Şimdi Ara

Bıktım artık 3 ayda bir jant düzeltmekten!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
4.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu bir sitem konusudur. Kural dışıysa kaldırın lütfen.


    İzmit'i bilenler için konuşuyorum, Kandıra yolu üzerinden KOÜ ve üniversite hastanesine bağlanan bir yol var. 2şer şerit, 3 ayrı yol, orta yol ambulans yolu ama kapalı. Çok dik bir yokuş ve bolca çukur dolu. Çukurları geçtim, rögar kapakları yüzünden bir sağ bir sol. Diğer yandan kamyonların son 1 yıldır en fazla kullandığı yer. Çünkü yolun sonunda harfiyat alanı var. Günde en az 100 kamyon geçiyor, son 1 aydır azalma var. Kamyonlar 20-30 km hızla gidiyor, araçlar ve otobüsler 80-110 aralığında.


    Sollamaya çıkıyorsun, zaten yol dar, en solda 4-5 cm derinliği bulan halde kanalizasyona bağlanan kapaklar. El insaf! Yol boş olsa neyse, slalom yapa yapa gidiyorsun, e yol da dolu..


    Şimdiki jantlar 16" lastikler ise 205-55r16. Jantları amcam kullanıyordu benden önce, o 50 yanak kullanıyordu. Sakarya-İstanbul arası otoban kullanıyordu, geçen sene sürekli olarak buradaki üniversite hastanesine gelmek zorunda kaldı ve ilk 2 gelişinde de lastik yardı. Ya yolda 30-40 km hızla çukur yokken kamyon sollayacaksın, yada riski göze alıp 20 km ile tin tin yolu çıkacaksın. Ben aynı jantlarla 55 yanak kullanıyorum, 3 ayda bir jantta problem çıkıyor. Aracı yazın köyde kullanıyorum, aynı jant aynı lastik, Adapazarı'nda kullanıyorum aynı şekilde, tek bir sıkıntı yok. Ama buraya geldim mi 3 ayda bir en iyi ihtimalle o da, jant düzeltme işlemi..


    Ne yapalım? 14" 65 yanak lastik mi takalım? Vergi almayı biliyorlar, iliğimize kadar sömürüyorlar, ama hizmet sıfır. Senede bir defa kamyonların oyduğu yolu yamala, kar yağdı mı yollara m2 başına 50 kg tuz at geç. Ki tuz konusu ayrı vaka. Ne kadar attıklarını siz düşünün, 1 ay oldu kar yağmıyor ama hala yerlerde tuz var. Ve ısınan havada inanın kazaya sebebiyet olabiliyor.


    Neyse, gece gece rahatlattım içimi. Varsa sizin de derdiniz anlatın, paylaşalım. Yarın 2 sınavım var, onlardan önce iyi gitti..


    Jant+lastikleri görmek için;

     Bıktım artık 3 ayda bir jant düzeltmekten!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AssistForte -- 15 Nisan 2012; 1:50:29 >







  • hmm yolların durumu , herşeyden önce mağlum can güvenliği.
    o değilde ben geçen hafta 5 tane lastikci gezdim.
    doğru düzgün 13' lastik bulamadım
    sinirlendim, gittim lassa aldım daş gibi maşallah



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruoja -- 15 Nisan 2012; 1:54:51 >
  • YER: Denizli. 13luk jantla 70 yanak anca kurtarıyor. Hatta kurtarmadı 2 ön amortisöre mal oldu. Belli devlet dairelerine giden yolları asfaltlıyorlar. yolun sağ tarafını yapmışlar. sol tarafı eski. doğal olarak 5cm civarında fark ve hızlı geçince son anda fark edince tecavüz kaçınılmaz oldu... O kısım en az 1-2ay öyle durdu. ilk duruma göre başlangıç yeri 1cm incelmişti. Gelecek haftasonu Denizlide olacağım. Bakalım belediye ile ne kadar akraba olacağım.



