Şimdi Ara

Bilgisayar Bilmeyen Bilgisayar Mühendislerimiz (Ss'li) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
566
Cevap
11
Favori
29.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: solbek11

quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Topla tüfekle geldiler yetmedi şimdi bunlarla geliyorlar bu araştırmayı yapan fetocudur amaçları Erdoğanı indirmek ama buna izin vermeyiz

Ne ilgisi var bunun siyasetle, hatamızı düzeltmek için konuşuyoruz.

Her şeyin ilgisi var amaçları ülkemizdeki lideri indirmek biz bunları yemeyiz büyük oyunu görelim lütfen

Herkesin görüşüne ve fikrine saygı duyduğunuz müddetçe hiç bir problem yok bence. Sizin görüşünüzdür saygı duyarım katılıp katılmamam önemli değil ama siz ifade etmekte ve görüşlerinizi temellendirmekte serbestsiniz ve bu hakkınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu sefer tamamen katılıyorum. Büyük bir şirketin bilgi işlem bölümünde çalıştım şu an ise farklı meslek edindim görsel efekt, 3D render işleri yapıyorum. Bilgisayar mühendisi olup işten anlamayan insanlar var doğru, tabi işinin ehli olan pek çok kimseyle de tanıştım. Başarılı ve bilgili çok insan da var orası da kesin.

Şu anda ise 3D işlerle meşgulüm, baya film, klip, dizi gibi prodüksiyon işlerine görsel efektler, 3D işler yapıp teslim ediyorum. Özellikle bilgisayar oyunları oynayanlar ve görsel efektleri ağırlıklı filmler izleyenler bilir 3D işlerin kapsadığı alanı.

Bu konularda ise tamamen kendi kendimi geliştirdim, şu anda animasyon bölümünden mezun olmuş pek çok insandan üstün iş yaptığımı söylüyor çalıştığım insanlar, bu benim iddiam değil kesinlikle. Mezunlar yerine seninle çalışmayı tercih ederim diyorlar. Demek ki insanlar hakikaten bu alanlarda gördükleri eğitimden hiçbir şey öğrenmiyorlar. Bu bence okumakla değil sevmekle alakalı, okumadan piyasaya iş yapacak duruma gelebiliyorsam burada bütün iş bunu sevip öğrenmeyi istemekten geçiyor.

Türkiye'de eğitim hayatına bakış açısını zaten 2 türde maddeleyebilirim:

1- 4 yıllık bir üni bitireyimde askerliğim 6 ay'a düşsün.

2- Bir bölüm bitireyim de üni görmüş diploması var desinler, iş bulmak ve eş bulmak kolay olur.

Açıkçası aynı kafayla değilse de benzer bir umursamazlıkla üniversiteye gittim ancak sevdiğim alanda da kendimi geliştirdim, şimdi sevdiğim işi yapıyorum. Sonradan bir animasyon bölümünden de mezun olsam mı acaba diye düşünüp animasyon mezunu bir arkadaşıma danıştım. Üniversitenin şu saatten sonra sana katabileceği hiçbir şey yok dedi, temel ve teorik düzeyin üstüne kendini kat kat geliştirmişsin piyasaya iş yapacak hale gelmişsin zaten boşa vakit kaybın olur sadece dedi. Bende bunu duyunca gene aynı yolumda kendimi daha da fazla geliştirmeye devam edeyim dedim. Hedefim yabancı ülkelerdeki daha aktif piyasalara iş yapmak. Bütün AAA oyun yapım şirketleri hep yabancı ülkelerde, bütün vfx işlerinde gelişmiş sinema şirketleri hep yabancı ülkelerde.

