Şimdi Ara

Benim gibi ucuz araçları daha çok seven varmı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
2
Favori
5.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
14 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

burada öyle bakım paraları yazıyorlar ki

ben o bakım paketlerine ödenen 2 bakım ücreti ile aracıma komple motor yenileyebiliyorum

hatta tek bakım parasıyla arabamı komple boyatabiliyorum.

aracım fiat marea 1998 model ,

en kaliteli yağ 100 tl

orjinal hava filtresi - yağ filtresi - polen filtresi 25 er tl

4 buji bosch marka 50 tl

4 balata bosch marka 100 tl

yeni arabanın herşeyi masraf , bu 2007 model marea içinde böyle fiyatlarla hala uygun ,

ha imkanım olsa yüksek model alırmıyım alırım ancak alacağım araç yine yürütebileceğim araçlardan olur

c5 yada latitude düşünüyorum ilerisi için , ama şu an bu araç her işimi görüyor ve çok rahat

varsın biraz fazla yaksın , bir aracın farının veya çamurluğunun 1000 tl ve üzeri olduğunu duyunca gerek yok diyorum

çünkü durdukça değer kaybeden eskiyen bir malzemeye fazla para bağlamaya gerek yok. Hayat kısa

• Evde 3 tane araba var 2si f/p 1 tanesi de zevk aracı... tüketim ve yürütme maliyeti açısından üçü de oldukça uygun...

301, 4.5 litre yakıyor şehir içi maliyeti 25bin tl - 2 yıl önce alındı -
    508, 5 yakıyor. deri koltuk, dizel otomatik, orta paket 200bin km daha ne olsun... 1 ay önce maliyeti 45bin tl kasko sigorta dahil
    dodge caliber 2.0 benzinli otomatik 150bin km... 3 ay önce 40a geldi...

şimdi bakıyorum 3 arabayı toplasan 1 tane f30 etmiyor... f30a binen arkadaşa ailesine bakıyorum, babamla benden az kazanıyor, f30a biniyor ama ailesiyle yaşıyor...

araba konusu tercih ve ekonomi meselesi. aldığım arabaların hiçbirisi (301 için kurdan edeceğim zarar hariç) bana zarar ettirmez. bir eski kasa c alabilirim bu paraya ama değmez.

genel bakış açım alışveriş yaparken ikamesini kolay sağlayamayacağım bir ürün almam
  • gelirle alakalı meseleler.zaten çok parayı bulsam ilk işim olursa yurt dışında ufak güzel bir ülkeye yerleşirim yok yurt dışı olmadımı ege tarafına kaçmak.garajda bir 7.60il bir cadillac cts v yatsa ayrı bölümde de bir w124 veya w140 toplasam bende baya mutlu olurdum.

Orijinalden alıntı: ESER14

Sizinde benim gibi fakirlik ruhunuza işlemiş.

Dışarda herkes bmw mercedes görünce iç geçirir ben direk ulan 18 jant var bunda bir lastiği kimbilir kaçadır, kaskosu kimbilir kaçadır, su gibi yakıyordur şimdi bu düşüncelerine kapılıyorum. Resmen içim ürperiyor 😂. Binenlere enayi gözüyle bakıyorum.😀

Allahım ben nasıl bir yokluk gördüm de bu hale geldim.
    Hocam türküz normaldir. Avrupada adamlar yolda kalıyorlar sonra uğraşmamak için arabayı göle nehire atıp devam ediyorlar.

Bizim suçumuz türk olmamız
  • Ülkemızın sartları bellı tabıkı ucuz arac parayı emegıyle kazanan ınsanları fazlasıyla mutlu eder bu bır gercek.

Ayrıca ucuz olupta sıfır araclardan daha kalıtelı bırcok arac var ornegın japon aracları, kore aracları gibi..

Asıl onemlı olan ucuz arac eskı arac kullanan bir ınsan hep gereklı bilgi birikimine hemde ıyı ustaya da sahiptir asıl onemlı nokta budur

Allah akza bela vermesın ama ulkemızde kasko da sart zıra bır motorcu size gelıp carpsa bile sipat edemedıgınız için direkt yargı sıze talı kusur verebılır boyle bir risk ulkemızde malesef var

Orijinalden alıntı: Bayberty

forumdaki en ucuz araba bende olabilir 96 spring 10 bin lira, var mı daha ucuz arabası olan ?..
    https://forum.donanimhaber.com/25-yas-ustu-oto-kulubu--105840093
    Tek gerçeklik insanın yaptıklarıdır.
  • Bende de biraz öyle ama parayı bulup gerekli yatırımları yaptıktan sonra kullanmak isyeyeceğim, gerçekten beğendiğim ve ultra lüks sayılmayacak çok araç var.