    İzmirde okuyorum. Bu yollar denizlinin yanında hiçbir şey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 15 Nisan 2012; 1:58:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Only Gamer

    YER: Denizli. 13luk jantla 70 yanak anca kurtarıyor. Hatta kurtarmadı 2 ön amortisöre mal oldu. Belli devlet dairelerine giden yolları asfaltlıyorlar. yolun sağ tarafını yapmışlar. sol tarafı eski. doğal olarak 5cm civarında fark ve hızlı geçince son anda fark edince tecavüz kaçınılmaz oldu... O kısım en az 1-2ay öyle durdu. ilk duruma göre başlangıç yeri 1cm incelmişti. Gelecek haftasonu Denizlide olacağım. Bakalım belediye ile ne kadar akraba olacağım.



    İzmirde okuyorum. Bu yollar denizlinin yanında hiçbir şey.

    accent mağduruyuz
    denizliyi bilmem ama istanbul kadar değildir .

     Bıktım artık 3 ayda bir jant düzeltmekten!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ruoja

    quote:

    Orijinalden alıntı: Only Gamer

    YER: Denizli. 13luk jantla 70 yanak anca kurtarıyor. Hatta kurtarmadı 2 ön amortisöre mal oldu. Belli devlet dairelerine giden yolları asfaltlıyorlar. yolun sağ tarafını yapmışlar. sol tarafı eski. doğal olarak 5cm civarında fark ve hızlı geçince son anda fark edince tecavüz kaçınılmaz oldu... O kısım en az 1-2ay öyle durdu. ilk duruma göre başlangıç yeri 1cm incelmişti. Gelecek haftasonu Denizlide olacağım. Bakalım belediye ile ne kadar akraba olacağım.



    İzmirde okuyorum. Bu yollar denizlinin yanında hiçbir şey.

    accent mağduruyuz
    denizliyi bilmem ama istanbul kadar değildir .

    Kapışır hocam

    Ben accentin gazlı ve darbe emmeyen amortisörünün mağduruyum. Bi de otomatik. deli gibi içiyor
    Onun dışında memnun sayılırım. Lastik olarak petlas ve michelin bakabilirdiniz. ben michelin aldım 1yıldır çok iyi. ondan önce fabrika lastikleri vardı. 8yıllık çürümüş vaziyette.

    Önde tampon altındaki çeki demiri yerine halka demirler yamuk. çünkü doğalgaz çalışmalarında açılan üstün körü doldurulan çukurların çok derin kalması. Öndeki 2 taraftaki çeki halka demirleri yamuk. orta egzos değiştirmiştim birçok yerinde göçük vardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 15 Nisan 2012; 2:10:14 >




  • bende memnun'um mütemadiyen
    altının alçak olması gerçekten korku salıyor
    benimde arka tampon kaldırıma sürtmekten boyası dökülmeye başladı .
    ayrıca amorsitor mağduru olarak , geçen bir (dar)sokağa girerken kaldırıma çıktım
    inerken bi kütledi !
    aman yarabbi , gerçekden insanın içi cız ediyor
  • arabamı aldıktan 18 ay sonra muayeneye soktum... kusursuz geçti...

    son 3 aydır babam alıyor arada arabayı su an araba sola cekmekte önde vuruk var tamirciye goturdum oda rot balansçıya vermiş dedikleri 3 tane jant yamuk !!!

    bu tamamen kullanma ile alakalı bir durum. ve en önemliside arabanın jantını kesinlikle kaldırıma cıkarmayacaksın ... yanaşırkende kaldırıma dokundurmayacaksın...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • igdiri gorseniz sukredersiniz, sirf yollar yuzunden duster almayi dusunuyorum
  • Benim geçtiğim yolları bir görseniz belki de halinize şükredersiniz.1 aydır tamirat devam ediyor hala kapanmayan çukurlar var yüzey dengesizlikleri var düşünün artık.

    Neyse bende Clio 3 varken 195/60/R15 çelik jant sürekli yamuluyordu rot balans ayarı da bu yüzden tutmuyordu.En sonunda jantlar haritaya dönmüştü.Tüm jantları elden geçirdikten sonra biraz iyiydi yükseltmek için sattım aracı.Şimdiki aracı Audi A3 205/55/R16 alaşım jantlı.Üzerinde sert hamurlu Dunlop SP Sport 01 lastikler var.Eylül'den beridir 25.500 km yaptı defalarca sert çukura düştü ancak ne bir jant yamulması/kırılması ne de rot balans bozulması yaşamadım.