Teknik alanlar eğitimden ziyade çalışmayla oluyor, başarıyla mezun bile olsan profesyonelleşmek için üzerine yeni şeyler inşa etmen gerekiyor. Çok aşırı geniş ve dallı budaklı alanlar olduğu için 4 yıllık bir eğitim en fazla ne kadar yetecek zaten. Onu bile diploma olsun yeter kafasıyla okuyunca da bu sefer temel dandik bilgisayar işlerinde bile sıkıntı çekmeye başlıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 20 Nisan 2017; 16:4:36 >

• Oda biseymi uni mezunu millet chp ye oy veriyor. O kadar yani.

fahişeye fahişe, hırsıza hırsız, ahlaksıza ahlaksız diyemezsiniz.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Topla tüfekle geldiler yetmedi şimdi bunlarla geliyorlar bu araştırmayı yapan fetocudur amaçları Erdoğanı indirmek ama buna izin vermeyiz

Her şeyin ilgisi var amaçları ülkemizdeki lideri indirmek biz bunları yemeyiz büyük oyunu görelim lütfen

Herkesin görüşüne ve fikrine saygı duyduğunuz müddetçe hiç bir problem yok bence. Sizin görüşünüzdür saygı duyarım katılıp katılmamam önemli değil ama siz ifade etmekte ve görüşlerinizi temellendirmekte serbestsiniz ve bu hakkınız.

Ya git işine gücüne bak

Konuların bi amaca hizmet etmekten çok uzak. Kısır döngünün içinde dolanıp duruyor. Bir sonucu yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nusr-et

quote:

quote:

quote:

quote:

Ya git işine gücüne bak

Konuların bi amaca hizmet etmekten çok uzak. Kısır döngünün içinde dolanıp duruyor. Bir sonucu yok.

Öyle mi düşünüyorsun?

Özel mesajlar bana öyle olmadığını ifade ediyor ayrıca her konu ile birlikte kendi hayatım da değişiyor olumlu anlamda. Yeni şeyler keşfetmiş buluyorum kendimi.

Bence forum ve hayat paralel çok faydalı bir şekilde ilerliyor...

Sana öyle gelmeyebilir ama gerçekten boşa bir çaba yok ortada, memnunum sonuçlarından.

Ne bekliyordun sihirli değnek vurup tüm toplumu aniden değiştirmemi? Kendime faydam yok tam olarak neyi iddia çabasına gireyim ki boşuna?

• Tarzın ayrı bir konu olsa da genelde doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar hocam. Elbette ki uç örnekleri verip genellemek yanlış ama yazılım konusunda kimse iyiyiz yok efenim istesek yaparız demesin. Nal topluyoruz İzmir kadar olmayan illerin arkasında.

İlk başlarda ben de ne diyor bu değişik demiştim ama sonrada konulara baktıkça çok da haksız olmadığını görüyorum.

Benzer bir çalışma için İTÜ Makina ve Otomotiv müfredatını ele alabilirsin. Kitapların içeriğindeki bilgilerin çoğu öğrencilerin doğumundan eski
    Asus Prime X570 Pro // AMD Ryzen7 5800X3D // Arctic LF III 360 White // XFX MERC310 RX7900XTX Black // 32GB(8GBx4) Cruical Ballistix White RGB (3733CL15) // 960GB Sandisk Ultra3D SSD // 2TB+1TB Team MP33 NVMe // 1TB Team T-Force Vulkan // 4TB Seagate Backup+ HUB // MSI MAG401QR // Asus TUF GT502 // Asus ROG Strix 850G // Asus ROG Strix Scope II 96 // Logitech G604 // Logitech G440 // Creative Sound BlasterX G6 // Edifier X600
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear

Bu sefer tamamen katılıyorum. Büyük bir şirketin bilgi işlem bölümünde çalıştım şu an ise farklı meslek edindim görsel efekt, 3D render işleri yapıyorum. Bilgisayar mühendisi olup işten anlamayan insanlar var doğru, tabi işinin ehli olan pek çok kimseyle de tanıştım. Başarılı ve bilgili çok insan da var orası da kesin.

Şu anda ise 3D işlerle meşgulüm, baya film, klip, dizi gibi prodüksiyon işlerine görsel efektler, 3D işler yapıp teslim ediyorum. Özellikle bilgisayar oyunları oynayanlar ve görsel efektleri ağırlıklı filmler izleyenler bilir 3D işlerin kapsadığı alanı.

