Şimdi Ara

Beyler bir akıl verin evlilik konusu her şeyi bize yıkıyorlar (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
3
Favori
11.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nasıl evlilik la o öyle. Bi ev de kaynanaya al bari. Hatta 2 tane al birini de kiraya verirler. Tabi bmw mercedes falan olmazsa olmaz. İki şoför iki hizmetçi de bağladın mı kaynataya tamamdır. Öyle evlilik mi olur sen bildiğin başlık parası vermişsin aşiret kızı mı alıyon napıyon?
    Sapphire Pulse AMD Radeon RX6700XT 12GB / AMD RYZEN 5 5500 @4.5 Ghz + Snowman X200 Tower / Kingston HyperX Fury 2x8GB 3200MHz / Asus B450 MKII DDR4 4400Mhz / Xigmatek X-Calibre 600W 80+ / Aerocool CS-107 V2 Mini-ITX
  • quote:

Orijinalden alıntı: also

quote:

Orijinalden alıntı: dennisrodman

nereden gelen bir adetmiş sorsana? osmanlıdan kalma adetmiymiş...bunları duydukca tiksiniyorum yemınle, kaç kurtar kardesım kendını

güzel kardeşim bende anlamadım konya tarafında böyleymiş her şeyi erkek tarafı yaparmış birde bana utanmadan madem pazarlık yapıyorsun o zaman hadi pazarlık yapalım annemgil altın isteyecek dedi birde düğünde takılan altınlar kime takılırsa onunmuş borç harç olursa ordan kapatmayacakmışız

Kızın paragöz bir insan olduğu son cümleden belli altınlar onun olcakmış istiyorsa ev arabayıda onun üstüne yap.
    yalnız gözüaçık fena insanlardır biraz sanada bilerek böyle bişey söylemiş olabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Sunja_ -- 28 Mart 2013; 20:08:18 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

aman dikkat et, öle paragöz ailelerden kızlardan uzakdur.. evlensende ilerde başın çok ağrır..35'ne gelmeden göçer gidersin...

bi kere kafan rahat olucak huzurlu olcak..seni yoluncak kaz bulmuşlar.. diyim sana SAKIN SAKIN EVLENİP ÖLE APTALLIK YAPMA
    Asus Tuf Gaming X570 Plus // Asus Rog Strix Gaming-E WIFI2 // Ryzen 5 5600x // Ryzen 9 5900x // FSP Windale 6 // Noctua NH-D15 Chromax Black // H110i GTX // MSI 3060ti Gaming Z Trio // Gigabyte 2070 Super Gaming 3X // Crucial Ballistix DDR4 3600mhz CL16 64 Gb // WD Black SN850 1TB PCI 4.0 // Samsung 970 Evo Plus // Kingston A2000 512GB // Sabrent Rocket NVMe Heatsink // EVGA G3 750W // High Power PG-750 ATX 3.0 SM // Hp Pavillion 1440p // Kingston HyperX Alloy Elite 2 RGB // Corsair Sabre Pro Mouse // Razer DeathAdder v3 // Asus Theta 7.1 // Razer Blackshark 2.0 // Asus Essence STX II 7.1 // Sound Blaster Z // LG 65NANO866NA // BenQ Zowie XL2746S // Phanteks ENTHOO 719 // Cintiq 16 DTK-1660
  • Öyle adetin ben... Ailesi biraz gelenekçi olabilir tamam da kız da erkek tarafına yıkıyorsa olmaz. Ömrün çürür hocam, yapma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantom_coal -- 28 Mart 2013; 21:53:25 >

Emin ol Türkiye'nin hiç bir yerinde herşeyi erkek tarafı yapar diye bir adet yok. Ailelerimizin durumu fena olmamasına rağmen, evlenirken evimizde bir çok eksiğimiz vardı, parti parti alırız diye düşündük, bunu hiç bir zaman olay haline getirmedik. Evin pek çok eşyasını Ikea'dan alıp kendimiz monte ettik, çok da mutlu bir şekilde evlendik. İmkan varsa elbette yapılabilir, ama daha fazlası için baskı kurmak, karşındaki ile değil eşya ile evlenmek manasına gelir.

