Şimdi Ara

Benzinli araçlarda enjektör bakımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar böyle bir bakımı ne zaman yapmalıyız nasıl yapılıyor bilgisi olan var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• genellikle 4 yılda bir değişmeli tamir edilmesini önermem değişmelidir arada sırada shell nitro yakıt alırsanız enjektörlerin ucundaki kurumları açtığı söyleniyor en ideal bakımı budur tamirini tavsiye etmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Columbia- -- 11 Haziran 2017; 16:17:30 >

Orijinalden alıntı: -Columbia-

genellikle 4 yılda bir değişmeli tamir edilmesini önermem değişmelidir arada sırada shell nitro yakıt alırsanız enjektörlerin ucundaki kurumları açtığı söyleniyor en ideal bakımı budur tamirini tavsiye etmem

Bahsettiğiniz nitro yakıt ne oluyor hocam başka petrolde var mı dır

Mustafa Kemal ATATÜRK
  • Enjektörlerin normal şartlarda bakıma ihtiyacı olmaz.
    Efendim ülkemizdeki yakıt kalitesi açısından enjektörler belli bir süreden sonra işemeye başlıyor çoğu araç kitapçığında 4 yıl da bir değişmesi gerektiğini yazıyor bunu peugeot kitapçığında opel de linea kullanan arkadaşımın kitapçığındada gördüm

"The day science begins to study non-physical phenomena, it will make more progress in one decade than in all the previous centuries of its existence." - Nikola Tesla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benzin enjektörü 4-6bar arası çalıştığı ve toleranslarının yüksek olduğu basit bir yapı. Tek pompa vardır. Depodaki pompanın basıncı yeter. O yüzden benzin kullanın yeter. Ayrıca direkt enjeksiyonlu değilse kurum bağlamaz. MPI motorlar porttan veriyor nereye kurum bağlayacak Ayrıca benzin solvent özelliği gösterir yani çözücüdür. O yüzden benzinli aracın dizel araba gibi saçma sapan bakım ve masrafları olmaz.

Dizel araçlarda ise 2pompa vardır. depodaki 4-5bar ile motor bölümündeki yüksek basınç pompasına yakıt gönderir oradaki pompa da uygulamaya bağlı olarak 1500-2500 bar'a çıkarır. Zaten en büyük sıkıntı da bu yüksek basınç için pompa kranktan güç çalar. Bu kadar yüksek basınç için çok düşük toleranslı mekanik parçalar vardır ve en ufak pislikte bay bay dersiniz bütün sisteme... O yüzden yakıt filtrelerinin düzenli değiştirilmesi dizel araçlarda önemli...

• cormen kullanıcısına yanıt
    Hepimiz bilindik markalardan alıyoruz değilmi neden gidip torajet sunpet vsvs düzenli müşterisi değiliz arkadaşımın babası petrol ofisinde çalışıyor denetlemeye gidiyor doğuya gittiğinde adamı sıkıştırıyorlar adamlar kaçak mazot ile ponun mazotunu birbirlerine karıştırıyor düzenlemeciye diyorki bunu yazarsan bu şehirden çıkamassın diyorlar onca şeyde hile hurda var gıda olsun tekstil olsun ekmek olsun akaryakıtta dada dönüyor bu işler

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.