Marka model söyleyince millet şaşırıyor çünkü neredeyse herkes, Hafif ticarici, Passatçı, Mercedesçi veya BMW hastası olunca, sevdiğim arabalar da Türkiye'de tutulmayınca marjinal oluyoruz durduk yere. Yanlış yerde mi doğdum acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 21 Kasım 2018; 1:57:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unoyu severdim bir kere uno aldım 12 ye ve 3 bin harcayıp adam ettim tam biniyorum derken 5 kere çekiciyle snayiye gidip bir 2 bin daha harcayıp hiç binemeden sattım kurtuldum ama 6 bin zarar ettim,ya aracın çukura düşünce şasesi yerinden oynuyor bu nedir ya

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    2024:AMD RYZEN 7 5700X3D NVİDİA GTX3070 MSİ 550 GAMMING
    2003:AMD athlon 2500+ harikası ile NVİDİA fx5200 rezaleti Aopen 300w
  • quote:

forumdaki en ucuz araba bende olabilir 96 spring 10 bin lira, var mı daha ucuz arabası olan ?..
    bizde de 95 spring vardi

11 yil kullandik, vallahi manevi bag kurulmus heralde arabayla aramizda, unutamiyorum bi türlü

her spring gordugumde huzunleniyorum

ama son zamanlarda tadi kacmisti iyice, uzun virajlarda hep stop ederdi terbiyesizsonra kendi kendine toparlayip gazi alinca devam ederdi

110 dan sonra savrulacakmis korkusu da ayri bi heyecan katiyodu hayatimiza

• Sedan sevmeyince ister istemez ucuz araba seviyorum

Arabaya çok para vermem bende versem de en fazla Mercedes A 180 AMG alırdım. Küçük araba candır

Orijinalden alıntı: SHADOW

bizde de 95 spring vardi

11 yil kullandik, vallahi manevi bag kurulmus heralde arabayla aramizda, unutamiyorum bi türlü

her spring gordugumde huzunleniyorum

ama son zamanlarda tadi kacmisti iyice, uzun virajlarda hep stop ederdi terbiyesizsonra kendi kendine toparlayip gazi alinca devam ederdi

110 dan sonra savrulacakmis korkusu da ayri bi heyecan katiyodu hayatimiza

Alıntıları Göster
    bizim de önceki spring'le anılarımız var, özellikle hanım ve çocuklar o arabayı unutmazlar .. o da yine 96 modeldi ve emsalsiz denilen türdendi, rengi az bulunan karmen kırmızıydı, ön camlar fabrikasyon otomatikti, 2001'de almıştım o yıllarda çok dikkat çekiciydi ...
    2005'te mecburiyetten sattık ama peşinden bakakaldık ailecek ...
    ondan 13 yıl sonra yine 96 model bu sefer beyaz spring buldum, yaşına göre değerlendirirsek bu öncekinden bile emsalsiz diyebilirim, çünkü önceki spring geçen 13 yılda ne hale gelmiştir kimbilir ...
    benim açımdan bu arabaların en büyük sorunu parkederken direksiyonun yorucu olması, bir de malum reno'ların manuel jikle klasiği var ki bence en itici tarafı bu, 2018'de millet tuhaf tuhaf bakıyor jikleyi görünce ...
    açıkçası ben bunun yol tutuşunu ve fren performansını öncekinden daha fazla beğendim (sanırım lastiklerden kaynaklı) ... genelde 60-80 aralığında kullanırım, bugüne kadar sadece bir kez yaptığım en yüksek hız 5. vites 3000 devirde 110 km., daha fazla zorlamak doğru olmazdı nihayetinde 22 yaşında ...

• quote:

bizim de önceki spring'le anılarımız var, özellikle hanım ve çocuklar o arabayı unutmazlar .. o da yine 96 modeldi ve emsalsiz denilen türdendi, rengi az bulunan karmen kırmızıydı, ön camlar fabrikasyon otomatikti, 2001'de almıştım o yıllarda çok dikkat çekiciydi ...
    2005'te mecburiyetten sattık ama peşinden bakakaldık ailecek ...
    ondan 13 yıl sonra yine 96 model bu sefer beyaz spring buldum, yaşına göre değerlendirirsek bu öncekinden bile emsalsiz diyebilirim, çünkü önceki spring geçen 13 yılda ne hale gelmiştir kimbilir ...
    benim açımdan bu arabaların en büyük sorunu parkederken direksiyonun yorucu olması, bir de malum reno'ların manuel jikle klasiği var ki bence en itici tarafı bu, 2018'de millet tuhaf tuhaf bakıyor jikleyi görünce ...
    açıkçası ben bunun yol tutuşunu ve fren performansını öncekinden daha fazla beğendim (sanırım lastiklerden kaynaklı) ... genelde 60-80 aralığında kullanırım, bugüne kadar sadece bir kez yaptığım en yüksek hız 5. vites 3000 devirde 110 km., daha fazla zorlamak doğru olmazdı nihayetinde 22 yaşında ...

Alıntıları Göster
    bizim akrabada da var spring

bi ara piknige 2 araba gittik onlarla beraber, bizde golf 3 var 120 130 civari gitmeye baslayinca onlar springle basip bizi gecti 130 civari bi hizla.

1 hafta sonra araba sanayilik oldu

• Ucuz araç derken örnek verir misin?

Ucuz araba değilde bende tutulmayan araba seviyorum, mazda volvo gibi.

Premium araç bmw alırdım veya cls yada volvo, premium olmayan vw mazda alt olarak fiat yeterli.

Her ucuz arabayada binmem açıkçası.

Alfa hiçbir zaman almam, haç olan ve müslüman çocuğu yutan haçlı yılanına para vermem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: SHADOW

bizim akrabada da var spring

bi ara piknige 2 araba gittik onlarla beraber, bizde golf 3 var 120 130 civari gitmeye baslayinca onlar springle basip bizi gecti 130 civari bi hizla.

1 hafta sonra araba sanayilik oldu

Alıntıları Göster
    130 yaptığı için mi sanayilik oldu ?..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.