Burada bunu yapan ileride seni çok daha yorar, benden bi abi tavsiyesi.

Orijinalden alıntı: also

quote:

Orijinalden alıntı: dennisrodman

nereden gelen bir adetmiş sorsana? osmanlıdan kalma adetmiymiş...bunları duydukca tiksiniyorum yemınle, kaç kurtar kardesım kendını

güzel kardeşim bende anlamadım konya tarafında böyleymiş her şeyi erkek tarafı yaparmış birde bana utanmadan madem pazarlık yapıyorsun o zaman hadi pazarlık yapalım annemgil altın isteyecek dedi birde düğünde takılan altınlar kime takılırsa onunmuş borç harç olursa ordan kapatmayacakmışız

Ne demek altınlar kime takılırsa onunmuş.. Sonuçta bir aile kuruluyorsa, her şey ortak olur. O zaman "tamam hayatım, madem herşey ayrı ben çalıştığım parayı kendim harcarım, sen de kendi çalıştığın parayı harcarsın" de bi, bakalım ne oluyor.

Bu dediklerin CSB değilse, gerçekten koşarak uzaklaş derim. Yakma kendini.. Sonra bize bir hayır duası edersin artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 28 Mart 2013; 22:12:16 >

• Seven insan işin bu boyutunu düşünmez (kız açısından diyorum). Hanımefendi hemen moda girmiş; yok şöyle olacak yok bekleyemem bilmem ne. Seven için oraya atılacak imza sadece prosedürden ibarettir ancak bu insan için belliki bir şeyleri kanıtlama çabası. Ağır kaçacak ama kendini bir an önce yamamaya, kapak atmaya çalışıyormuş gibi geldi.

hem öyle adet mi olurmuş... Ailesi sizi enayi yerine koymuş... Ulan sanki erkek tarafı kral'ın soyundan geliyorda herşeyi erkek tarafı yapar diyor.
    Ulan insanda biraz utanma olur , şunu şunu biz yaparız der... sinir oluyorum böyle tiplere...
    Babanın kızmasına sinirlenmesinede sonuna kadar katılıyorum... Türk adet örf geleneklerinde öyle herşeyi erkek tarafı yapar diye bi saçmalik yok. kız tarafı çakallık yapiyor dikkatli ol.

Not: Eğer kız tarafı yanaşmazsa Sende kız ve kızın ailesine "Evlilik sözleşmesi" yaptır. Niyetleri belli olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McCarty -- 28 Mart 2013; 22:16:19 >

• Hocam sabah okudum aksam tekrar girdim baktım değişen bişey varmı diye. Herkes konuşmuş ama sen düşünceni belli etmemişin.

Aynı kaderi paylaşıyo olabiliriz benimde kız arkadaşım malatyalı. Malatyalılar için şöyle böyle derler içten içe bazen düşünüyorum benden çok şey isterlermi diye. Ne kadar seviyosan sev bu kadar fazla isteğe tamam deme. Seni tanımam etmem ama yeminle üzülürüm yani.

edit birkaç üstteki yorumu gördüm de, siz nerede tanıştınız ? Umarım görücü falan demezsin öyle ise zaten arkana bakma da nasıl başladı ilişki merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnrbK -- 29 Mart 2013; 0:07:15 >

• böyle saçmalık olmaz. yol yakınken kıza tekmeyi bas, sonra çok pişman olursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bas tekmeyi
  • Senin yerinde olsam basar giderim konyaya,köylerine.Köylerinde bulunan bi kaç köy kahvesine girer çayımı söylerim.Zaten seni yabancı görenler girer muhabbete.Laf lafı açar ve sorarım bu işleri.Bu tarafta düğünlerde kız tarafı ne yapar ne eder diye.Eğer dediklerinin tam tersi çıkarsa çıkarım karşılarına derim böyle böyle...Durumunuz yoksa anlarım ama bizim oralarda böyle demek ne demek?Amacınız ne diye sorarım.Bunu sırf inat uğruna yaparım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.