Şimdi Ara

Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum: Mühür olayı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi sandığa gidiyoruz, mühür basması gereken arkadaş (potansitel AKP'li, temsilci olsun olmasın) mühürleri basmıyor.
    Oylar sayılmaya başlıyor. Bakılıyor ki mühürler "unutulmuş", bu "unutulan" mühürsüz pusulalarda evet fazla çıkınca,

BAKIN BURAYA DİKKAT

bu mühürsüz pusulalarda evet miktarı fazla çıkınca, normalde sayılmayacak olan oyların sayılması için YSK'ya ulaşılıyor.
    YSK da "ay olur mu öyle şey, niye yakalım mis gibi oyları bi' mühür yok diye ayol" diyip mühür-geçerlilik kuralını değiştiriyor.

Peki soruyorum, bu mühürleme olayı gerçekten de unutulmuş mudur?
    Bu tarz kurnaz hesapların döndüğü sandıklarda gerçekten de bütün parti temsilcileri var mıdır, buraya da dikkat

BU TEMSİLCİLER İÇERİ ALINMIŞ MIDIR?

Birçok sandıktan gelen haberlere göre, "e diğer parti temsilcilerinin eli armut mu topluyodu, baksalardı" denilebilecek bir ortam zaten yok.
    Hele ki doğu illerinde ohalin de verdiği yetki, yarattığı baskı ortamı ile seçim merkezlerine alınmayanlar var. Bunların hep sosyal medyada örnekleri var.

Her şeyi bir tarafa bıraktım, mühürlememe olayı kasten değil, ben birşeye ikna olamıyorum:

BU MÜHÜRSÜZ PUSULALAR EZİCİ HAYIR OLSA, BUNLAR YİNE DE SAYILACAK MIYDI?

Bu mühür olayı bir nevi garantiye alma olayı gibi. Mühürlü olmayan pusulalar tamamen bir muamma, şaibe.
    Adamlar oyu sayarken kaşla göz arasında evet ama mühürsüz pusulaları orada el çabukluğuyla, oldu bittiye getirerek mühür de vurabilirlerdi, ki bunu yapabilselerdi zaten YSK'ya başvurup böyle bir talepte bulunmazlardı.

Her türlü sakat, artık "diğer parti temsilcileri de oradaydı" diye savunmaya çalışmaktan vazgeçin. O parti temsilcileri istedikleri kadar dikilsin, YSK'nın bir kararıyla 2.5 milyon oy geçerli sayılıyor.

Bazı sandıklarda sayım yaparken mühür evet olduğu için hayıra basıldığında bunu geçersiz sayanlar da olmuştur, bunu inkar edemezsiniz.

Koysunlar bütün sandıklardaki geçerli geçersiz pusula örneklerini madem.
    Pusulanın üzerinde özel bilgi yazmıyor sonuçta.
    Burada oldu bittiye getirme var, başka bişi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kril -- 18 Nisan 2017; 9:16:20 >

• Az once baska bir konuya yazdigim mesaji aynen kopyaliyorum.

Kardesim hayircilarin konuyla ilgili argumanlari soyle: Buyuk illerde yani chp teskilatinin guclu oldugu yerlerde muhursuz oy pusulasi sikintisi yok. Ancak gel gor ki dogu tarafinda neredeyse hep akp sandik basinda ve muhursuz oylarin tamami orada cikiyor. Erzurumdan ornek vereyim. Adamin biri ben oy kullanirken geldi dedi ki zaten %80 evet cikacak. Ben aciktan kullanayim oyumu. Sandik gorevlilerin hepsi bu olaya tebessumle karsilik verdi. Daha sonra perdeli kisma gonderdiler. Yani ben diyorum ki o sandigin basinda akp ve mhp liler disinda kimse yoktu. Secmen sayisi kadar oy pusulasi cikti. Bundan dogal olan ne var ki? Biz nereden bilelim hayir olan muhurlu pusulalari sandiktan cikartip ayni sayida muhursuz evet pusulasini sandiga atmadiklarini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki itirazı kime edicez YSK mı, AİHM mi?? Kabul edelim net bir diktatörlüğe doğru gidiyoruz. Adam kazanmış hala bile ortamı germekle meşgul. Bunlar daha iyi günler diyorum ben

• ay olur mu öyle şey :D

• ben olaya söyle bakıyorum.
    mühürsüz oylar dışarıda basılıp seçmene dağıtıldıktan sonra,seçmen bunu kabinde cebinden çıkartıp sandığa atıp,sonrasında kabindeki mühürlü pusulalarıda kendisine bu mühürsüz zarfları veren kişiye geri vermiş olmaz mı?
  • 2.5 milyon gibi muazzam bir sayının ispatı nedir?referandumda evet vermiş biri olarak ;dediğiniz şeyler olabilir ama sayının aşırı abartıldığını düşünüyorum.
    zaten öyle aşırı bir tepki de olmadı chp kanadından. denildiği gibi 2.5 milyon olsa idi internetteki birkaç video yerine yüzlerce video olmalıydı.olayı doğuya bağlıyorsunuz ama orada da hdpliler var.malumunuz bu gibi olaylarda onların kibar bir dili yoktur.aksine kendileri merdiven altı oyları iyi yaparlar.zaten sadece eveti destekleyen bir sandık yönetimi olsa direk evet yazıp mühürlerdi.
    MÜHÜR sandık yönetiminin elinde olan oy verme işleminden önce basılması gereken birşey. unutulduğunda chpli akplisi tutanak tutar imzalar.sonra sandık oylarına mühürü basarlar.oy veren vatandaşın mağduriyeti olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volyas -- 18 Nisan 2017; 10:12:37 >
  • Açık açık yasa ihlali var. Bir cumhuriyet savcısı da görevini yapıp yasayı ihlal ediyorsunuz diyemiyor. Böyle saçma sapan hukuk devletimi olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sandıklar açılmadan bu karar alındı. Yani bilinmiyordu.

