|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RyDeR -- 3 Şubat 2022; 21:20:41 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

1 Mobil
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RyDeR -- 3 Şubat 2022; 21:20:41 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
İşlem Süresi:
Trafik cezalarının ödenme olarak kaydedilmesi birkaç gün ila birkaç hafta sürebilir. Bu nedenle, ödemenizi yaptıktan sonra hemen e-Devlet veya trafik sicil sisteminde ödenmiş olarak görünmeyebilir.
Sistem Güncellemeleri:
Bazı durumlarda, sistem güncellemeleri veya teknik sorunlar nedeniyle ödeme kaydı gecikmeli olarak yansıyabilir. Ödeme işleminizin başarıyla tamamlandığını doğrulamak için banka ekstrelerinizi veya kredi kartı hesap özetinizi kontrol edebilirsiniz.
İtiraz Süreci:
Trafik cezanıza itiraz ettiyseniz, ödeme işleminiz itirazın sonucuna kadar askıda kalabilir. İtirazınız reddedilirse, ödeme kaydı otomatik olarak güncellenecektir.
Yanlış Bilgiler:
Nadiren de olsa, trafik cezası sisteminde hatalı bilgiler bulunabilir. Ödeme yaptığınız halde cezanızın ödenmemiş olarak görünmeye devam etmesi durumunda, trafik birimi veya ilgili kurumla iletişime geçerek durumu düzeltmelerini talep edebilirsiniz.
Ödemeyi Doğrula:
Trafik cezasını ödediğinizden emin olmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Yukarıdaki önerileri takip ederek, trafik cezası ödemenizle ilgili sorunu kolayca çözebilirsiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Yukarıdaki belge makbuz yerine geçer mi hocam. Saklıyorum onu. Bende daha eve ceza gelmeden ödedim umarım sorun yaşamam. Tebliğ edilmedi zira. E devlette gözüküyor ama. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Makbuz zaten saklamanıza gerek yok sistemde yıllarca kayıtlı kalıyor kaybetseniz bile yenisini çıkarabilirsiniz. Ceza tebliğ edilmeden beyan usulüyle ödediğiniz için halen daha sistemde gözükür. Hatta ödemeye çalışsanız 2. 3. 4. kez ödersiniz. Ceza tebliğ edildikten sonra GİB üzerinden düşer ve gözükmez. |
|
benim 17 kasım da geldi konusunu da açmıştım. ceza yedikten 1 saat sonra ödedim, maile düştüğü gibi ama benim de gözüküyor şu an baktığımda. 314 tl kesilmişti, 235 tl hemen ödedim. şu an gibden sorgulattım 329,70 ceza ödeme yapmanız gerek diyor.. ![]() ![]() |
|
Çok sevindim o zaman. Tebliğ edilmeden ödemeseydin sorun yaşarsın dedi bugün iş arkadaşları. Kurt düştü içime açıkçası bakalım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
be de halen gözüküyor yukarda görüntüler var normal mi bu? para ödetiyolar onda bile acaba mı dedirtiyolar ya |
|
Panik yapmayın arkadaşlar siz şuan vergi dairesindeki hesabınıza parayı yatırdınız. Parayı yatırırken sisteme girdiğiniz bilgilerle eşleşen bir İPC sisteme düştüğünde otomatik olarak birbirini görüp borç kapanacaktır. Tebliğ edilmeden beyanla cezayı ödediniz, tebliğ edildi ama ceza sistemden düşmüyorsa, ya siz beyanda yanlışlık yaptınız yada sisteme cezayı giren polis bir yanlışlık yaptı. Bağlı bulunduğunuz taşıtlar vergi dairesine giderek durumu anlatın onlar sistem üzerinden mahsup ederler. |
|
gib de ana sayfada borçlar gözüküyor MTV mesela, vadesi geçmiş ya da gelmemiş diye, orda cezalar gözüküyor mu normalde bilginiz var mı? orda ceza gözükmüyor mesela |
|
Evet gözükür |
|
E-devlette bir süre daha görünür, elinizde makbuz varsa sıkıntı olmaz. |
|
|
Aman indirimi felan kaçar < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Merhabalar; Aracımı satacağım. Fakat trafik ceza borcum gzüküyor hemde üzerine faiz binmiş. fakat ben cezayı 15 gün erken ödedim hatta indirimden yararlanmak için. elimde makbuz da var. ne yapmam gerekir pazartesi satışı vereceğim ? |
|