Bu konularda ise tamamen kendi kendimi geliştirdim, şu anda animasyon bölümünden mezun olmuş pek çok insandan üstün iş yaptığımı söylüyor çalıştığım insanlar, bu benim iddiam değil kesinlikle. Mezunlar yerine seninle çalışmayı tercih ederim diyorlar. Demek ki insanlar hakikaten bu alanlarda gördükleri eğitimden hiçbir şey öğrenmiyorlar. Bu bence okumakla değil sevmekle alakalı, okumadan piyasaya iş yapacak duruma gelebiliyorsam burada bütün iş bunu sevip öğrenmeyi istemekten geçiyor.

Türkiye'de eğitim hayatına bakış açısını zaten 2 türde maddeleyebilirim:

1- 4 yıllık bir üni bitireyimde askerliğim 6 ay'a düşsün.

2- Bir bölüm bitireyim de üni görmüş diploması var desinler, iş bulmak ve eş bulmak kolay olur.

Açıkçası aynı kafayla değilse de benzer bir umursamazlıkla üniversiteye gittim ancak sevdiğim alanda da kendimi geliştirdim, şimdi sevdiğim işi yapıyorum. Sonradan bir animasyon bölümünden de mezun olsam mı acaba diye düşünüp animasyon mezunu bir arkadaşıma danıştım. Üniversitenin şu saatten sonra sana katabileceği hiçbir şey yok dedi, temel ve teorik düzeyin üstüne kendini kat kat geliştirmişsin piyasaya iş yapacak hale gelmişsin zaten boşa vakit kaybın olur sadece dedi. Bende bunu duyunca gene aynı yolumda kendimi daha da fazla geliştirmeye devam edeyim dedim. Hedefim yabancı ülkelerdeki daha aktif piyasalara iş yapmak. Bütün AAA oyun yapım şirketleri hep yabancı ülkelerde, bütün vfx işlerinde gelişmiş sinema şirketleri hep yabancı ülkelerde.

Teknik alanlar eğitimden ziyade çalışmayla oluyor, başarıyla mezun bile olsan profesyonelleşmek için üzerine yeni şeyler inşa etmen gerekiyor. Çok aşırı geniş ve dallı budaklı alanlar olduğu için 4 yıllık bir eğitim en fazla ne kadar yetecek zaten. Onu bile diploma olsun yeter kafasıyla okuyunca da bu sefer temel dandik bilgisayar işlerinde bile sıkıntı çekmeye başlıyorsun.

Azminiz çok ilham verici.

Umarım okuyanlara bir ders niteliği taşır.

Teşekkür ederim.

• interior designer kullanıcısına yanıt
    aynen aynen çok acayip laflar sokuyorsun sen ya, adeta 50 kuruş değil 75 kuruş fark verip king boy menüye geçmişsin, iyi geliyor iyi iyi ahaha

sen nesin ki seni hedef göstereyim yani, inşaat mühendisi ya da mimar arkadaşıma duvardaki sıva çatlağına ya da pencere kenarındaki derz boşluğuna "geah şuraa bi dolgu yapak" kafasına erişerek davet yapacak noktaya gelirsem seninle aynı klasmanda konuşmaya başlarız

beceremezse de "lan bi sıva çekecen macun sürecen mk şempanze gibi proje çiziyonuz anca" şeklinde tepki gösteririm, niye böyle konuşurum peki, çünkü senin mantık doktora gidince teşhisi eğer kısa sürede koyup ilaç yazıp gönderirse "bu ne iş yabıyor ki bööle b.k gibi gazanıyor bi de suratımıza bahmiyör" şeklinde tepki gösteren dayılar gibi çalışıyor

doktor muhabbet edip psikolojik anlamda tatmin etmeli, bilgisayar mühendisi de format ve upgrade işlerinde aynı şekilde hizmet vermeli, hatta vhs kasetten cd ye video aktarırsa dükkan açıp yanına da korsan oyun satarak kral olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dracos -- 20 Nisan 2017; 16:6:51 >

