Şimdi Ara

Koç Üniversitesi'nde Çift Anadal

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
4
Favori
21.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dilde yerleştirme sıram 40 küsür. Şu an bu sıralamayla çok yüksek ihtimalle Koç Üniversitesi İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat bölümüne tam burslu girebiliyorum. İnternetten araştırdığıma göre de yeterli bir ortalama ile tıp ve hukuk hariç istediğiniz bölümle çift anadal yapmak mümkünmüş. Benim Planım ise bilgisayar mühendisliği okumak, bu konu hakkında herhangi bir bilgisi veya deneyimi olan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CL4P-TP -- 29 Temmuz 2020; 22:57:27 >



  • Up
  • ben de çok merak ediyorum. Sanki Koçta çoğu öğrenci çift anadal yapıyormuş ve diğer ünilere göre nispeten daha kolaymış gibi bahsediliyor. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
  • 2.8+ ortalama yaparsanız dilediğiniz bolumlr cap yapabilirsiniz tıpla kesinliklr yapılmıyor 10k kisi icindr sadece 1 veya 2 kisi hukukla cap yapmis uluslarası iliskiler ogrencisiydi sanırım cok ust seviye ve cok istekliymis ozel dekan izniyle onun dışında. Sosyoloji ve kimya okuyup bilgisayar ile çap yapan insanlar tanıyorum. Ingiliz dili ve edb okuyup cap yaparsaniz okulunuz 1 sene uzar bursunuz kesilmez ama bilgisayarda da 2.5 ustu ortalama lazim diye biliyorum.(emin degilim)
  • YOK atlas gecen yilki verilerinde ing. Dili ve edeb. Secen ogrencilerin program tercihlerinde bilgisayar muhendisligi gormustum
  • AntonÇehov13 A kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soajaxteller -- 18 Ağustos 2020; 0:48:5 >
  • Bana kalsa psikoloji yaparım ama iş kaygım olduğu için endüstri (kazanabilirsem) yanına bilgisayar mühendisliği çift anadal düşünüyorum. Sosyal bölümler mühendislik öğrencilerine çok iyi oluyodur bence de.
  • up
  • EA'da sıralaması 2k ve altı olanlar için Koç Felsefe bölümünü öneririm. ÇAP imkanları çok geniş Koç İktisat veya işletme ile çap yaparsınız.ÇAP için bütün dersleri almanız gerekiyor zaten ve diploma aynı geçerlilikte.

    Yapamam vs diye korkmayın okul yapmanızı istiyor zaten.Bilkent mesela çok katıdır bu konuda.Çap sanırım çok kısıtlı veya hiç yok.Yan dal da sıkıntılı yine.
  • Hukuk da bahsettiğiniz gibi değil arkadaşlar. Yaklaşık 10 tane sadece benmi tasığım hukukla çift anadal yapmak için girmiş arkadaşım var ve şuan hepsi hukuk okuyor 2-3-4. sınıflar. Tıpla yapamazsınız ki bırakalım da kimse yapamasın bi zahmet. Her dersin bir kotası var. İstediğiniz dersi istediğiniz zaman alamazsınız fakat illaki Alabileceğiniz zamanlar vardır. Hukuku çok övmeyin ben eşetiriyorum şimdi: Bence kontenjan azalmalıydı, trnin en prestijli 2 hukuk fakültesi gsü ve koç şuanda. Özel bürolara gidip sorarsanız bunları söyleyecekler bizzat ben 3 tanesiyle görüştüm o yüzden emin konuşuyorum. Hukukun sıralamaları gittikçe düşüyor. Kontenjanı azaltmamalılar bence. Değer kaybı olacak gibi birkaç seneye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Clepsy

    Bu mesaj silindi.
    Çift anadal yönergesinde sınıfınızda ilk %20'lik dilimde değilseniz taban puanından yüksek puan almış olmanız gerekiyor yazıyordu. Bu taban puanı sizin dediğiniz 300k sıralama mı oluyor yoksa o seneki giren en son öğrencininki mi?
  • CL4P-TP C kullanıcısına yanıt
    Yanlış biliyor olabilirim o yüzden yorumu sildim. 🙏🏻 Yönergede ne yazıyorsa onu dikkate alın bence.
  • CL4P-TP C kullanıcısına yanıt
    Bunu bir seferlik yazıyorum, iyi dinleyin anlayın, boş yere olay çıkıyor sonra üniversiteye girenlerde de.

    O yönergeler YÖK'ün MİNİMUM yönergeleri, bir üniversite çok sorunlu olur, çap yaptırmak istemez, YÖK de bunun için diyor ki, sınıfın en üst %20lik kısmı çap yapmak isterse fakülte içinde YAPABİLİR, ÜNİVERSİTE ENGELLEYEMEZ.

    Bunun önü açık ama, üniversite bir şey demediği zaman geçerli olan kurallar;
    1- TIP 50k sınırına uyacak
    2- HUKUK yine kendi sınırına uyacak
    3- ORTALAMA min 2.5 ya da 2.8 olacak (hangisi emin değilim)

    Bunlarla aradaki olaylar artık üniversiteye kalmış, soracaksın. Koç çok rahat bu konuda, tıp ve hukuk hariç istediğin bölümle ortalamanı tutturup yaparsın.

    Soru alabilirim koç konusunda.
  • Hocam merhaba biraz geç olmuş ama umarım cevap alabiliriö. Koç'da ekonomi okumayı düşünüyorum aynı zamanda 2.sınıfta bilgisayar mühendisliği ile çap yapmak istiyorum anladığım kadarıyla 4/2.72 min. Ortalamam ve ekonomi bölümünde ki öğrenciler arasından başarı sırası olarak %20'de olmam gerekiyor bunun haricinde sayısal puanım 300.000 içerisinde kesin olucak inşallah sorum şu ki bu dediklerimi doğru anlamış mıyım ve bir de + olarak sınavda bilgisayar mühendisliğinin taban puanına yetecek kadar puan felan almam gerekiyor mu tüm bunlar olduğu halde.

  • felsefe okuyup ceng çapı yapanı görmüştüm :D

  • Rahat yapıldığını duymuştum ama bu kadar olduğunu tahmin edemedim. Cidden öyle her isteyen yapabiliyor mu ?

  • onur2021 kullanıcısına yanıt

    belli bi gpa lazım hocam. kontenjanı başvuraların gpa sıralamasına göre dolduruyorlardır işte bölümden bağımsız. gpa kasmak için de felsefeye ilgi gerek öbür türlü herhangi bir bölüme gireyim ne de olsa sağlam bölümden çap yaparım mantığı işlemeyip elde patlayabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 19 Nisan 2021; 17:41:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _MarioGomez33

    belli bi gpa lazım hocam. kontenjanı başvuraların gpa sıralamasına göre dolduruyorlardır işte bölümden bağımsız. gpa kasmak için de felsefeye ilgi gerek öbür türlü herhangi bir bölüme gireyim ne de olsa sağlam bölümden çap yaparım mantığı işlemeyip elde patlayabilir.

    Bu durumda sözelden de girip ceng okunabilir yani. İlginç geldi sağ olun hocam.

  • onur2021 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam ama tam burslu bile girseniz yurt çıkmayabiliyor ekonomik durumunuza göre.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.