Şimdi Ara

Bilgisayar Bilmeyen Bilgisayar Mühendislerimiz (Ss'li) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
566
Cevap
11
Favori
29.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende bilgisayar müh okuyacam ama daha hazırlık sınıfından FORMAT atmak gibi inanılmaz yetenek gerektiren işi yapabiliyorum

Acaba. UCLA MIT gibi unilere mi basvursam nasıl olsa odtü altı gerkesiz miş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    sudo init 0
    [sudo] password for MK MarineBoy : ********
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    iddia değil yaşanmış şeyler bunlar, aynı şekilde doğrudan temin ihale alırken de örneğin maliyetin 35 bin lira ise doğrudan temin sınırlarını aşmayacak şekilde bize de üzerine 5-10 bin yaz denilir, sonra da o çıkan fiyatın üzerinde 2-3 tane çakma teklif getir derler eş dosttan, sonuç olarak kurum tarafından iş için teklif toplanmış ve en düşük teklif seninki olmuş olacağı için ihale sana verilir, hakedişi alınca arkadaşların sakalının yarısını, kabul sonrası da diğer yarısını ödersin kapanır mevzu, fazlasını isteyip bakım ihalesi vaadiyle ayak yaparak sonra başkan gerek yok dedi ya kardeşim kusura bakma biz sana başka yerde yardımcı olalm diyenleri de biliyorum ben, sen kafanı yorma böyle şeylere bisiklet sürmene bak

üniversite ağlarında artık doğrudan preshared key kullanımı yok, bilgi işlemin öğrencilere açtığı hesaplar var onlarla giriş yapıyorsun, yasal zorunluluk gereği log tutma ve kimlik doğrulama mevzuları var, böyle birşey ile daha önce karşılaşmamış olabilir, normal wifi şifresi olarak girmeye çalışıyordur olmuyordur, problem?

ubuntu yükleme konusu da okul döneminde bash komutlarını tekrar yazdırmak için kullanırlar genelde os dersinde, windows kullananların çoğu üşendiği için cygwin kullanır geçerdi herhangi bir linux distro kurmadan, e bizim gibiler zaten mbp kullandığı için terminal ile yola devam, bitirme projesi vs. için sunucu gerektiğinde de zaten vps kiralıyorsun geçiyor, haliyle de kimse sana sistem kurmayı vs. göstermez ve zaten de ihtiyaç duymazsın bu sebeplerden ötürü, standart bir öğrenci bilmez yani eğer ilgisi yoksa, problem?

hem zaten ubuntu şu an sana ihtiyaç duymadan sadece iso mount edilince kendi kendine grub kurup üzerine gayet yüklemeyi gerçekleştiriyor sana ihtiyaç duymadan, eskisi gibi öyle oturup parametrelerle uğraşma dönemleri kalmadı onlar da ilerletti işi, bunu kuramamak mühendislik ile alakalı bir konu değil yani

• quote:

Orijinalden alıntı: fox5578

Tez konusunu bilmem ama format atmak veya ubuntu yükleyememek mühendislikle ilgili değildir. Yani mühendis format atmaz ve bilmek zorunda değildir. Mühendis kod yazar, proje geliştirir. Format atmak veya linux yüklemek teknikerlerin işidir. Ha bilse iyi olur mu olur ama bilmese de problem değildir.
    Bizim toplumdaki cahil insanlar gibi yazmışsın. Bilgisayar mühendisliği okuyorum diyince bizim çocuğun bilgisayarada format atarsın diyen teyzeler, dayılar gibisin. Hatta şimdi uydu tamir etmek gibi işlevlere de sahip olmasını istersin.