• valla bende katılıyorum sırf ezber yapıp bölümü zar zor bitirenler var ben çok gördüm yeteneği olanda sınavlara takılıyor amatör olarak kendini geliştiren çok daha fazladır

*Intel®Core™i7-7700K
    //Gigabyte Aorus GA-Z270X-Gaming 7//Gskıll 2x8GB TrıdentZ DDR4 3600MHz//ASUS ROG STRIX GeForce®GTX 1080 Tİ OC Edition
    *Intel Optane Memory 32GB+2TB Seagate Barracuda//Samsung 960 PRO 512 GB M.2 SSD
    *Thermaltake Riing Silent 12 Blue //Seasonic Prime Titanium 750W//Thermaltake Core V71
    * SAMSUNG 31,5" LC32HG70 1ms 144Hz HDR QHD Curved QLED Gaming Monitör //Viewsonic VX2476-SMHD 23.8"
    *James Donkey 612+325 Mekanik Klavye Mouse//James Donkey 712 7.1 Surround RGB Gaming Kulaklık //Asus DSL-AC68U
    *Samsung 55JU7500//PS4//Logitech z906//Logitech Z533//Vu+Solo²//Zidoo X9S
  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    Zaten üniversitenin mantığı sana o düşünce biçimini yani formasyonu vermek olmalı. Üniversite zaten bir eğitim alanı değil öğretim alanı. Okulu bitirince iş hayatında kullanabildiğin bilgi, eğer ki gerçekten AR-GE alanında değilsen, mühendisliğin türüne göre iddia ediyorum %30'u geçmez. Hele kariyerde ilerledikçe daha da azalıyor.

Şu senin vizyonu keşke bir çok kafası çalışan arkadaş daha edinebilse; "kendini geliştirmek ve neyi farklı/iyi yönde yapabileceğini düşünmek".

Not: İmkan varsa mimarlık alanında master düşün. Sanırım sanat tarihi anabilim dalı altında bu tarz bir yüksek lisans programı olacaktı.
    Asus Prime X570 Pro // AMD Ryzen7 5800X3D // Arctic LF III 360 White // XFX MERC310 RX7900XTX Black // 32GB(8GBx4) Cruical Ballistix White RGB (3733CL15) // 960GB Sandisk Ultra3D SSD // 2TB+1TB Team MP33 NVMe // 1TB Team T-Force Vulkan // 4TB Seagate Backup+ HUB // MSI MAG401QR // Asus TUF GT502 // Asus ROG Strix 850G // Asus ROG Strix Scope II 96 // Logitech G604 // Logitech G440 // Creative Sound BlasterX G6 // Edifier X600
  • letmax kullanıcısına yanıt
    şöyle ki, yobaz dediğiniz arkadaşlar bugün görevi ar-ge teknoloji alanında destek vererek kalkınmaya hizmet etmek amacıyla kurulan kurumların başında olduğu için, kendilerinden değilseniz ceplerine şöyle 5-10 bin lira ateşlemeden genelde işinizi yapmıyor, belli sayıda bir kişiye min destek verip ddk raporlarına falan sundukları için o şanslı kesime dahil olabiliyorsanız ne ala, horizon2020 gibi gelişmiş ülkelerin mantıklı şeylerine baktığınızda benzer şeyler göremiyorsunuz, bugün araplar bile ham petrolün 50 dolar ve altı seviyelerde gezmeye başlamasıyla özellile dubai ve suud bölgesinde startup vizelerini kolaylaştırmak, yatırım fonlarına erişimi kolaylaştırmak için çalışmaları var, türkiyede var mı? sanırım sorumuzun cevabını buradan alıyoruz

normalde bir bilgisayar mühendisi ne iş yapar, elektronik ile uğraşmadığı çerçevede büyük ölçüde yazılım mühendisiyle aynı işi yapar, arada bir iki farklar var diğer daha çok data mining vs. türevi veri işlemeye yönelik dersler alır, bizde olay assembly logic vs. gibi daha prototipleme ağırlıklı gider, okuldan mezun olduğunda sırf okul bilgileri varsa iki grup da beş para etmez, tecrübe kazandıkça yazılımda ise yazılım, donanımda ise donanımda yer alır

konu başlığı derken kastedilen ilk mesaj ise yazan saçmalıkların bilgisayar/yazılım mühendisliği denilen mesleğin görev tanımıyla hiçbir alakası yoktur

