|
Taşınabilir PlayStation 6 ne kadar güçlü olacak? İlk bilgiler paylaşıldı
-
-
Sony abi ya bu işin uzmanı!
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
insanlar artık telefona ve telefonda oyun oynamaya o kadar bağımlı hale geldi ki, elde oynanan konsollar için müthiş bir potansiyel var bence .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Switch 2'nin 3 katı güce ulaşabileceğini düşünen var mı?
_____________________________ - Oyun: Steam Deck - Playstation 4 - Playstation Vita
- Hobi: Hpi Baja 5b SS - GS Vision pro - Traxxas E-Revo - Rc4wd Trail Finder 2 - Enroute Berg 2.2 - Mst Ms01D - Geprc mark4 - X2 Elf 88mm - Sanwa MT4
-
Var. Biri 2025 te çıkmış biri 2028 de çıkacak neden olmasın ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Nintendo Switch SW-2938-0450-6118 -
Hayır hocam, teknoloji o kadar hızlı ilerlemiyor, o taşınabilir cihazın işlemcisi sizce seneye mi tasarlanacak, çoktan tasarım ve performans testleri yapılmıştır, ben switch 2'nin iki katı güç göreyim gerçekten harika olmuş derim, fazlası bana biraz hayal gibi geliyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ - Oyun: Steam Deck - Playstation 4 - Playstation Vita
- Hobi: Hpi Baja 5b SS - GS Vision pro - Traxxas E-Revo - Rc4wd Trail Finder 2 - Enroute Berg 2.2 - Mst Ms01D - Geprc mark4 - X2 Elf 88mm - Sanwa MT4
-
çok geç kaldılar. çıkması lazımdı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Switch 2'nin teknolojisi yeni değil ki. İşlemci tarafında Cortex-A78C, grafik birimi olarak RTX 3000 serisi ile aynı mimariyi kullanıyor ve 8 nm ile üretiliyor. Yani 5 yıl öncesinin teknolojisi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zadnxcom -- 21 Ekim 2025; 10:21:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Vallahi bana biraz abartı gibi geldi, switch 2 en yüksek güçte 3 tflops güç üretiyor üç katı ps5 gücü ediyor, bir nesil içinde ps5'i el konsolu haline getirmiş olamazlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ - Oyun: Steam Deck - Playstation 4 - Playstation Vita
-
Anlıyorum ama o da 5 yıl öncesinin teknolojisini kullanıyor ve bu konsol çıktığında arada 8 yıllık fark olacak. 2 nm ile üretileceğini düşünürsek gayet mümkün.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zadnxcom -- 21 Ekim 2025; 10:31:30 >
Mesela AMD işlemcilerini baz alalım, sonucunda yine AMD kullanacaktır, bende Steam deck var kendi kulvarında en güçsüz cihaz, bunun üzerine Z1 extreme işlemci çıktı fark %10 civarıydı, şimdi yeni nesil z2 işlemci ailesi çıktı fark yine çok büyük değil, hatta bir kaç test videosu izledim fark %5 civarı, diyelim ki z3 veya o seviye güçlü bir işlemci kullandı, yine de ps5 gücü bekleyemem,
Haa bu demek değil ki güçsüz olacak, hayır Sony oyunları Steam deck üzerinde bile çatır çatır oynanıyor, şuanki z2 işlemci ailesiyle bile gelse yine harika oynatır, el konsolu deyince çok güçsüz algılamıyorum ama ps5 gücü beklemiyorum, ps6 oyunlarını 1080p veya 720p oynarsın yeter de artar bile
-
quote:
Orijinalden alıntı: s_demirci_53
Mesela AMD işlemcilerini baz alalım, sonucunda yine AMD kullanacaktır, bende Steam deck var kendi kulvarında en güçsüz cihaz, bunun üzerine Z1 extreme işlemci çıktı fark %10 civarıydı, şimdi yeni nesil z2 işlemci ailesi çıktı fark yine çok büyük değil, hatta bir kaç test videosu izledim fark %5 civarı, diyelim ki z3 veya o seviye güçlü bir işlemci kullandı, yine de ps5 gücü bekleyemem,
Haa bu demek değil ki güçsüz olacak, hayır Sony oyunları Steam deck üzerinde bile çatır çatır oynanıyor, şuanki z2 işlemci ailesiyle bile gelse yine harika oynatır, el konsolu deyince çok güçsüz algılamıyorum ama ps5 gücü beklemiyorum, ps6 oyunlarını 1080p veya 720p oynarsın yeter de artar bileSteam Deck'teki APU ile Z1 Extreme arasında %10'dan çok daha büyük fark var hocam bakabilirsiniz: https://www.cpu-monkey.com/en/compare_cpu-amd_ryzen_z1_extreme-vs-valve_steam_deck_amd_custom_apu_0405
(Ki Zen 6/7 ve RDNA 5 ile çok önemli gelişmeler olacak).
Dediğiniz gibi olsaydı elbette PS5'e yaklaşamazdı bile. Ama teknoloji geliştiği için benzer performansı daha düşük güç tüketimiyle yakalayabiliyoruz.
Yine de aynı güçte olmasa bile ışın izleme performansı ve FSR sayesinde öne geçecektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zadnxcom -- 21 Ekim 2025; 11:15:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Bu taşınabilir konsollar bence, evde oturup saatlerini gömeceğine, beklerken, toplu taşımada giderken vb. o süreleri değerlendirme mantığı üzerine kurulmuş gibi geliyor. Yoksa her dakika oyun oynamak bana mantıksız geliyor. Arada birşeyler de okumak lazım. Her dakikayı oyunla doldurmaya uğraşıyorlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
Mesela bazı el konsollarında da kullanılan Ryzen AI Max+ 395 APU'su hem işlemci hem grafik birimi olarak PlayStation 5'ten daha güçlü.
https://youtu.be/Xct5RuzJ8uc
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zadnxcom -- 21 Ekim 2025; 11:36:23 >
Tamam hocam temenni edelim sizin istediğiniz kadar güçlü güzel bir cihaz olsun, Vita sonrası harika bir el konsolu çıkarıp tekrar oyuan döner Sony
-
Xbox rog aly ile çıkardığı kötü konsol yerine içinde native işletim sistemi olan (veya çok light bir windows) bu şekilde bir kendi el konsolunu çıkarması gerekiyordu.
-
Oyunların gereksinimi arttı bence de.
Yoksa Vita'nın donanımı 4x Cortex A9 çipset. Ve yazılımı ve sanırım ilk seride kullanılan OLED ekranı ile güzel bir cihazdı. Yalnız niş kaldı. Ps3 ile 4 daha fazla ön planda kaldı.
Bence bu ürün de büyük bir sıçrama yapmayacak. El konsolundaki mantığı küçük bir arcade makinesi gibi tasarlayan Nintendo meşaleyi yakmış durumda.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
En Beğenilen Yanıtlar
|
insanlar artık telefona ve telefonda oyun oynamaya o kadar bağımlı hale geldi ki, elde oynanan konsollar için müthiş bir potansiyel var bence .
|
|
Var. Biri 2025 te çıkmış biri 2028 de çıkacak neden olmasın ?
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

Hızlı