Şimdi Ara

Benzinli araçlar tedavülden kalkacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2030'dan itibaren benzinli araçların piyasadan kalkacağını belirten TNT Genel Müdürü Yıldız, “Çevreyi umursamak zorundayız” dedi.

Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi Başkanı ve TNT'nin Türkiye Genel Müdürü Turgut Yıldız 2030'da benzinli araçların tedavülden kalkacağını belirterek, "Teknoloji çevreye dönük, çevreyi düşünecek şekilde dizayn edilecek. Toyota gibi dünya devleri bile artık 2030 araç üretim hedeflerini hibrit araçlar üzerine kurguluyor" dedi.
    Benzinsiz araç kullanımının hem çevreye verdiği destek ile hem de petrol rezervlerinin farklı alternatifler için kullanılması açısından önem taşıdığını belirten Yıldız, dernek olarak sürdürülebilir kalkınma kriterlerinin iş dünyasına yerleşmesini sağlamaya çalıştıklarını vurguladı.

Yıldız, "Şirketlerin üretim süreçleri, kaynak kullanımı, atık değerlendirmesi konularına çevreci yaklaşımla bakması gerekiyor. Bu bakış açısıyla da iş stratejilerini geliştirmeliler" dedi. Dernek olarak inovasyona her zaman öncelik verdiklerini kaydeden Yıldız, "Değişim için yaratıcılık ve Ar-Ge çalışmaları gerekir.
    'Başkaları bulsun ben uygularım' mantığı bize bir şey kazandırmaz. Şirketler bu alanda çalışmalarını paylaşabilirler. Üniversiteler ile sanayiciler arasındaki iş birliği çok önemli. 2030'da benzinli araçlar tedavülden kalkacak. Biz de buna göre stratejimizi geliştirmeliyiz" dedi.

Kriterler temele oturtulmalı Turgut Yıldız, 'AB'ye hiç kabul edilmeyeceğimiz varsayımı bile olsa, bizim sürdürülebilir kalkınma kriterlerini ülkemizde yerleştirmemiz şarttır. Bunlar ülkemizin geleceği için zaten gereklidir' dedi.

Yılmaz, hükümetin sürdürülebilir kalkınma konusunda üniversitelerin, yerel iradelerin, sivil toplum kuruluşlarının şirketlerin uygulamalarını desteklemesi ve bu kurumları teşvik etmesi durumunda AB konusunda ilerleme kaydedeceğini belirtti.

Bu eğitimlerin fazla bütçeli olduğuna dikkat çeken Yılmaz, sadece bu alanda yapılacak çalışmaların bile AB açısından destekleneceğini vurguladı.

biggauto.com

• Dünyada daha en az 60 yıllık petrol rezervi var. Bu durumda biraz zor gibi.
  • 22 yıl daha benzinle takılacam ben
  • Bana pek mantıklı gelmiyor.. Öyle olsa Amerika Irak'a saldırırmıydı? Hadi diyelimki öyle o zaman budurumda Amerika 30 yıl sonra nereye saldıracak... Rusya neden kuzey buz denizlerinde petrol arıyor? Bunları düşününce pek mantıklı değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GHOSTRIDER -- 19 Ağustos 2008; 11:17:21 >
  • Aynı cümleleri tekrar edip durmuş adam hayal dünyasında yaşıyor.
  • Bundan 10 sene evvel reklamlarda 2020 yılı için bursada uçan arabalar üretildiği gösteriliyordu
    Benzinde kalkar merak etmeyin
  • quote:

Orjinalden alıntı: GHOSTRIDER

Bana pek mantıklı gelmiyor.. Öyle olsa Amerika Irak'a saldırırmıydı? Hadi diyelimki öyle o zaman budurumda Amerika 30 yıl sonra nereye saldıracak... Rusya neden kuzey buz denizlerinde petrol arıyor? Bunları düşününce pek mantıklı değil..

amerikanın ırakı işgal etmesiyle petrolün ilgisi pek yok.amaç vaadedilmiş toprakları kurtarmak.

tabi yeraltı kaynakları da işin kaymağ oluyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ohooo sanki hybrit arac gelince bizde teşvik olcak honda getirdide ne oldu dayadılar ötv yi aracın üstüne , benzinlisinden 10 bin daha pahalı oldu , teşvik etmeleri lazım , bu aracların zaten bakımlarının pahalıoldugunu biliyorum bide extradan 10-15 bin mi vercem cevre için türkiyede devlet gerekli hiçbirşeyi teşvik etmez
  • Su anki petrol fiyatlarını gördükçe bile benzinli araç kullanmamayı düşünmedim hiç.Fazla km yapmıyorum ama olurda çok yol yaparsam o zaman sıralı sistem lpg'yi aracıma uygulatır o şekilde kullanmaya devam ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

22 yıl daha benzinle takılacam ben

• bunlar kesin hybridi ucuza maletmenin yolunu buldular
    benzine çamur atıyolar şimdi

birazda hybrid çakacaklar millete
  • siz geçin ben geçmem
  • quote:

Orjinalden alıntı: daturkishulan

quote:

Bana pek mantıklı gelmiyor.. Öyle olsa Amerika Irak'a saldırırmıydı? Hadi diyelimki öyle o zaman budurumda Amerika 30 yıl sonra nereye saldıracak... Rusya neden kuzey buz denizlerinde petrol arıyor? Bunları düşününce pek mantıklı değil..

amerikanın ırakı işgal etmesiyle petrolün ilgisi pek yok.amaç vaadedilmiş toprakları kurtarmak.

Tebrikler, Amerikan politikası işte bu arkadaşlar yahudilere hizmet ve bu arada parsadan pay almak.

• quote:

Orjinalden alıntı: ottoman24

quote:

Orjinalden alıntı: daturkishulan

quote:

Tebrikler, Amerikan politikası işte bu arkadaşlar yahudilere hizmet ve bu arada parsadan pay almak.

mesele derin...
    filistin tamamdı zaten
    ırakta tamam
    sıra iranda
    ya sonra?

• quote:

Abd'de şu an hibrid araçların satışına başlanmış vaziyette, yollarda epey var, ayrıca adamlarda E85 ile çalışabilen araba sayısıda bolca var. Bunun haricinde çok kısıtlıda olsa hidrojenle çalışan arabalar ve buna göre yapılmış istasyonlar mevcut. Fakat bu sürecin işlemesi için zamana ihtiyaç var. Abd'de Irak'a saldırarak bu zamanı kazandı sadece, 30 yıl sonra tahminen Bor madenlerinin olduğu yerlere saldırması gerekecektir.
  • tabi tabi, 15 yıl öncenin bilim kurgu filmlerine göre de şu an uzay gemileri ile geziyor olmamız lazımdı...
  • Petrol akar benzin kalkar benzin kalkar petrol akar

Söyleyen çok film izliyor herhalde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.