• quote:

Orijinalden alıntı: Dracos

şöyle ki, yobaz dediğiniz arkadaşlar bugün görevi ar-ge teknoloji alanında destek vererek kalkınmaya hizmet etmek amacıyla kurulan kurumların başında olduğu için, kendilerinden değilseniz ceplerine şöyle 5-10 bin lira ateşlemeden genelde işinizi yapmıyor, belli sayıda bir kişiye min destek verip ddk raporlarına falan sundukları için o şanslı kesime dahil olabiliyorsanız ne ala, horizon2020 gibi gelişmiş ülkelerin mantıklı şeylerine baktığınızda benzer şeyler göremiyorsunuz, bugün araplar bile ham petrolün 50 dolar ve altı seviyelerde gezmeye başlamasıyla özellile dubai ve suud bölgesinde startup vizelerini kolaylaştırmak, yatırım fonlarına erişimi kolaylaştırmak için çalışmaları var, türkiyede var mı? sanırım sorumuzun cevabını buradan alıyoruz

normalde bir bilgisayar mühendisi ne iş yapar, elektronik ile uğraşmadığı çerçevede büyük ölçüde yazılım mühendisiyle aynı işi yapar, arada bir iki farklar var diğer daha çok data mining vs. türevi veri işlemeye yönelik dersler alır, bizde olay assembly logic vs. gibi daha prototipleme ağırlıklı gider, okuldan mezun olduğunda sırf okul bilgileri varsa iki grup da beş para etmez, tecrübe kazandıkça yazılımda ise yazılım, donanımda ise donanımda yer alır

konu başlığı derken kastedilen ilk mesaj ise yazan saçmalıkların bilgisayar/yazılım mühendisliği denilen mesleğin görev tanımıyla hiçbir alakası yoktur

Yazılan ve iddia ettiğin saçmalığın bilgisayar ile bir ilgisi var mı peki?

Hangi Ubuntu yükleyememek, veya Kablosuz ağa kimlik bilgisi giremeyerek?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ya git işine gücüne bak

Öyle mi düşünüyorsun?

Özel mesajlar bana öyle olmadığını ifade ediyor ayrıca her konu ile birlikte kendi hayatım da değişiyor olumlu anlamda. Yeni şeyler keşfetmiş buluyorum kendimi.

Sana öyle gelmeyebilir ama gerçekten boşa bir çaba yok ortada, memnunum sonuçlarından.

Ne bekliyordun sihirli değnek vurup tüm toplumu aniden değiştirmemi? Kendime faydam yok tam olarak neyi iddia çabasına gireyim ki boşuna?

Bu konudan millet ne öğrenecek ki? 2 tane beyinsiz kişinin ayıbından, 2 tane grafikten ne sonuç çıkmasını bekliyorsun? Gerçekten şaşırdıysan görüşlerini karşındakine birerbir iletip mevzuyu orada kapatabilirdin.
    Birazda mantar gibi türeyen işi boş üniversitelerden, bölümlerden, eğitim sisteminin çarpıklığının gençleri nasıl bir uçuruma süreklediği hakkında konu açar mısın?
    Bak ben mesela ben 2 tane dangalağın yeni yönetmelik çıkarmasıyla o zamana kadar olan lise ek tercihinden faydalanamadım ve kaliteli Anadolu liseleri tutarken sistemin saçmalığı yüzünden ek tercih hakkım olmadı, açıkta kaldım, seviyemden çok çok alt düzeyde olan düz liseye kayıt yaptırmak zorunda kaldım.
    Daha böyle nice saçma sistemlerle nice gençlerin umudunu söndürüyorlar.
    Öyle kulak misafiri olduğun 2 kişinin hatası mevzularla gençleri genellemeyi bırak! Objektif ol biraz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi questioner -- 20 Nisan 2017; 16:22:31 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ya git işine gücüne bak

Öyle mi düşünüyorsun?

