Şimdi Ara

BİLGİSAYAR BİLİMLERİ HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
3
Favori
5.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu bölüm dokuz eylülde , istanbul üniversitesinde ve ankara üniversitesinde bulunmakta. Sizce 85k sayısal sıralamadan yazmak mantıklı olur mu yazılıma yönelmek isteyen birisi için ?

• Müfredatlarına bakın

Eğer 4 yıllık programcılık gibi bişeyse boş verin bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bu bölüm yurt dışındaki computer science'ın direkt karşılığı yani yazılım için en iyi bölüm ve müfredat gibi duruyor

• Bilgisayar Muhendisliginin cogun zaten computer science bizdeki. Muhendislik diplomasi al.

• yks22öğütücü Y kullanıcısına yanıt

İsim olarak öyle de içerik de öyle mi araştırmak lazım

Forumda anlayanlar çıkar belki

• filojistoN kullanıcısına yanıt

hocam trdeki çoğu bilgisayar müh hatrı sayılır derecede donanım eğitimi de içeriyor farklı olarak

• up

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de Ankara bilgisayar bilimleri düşünüyorum gelecek seneye eğer müfredat iyiyse . Ancak kendi bölümümden biliyorum şu anki bölümüm yani hocalar muhtemelen az sayıda olacak o yüzden çok da büyük bir beklentin olmasın.

• şu anki bölümünüz nedir ?

Ankara Üniversitesi bilgisayar teknolojisi

• Hocam bence mühendislik yazın ya da çok iyi araştırın dandik bir şey olabilir.

• Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt

dokuz eylül'ün ders planına , akademik kadrosuna ve mezunlarının durumuna bakınca yazılım isteyen birisi için baya baya underrated duruyor

Mezun kısmı önemli mezunlar iş buluyorsa iyi iyice düşünün vakit bol nasıl olsa.

• Çok büyük fırsat keşke geçen sene açılsaydı

• c keyfi bir sabittir C kullanıcısına yanıt

katılıyorum hocam, düşükten alım fırsatı şu an

İnşallah seneye fırlamaz 😂

Hatrı sayılır donanım dersi dediğin ikinci sınıfta bir ders, toplamda 3-4 ders teorik.

• bence bilgisayar veya yazılım mühendisliği yaz şuan yazılım işlerinde imza olayları yok ama imza şartı gelirse mühendislik dışındaki yazılım bölümlerinin patlayacağını düşünüyorum.

• Ankara Üniversitesi 1.yılın müfredatını yayınlamış inceledim matematiği yetersiz gibi geldi kalkülüsü 1.dönem vermişler sadece ayrıca 2.dönemde de OOP ve veri yapılarını aynı anda vermişler veri yapılarının OOP den sonra verilmesi gerekir kronolojik hata yapmışlar özensiz hazırlanmış program bence.

• Bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak İstanbul Üni'yi inceledim. Daha akademik kadrosu belli değil, müfredatı aşırı özensizce ve acele hazırlanmış. Daha bu işin en önemli konularından biri olan algoritmalar ile ilgili ders yok. Ne introduction to algorithms ne de algorithm analysis dersi var. Ama aşırı niş olan kriptografi dersi var mesela algoritma yokken. Başka bir örnek olarak " bilgisayar mimarileri ve işletim sistemleri " diye bir ders var. Bu iki konu da çok önemi ve yoğun konular. Bu ikisinin tek derste düzgün bir şekilde beraber işlenme ihtimali yok. Daha bunun gibi birçok şey gözüme çarptı sayabileceğim ama dediğim gibi özensizce ve acele hazırlanmış. Bu tip bölümlerin oturması için birkaç sene gerekir. İsminde bilgisayar geçtiği için yazmak cazip gelebilir ama ben şuanki aklımla bu sene sınava girmiş olsam ve tercih dönemimde olsam yazmazdım asla. Benim tavsiyem ne olduğu belli olan, oturmuş en azından mezun vermiş yerlerde bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektronik mühendisliği yazmanız. Eğer yapay zeka ve veri bilimine ilginiz varsa ve bu alanlarda ilerlemeye kesin kararlıysanız da istatistik veya matematik de yazmanız mantıklı olabilir özellikle sizin sıralamanız için. Tabi matematik veya istatistiği seçerek kendinizi daha dar bir alana kısıtlamış olursunuz o yüzden iyi düşünüp eğer kesin kararlıysanız yazın. Matematik seçecekseniz müfredatın soyut matematikten ziyade uygulamalı matematik olmasına ve seçmeli derslerde veri bilimi ve yapay zeka ile ilgili dersler olmasına dikkat edin. Bence kendinizi yaşlı akademisyenlerin bölümün ayarını tutturmaya çalışırken kullanacağı bir deneme tahtası yapmak yerine bu dediğim yerleri tercih etmeniz daha mantıklı olur. Ben de bu son birkaç yıldır olan bilgisayara en ufak yakınlığı olan bölümlerin millet tarafından aşırı yükseltilmesi yüzünden bol araştırmalı ve zor bir tercih dönemi geçirmiştim. Umarım istediğiniz yere girersiniz bol şans.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.