Mesajıma 9 cevap gelmiş tek tek cevap vermek yerine herkese tek bir ağızdan yazayım.
    Öncelikle söylediklerimin hala arkasındayım. Bazıları format atmanın basitliğinden bahsetmiş; Format atmak basit diye öğrenilmek zorunda değil. Su tesisatçısı kablo bağlamak kolay diye elektrikçinin işine girmez.
    11 yaşından beri format atmayı bilen bir arkadaşımızda linux kullanmaya başladı diye hedefim odtü yazmış. Gülüyorum sadece. Mühendisliğin ders içeriklerine bakmalısın ve linux kullanmak zorunda olmayabilirsin bile. Derslerin içeriğine göre değişir bu konu.
    Bir diğer arkadaşımızda format bilmiyorsa yazdığı koddan hayır gelmez demiş!! Alakaya maydanoz. Hata yakalayamaz da diye eklemiş. Yani arada ki bağlantıyı kurup eleştiri bile yapamayacağım. Format atmak vs hata ayıklamak

Neyse toparlamak gerekirse format atmak bir beceri veya mühendislik parçası değildir. Hiç kimse mühendise gelip "aa format atmayı bilmiyorsun o zaman kod da yazamazsın" demez. Diyorsa çok fena cahildir. Zaten bilgisayar sektöründe bu işler birbirinden ayrıdır. Grafikeri, proje müdürü, tasarımcısı, kodcusu, güvenlikçisi diye uzar. Şirketlere baktığımızda bunu görebilirsiniz. Format atmak için IT departmanı vardır. Bilgisayarında sıkıntı çıkar çağırırsın.

• Dracos D kullanıcısına yanıt
    Tamam abi siz data mining ile uğraşın. Artık Windows serveri ve SQL serveri de komşunun çocuğuna kurdurursunuz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi letmax -- 20 Nisan 2017; 16:47:06 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Format CDsi kısmı gülünç, elinin altında internetin ve vaktin de varsa indirirsin yoksa vakit darsa ala dabilirsin de Ubuntu kurulumuna gelirsek, UEFI muhabbeti geldiğinden beri özellikle çoklu işletim sistemi kurulumlarında bende bile karışıyor ki, patatesi bile programlayabilen biri olarak.

İşin arkasında senin bilmediğin veya anlamadığın bir problem de olabilir.

Bu arada şunu da düzelteyim bilgisayar mühendisinin işi kod yazmak değildir. O işi daha ucuza yapacak birileri var çünkü. Türkiye'de kendini geliştirmemiş bir takım mezunlar yüzünden teknisyen-mühendis maaşları karıştırılmaktadır.

Direkt olarak bir genelleme yapmak cahilce bir hareket olacaktır fakat ülkemizde mühendis diplomalı teknisyenler de pekala yetişmektedir.
    canım kardeşim ben bilmiyor değilim zaten, ama gerek yok diyorum anlamadığınız nokta bu makine kurduğun zaman bir sürü şeyle uğraşmak durumundasın, min. beklenen düzey high availability seviyesi ki buna ulaştırmak için ne yapman gerekiyor, tek başına mssql kurunca bitiyor mu, master-slave konfigürasyonları yapıp eşek gibi replication açmak durumundasın ya da mirror kurup load balancer ile dağıtmak zorundasın kurduğun yapıya göre ki çalışsın, e daha bunun cache makineleri olacak, sürekli backup alacaksın, saldırı olduğunda falan karşılamak durumundasın

o yüzden işi bilen beğenmediğiniz tecrübeli ama bir iş yapmayan pozisyon atlamış mühendisler var ya hani, çakıyor makineyi azure ya da amazona ooh mis, makine yetmiyor mu bir tane daha spawn et, saldırı mı var bırak onlar halletsin, backup mı lazım bırak snapshot alsınlar, makine mi çakıldı seç snapshot üzerinden kendi kursun, container mantığı bu, ha dersen ki ben sys admin olarak çalışacağım o zaman bunları kur yazılım işlerini bırak, sadece network ve sistemle uğraşırsın biter

sizin mantıkla yürüseydi işler pratisyen hekimler dünyadaki en değerli doktorlar olurdu ama gel gör ki uzmanlaşmak zorunda kalıyorlar tabii sen yine kendin kur çift tıklayarak exe dosyasına kurma demiyorum da, aynı performansı terminalde de gösterebiliyor musun onu merak ediyorum

• 10 yıllık tecrübesi olan bir bilgisayar mühendisiyim. Pek çok farklı alanda branşta çalıştım ve öne sürdüğün savların tamamiyle yanlış olduğunu söyleyebilirim.