Bu konudan millet ne öğrenecek ki? 2 tane beyinsiz kişinin ayıbından, 2 tane grafikten ne sonuç çıkmasını bekliyorsun? Gerçekten şaşırdıysan görüşlerini karşındakine birerbir iletip mevzuyu orada kapatabilirdin.
    Birazda mantar gibi türeyen işi boş üniversitelerden, bölümlerden, eğitim sisteminin çarpıklığının gençleri nasıl bir uçuruma süreklediği hakkında konu açar mısın?
    Bak ben mesela ben 2 tane dangalağın yeni yönetmelik çıkarmasıyla o zamana kadar olan lise ek tercihinden faydalanamadım ve kaliteli Anadolu liseleri tutarken sistemin saçmalığı yüzünden ek tercih hakkım olmadı, açıkta kaldım, seviyemden çok çok alt düzeyde olan düz liseye kayıt yaptırmak zorunda kaldım.
    Daha böyle nice saçma sistemlerle nice gençlerin umudunu söndürüyorlar.
    Öyle kulak misafiri olduğun 2 kişinin hatası mevzularla gençleri genellemeyi bırak! Objektif ol biraz!

Bu konuda millet eğitim sistemi saçmalığına takılmamak ve umut bağlamamak olduğunu öğrenecek.

Kişisel çabanın öneminin farkında olacak.

Amacım bunlar sadece.

Benim eğitim sistemini eleştirmem neyi değiştirecek sana sorarım?

Ama bireylerin hayatını değiştirmekle düzelir sistemler.

Çünkü bu sistemi yaratan bireyler kendilerini geliştirmedikleri için saçmalıklar saçıyor etrafına.

Genellemeyi de istatistikle destekledim, bilgisayar konsunda ne kadar geri kaldığımızı anlamak için buna bile gerek yoktu ama buna bile itiraz ediyorsunuz anlayamadığım bir şekilde.

• quote:

Orijinalden alıntı: fox5578

Tez konusunu bilmem ama format atmak veya ubuntu yükleyememek mühendislikle ilgili değildir. Yani mühendis format atmaz ve bilmek zorunda değildir. Mühendis kod yazar, proje geliştirir. Format atmak veya linux yüklemek teknikerlerin işidir. Ha bilse iyi olur mu olur ama bilmese de problem değildir.
    Bizim toplumdaki cahil insanlar gibi yazmışsın. Bilgisayar mühendisliği okuyorum diyince bizim çocuğun bilgisayarada format atarsın diyen teyzeler, dayılar gibisin. Hatta şimdi uydu tamir etmek gibi işlevlere de sahip olmasını istersin.

Format atamayan adam nasıl kod yazacak güldürmeyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim sen ne konuşuyorsun bu ülke iPhone kullanıp da İtunes'ın ne işe yaradığını bilmeyen milyonlarca gerizakalı ile dolu.iPhone kullanıp telefonuna müzik atamayan onlarca tek hücreli biliyorum.

En basit bir son kullanıcı için tasarlanan yazılımı bile kullanamıyor bu Türk insanı.

Bu söylediğim çok çok yüzeysel bir konu
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheStarBox

quote:

Orijinalden alıntı: nexus can

bunun tek sebebi ygs lys dgs gibi dünyanin hicbiryerinde olmayan ayni zamanda deli saçması sinav sistemi yuzundendir

ülkemizde malum ki bahçe sorusu çözene beyin ameliyati yaptiriyorlar herseyi derslere baglayip insanlari meslek sahibi yapiyorlar !

aynen onu bende çok düşündüm ama doğru eğilimli ve çalışkan insanları nasıl ayırt edeceğiz ozaman onu bulamadım.
    O bahçe soruları zekayı değil,çalışma azmini ölçüyor.Sınavda en zeki olan değil en çok çalışan birinci oluyor.

diğer ülkelerde sınav sisteminin olmadığını biliyorum bence o ülkelere bakarak yol almalıyız.