    Yani bence bu illetten kurtulmanın;

    1.şartı çok dikkatli ve yavaş kullanarak çukurlardan trafiği tehlikeye sokmayacak şekilde kaçmak
    2.si kaliteli alaşım jant kullanmak
    3.Geniş tabanlı ve sert hamurlu lastik kullanmak(balonlaşma olmaması açısından)

    Yanak genişliği fazla lastikler de kullanılabilir ama sadece bu sebep için geniş yanaklı lastik kullanmazdım ben olsam.




  • Ülkemiz yollarında 50 yanak bile ince kalabiliyor ne yazık ki. Aracımda 65 yanak lastik var. Ancak bu şekilde hiç düşünmeden gezebiliyorum. Hele ki ilerde 18" jant atarsam araba beni değil ben arabayı taşıyacağım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 15 Nisan 2012; 10:12:41 >
  • Jantlarınızın kalıtesınden ve surucuden kaynaklanıyor
    Cozum 4 kalıtelı jant ve bıraz dıkkatlı kullanmak..
  • ankarada da durum ayni. okullar kapandiktan sonra asfalt calismalari baslar, su an beklemekten baska yapacak bir seyimiz yok.
  • bu kadar bıktın baktin yol yapanda yok ..

    takcan mis gibi 14'' demirjantlari 65 lik lastik birde kapak
  • İzmirin yolları da berbat.Ön amortisörlerdeo ses geliyor.Her yer bozuk her yer çukur.Bıktım bu yollardan.Yeşildere yolunda sollamaya çıktığında yandın.Arka arkaya rögar çukurlarına girmek zorundasın.Bu yolları yapanlari Allaha havale ediyorum beddua etmek istemiyorum.
  • şehir içinde çukurlar tümsekler.uzun yoldada mermi gibi cama,kaportaya yediğimiz taşlar!bu ülkede düzgün yol istiyorsan yarış pistlerine,F1 pistine falan gitmek lazım.
  • İzmirdeyim ve henüz jantlarla ilgili kronik bir sorun yaşamadım.

    Orjinal jant ve lastik kullanıyorum. Hiçbir zaman replica veya çin malı jant düşünmedim.
    Accord 3.0 V6'da 205/65/R15 kullanıyorum. Volvo S80 T6'da 225/55/R16. İksisinin de orjinal ölçüleri.
    Çukurlara girmeme rağmen yıllardır ne jantta ne de lastikte sorun yaşadım.
    Yeşildere yolu da dahil, orada sol şeritte giderken en sola yanaşirsanız veya şerit içinde sağa yaklaşırsanız çukurlara girmeden de gidebilirsiniz. Ben o logar kapaklarına defalarca girdim, bir sorun yok. Keşke düzgün olsa da kaçmak zorunda kalmasak.

    Jant ile lgili sorun yaşayanların büyük çoğunluğu çin malı kalitesi belli olan jantları takıp ince yanaklı lastiklerle gezenlerdir. Bu jantların çoğunluğu balans tutmuyor, sorun çıkartıyor.

    Keşke yollarımız avrupa'daki gibi olsa da 17-18 jantlarla da konforlu şekilde yol alabilsek.
    Ama ne yazık ki ülkemizin yol koşulları bunu mümkün kılmıyor.




  • biraz sonra o yolu kullanp kampüse çıkacağım bende.okdar fazla çukurda yok aslında.yolu ortalayıp gittinizmi bir sorun olmuyor.yol tenha zaten
  • Focus 1 collection aracımda 6 ayda bir jant düzelttirirdim.

    Jazz'da hiç ihtiyacım olmadı.

    Auris ve Bravoyu 6 ay kullanmadan sattığım için birşey diyemiyorum.

    Megane'ı alalı 7 ayı geçti ve bir problem yok gibi.
  • Ankara da aynı şekilde. Hele trafiğe kalmamak için eskişehir yolu yerine beytepe kötü üstünden ümitköye gitmeye kalkarsanız 5 ayda bir jant doğrultturursunuz bkz. ben
  • Türkiyede gönül rahatlığınlan yeni otomobil kullanmak çok zor, her an kötü süprüzlen karşılaşmak mümkün
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.