarması icin uzunlamasınaa aslında onemli olan canta dizaynı degil kolay bir sekilde leptop cantadan cıkarılıp koyulması insanlarımızi en sinir eden olayda budur

  • Çanta çanta fiyatında olmalı bazen öyle şeyler oluyor ki çanta içinde taşıdıklarımız dan daha pahallı
  • İlk olarak çanta tasarımında üç bölüm olmalı.Birinci bölüm çantanın orta kısmı buraya laptopu yerleştiriyoruz..Laptop çantasının içine sadece laptopu koyuyoruz.Yani laptopu çantadan aldığımızda elimize herhangi bir bilgisayar birimi gelmemeli.

    Bu bölümleri dışarda tasarlıyoruz.İkinci bölüm laptop çantasının ön yüzeyi buraya şişkin şekilde fermuarlar yapılmalı.Bu yüzeyi bölmelendiriyoruz.En üst yüzeyi büyüklüklerine göre yan yana iki ayrı fermuarlı 1. fermuarda tablet bilgisayar 2. fermuarda ssd disk konulması gereken bölme.Yani yan yana iki bölmemiz oluyor.Alt tarafa yan yana şarj cihazını ve mouse yerleştiriyoruz.

    3. bölüm Arka yüzey sırta alabimemiz için iki adet bağlantı noktası kemer şeklindeki iplerle bağlıyoruz.Laptop çantasını kapatmak için 1. bölüme fermuar gerekli.Aynı zamanda elimizde taşıyabilmemiz için bir tutucu orta kısmına yani 1. bölüme yerleştirilmeli.

    Laptop çantasının iç kısmı ince tasarlanmalı ki çanta çok fazla yer kaplamasın ve şişkin olmasın.Bu kısımda laptop çantasının iç kısmı laptopa düştüğünde zarar vermemesi için sert plastikten yapılmalı.ve dikdörtgen şeklinde olmalı.Yalnız buraya yapacağımız fermuar üç yönden kapsayacak şekilde büyükyapılmalıdır.Yani sadece arka kısmında plastik kısım olmalı.





  • Su geçirmez ve sadece dizüstü için değil başka şeyleride içine koyabileceğimiz gözleri ve bölmeleri olan mümkünse kolumuza taktığımızda memur görüntüsü vermiyicek azıcıkda olsa sportif bişiler bişiler işte :D

  • Sağlam ve hafif olmalı. Bilgisayar zaten ağır birde cantayı taşımayalım. Şarj aletleri, fare, harici disk falan derken ön bölme hemen doluyor. Ön bolme geniş ve kapanıp açılması kolay olsun.
    Arka bölme dosya, kağıt ve evrak koymak için ideal olabilir. CD de konulabilir. İç kısımda bilgisayarı koruyacak bir bant mutlaka olmalı ve içeride çokça bölme olmalı. Farklı renklere sahip olursa çanta güzel olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,



    Özellikler şu şekilde olabilir;

    1- Dıştan içe doğru bahsedecek olursak ilk olarak ön tarafta ince ve fermuarlı bir göz olmalı evrak ya da kitap koyulabilmeli, Bu gözün içine kalem için tutacak ve cep telefonu için bir bölme de bulunmalı ki telefona ulaşmak daha kolay olabilsin.

    2-Kumaş suya ve ısıya karşı dayanıklı olmalı. Ayrıca çantanın arka yüzünde dolgulu madde kullanılsın ki taşırken kullanıcıyı rahatsız etmesin. Yine arka tarafta ortası cırt cırtlı bir şerit kullanılmalı seyahat esnasında valizle bilikte taşınmasını olaylaştırsın.

    3-Alt taraf ve yan taraflar sert bir maddeden yapılmalı ki çanta yere koyulduğunda durabilsin aynı zamanda da bilgisayarı darbelerden korusun. Yerde durabilmesi için küçük plastik ayaklar kullanılarbilir.