• Bizzat şahit olduğum olaydır, ne yazık ki kalitesiz eğitim sisteminden kaynaklandığını düşünüyorum.

Üniversitede bilgisayar yazılımı konusunda çok iyiydim, Hoca'nın verdiği yazılımı her zaman ilk bitirip dersten çıkan kişiydim diyebilirim ancak winrar kullanmayı bilmeyen, rar'dan dosya çıkaramayanlar, bilgisayar toplamayı bile beceremeyip beni çağıran arkadaşlar benden yüksek not ile mevzun oldular
  • Bu bahsettiğiniz öğrenciler o kadar çok ki. Tamam bilmeye bilirsin ama öğrenmek için de çaba sarfetmiyorsan gereksiz adamın tekisin demektir. Bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencisi olup yanımıza staj için gelen o kadar çok gereksiz var ki anlatamam ping deyince anasına sövmüşüz gibi yüzüme bakanlar, ram nedir ne işe yarar nasıl sökülür takılır bi haber. Formatmış 12 yaşında kardeşimin yaptığı olayı beceremeyen mühendis olacak arkadaşlar var. linuxmuş, ubuntuymuş zaten hak getire. Yükleme yapacakları medyayı nasıl hazırlayacaklarını bilmiyorlar hazırlayıp veriyorum ellerine hadi diyorum yükleyin şunu bozulur ben yükleyemem. Yahu arkadaşım sen boz hiç olmadı ben beraberce düzeltiriz hem bu sorunla karşılaştığında ne yapacağını öğrenmiş olursun diyorum staj için çok gerekli mi ki diye soruyor. Saha da birşeyler gösterelim switch nedir, bir ağ topolojisi nasıl oluşturulur hangi ekipmanı kullanırız, kablolamasını nasıl yaparız gel bir gör hava soğuk değil mi abi? bu kafada olup ete süte karışmayan, öğrenmeye çalışmayan sülüklerin aklında tek fikir var ben nasılsa bilgisayar mühendisi olarak mezun olacam otururum bi ofiste bilgisayar başına teknisyenlere yaptırırım hee gülüm hee oturturlar seni orada. ananın babanın torpili ile bir yere gelirsin belki ama o masada oturduğun sürece 7 göbek sülalene, hatta seni okutan hocaya, diplomanı onaylayan rektöre bile küfür ettirirsin -haa umurunda mı tabiki değil adam mühendis.-

Bir yıldır uyguladığım yöntemdir baktım sağı solu farklı oynuyo, bir şey öğrenmeye hevesi yok mesleki olarak kendime ne katarım şu staj süresince diye düşünmeyip akşam hangi barda ne partisi var onu dşünüyor GERÇEK mühendisler ile konuşup imzalayın stajlarını gelsin sabahları gününü doldursun bassın gitsin yada bana musallat etmeyin diyorum her 10-15 kişilik stajyer grubundan 3-5 hevesli sorumluluğun bilincinde kardeşlerim çıkıyor saha tecrübelerimizi de masa başı tecrübelerimizi de sunuyoruz laf ağzımızdan, iş elimizden çıkmadan kapıp gerektiğinde ellerinde matkap 5 metrelik merdivene atıyorlar kendilerini böylesine can feda, gerçi napsın çocuk öğrenmeyip soruyorum babada torpilin zerresi yok dedim ya sorumluluğun bilincinde. Böyle arkadaşlarda yok değil biz onlara birşeyler katabiliyorsak ne mutlu hala arayıp hal hatır soran kafasına birşeyler takılınca fikir isteyen kardeşlerim var ki bende çoğundan bişiler öğrendim bilişim sektörü böyle herşeyi bilmek imkansız. Kısaca Ana baba okula yollayıp, öğretmen, hoca staja vs yollayıp gerisini düşünmeyince böyle oluyor maalesef ama asıl önemli olan kişinin kendini geliştirme isteği ve çabasında saklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turgay26 -- 20 Nisan 2017; 16:51:54 >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.