4 yaşında 1.5 dizel motorlu henüz 100.000 kilometreyi görmemiş garaj arabası diyebileceğim otomobilin geçen yıl bu zamanlarda periyodik bakımda motor yağı da değiştirildi ve 15.000 kilometrelik Castrol 5-30 motor yağı konuldu. Ancak henüz 9.000 kilometre yol yapmışken tam bir yıl sonra bugün motor yağı değişim ikazı verdi. Değiştirmeden kilometresinin dolmasını beklesem bir zararı olur mu? |
Dizel Otomobilde Motor Yağı Değişim Aralığı

-
-
plakayı da yazın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Değiştirin gitsin -
Sormaya değmez ya yağ ve yağ filtresi ne kadar olacak? Bu arabalar o kadar hassas değiller 2 3 bin km geçse birşey olmaz da bu kadar ince düşünmeye de gerek yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Turbo üniteli tüm motor tipleri için 15.000-20.000KM yağ değişim aralığı çok fazla.
Maksimum 10.000KM olmalı ki ben kendi aracımda her 5.000KM'de yağı değiştiriyorum.
-
3.2tdci ford transit kullanicisiyim
Fabrikanin onerdigi degisim araligi 20.000 km
Ben ise her 8.000 km de yagini degistiriyorum ve degisim zamani yagda çok kararma bile olmuyor
Araç nasılsa yatıyor ve yaz gelmeden uzun yola çıkmam.
Bu yüzden uzun yol öncesi yağ ve filtre değiştiririm diye düşündüm.
-
Zaten ülkemizde trafik ve coğrafi koşullar binek arac için dikkate alındığında 9000km yeterli.
5000 de biraz abartı 10.000 km ideal yada yılda bir değiştirilmeliquote:
Orijinalden alıntı: Malik the MafiaTurbo üniteli tüm motor tipleri için 15.000-20.000KM yağ değişim aralığı çok fazla.
Maksimum 10.000KM olmalı ki ben kendi aracımda her 5.000KM'de yağı değiştiriyorum.
Turbo dizeli 1 yil/ 10 bin km.de değiştiriyorum.
Hangisi once dolarsa.
1 yıl/10.000 km idealdir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Teslaa89
5000 de biraz abartı 10.000 km ideal yada yılda bir değiştirilmeli
Alıntıları GösterOnu kendi aracım için yazdım hocam. Yazılım, hybrid turbo gibi uygulamalar var motor devamlı olmasa da ara ara yüke bindiği için yağı sık değiştiriyorum. Stok araçlarda dediğiniz gibi 5000 km gereksiz olabilir.
-
Ozaman doğrudur ben standart bir araç sandım.quote:
Orijinalden alıntı: Malik the MafiaOnu kendi aracım için yazdım hocam. Yazılım, hybrid turbo gibi uygulamalar var motor devamlı olmasa da ara ara yüke bindiği için yağı sık değiştiriyorum. Stok araçlarda dediğiniz gibi 5000 km gereksiz olabilir.
Alıntıları Göster
quote:
Orijinalden alıntı: Cem_AlimAraç nasılsa yatıyor ve yaz gelmeden uzun yola çıkmam.
Bu yüzden uzun yol öncesi yağ ve filtre değiştiririm diye düşündüm.
Cidden plakayı da yazın da amme hizmeti olsun satışa çıkınca DH en azından faydalansin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defiant82 -- 15 Şubat 2021; 12:30:54 >
Yağların kullanım ömrü oluyor bildiğim kadarıyla. Bunu değişim yaptığınız yere sorarsanız iyi olur. Sadece filtre değişimi yeterli olabilir. Standart ikaz o, illa değişim yapacaksın diye bir şey söz konusu değil sanırım. Usta yağını kontrol edip devam edebileceğini söylerse o ikazı iptal eder 1 yıl daha kullanırsın. Filtreleri değiştirmen lazım diye biliyorum. Geçen yıl yağ değişimi yaptırdığım usta bu şekilde söylemişti bana. Araba ile yıllık 10k altı km yapıyorsanız bunu yağ değişimi esnasında belirtin bence.
-
Yağ hiç kullanılmasa bile metal ile temas ettiğinden ister istemez özellik kaybı yaşanıyor. Yılda 8000 bin km, hele şehir içi dur kalk kullanıldıysa gönül rahatlığıyla değiştirilir. Ayrıca bir motor yağı ne kadar ki 250TL-300TL olsun, değiştirin gitsin.
-
15.000 ya da 1 sene hangisi önce dolarsa değiştiriyorum ama tabii hiçbir zaman 1 yılda 15.000km yi göremediğim için 5.000 - 10.000 km de 1 değişmiş oluyor yıldan ötürü.. aracımın motoru 1.3 cdti
-
Aynı marka yağ ve yağ filtresi ile beraber işçilik 380 TL fiyat aldım.
-
Aracın kullanım klavuzunda yağ değişim aralığı yazılıdır. Bazı markalar 15 bin de değişim veriyor. Mesela hyundai dizellerin yağ değişimi 15 bin diye biliyorum.Şayet km doldurulmadıysa 1 yıl aralıkla değişim öngörülür. Yine bazı araçlarda motor yağ değişim ikazı için obd bağlantısı ile bir sonraki yağ değişim km si girilmesi gerekir.
-
Ben 10 bin KM. de değiştiriyorum. 1 yılda de bu kadar kilometre yapmasam da uyarı veriyor yanlış değilsem.
En Beğenilen Yanıtlar

plakayı da yazın.
|
Sormaya değmez ya yağ ve yağ filtresi ne kadar olacak? Bu arabalar o kadar hassas değiller 2 3 bin km geçse birşey olmaz da bu kadar ince düşünmeye de gerek yok.
|
Benzer içerikler
- model q
- hızlanınca gelen uğultu sesi
- ford transit 190 p teknik özellikleri
- şanzıman aks boşluğu
- alfa romeo giulietta
- opel grandland 2025 fiyat
- xiaomi su7 sahibinden
- volvo ex30
- bmw fiyat listesi
- en sorunsuz elektrikli araba
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X