Bilgisayar mühendisliği format atmak ubuntu kurmakla alakalı bir dal değildir. Bilgisayar mühendisi temel olarak sorunlara algoritmalarla çözüm üretir. Bazen tek satır kod yazmadan bir yazılımın mantığını tasarlar diyagramını hazırlar . Bazen de bir sistem dairesinin altyapısını kurar. Bu tamamiyle seçtiği branşla ilgili.

Bir cilt doktorunun nasıl kalp ameliyatına girmesini beklemiyorsak bir mühendisin de bilgisayarla ilgi her branşta yüzde yüz fikir sahibi olmasını daha beklemek yanlıştır.

Kendi üniversitemde bilgisayarın nereden açıldığını bilmeyen kız arkadaşlar şu anda router ayarı yapıyorlar deli gibi kod yazıyorlar.

Bilgisayar dünyasında bilgi okulda değil iş dünyasında öğreniliyor.

• aynen kardeşim, teknisyen bütün yazılım geliştirme süreçlerini falan öğreniyor zaten, db normalizasyonları olsun, use case testleri olsun leak testleri olsun falan herşeyi yapıyor kodun kaynak kullanımını falan test ediyor, hepsi ekip olarak git svn vs. kullanıyor takır takır dokümantasyon yazıyorlar, sürekli olarak modüler yazılım geliştirerek ci üzerinden sistemi büyütüyorlar falan, bence de

ilahiyatı bile 2 kere okuyup hala birşey olamayan bir adamın yazdığı konuda yeterince vakit harcadık bence, biraz teknisyenlik işlerimize dönelim artık

Orijinalden alıntı: Greggs

Neyseki sen ilahiyatin hakkini veriyorsun

Acımamış

Orijinalden alıntı: fox5578

Tez konusunu bilmem ama format atmak veya ubuntu yükleyememek mühendislikle ilgili değildir. Yani mühendis format atmaz ve bilmek zorunda değildir. Mühendis kod yazar, proje geliştirir. Format atmak veya linux yüklemek teknikerlerin işidir. Ha bilse iyi olur mu olur ama bilmese de problem değildir.
    Bizim toplumdaki cahil insanlar gibi yazmışsın. Bilgisayar mühendisliği okuyorum diyince bizim çocuğun bilgisayarada format atarsın diyen teyzeler, dayılar gibisin. Hatta şimdi uydu tamir etmek gibi işlevlere de sahip olmasını istersin.

bilmek zorunda değil mi Türkiye'de mühendisin işi format atmaktır :)

yararlı bir iş becerebileni gerçekten çok az ......
  • nitelikli çabalayan mühendis az bu konuda haklısın eğitimde kötü zira ezbere eğitim var çoğu okulda bir şekilde bitiriyorsun ama gerisi yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adurgun -- 20 Nisan 2017; 17:14:21 >

Orijinalden alıntı: adurgun

Konuyu açan arkadaş, uçak mühendislerinin de uçak kullanmadığını öğrenirse olay çok ilginç yerlere gidecek.

Bu uçak mühendisinin uçağının kapısını açmayı becerememesi gibi bir olay. Çok basit bir kullanıcı adı ve şifre girmek bir bilgisayar mühendisi için ne kadar zor olabilir ki?

ubuntuyu kurmakta ne var

Orijinalden alıntı: selowan

hocam siz bu ülke ya da bu dünya için ne yaptiniz? Öncelikle lisansinizi merak ediyorum?

Konu ben değilim ama hayatımın özeti...

https://goo.gl/photos/RmBppUcACwAzk4V9A

Cahilliğim okyanus bilgim bir damla su o derece ve bu konu kendimi de eleştirmek için.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.