    4-Ayarlanabilir ve çıkarılabilir omuz askısı olmalı. Askı içinde hareketli ve yumuşak dolgulu omuz desteği olmalı. Ayrıca üst tarafta elde taşımak için sağlam bir sapı olmalı.

    5-İç tarafta 3 bölme olmalı laptopa ayrılan bölme en arka kısımda olsun aksi taktdirde arka bölmeye konulan batarya vb. cihazlar taşıma sırasında kullanıcıyı rahatsız edebilir. Yine aynı bölme çift taraflı olarak sağlam bölme duvarına sahip olmalı laptopun zarar görmemesi açısından. Ayrıca laptop bölmesinde bilgisayarı sabitleyebilecek iki adet cırt cırtlı bant olmalı.

    6- Orta bölme 10"lik bir tableti rahatlıkla yerleştirebileceğimiz cırt cırt kapaklı bir cep olmalı. Onun yanında 2. bir telefon cebi olmalı. Büyük cebin karşısında cd gibi ince şeyleri yerleştirebilmek için bir yer olmalı. Büyük olmamalı ki içine iri birşey koyulduğunda karşısındaki tablete zarar vermesini engellesin.

    7- İç taraftaki en ön bölmede ise laptop bataryası için bir yer olmalı. onun yanında mause için bir bölme olmalı. Karşısında ise harici depolama aygıtları için 2 adet göz olmalı. Bunlardan biri taşınabilir piller için ayrılabilir. Bu iki cebin yanında ise usb bellekler için bir göz daha bulunmalı. Böylece herşey düzenli bir şekilde kullanılabilir. Ortada kalan boşluklara da kullanıcı istediği şeyi koyup değerlendirebilir. Digital fotograf makinesi olsun, başka aygıtların şarj kabloları olsun vs.



    Tasarım;

    1- Öncelikle çanta aynı tasarımda bir kaç boyuta sahip olmalı 15.6",16",17" gibi,

    2- Çantalar tek renk olmalı ancak bir kaç renk seçeneğinden birini seçebilmeli kullanıcı. Örneğin bayanlar için beyaz,pembe, turkuaz gibi daha canlı renkler kullanılır iken erkek kullanıcılar için siyah, gri, lacivert gibi koyu ve mat tonlar seçilmeli.

    3- Çanta ağırlığı boyutuyla orantılı olarak 450 - 800gr. arasında değişebilir.



    Teşekkürler.





  • 1- kurşun geçirmemeli güvenlik B7 seviyesinde olmalı .. (Anzio 20mm ile sıkıldığında toz izi bile bırakılmamalı) üzeri Nano teknoloji ile kaplanmalı
    2- altında 3 düğme olmalı ve sırasıyla şu işlevleri yerine getirmeli
    - Paraşüt açılma (15.000km destekleyecek türden)
    - Kendiliğinde şişen bot
    - çantayı tek elimizle tutuğumuz tutacağın altındaki düğmeye bastığımızda tutacak kendiliğinden bir Katanaya dönüşme seçeneği
    3- su geçirmeme seviyesi 300 metre olmalı
    4- kamuflaj olarak normal sade göze batmayan bir çanta olmalı
    5- çantanın içerisindeki alt tabakada gizli bir yer olmalı, buraya top secret belgelerimizi veya değerli eşyalarımızı koyabilmeliyiz
    6- içerisindeki kokuyu, özel eğitilmiş köpekler tarafından tanınmamalı
    7- iş seyahatlerinde x-ray cihazın içerisinde geçtiğinde içerisinde "laptop, bir gazete, don ve bir kalem" dışında bir şey görünmemeli
    8- alt kısımda bizi 3 saat suyun altında tutabilecek bir oksijen tüpü bulundurmalı
    9- acil durum esnasında kolayca erişebileceğimiz 9 çeşit prezervatifler bulundurabilmeli

    aklıma geldikçe yazarım, önerilere açığımdır beyler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Mezarci -- 5 Aralık 2013; 19:36:46 >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.