< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Bilgisayar Mühendisliği Staj Hakkında

-
-
Ben kendim yerli/yabancı sitelere (wellfound tarzı) üye oldum, günlük/haftalık onlardaki ilanları kontrol ediyordum.
LinkedIn bağlantılar işe yarıyor, İK staj ilanını gönderi olarak paylaşıyor, bağlantın gönderiyi beğeniyor, senin önüne düşüyor.
Kariyer fuarı klasik. Hacettepe fuar epey dolu, çeşitli bankalar vardı, detaylı bilgi alabiliyorsun.
-
Umarım staj defterini çok detaylı okumuyorlardır ziya ben çoğunlukla makale okudum, bir halt bilmediğim için ders videosu falan baktım.
-
İlk dönem başlarında linkedlnde uzun dönem ilanları baya bir süre yer alıyor, onun dışında pek bir ilan olmuyor.
2.dönem başlar başlamaz şirketlerin ilanları da yavaş yavaş açılıyor, üstte dendiği gibi Hacettepe Kariyer fuarında kime gitsem yakın zamanda açıyoruz diyordu.
Nisan gibi savunma şirketleri ilan açıyor bunları da vizyonergenç sitesinden bakmak lazım.
Savunma olmayıp kurumsal büyük firmalar da linkedlnde staj açıyor genelde.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Benim eeci arkadaşlar 30+ sayfa yazmışlar raporu bence kimse o kadar raporu okumaz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Uzun dönem yapılır mı acaba ya? Staj işi dönemde olunca dersleri etkiler gibi. Para falan veriyorlarsa iyi miktar belki olabilir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ne ara yazmışlar yaw benim staj 1.5 haftaya bitiyor :(
-
Rapora daha çok vaktin var, ben bi haftasonu oturup 40 sayfa yazmıştım 1-2 günümü almıştı çok boş iş. Biraz da toyluktan tabi
-
40 sayfa neymiş ya ben 14 sayfa zar zor yazdım xd
Gün gün yazılan tür mü diyecem de ona da çok gibi xd
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bi baktım da 28miş sallamışım ufaktan xd
Intro şirket açıklaması vsvs derken oluyo zaten. Bir de appendixler vs. Kodu zaten direkt githuba attım valla diğer türlü %90 plagiarism çıkıyor mikrokontrolcü kodları hep aynı olduğu için.
Body kısmı benim de 15-20 sayfa bir şey.
Ahaha şimdi bakıyorum da toymuşum ya ilk stajda. 2den 3e geçmekle 3den 4e geçmek acayip farklı.
-
Hocam kodu appendixe koyarsak plagiarism mi çıkıyor. Ben bazı şeyleri bilmediğimden gpt'ye yaptırdım anlar mı ki? Ya da hiç koymasak? Keza turnitin oranını nasil deneyebilirim?
Bir de min sayfa sınırı var mı. Ben max 15-20 sayfa yazabilirim herhalde. Hatta büyük ihtimal daha düşük olur sayfa sayısı latexte yazıyorum güzel bir şema buldum da.
Stajda güzel şeyler öğrendim ama çoğunluk makale oku, konuları öğrenmek için ders videosu izle ile falan geçti. Sonra iki makaleyi birleştiren bir simulink yaptım (yani bitmek üzere). Bu wp grubundaki gıcık üst dönem cengiz'in dediği gibi "sen gezmişsin knk" diye red yemek ihtimalim var mıdır?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickolangelo -- 18 Ağustos 2025; 2:1:44 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X