• 15 senedir sizi böyle kandırıyorlar eeeeyyyyy Chpliler

kılıçdaroğlu kendine yönelen okları görünce hemen oylar çalındı yalanını atıyor ortaya. Arkasındaki bilinçsiz yobazlar da inanıyor. Kılıçdaroğlu da bu seçim de koltuk yerinde kaldı diye kıs kıs gülüyor.

Şimdiye kadar hiçbir seçimde Mhp den ve Akp den böyle bir savunma gelmedi çünkü liderleri kaypak değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omisis046

Sandıklar açılmadan bu karar alındı. Yani bilinmiyordu.

Ne bilinmiyordu, yoğun şikayet gelmiş mühürsüz pusula vs deniyor açıklamada

Ama çok enteresan akpnin %41 %50 açık ara aldığı seçimlerde değil de bu seçimde çok gelmiş şikayet :)

• çok saçma bir açıklama

1)diğer gözlemcilerin eli armut mu topluyordu
    2)hayır armut toplamıyor orada chp hdp gözlemcisi yok diyorsan
    zaten adamlar evet çıkan oylara mühür basabilirdi
    3)mühür olsun olmasın her sandık tutanağında chp ve hdp li mişahit imzası vardır eğer bir sorun varsa imza atmasalardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratdns

quote:

Ama çok enteresan akpnin %41 %50 açık ara aldığı seçimlerde değil de bu seçimde çok gelmiş şikayet :)

Yav arkadaşım YSK başkanının açıklaması var. Sandıklar daha açılmadan bu karar alındı. Mühürsüz pusulalarda önceden mühür basımı unutulmuştu. Görevliler de şikayet etti, millet mühürsüzlere oy kullanıyor, napalım diye.

• Farkındamısınız bilmiyorum ama bununla en çok Ümit ÖZDAĞ ve Meral AKŞENER ilgilendi..KK çıkıp direk milletin kararına saygı duymalıyız dedi.Açık ve net söylüyorum seçmenin gazını almak için ortaya atıldı.Ortada 2.5 milyon lafı var nerden geldiği ne olduğu belli olmayan..YSK başkanı diyorki hangi sandıklarda mühürsüz pusula ve zarf var tam olarak bilemiyoruz.Çünkü oylar açıldıktan sonra unutulanlara mühür basıldıki videosu var.YSk tam rakam bilemiyorken sandıkların tamamının açılmadığı saatlerde 2.5 milyon rakamını kim çıkarıyor En doğrusu seçimin tekrarlanması lakin..Pek bir şey çıkacağada benzemiyor.

Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum: Mühür olayı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muratdns

quote:

Yav arkadaşım YSK başkanının açıklaması var. Sandıklar daha açılmadan bu karar alındı. Mühürsüz pusulalarda önceden mühür basımı unutulmuştu. Görevliler de şikayet etti, millet mühürsüzlere oy kullanıyor, napalım diye.

Görevliler millet mühürsüzlere oy kullanıyor diye şikayet edeceğine mührü vurarabilir

• Boş konuşmuşsun. Ne kadar mühürsüz oy olduğu, içlerinden ne kadar evet ne kadar hayır çıktığı bilinemezdi. Sanki bu mühürsüz oylar belli bir bölgeden çıkıyor. Ülkenin her yerinde unutulmuş olabilir. Senin bakış açın bozuk. Unutulmuş diyosun potansiyel akp li diyosun. Ne alaka? Chp liler unutmuyor mu mhpliler unutmuyor mu bir şeyleri

Şuan kimse bilemez kaç tane mühürsüz oy var. Rakam veren yalan söylüyordur. YSK da bilemez. 163 bin civarı sandık var 50 milyondan fazla oy var bilmek imkansız.

• kardeşim sandıkta görevliydi.

zarflardamı pusuladamı şuan hatırlayamadım.

birisinde hiç biri mühürlü değilmiş.kendileri mühürlemişler seçim başlayana kadar anca yetiştirdik falan diye anlattı.

hatta vahim birşey daha anlattı ; tutanaklar boşkken imzalamış tüm görevliller , kardeşim boş olduğu için imza atmayınca sıkıntı olmuş okul sorumlusuna gitmiş kardeşim falan filan
    bizim milletteki potansiyel bu kadar.Adam akşama geç kalmayalım ben imzamı şimdiden atayım size halledersiniz diyor.Çünkü önemli olan alacağı 181 TL gerisi boş.Bunun partiyle bir ilgilisi yok ; vatandaşlıkla , birey olabilmekle ilgisi var

doğudaki durumuda hepimizi biliyoruz orada bu şekilde dik duruş sergileyenin götünden kan alırlar , klavyeden sallaması kolay
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deníz

Açık açık yasa ihlali var. Bir cumhuriyet savcısı da görevini yapıp yasayı ihlal ediyorsunuz diyemiyor. Böyle saçma sapan hukuk devletimi olur

yerse, ertesi gün ihraç kapıda.
  • mustafada M kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle mantıklı. Zaten interesting enough, "dışarıdan geldiği ispatlanmadığı müddetçe" diye bi şart var, komedi ya, bu nasıl yanlarına kâr kalır...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.